Keresés

Részletes keresés

athos777 Creative Commons License 2007.06.14 0 0 2156
Na megyek, rántok egyet kettőt, hogy sérvem van-e... :D remélem semmi komoly azért.

most ugy állok a dologhoz, hogy nyár végéig nem is akaram hardkór edzeni, mer hatszázmillió más dolgom van. mindenesetre a guggolásokat, felhúzást kiszedem, amig többet nem tudok erről a nyavajáról, mer 2-3 hétig tuti nem tok orvoshoz menni vele.
a Hálós megoldást ismerem, apámat is azzal műtötték, jól van a sérve azóta is. (lehet, hogy örököltem a hajlamot?). azt monta rá a doki, hogy ezzel jobb, mint újkorában.

mindenesetre várok pár napot hátha elmúlik, mer dudor nem látszik, de érezni érzek vmit. köszi a válaszokat!
Előzmény: Törölt nick (2151)
athos777 Creative Commons License 2007.06.14 0 0 2155
nekem a gurtni sokat segít, ha izolálni akarom a hátamat. de az a legjobb, ha azt képzeled, hogy az alkarod csak egy kampó, ami bele van akasztva a rúdba, de az erőkifejtés a könyéken keresztül megy. nameg persze homorítani kell mint az állat. a Misi is valami ilyesmit mondott az ominózus BBTVben.
Előzmény: Tw1nlab (2153)
gaby2 Creative Commons License 2007.06.14 0 0 2154

Valahogy úgy! Bár nem fontos, hogy a karok mereven nyújtottak legyenek, sőt,

kissé inkább be szoktam hajlítani, hogy az izületet (könyök) kíméljem.

A lényeg, hogy a mozdulatot a lapckákkal kell indítani. A BB.TV-nek az egyik

részében épp Lakatos Misi magyrázza ezt el nagyon jól.

A másik fontos szempont, hogy ne menj el a sújjal!!!! Talán ez a legfontosabb,

mert ha túlzottan nagy súlyokat próbálsz használni, megdől az elmélet.

Én sokszor beleesek abba a hibába, hogy tömegeléskor erősödöm és egyre

nagyobb súlyokat akarok mozgatni (ugye, az egó), és a vége az a dolognak,

hogy az első sorozatok szabályosak, a végén meg már csak rángatom a súlyt

derékból és karból.

Előzmény: Tw1nlab (2153)
Tw1nlab Creative Commons License 2007.06.14 0 0 2153
Mire kell figyelni hogy a bicepsz minnél kevesebbet dolgozzon hátazás közben?Tudom-tudom helyesen kell végrehajtani...
De mi a helyes végrehajtás a lehúzásnál és a döntött törzsű evezésnél ha a bickót nem akarjuk igénybevenni?
Nekem vki olyat javasolt hogy a gyakorlat elindításnál merev kinyújtott kézzel meghúzom a súlyt és csak utánna kapcsolódnánák be a segédizmok...
Előzmény: gaby2 (2150)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.14 0 0 2152

Kösz a választ!Hát ez a sérv dolog, nekem is sok fejtőrést okozott...
Bal oldalon egy kicsi, jobb oldalon egy még kisebb.
Előzmény: gaby2 (2148)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.14 0 0 2151

Ki fogom próbálni, de nem az OB elött, mert felmennék töle +105 kg-ba.Kösz a választ!

A sérv:2003-ban én is magam vettem észre és elmendtem a körzetihez.Kérdeztem töle, hogy az-e.Közölte, hogy az, de nem lehet műteni, mert olyan kicsi, hogy hazaküldenének.A lágyéksérv biztos jele, ha erekciókor a golyóbis felcsúszik a hasüregbe.Mivel onnan jött le- a születés elött, majd az sérvcsatorna bezáródott,(alapesetben) ha ismét megnyílik, akkor értelemszerűen átbujhat a sérvkapun.Ezt én már egyébként 1993-ban is észrevettem, csak nem tudtam, hogy ez sérv.Kivül nálam nem átható.Sohasem fáj és rendszeresen kitapintom, hogy nem nagyobbodik-e a sérvkapu..Hála Istennek nem, és a sportorvosin sem mondom soha-ott csak a hasi(köldök) sérv meglétét nézik.Ha pup látható az ágyékban, akkor a sérvkapun kitüremkedik valamelyik bélszakasz egy része.Nagy erőfeszítés hatására, vagy tovább nagyobbodhat a sérvkapu, vagy pedig ellenkezőleg, ahogy Gaby írja kizáródhat a kitüremkedett szakasz.Azaz összezárul és kirekeszti a kitüremkedő részt.

