Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

R*R Creative Commons License 2006.07.19 0 0 3732

Szia!

A 4 l MAGNATEC pálcaközépig lett elég!??

Előzmény: georgbob (3708)
szilajos Creative Commons License 2006.07.19 0 0 3731

Sziasztok!

Mindenkit üdvözlök!

2 hete vettem át az 1,4 5 ajtos Lacsit.

Kb. 800 km. tettem meg vele, eddigi tapasztalatok pozitivak.

A fogyit még nem mértem.

Az eddigi menetteljesitménye egész jó.

Probléma nem volt vele.

Rövidesen megprobálok képet felrakni.

Addig is jó utat mindenkinek.

sz946cs Creative Commons License 2006.07.19 0 0 3730

Üdvözlet a klubtársaknak !

Csak arról szeretnék beszámolni, hogy megvolt az első 15 ezres szervízem. A kocsi úgy rendben volna, csak az az átkozott étvágya ne lenne ekkora. Én bizony nem tudom átlag 9-9,5 lit. alá vinni. A szervízben sem bíztattak, azt mondták nem tudnak mit tenni. Az elektronikus beállitásokhoz nem nyúlhatnak, más is sokat panaszkodik a fogyi-ra. Tulajdonképpen a szokásos átnézésen kívül csak olajat meg olajszűrőt cseréltek (Opel 10W40). A pollenszűrő cseréjét nem kértem, így kb 6500.- Ft-al olcsóbban megúsztam a számlát, amely így 18400.- Ft lett. Ezenkivűl, (már nem a márkaszervízben) beszereltettem egy szerkezetet amely a kocsi lezárása után nyitva maradt ablakokat automatikusan felhúzza.

Jó utat szép nyaralást mindenkinek

R*R Creative Commons License 2006.07.18 0 0 3729

Szia!

A sportdob szerintem arányosan lett felszerelve, nem nyúlik túl a kelleténél!

A direkt ily módon való bekötését korábban nem láttuk, a közdarab rögzítését leírhatnád, mert egyszerűnek látszik!

Grat és üdv!

Előzmény: ranti750609 (3728)
ranti750609 Creative Commons License 2006.07.18 0 0 3728

Sziasztok.

A képeket teszem fel, az autó kicsit koszos, mert nem volt most időm lemosni.

Dió - DMC Creative Commons License 2006.07.17 0 0 3727

Igen, persze.... a bébié 3, a nagyobbik már 5 pontos övvel van.

(és a háttámla is különválasztható az ülőlaptól)

Előzmény: topika1 (3726)
topika1 Creative Commons License 2006.07.17 0 0 3726

Szia!

Én is egyetértek. Bár azt hiszem, nem 3, hanem 5 pontos övet akartál írni.

Ranti!

Az ülést kölcsönbe kaptuk, de nemrég majd' 100e-ért láttam a Brendonban. A márkája most nem ugrik be. Ráadásul azt hiszem, nem lehet a háttámlát leszerelni, ezért nemsokára vehetek egy ülésmagasítót. Néztem az általad választottnak a teszteredményét, változatlanul úgy vélem, ha fontos a napi ki- beszerelés, válaszd ezt, ha nem, akkor olyat, ami a Sicherheit-re egy csillagot kapott, és hagyományos rögzítésű. 40-ért már bőven kapni ilyet is, és ha egyszer jól be van kötve az övvel, áll, mint Katiban a gyerek.

Előzmény: Dió - DMC (3720)
pitty77 Creative Commons License 2006.07.17 0 0 3725
Melik kedves klubtagot láttam ma 10:30 körül di-fernél? toli volt az?  pitty77
ranti750609 Creative Commons License 2006.07.17 0 0 3724

Szia R*R!

Pénteken felraktuk a dobot és a direktszűrőt.

Az enyém nem olyan precíz és mesteri megoldás mint a tied.

Azt vettem észre, hogy jobban megy és természetesen a hangja jelentősen változott a motornak. Elsősorban akkor erősödik fel amikor 3000 fölé megy a fordulátszám. Nekem furcsa, meg kell szokni. A párom azt mondta nincs vele semmi gond nem túl erős.

