Keresés

Részletes keresés

Goldman Emma Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7494

De az is jó rész a honlapon, ahol elbüszkélkednek vele, hogy végleges nevet találtak a volt Kelenföldi pályaudvar megállónak: Kelenföld vasútállomás állomás.

Előzmény: vízbe mártott test (7488)
scsabi Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7493

Ennek az új metróvonalnak, a jelen formában való fölöslegessége már a megépítés előtt ismert volt. Volt számtalan ötlet, de a politikusoknak mindenképpen egy belvárosi presztizsmetró kellett, noha egy Budaörs-Astoria és egy Újpalota-Keleti összeköttetés többet tett volna. De ez ugyanaz a falra hányt borsó, mint az hogy a Rákóczi úti perces követésű buszok (5, 7, 7E, 8, 8A, 107, 112, 133, 178, 233, 239) helyett villamos kellene.

Amúgy pont bosszankodtam, hogy a Rákóczi úti új buszjáratokkal milyen kényelmes életem lett volna 1977-1981 és 1992-1995 között, átszállás nélkül utazni. Persze, korhely egyetemista éveimben is örültem volna a 908-asnak.

Előzmény: Csokis (7489)
Goldman Emma Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7492

Ez a teszt zseniális gondolat! Csak az szól ellene, hogy az erzsébetieket legalább másfél évvel ezelőtt nyaggatta a közért miatt. Igaz, ha az még a szakdolgozat volt, ez meg amár  PhD... :-)

Előzmény: nofRETRO (7490)
gybind Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7491

Ja, láttam. Így sokadik olvasásra már nem olyan vonzó.

Előzmény: Törölt nick (7484)
nofRETRO Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7490

Először arra gondoltam, hogy ez valamilyen (szociológia, vagy rokonterület) teszt, pl. egy közösség tűrőképességéről..

Aztán eszembe jutott a szöveggenerátor, meg a hajdani körlevélvarázsló. Ugyanakkor helyenként meglepően összefogott részletek vannak, pontos cégnévvel. Vége nincs a kérdéseknek, mert ha befut egy válasz, akkor azt görgeti tovább. Ki bontotta, kinek állt érdekében, és így tovább. Nekem álruha benyomásom van, különös tekintettel a korábbi hsz-ekre. Emma kérdése jogos volt: "_valójában_ mire kíváncsi" vagy valami hasonló-

Természetesen ez csak egy olvasat, a valóság más is lehet. Nem sok mindent lehet kezdeni vele, hiszen már nagyon sok anyagot kapott. 

Előzmény: Törölt nick (7484)
Csokis Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7489

Ez általános baj a metróinkkal. Mivel körbenőtte őket a város, és beépítettük a parkolóikat (Déli, Széna tér, Örs), mára sehonnan mennek sehová. Ahelyett, hogy az M2-t vitték volna ki Kelenföldre, vagy Gazdagréten túlra, és csináltak volna egy P+R parkolót, vagy bármelyik másikat "kihúzták" volna, hogy az agglomerációból bejárók értelmesen átszállhassanak rá a kocsijukból, inkább kiszórták Bp fejlesztési forrásait egy látványberuházásra. A három metrónk hat végéből egy, a KöKi működhet valódi P+R-ként, de már a Határ úti parkolót ott is eladták, nehogy a villamos helyett autóval érkezők átszálljanak metróra. (Esetleg Újpest-Városkapu, bár ott elég véges a kapacitás.)

Előzmény: Goldman Emma (7486)
vízbe mártott test Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7488

A metro4.hu oldal még vidáman jelzi a későbbi szakaszokat. Mondjuk azon ilyenek is szerepelnek: 

Az utasforgalmi próbaüzem kezdete:
A tervek szerint 2014 I. féléve.

Előzmény: Goldman Emma (7486)
Boszorka Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7487

Kicsit utána néztem a az osztrák nyugdíjnak.

Szóval rés van a törvényen, de már dolgoznak rajta. Nem automatikusan jár a pénz, hanem ha valaki pl. román nyugdíjjal (ők csinálják leginkább a statisztika szerint) letelepedik Ausztriában, akkor megkapja a tényleges román nyugdíja és az osztrák minimálnyugdíj közti különbséget. A jelenlegi helyzet az, hogy nem telepszenek le, csak falból bejelentkeznek valahova és nyitnak egy bankszámlát. A hatóság most még nem ellenőrzi a valós ottlakást. Szóval pillanatnyilag még csak rajta rajta, gondolom a magyar minimálnyugdíj mellé is jönne valami kiegészítés. Az új törvény meg csak nálunk készül hipp-hopp, ott biztos várni kell még rá.