Ha tényleg sérvről van szó, ne idegeskedj ezen!Meg kell műtetni, de nem mindegy, hogy hol!Többféle módon is műthetik(a varrás irányától függően), nem szabad ezt az átlagembernek szánt megoldással elintézni.Úgy tudom ma már valami háló-szerű valamit is "beszerkesztenek".Mond, hogy ezzel még sportolni akarsz!Valamennyit sajnos ki kell hagynod természetesen, de egyik személyes ismerősöm többel guggolt utána, mint elötte.200 felett tud dolgozni(őserő).

Többeknek elmondtam már, de csak utána hallgattak volna rám, hogy a lágyék, vagy köldöksérv megszerzésének leghatásosabb módja a 45 fokos lábtológép alkalmazása, alacsony ismétlésszámal, többszáz kilós súllyal és még övet is a derékra.

Ezek így együtt, olyan írtózatos hasüregi nyomást fejtenek ki, hogy az a leggyengébb pontok valamelyikén engedni fog:
-az ágyéknál a sérvkapu újra megnyílhat.
-a köldök varrása kirepedhet és ott türemkedik ki egy bélszakasz.

Volt olyan erőemelő, akivel közöltem, miután láttam kijönni zuhanyzás során, hogy menjen el orvoshoz, mert köldöksérv-gyanús.

Megterheli persze alaposan mindenféle guggolás, vagy elemelés is, de ezek mégis kíméletesebbek, mint a ferde lábtológép(nekem sem attól jött ki).

Hosszabb távon edzhetsz keményen és versenyezhetsz is, de ha sérvről van szó, sajnos bele kell nyugodni egy néhány hónapos lazább időszakba és valószínű pénzt is kell borítékolni az orvosnak.
Ennyit tudok erről a témáról.
Előzmény: athos777 (2147)
gaby2 Creative Commons License 2007.06.14 0 0 2150

Én is a mellel edzem együtt a bicepszet, ráadásul pénteken, előtte

csütörtökön meg hátazok. Szerintem nyugodtan megedzheted rendesen, ha

jól csinálod a hátedzést, akkor annyit azért nem kap.

Tricepszezni én sem tudnék a mell után rendesen, sem a hát után közvetlenül

bicepszezni. Hátedzésnél inkább az alkar és a brachialis dolgozik szerintem, mivel

a bicepsz nincsen szupinált helyzetben. Kivéve a fordított fogású evezésnél.

Előzmény: Tw1nlab (2149)
Tw1nlab Creative Commons License 2007.06.14 0 0 2149
Szerintem is CEE a legjobb kreatin monohidráttal már nem érdemes szarakodni.Az íze sajna télleg olyan mint a lámahányás.
Más...
Én hétfőn edzek mellet bicót.Van aki azt tanácsolta hogy inkább tegyem a mell mellé a tricepszet mivel úgyis kap a mellnél.Sztem nem tudnék egy keményet edzeni tricepszre ha már megtéptem magam a mellel.Lehet leveszek a bickó edzésből, mondjuk csak max. 2x6-8 és akkor a szerdai háatzásnál kap még egy kicsit és az elég is lenne bickóra.
Szerintetek?
gaby2 Creative Commons License 2007.06.14 0 0 2148

A kreatin nálam sem ütött, az biztos. Szerintem inkább vizesedte, talán a

csekély erőnövekedés is ennek tudható be.

A sérvvel nagyon vigyázz, marha kellemetlen tud lenni. Nekem volt már, de akkor

még kiskölök voltam. Mielőbb nézesd meg orvossal, hogy valóban az-e.