Képeket még nem csináltam, de a mai vagy a holnapi nap folyamán csinálok és fel is teszem.

Előzmény: R*R (3722)
Komis Creative Commons License 2006.07.17 0 0 3723

Üdv MINDENKINEK!!

Újra olvasok és írok..a szabi meg lejárt.:-(

"tankból 500 km-nél, több, mint negyedig van még a mutató szerint  a tank"

nekem is! Bár még várnom kell míg a szegénységjelző felvillan, hogy fogyit mérjek, de elsőre várhatóan tetszeni fog.

Előzmény: cápaFeri (3694)
R*R Creative Commons License 2006.07.16 0 0 3722

Szia!

"Egyébként ma lesz felrakva a sportdob és a direktszűrő. Kiváncsi leszek a változásokra!"

Minket is érdekelne, pláne képekkel!

Előzmény: ranti750609 (3710)
ranti750609 Creative Commons License 2006.07.16 0 0 3721

Szia Dió - DMC!

Köszi a hozzászólást! Egyetértek veled.

Előzmény: Dió - DMC (3720)
Dió - DMC Creative Commons License 2006.07.16 0 0 3720

szerintem is fontos a jó minőségű gyerekülés választása, de azért nem értek teljesen egyet azzal a lentebbi sugallattal, hogy feltétlenül a legdrágábbat vagy a legüberállatabbat kellene megvenni, mert "csak úgy véded igazán a gyermeked"

....nem mindenkinek egyforma a pénztárcája (és ez nem anygaiasságról szól).....sőt....

milliónyi a választék, utána kell járni sok helyen....

2 fiam van.  Az első gyerekülés hordozható babaülés volt 9-ért vettük, kellemes és azóta is tartós, jó anyagú, mosható betétek és huzat. Kisbaba számára kényelmes 1-1,5 éves korig.

Mióta az első kinőtte, a 2. gyerek is azt használja. A nagyobbiknak 1 éve vettünk 9-36kg-ig használható univerzálisat 18-ért, egyszerű csatolású 3 pontos,mint a kisebbik is. Kényelmes, tartós, jó anyagú, mosható huzatú, dönthető háttámla, párnázott felületek, jól szellőző anyag, több helyen perforált, az övmagasság 3 szinten állítható.....

kartámasz (ezen sajnos) nincs,de azt még vagy nem éri fel a gyerek vagy nem is használná, mert jóval szélesebb helyen van, mint amekkora, minimális oldal fejtámasz védelem van, de ha nem patentos az adott gyerkőcnek, akkor egy nagysebességű oldalütközésnél nem sokat véd az oda-vissza irányú fejlengéstől. (a jó, optimális fejvédelemnek nagyon-nagyon elkérik az árát)

Legyen bármilyen is a gyerekülés, azon  felül a figyelmes, biztonságos vezetés a legfontosabb, de ettől még bárki, bármikor találkozhat hülyével vagy akár önmaga is hibázhat....több százezren felnőttünk (sajnos akkor még) gyerekülés nélkül is, de azzal persze sokkal nagyobb a biztonság(érzet)....a lényeg szerintem azon van, hogy a gyerek ne repüljön semmere sem és azt a legtöbb tudja....a többi dizájn és márka és egyéb extra kérdése....

balesetnél meg sajnos védelem ide-oda a nagy szerencsén is sok múlik.

(nem a gyereküléshez tartozik,de mindenki hallott már olyan sztorit, hogy a legtöbb embert mindig megvédi vagy megvédett az öv (ha nagy a galiba,akkor már az sem, de a pechesebbje meg amiatt halt meg,mert akkor pont az öve miatt nem tudott kirepülni a szélvédőn.)

ÓVATOS VEZETÉS MELLETT IS MINDIG SZÁMÍTS ARRA, HOGY BARMOKKAL KELL EGY ÚTON KÖZLEKEDNED! 

és ami a legsajnálatosabb: majdnem mindig az ártatlanok vagy vétlenek húzzák a rövidebbet...

