Félő, hogy Orbán megválasztja a leendő ellenfelét -"Százezer tudatos fideszes résztvevő az ellenzéki előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát!"
Valóban, ez a választás sem tisztességes, az ő fogalmai szerint (és még sokak egyetértenek ezzel), merthogy a választási törvény nem igazán jogszerűen jött létre. Ez a Fideszes választási törvény nem tisztességes. Erről beszél.
"Én úgy készülök, hogy egy nem demokrata miniszterelnököt, egy nem tissztességes választáson, de le fogjuk győzni és egy nem demokrata rendszert le fogunk bontani, demokrata tisztességes kormányzással."
Nem a Fidesz oldaláról gond, hogy nem tartanak előválasztást, hanem a szavazó oldaláról. A Fidesz szavazók azt kapják, akit a Fidesz nekik odatálal, ők nem választhatnak.
Nem értem, miért kellene egy pártnak belső előválasztást tartania, a pártnak joga van jelölni. Mivelhogy az egész előválasztást ezek a pártok szervezik, tehát ők jogosultak megmondani, hogy kit jelölnek az előválasztásra.
Nem a végső választásról van szó, ez itt nem a Fidesz ügye, ahol szépen megmondja Orbán, hogy kire kell szavazni.
Gondolom, azt már tudjátok - a KariGeris topikba beírtam -, hogy átengedte az NVB Karácsony 2 népszavazási kérdését is, az egyik a Fudan-alapítvány ügye, a másik az álláskeresési támogatásra vonatkozó kérdés.
Úgyhogy lesz népszavazás. Remélhetőleg kopaszok nélkül.