Mert ha igen, nem szabad nehezet emelned, mert kizáródhat.

Ha bebizonyosodik, hogy sérv, célszerű megcsináltatni, mostanság rutinműtétnek

számít, jobb helyeken vágással sem jár.

athos777 Creative Commons License 2007.06.14 0 0 2147
Szerintem túllihegett téma a kreatin. nekem dob erőben ugy 5-10 százalékot szériasúlyban. testömegben nem (alig) észrevehető a változás. de én amúgyis nehezen vizesedem.

kipróbálod, aztán vagy bejön, vagy nem. nekem van idehaza egy doboz etilészter, bioteches. valami iszonyat szar izű, viszont nagyonjól oldható (ami a monohidrátra nem feltétlenül igaz). egyebet nem tudok mondani róla, még nem használom, csak megkóstoltam. a kreatin nem egy drága kieg, nem vesztesz sokat, ha kipróbálod, és nem mükszik.

Más. Hogy álltok a sérvvel? mer nagyon ugy néz ki, hogy összeszedtem egyet. az a röhejes, hogy nem is edzek egy ideje, csak átmozgatás jelleggel. elmentem ma vizsgázni, hazamegyek lefexem aludni, és amikor felébredtem, egy tompa fájdalom van a jobb ágyékomban a farkam mellett. egy enyhe pupot is ki lehet tapintani, ami tompán fáj, ha erősen megnyomom.

megszakadtam a tanulásba, bazz... :D ilyense volt még...
Előzmény: Törölt nick (2146)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2146

Azt gondoltam volna , hogy az összes versenyző, legalábbis a naturál versenyzők a tömegnövelés majd egésze alatt alkalmazzák...
Ha százalékot kérdezek mondjuk guggolásban, akkor ez mennyi plussz volt abban az egy hónapban?
Előzmény: gaby2 (2145)
gaby2 Creative Commons License 2007.06.12 0 0 2145

Én egyszer próbáltam! Bár akkor még csak sima monohidrát létezett, tehát azt.

Az első hónapban jól működött, aztán a "hatás" megszűnt.

Azóta nem próbálkoztam vele.

Előzmény: Törölt nick (2144)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.12 0 0 2144

A rögeszmém miatt: "majd ha már elég erős leszek" -nem próbáltam ki még a kreatint. Azt szeretném megkérdezni töletek, hogy nektek milyen tapasztalataitok van, ennek erőnövelő hatásával az alapgyakorlatokban?
gaby2 Creative Commons License 2007.06.12 0 0 2143

Volt aki a túl alacsony CH-t kifogásolta, volt aki azt mondta ilyenkor rengeteg

aminót kellett volna ennem (bár ezt nem értem). De mégis többen, köztük én is

a vízbevitelre gyanakszom. Az Aréna Kupa előtt már csak egy hét volt a Na

megvonás, de az eredmény ugyan az lett. Reggel felkeltem és kibaszott eres

voltam. Viszont lapos mint a rosseb. Hamar elkezdtem inni, de versenyre meg már

vizes voltam. Az idén több vizet szándékozom inni és kicsit magasabb CH mellett

diétázom. Ez az alapterv.

Töltéskor csak rizst és pufirizst ettem, illetve este egy pizzát, ami állítólag sokaknál

bejön.

Előzmény: athos777 (2141)
athos777 Creative Commons License 2007.06.11 0 0 2142
hiába akasztasz le olyat, ami in vitro müködik, in situ nem biztos...
Előzmény: Mantova (2138)
athos777 Creative Commons License 2007.06.11 0 0 2141
Érdekes, valóban. engem nagyon érdekelne, mit montak a többiek...

az én tippem az, hogy kevés vizet ittál, és emiatt nem sikerült tölteni. mert 1g ch mellé kb2-3g víz is kell álítólag. 2 hét nátriummentes kajálás után meg eléggé kiszáradhat a szervezet, és nehéz összekaparni 2-3 litert a töltéshez. pláne, ha rossz ivó is vagy ráadásul. én ezért nem vontam meg a sót ilyen sokáig. ha sikerül a töltés, akkor 72 helyett olyan 74-75 kiló lehettél volna. a plussz víz tömege miatt. az meg már majdnem annyi mint a hét elején a súlyod.