Előzmény: ranti750609 (3718)
ranti750609 Creative Commons License 2006.07.15 0 0 3719

Topika1

Az ülésedet mikor vetted milyen fajta, mert a közel 100.000 Ft szerintem nagyon drága.

Előzmény: topika1 (3713)
ranti750609 Creative Commons License 2006.07.15 0 0 3718

Köszi a véleményeket!

Gondoltam felteszek mindent, így ti is meg tudjátok nézni melyikről is beszélek, és talán könnyebb véleményt mondani.

(Az  árát rosszul írtam, 40000 Ft.)

Az ülés leírása: (9-36 kg-osat néztük)

http://www.janeusa.com/products.htm

Két tesztet néztem:

http://www.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/kindersitze_2006/JANEIndyPlusTeam.asp?ComponentID=147613&SourcePageID=147654

http://www.oeamtc.at/index.php?type=url&menu_active=21&id=/netautor/html_seiten/kisitest_2006/gesamt.html

Természetesen a gyermekem biztonsága a legfontossabb, de ha van két

megegyező tudású ülés akkor csak a név miatt nem akarok többet fizetni.

Kivácsi vagyok, hogy ha esetleg a teszteket van időtök megnézni akkor mi a véleményetek függgetlenül az árától.

Számomra az is sokat számít, hogy fej oldaltámasz és karfa állítható, és az ülés dönthető is.

Ormió Creative Commons License 2006.07.14 0 0 3717

Nem, Novi1, sajnos nem egyre gondolunk :-). 

Nem láttam lehetőséget az állításra akkor sem, amikor a bal tompított izzót cseréltem kb. 3 hete. Azóta a baloldali nagyon az orrom elé világít, bár megítélésem szerint jól szereltem vissza a lámpatestet. De előtte sem vitt elég messzire.

Előzmény: Novi1 (3714)
Pusztazamor Creative Commons License 2006.07.14 0 0 3716

Fogyasztás:

Lacetti 1.4 5a 2300 Km-rel.

300Km (Ebböl 200Km Autópálya 100 Km autóút): 150-160-as tempó, klímával:10-liter

300Km (Ebböl 200Km Autópálya 100 Km autóút): 120-as tempó, klíma nélkül:6,7-liter

Ha kihagyjuk a száguldást, és a klímát, akkor elég elfogadható, az étvágya.

cápaFeri Creative Commons License 2006.07.14 0 0 3715

Hali ranti750609!

Csak egy dologba gondolj bele és tudni fogod a választ!

Mennyit adsz ki egy jobb zenecuccért az autódba, vagy mennyibe kerül az a sok extra, amiket az ember beleszór? Alufelnik, fóliázás, zene, sportdob, gumik, stb. Számold csak össze! Ugye ezek mind újból megvehető, pótolható dolgok? Persze.

Most kérdezd meg magadtól, hogy a gyerekedet tudnád pótolni? Tudsz még egy ugyanolyan gyermeket "produkálni"? Pótolható????

Asszem tudod a választ! Remélem!!

Nekem anno még a corsám volt, de amikor jött a gyerek, a legjobb opel-gyerekülést vettem meg és utána a vacak BX-ben is azt nyúztuk! Az volt az egyetlen érték a kocsiban..:-)) 0-36 kg-ig, 0 hetestől 12 évesig lehet használni. Lassan teljesen lekerül róla minden kiegészítő és csak a magasító marad, mert elmúlt nyolc a gyerkőc. Ötpontos övtől elkezdve minden cullang. Nem isofix, de biztonságos és bírja a strapát, egy métert nem utazott a gyerek anélkül eddig! Mellesleg nagyon megszerette, ragaszkodik is hozzá, mert kényelmes és jókat tud belőle bámészkodni meg szundikálni benne. Amikor csecsemő volt és másképp nem tudtuk már elaltatni, akkor tettem vele pár kört a városban, mert az autó mindig elringatta..:-))

Szóval a gyerekre ne sajnáld a pénzt és vedd meg a minőséget, mert aki ezen spórol, az egyrészt a gyereke biztonságát veszélyezteti, másrészt nem kell pár évente másikat venned! 

Üdv!