Előzmény: tehtube (7468)
Goldman Emma Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7486

Persze, ebben teljesen igazad van, csak mivel már bejelentették, hogy végleg törölték a Bosnyákig tartó szakasz megépítését a tervekből, és a másik irányba is sohanapján fogják megvalósítani a folytatást, annak, aki eddig fölszállt a 7-esre, és elment a-ból b-be, elég nagy kitolás ad absurdum a busz + metró + busz kétszeri átszállás. Ez az egyetlen bajom ezzel a metróval: hogy a valóban "hasznos" szakaszok végül nem valósulnak meg, ott megy, ahol eddig is elég jó volt a közlekedés. Mert nézni, mondom, csodaszép.

Előzmény: Boszorka (7485)
Boszorka Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7485

Nagyon üdvözölném ha nem rohanna 2 percenkét a 7-es buszcsalád valamelyik tagja a Kossuth Lajos utcán végig. Az ottlakók még nálam is jobban örülnének. Állítólag a metronál kicsit többet kell gyalogolni, de ez népegészségügyi szempontból direkt jó lenne.

Előzmény: Goldman Emma (7482)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7484
Előzmény: gybind (7481)
Boszorka Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7483

A Moszkva tér egy része is oda tartozik, vannak ott bőven.

Előzmény: Csokis (7478)
Goldman Emma Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7482

Juhé, ma legalább kétszáz család otthonába jutottam el! De az is lehet, hogy sokkal több fényképbe szüremkedtem be a metróban, mert egy idő után totál feladtam, hogy félreugráljak.

Az igazat megvallva nekem nagyon bejön ez a nyersbeton + rozsda + üveg kombináció, viszont megdöbbentett, hogy ez az egész mekkora. Míg az ember leér a Gellért vagy a Fővám téren a szerelvények szintjére, annyi idő alatt át is gyalogolhatna a hídon a következő megállóig. Irtóztatóan mélyek és tágasak a föld alatti terek, bár mondjuk nézni van mit, az kétségtelen. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesz majd kihasználva ez roppant mű - bár tudom, rásegítenek a felszíni járatok gyomlálásával.

gybind Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7481

Szentendrei háttérrel... stb

Előzmény: gybind (7480)
gybind Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7480

A szetnendrei háttérrel akkor én már szóba sem jöhetek. :(

Előzmény: tehtube (7468)
VEE Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7479

Mint földrajzilag illetékes a budavári szőlőskertről referálok:

Annak idején nem a locsolás vagy a gondozás hiánya miatt fulladt kudarcba. Akkoriban elterjedt,

hogy vandálok húzkodták ki a szőlőtöveket. Kihívtam a Főkert illetékes vezetőjét, akivel végigjártuk a területet és láttuk, hogy alig hiányzott belőle, majd ki-kihúzogattunk egyet-egyet és megvizsgálva látszott, hogy szinte egy sem eredt meg. Ennek okát a szakember sem tudta, illetve három tippje volt:

1. nem volt jó az alany,

2. korán kitakarták és elfagyott,

3. nem volt jó a talaj, de talajcserére a vári régészeti mélyebbre ásás tilalma miatt nem kerülhetett sor.

Végül mindent kiástak, a karókat is elvitték és ma gyep van a területen.

Akkoriban mindez 14 millióba került, de abban még nem volt benne a visszaállítás költsége. Meg az időközben megépített komoly körbekerítés több profi kapuval. Ezek szerencsére nyitva vannak és így bárki használhatja, elsősorban a kutyások.

Előzmény: Boszorka (7473)
Csokis Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7478

Esetleg közmunkás. Bár félek, hogy az I. kerület nem tipikusan egy "közmunkás termelő" kerület.

Előzmény: Boszorka (7477)
Boszorka Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7477

:-((((

Pedig lett volna elég (hajléktalan)munkaerő, akikkel gondoztathatták volna.

Előzmény: Csokis (7475)
Csokis Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7476

Hehe! Érdemes megnézni a gugli streetview-val, de alaposan ám, lépésről lépésre!