itt baromira könnyű hibázni. sokan túltöltenek, és bevizesednek, van, aki nem iszik eleget a száraz forma érdekében, és ezér nem töltödik. meg az is lehet, hogy túliszod magad egy kicsivel, és oda a forma.
a Lantos Johnny monta egyszer, hogy nem tölt be teljesen ch-val, hogy ne vizesedjen túlzottan. igy kissebb valamivel, de szárazabb hatást kelt a fizikuma.

chtöltésre mit használtál? mer én már annyimindent hallottam, a lekvártól a fornettiig, a fagyin keresztül...
Előzmény: gaby2 (2137)
Mantova Creative Commons License 2007.06.11 0 0 2140
Ezt csak az tudja érvényesen megítélni, aki elolvasta.
Tw1nlab Creative Commons License 2007.06.11 0 0 2139
Biztos értelmes lehet az a cikk...:DD
Előzmény: Mantova (2138)
Mantova Creative Commons License 2007.06.11 0 0 2138

Szerintem egy orvosi kémiával foglalkozó kutatót sem ártana megkérdezni, de ki akaszt le ma egy ilyenféle embert a szegről /végről:-)))/?

Jut eszembe. A múlt héten volt -ha jól emlékszem-a HVG-ben egy cikk a gyúrásról, nem tudom, olvastátok-e?

gaby2 Creative Commons License 2007.06.11 0 0 2137

1. Ez az edzés csak a diéta utolsó másfél hónapjában volt így. Ha az utsó

hetet nem számoljuk, akkor 5 hét.

2. Aszondják az okosok, hogy ilyenkor érdemes kétszer edzeni egy izom-

csoportot, hogy a maradék zsírt is kiégessük az izmok közül. Ilyenkor

kaptak szerepet a szuperszettek, triszettek. ebben az időszakban már

az ismétlésszámok is emelkedtek. De persze nem mindenki csinálja így.

De ez is egy alternatíva, nálam működik.

3. Aerob az utolsó két hónapban volt ennyi, előtte csak reggel csináltam és

csak 40 perceket.

4. 1000g CH-t megenni nem könnyű, de meg lehet, ilyenkor már nagy a

motiváció. Ami érdekes, hogy vizet már csak délelőtt ittam. Gyakorlatilag

reggel asszem hattól éjfélig ettem.

És sajnos azért nem sikerült töltenem, mert valamilyen rejtélyes oknál fogva

kiment a víz az izmokból is. Azóta sem tudom miért. Bunny sem tudja, de

kérdeztem Vörös Zolit, Németh Istvánt, Lakatos Misit, Bogáti Árpit, stb.

Ők sem tudták, bár mindenkinek volt rá elmélete.:))

Előzmény: Tw1nlab (2135)
Mantova Creative Commons License 2007.06.11 0 0 2136

:-))).

Előzmény: Törölt nick (2133)
Tw1nlab Creative Commons License 2007.06.11 0 0 2135
Az edzés amit leírsz a diéta egészében így zajlott?Erre miért volt szükség.Már hogy ilyen sok edzésre.
A kajálás csak a végén tért el a normálistól? lsd utolsó 2 hét...
Aerobot is csak ekkor emelted meg vagy végig ennyi volt?
A Ch mennyi volt a diéta alatt? Nem is mentél lejjebb mint 100 gr?
De hogyan tudtál megenni 1000 !! gr CH-t ?!! Az majdnem 2 ! kiló zabpehely pfff...
És ennyi Ch után miért lehetett hogy nem töltődtél be?Rosszul emészted talán?
Bocs a sok kérdésért ... :DDD
Előzmény: gaby2 (2134)
gaby2 Creative Commons License 2007.06.11 0 0 2134

Az enyém kicsit drasztikusabb volt, én a klasszikusnak mondható módszert

próbáltam.