Novi1 Creative Commons License 2006.07.14 0 0 3714

utastérből -kornánytól balra- 4 fokozatban -aut.mot.- állítható

amennyiben egyre gondolunk...

Előzmény: Ormió (3709)
topika1 Creative Commons License 2006.07.14 0 0 3713
Hát nem tudom. Azért szerintem olyat válassz, aminek van valami kedvező teszteredménye (pld. az ADAC-tól), gagyit ne.
Előzmény: ranti750609 (3712)
ranti750609 Creative Commons License 2006.07.14 0 0 3712

Szia Topika.

Pécsen a Plazaba most láttunk 36000 Ft-ért, ami szerintem egész jó ár.

Természetesen az idősebbik kislányé lesz első körben.

topika1 Creative Commons License 2006.07.14 0 0 3711

Szia!

Nekünk van. Egy előnye tényleg a könnyű rögzítés. Ha olyan helyen laksz, hogy biztonsági okokból (lopás ellen) mindennap ki-beszerelnéd, akkor kényelmes. Hátrány: 9-18 kg-ig jó (tehát a ti piciteknek még sokáig nem, legfeljebb a nagyobbnak és utána a pici örökli). Továbbá nagyon drága, majd 100eFt.

ranti750609 Creative Commons License 2006.07.14 0 0 3710

Üdvözlet mindenkinek.

Most már egy ideje olvasója, illetve hozzászolója vagyok a topicnak.

Az elejéről elkezdtem böngészni, tényleg jó ötlet volt megnyitni.

Többen családosok vagytok, és ezzel kapcsolatba lenne kérdésem.

Egy kislányunk van, de hamarosan érkezik a második baba, ezért is nézegetünk új gyereküllést.

Kérdésem az lenne, hogy valakinek van e isofix-es gyerekülése, milyen tapasztalata van ezzel kapcsolatban. A segítséget előre is köszönöm.

Egyébként ma lesz felrakva a sportdob és a direktszűrő. Kiváncsi leszek a változásokra!

:-))

Ormió Creative Commons License 2006.07.14 0 0 3709

Sziasztok, ez engem is érdekelne, hasonló okból: hol lehetne állítani a fényszórókat, hogy ne az orrom elé világítson? Nekem 1,6 SW-m van.

Köszi: Ormió

Előzmény: MA850 (3698)
georgbob Creative Commons License 2006.07.13 0 0 3708
Nagyon szívesen! A legszebb az egészben, hogy elsőre találtam ezt a céget , majd hasonlítottam össze a többivel, de árban ez volt a nyerő.
üdv
Előzmény: R*R (3707)
R*R Creative Commons License 2006.07.13 0 0 3707

Szia!

"Na végre, már a kezeim között a castrol magnatec." Nekemis!

Annyira kedvet csináltatok, hogy márkát váltottam- VALVOLIN-ról, de csak az ár miatt. A vizi YAMAHA-ba továbbra is VALVOLIN.

Köszi, mert mindenhol csak drágábban láttam!

Üdv

Előzmény: georgbob (3706)
georgbob Creative Commons License 2006.07.13 0 0 3706
Na végre, már a kezeim között a castrol magnatec. Tényleg érdemes jól körülnézni, mert még a neten is több ezer forint különbség van, és ez a hatezer bizony nagyon baráti ár egy fullszintetikus olajhoz, ami még nagyon márkás is.
Előzmény: cucogany (3705)
cucogany Creative Commons License 2006.07.13 0 0 3705
Bocsánat, az Auchan Dunakeszi szokta nálunk terjeszteni a reklám újságját, a lányom most fedezte fel, hogy amiben az olajat néztem, azt az Auchan Óbuda terítette.
cucogany Creative Commons License 2006.07.13 0 0 3704
Mától (2006. július 13-tól 20-ig) a dunakeszi Auchan akciósan árusítja többek között a Castrol GTX Magnatec 10 W 40 motorolajat. 4+1 liter 8490 Ft.
cucogany Creative Commons License 2006.07.13 0 0 3703
Nálam az ülőlap ugyanúgy van állítva, én is 75 kg vagyok, de az én ülőlapom meg sem moccan.
Előzmény: georgbob (3702)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!