Előzmény: Csokis (7475)
Csokis Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7475

Telepítés (2010):

Végre megvalósul a budavári szőlőskert

Hároméves küzdelem után sikerült elérni, hogy a Fehérvári kapu alatti 0,7 hektáros területre szőlőt telepíthessenek . - nyilatkozta a Népszabinak Bojár Iván András, a főváros városarculati tanácsnoka az ősszel kezdődő munkálatokról. Szívből örülök neki! Mint azt[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Kipusztulás (2011):

Mi lett budai szőlőprojektből? Csak a karók meredeznek a Várhegy oldalában, minden gazos, szemetes

Senki nem mondhatja, hogy nem lelkesedtem a budai Vár lejtőjére telepített szőlők iránt. Már az első pillanattól kezdve remek ötletnek tartottam , a megvalósítás hírének is örültem , sőt a - szerintem nem túl szerencsés - tabáni pincékkel szemben pozitív példának[...] Bővebben! Tovább »

Gatyába rázás (2011):

Hoppá! Nekiláttak a budai szőlő rendbetételének

budai szőlőprojekt - breaking news Minden hétköznap reggel az ominózus szőlőültetvény előtt haladok el 2x és reggel arra lettem figyelmes, hogy kaszával, kapával felszerelt kertészek serénykedtek a területen. Egyből gondoltam, hogy ez nem lehet véletlen, éljen a média hatalma[...] Bővebben! Tovább »

A mai állapotot majd elmegyek, és lefotózom.

Előzmény: Csokis (7474)
Csokis Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7474

Mi lenne? A kutya sem kezelte, locsolta, oszt" kipusztult. Azt hiszem, tavaly újratelepítették. De rákeresek...

Előzmény: Boszorka (7473)
Boszorka Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7473

Erről jut eszembe Mi lett a vár oldalába telepített szölővel? Nagy volt néhány éve a hivatalos lelkesedés.

Előzmény: Goldman Emma (7471)
Boszorka Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7472

Ezt nemigen hiszem el, mármint, hogy mindenki aki nyugdíjas és EU polgár. De meg fogom kérdezni ott élő ismerőstől.

Előzmény: tehtube (7463)
Goldman Emma Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7471

:) A varázslókról jut eszembe: voltam közben a Svábhegyen, vittem elemózsiát a Jókai-kertben szőlőt kapálgató barátaimnak. No hát, az egy kész csoda, hogy alig két év alatt abból a sziklás hegyoldalból virágzó szőlőskertet csináltak. Épp ma ültették el a szerémségi Maurer Oszkár kadarka oltványait, kész öröm volt nézni, hogy sürögnek - én meg ültem egy kicsit a napon. :)

(Ha nem lenne világos, miről beszélek, íme egy kis szakirodalom: http://www.budapestfolyoirat.hu/163-hirek/hirek/346-kadarkaink-kertje )

Előzmény: tehtube (7470)
tehtube Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7470

Lakóvár léghajó? :-)

Még nem is tudom hogy mit szólnak a hajósok életéhez azon nagy varázslók akik kimutatják az ágy alatt kismillió kilométerre a vízeret? Ha van...

Előzmény: Goldman Emma (7469)
Goldman Emma Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7469

Lakóhajó. Légvárnak az is jó. :)

Előzmény: Törölt nick (7467)
tehtube Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7468

Ezért írtam hogy Passaunál a németek élnek igazából ezen lehetőséggel. Átköltöznek a szomszédba, az árszínvonal azonos, a nyelv is, és megkapják a plusz ezrest. 

Ismerek pár magyart, de sajnos ehhez tényleg fel kell számolni pl. a szentendrei hátteret. Soproninak, hegyeshalminak kissé könnyebb.

A többi országból elsőre szépnek néz ki (magyar, szlovák, cseh, lengyel) de minimális a tényleges lehetőség. És pontosan ez a legnagyobb gond, kiszakadnak a családjukból. Feltéve ha van :-)

Előzmény: Goldman Emma (7464)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7467

Mondtam, hogy gumicsónak!

Hasonlóan kell felfújni, mint a légvárakat.

Előzmény: Goldman Emma (7466)
Goldman Emma Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7466

Alakul ez. Már csak meg kell érni. :)

Előzmény: vízbe mártott test (7465)
vízbe mártott test Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7465

Ha lakóhajó, akkor lehet, hogy elég csak Ausztriában regisztrálni.

Előzmény: Goldman Emma (7464)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!