Az edzésről röviden:

Heti hat napon edzettem, ebből négy napon kétszer. Minden izomcsoportot

kétszer edzettem a héten. Hasat, vádlit minden nap. Minden nap csináltam

sétáló kitöréseket is, ennek meg is lett az eredménye.

A diéta utolsó két hetében már nem ettem sót, nem fűszereztem, elhagytam

a tápkiegeket, csak a sima glutamin maradt az utolsó hétig.

Ekkor már halat ettem, aminek a Na tartalma elvileg kisebb, bár a táblázatokat

nézve ez nem egyértelmű. Tóth Dani csirkével készült fel.

Vízből csökkentett Na tartalmút vettem, de sztem keveset ittam. Nem vok jó

ivó. A Ch emlékeim szerint ekkor már 100g körül volt.

Napi két aerob edzésem volt, reggel és este - 2x50 perc szobakerékpár.

Utolsó héten ásványvízcsere - 3mg/l. Fokozatos CH csökkentés, majd egy napig

nulla. Végül egy nap töltés kb. 1000g CH val. Ez persze már nem sikerült.

Az utolsó hét elején 77-78kg voltam, péntek délután már csak 72, holott

akkor már töltöttem. Azt hittem, szar a mérleg.:)) Aztán a másnapi mérlegelésnél

kiderült, hogy nem volt szar. Nem töltődtem egy kilót sem. Száraz voltam, de

lapos, az izmokban nem volt víz. Ezt kell kiküszöbölnöm az idén.

Előzmény: athos777 (2131)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.10 0 0 2133
Ehhez fel kellene kellnem a könyvespolchoz, hogy halat és madarat megnézzek kálium és nátriumtartalom szempontjából:)
Előzmény: athos777 (2131)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.10 0 0 2132
A versenyzők összejöttek...
Abba kéne hagynom a francba az egészet, már kissé belefáradtam.
Az az egy-két pillanat, amikor egy-egy jó emelés sikerül a versenyen, azért megéri.
Nektek is valami hasonló, csak más a kifejezésmódja.Tényleg nem éri meg anyagilag.
Sem a magánéletben, sem befektetett energiában, de ha csak egy edzést kell kihagynom, kinlódom.
athos777 Creative Commons License 2007.06.10 0 0 2131
Hmm. ez érdekes. diéta finisben én is halat ettem hallal, de egy olyan megfontolás miatt is, hogy a tengeri halban több kálium van, és a vizvisszatartás szempontjából a K-Na egyensúly lényeges. szóval a csirke ebből a szempontból nem biztos, hogy olyan jó.

na írok az utolsó hétről, kíváncsi vagyok ki mit szól hozzá. a lényeg 100-102 kgról fogytam le 80ra, 10 hét alatt, kicsit túl alacsony volt a ch, ezér nagyon összestem.(főleg az első hetekben, a normális glikogén és vizvesztés mellet)

az utolsó hét igy nézett ki:

a hét első 3 napján kb 200g ch-t ettem, sok sóval (NaCl), majd ezután következő 3 napban 0ch. ekkor már csak hal ment, 2 kg (ami kiolvasztás után nekem is csak 1,6kg volt) naponta.
a 4. napon még magas volt a sóbevitel, de ch már 0. a magas sóbevitel oka az aldoszteron szekréció csökkentése volt. (naturál vagyok :)) vizet annyit ittam, amennyit megkívántam.
az 5. naptól teljes Na megvonás. ekkor csak ioncserélt vizet ittam (4 litert, nátrium kihajtása a szervezetből), ch 0, protein kb 300-320g
6. nap, ch 0, Na 0, ioncserélt viz 1 liter, protein 300+
7. nap ez a chtöltés kezdete, Na 0, ch kb500g, (nem akartam túltölteni) víz nagyon minimális, csak rizs főzéséhez . rostokat kerültem. inni nem ittam.

8. nap (ha lenne verseny, akkor ezen a napon lenne) reggel 200g ch, pár korty víz.
És kész. 82-83 kg voltam. életem csúcsformája.

utólag azt a tippet kaptam, (Bunnytól) hogy a bőr alatti vizet ki lehet szedni sóval (Na), 5g kb. nem tettem meg akkor, pedig logikusnak tűnik. a plazma magasabb Na szintje több vizet vonz ekkor az erekbe, valszeg a bőr alól. ergó száraz lesz az ember, és eres. a következő diétánál talán kipróbálom.
Előzmény: gaby2 (2129)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.10 0 0 2130

Nagyon nehéz a versenyzéssel új módszereket összeegyeztetni, talán ha két héttel elöbb kezdi az ember a formábahozást-persze akkor legalábbis elvben nem lesz akkora tömege.Volt egy testépítő versenyző klubtársam 10 éve.Nem fogyott húszon felül, csak 80-ról 69-re "szálkásított"(bár hat hét alatt, inkább csak lefogyni lehet), annyira lement róla minden, hogy inkább csak mellben volt látványos.Mégis az a benyomásom ebből az esetből is, hogy bár az aerob edzés kétségtelenül leviszi a zsírt, de diétával karöltve mértéken felüli izmot is levesz, de ha a versenyző "anabolikus keretbe foglalja" az egészet, akkor csodák-csodája a tömeg nagy része megmarad
nagy mennyiségű izmot is elvisz.Nem okoskodásképpen, de tényleg kiváncsivá tesz, hogy mit tenne egy szimpla szuperszett-módszer 3 hónap alatt, valami kevéssé drasztikus diétával.Nem lehet azt mondani, hogy csak a glikogén használódik el, mert az ember folyamatosan fújtat.Ez a módszer elavultnak tünhet, de a nyolcvanas évek hazai testépítői így szálkásítottak, legjobb tudomásom szerint mondom, Scwarzeneggertől koppintották(aki persze ezenkivül irgalmatlan sok helyi zsírégető munkával próbálkozott).

Szakítottam, húztam felvételhez, guggoltam mellen.A koffein szófosást indít be nálam.
Előzmény: gaby2 (2128)
gaby2 Creative Commons License 2007.06.10 0 0 2129

Költségekről még pár szót:

Az utolsó két hétban csak halatt ettünk! Egy egy kg-os csomag 1500Ft volt.

Persze van olcsóbb is, csak az szinte ehetetlen. Ilyenkor már nem lehetett

fűszerezni sem.

Szóval, ha kiolvasztottam az egy kg-os halat, alig lett belőle fél kiló.

Így a napi haladagom kb. 4000Ft volt. És hogy mi ebből a tanulság?

Idén csirkét eszem végig!:))

Előzmény: gaby2 (2128)
gaby2 Creative Commons License 2007.06.10 0 0 2128

A baj az, hogy ebben a sportban nem nagyon van lehetőség kísérletezgetni.

Sajnos! Lehet hogy működne az intervallum edzés, de mi van, ha nem?

Akkor oda lessz az ez évi munkám. Év közben meg tömegelek, nincsen mód a

próbálgatásokra.

De talán egyszer kipróbálom.

Előzmény: Törölt nick (2126)
gaby2 Creative Commons License 2007.06.10 0 0 2127

G-Bombból naponta 2-3 szor ettem dupla adagokat, az ennél a kiegnél 28g.

Edzés után és lefekvés előtt mindíg! Néha reggel is. A négy nap persze

csak körülbelüli adat, lehet hogy 5-6 nap volt. De így sem olcsó.

BCAA-t nem használtam, de az idén kelleni fog. De a Takács Gyuri brutál

adagokat evett belőle. A glutamin kötelező ilyenkor és kurva jó.

Vörös Zolival volt alkalmam beszélni jópárszor, neki a legutóbbi felkészülésére

280.000Ft értékű kieg fogyott. Ez asszem egy 10 hetes ciklus volt.

Elmondása szerint korábban nem fogyasztott ekkora mennyiségű tápkieget,

de úgy érzi, nélkülük innen már nem tud továbblépni. Ő pl. minden nap lefekvés

előtt 20g glutamint fogyaszt, azt mondja, az az anyag kitolja reggelig a

katabolizmust.

Előzmény: Tw1nlab (2125)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!