<a href="http://weather.yahoo.com/forecast/USNJ0524_c.html?force_units=1" target="_blank">Ezt olvastam az egyiken:</a> Barometer:1023 mb and falling <a href="http://www.usatoday.com/weather/CityForecast.aspx?LocationID=USNJ0524&ps=L1" target="_blank">Ezt meg a masikon:</a> Barometer: 30.25 rising
Na ezt nem vártam, hogy megújuljon a met.hu, mert az még hadján, hogy a térkép nem megy a csapadék/T/szél grafikonnal, de a radarképet sem lehet lementeni és összefűzni automatice mert levédették a képeket!:( Így nincs mozgó radarra lehetőség, max úgy ha az ember ott ül a gép előtt napi 24 órát és 15 percenként manuálisan lementi a kép aztán összefűzi és felrakja a netre.. Jobb volt a régi.
Igen, a modellek most nagymennyiségű esőt mutatnak, látom más is harangozza, de várjunk még vele, addig még 100x változi ka prognúzis, azért nem is hirdetem én se, nehogy hoppon maradjunk, de jelenleg 30-60mm csapadék szerdától vasárnapig.
Megújult a met.hu. Egyelőre nem találom azt a szolgáltatást, amit előbb nyújtottak, hogy Magyarország térképen kattintva egy-egy helységre 5 napos előrejelzést lehetett kapni, elég sűrűn voltak a városok, most nincs térkép, nincs csapadékmennyiség, grafikonok... Vagy csak én nem találom?
Apropó csüt-pént-szomb-vas mintha vízözönt mondanának? :((( Mennyire tuti ez mondjuk északkeleten a Mátrában?
Na ez pont normális!:))Pont 1015hPa a választóvonal a ciklonális és az anticiklonális hatások között, tehát most a legátlagosabb a légnyomás nálad. A 970hPa a nem normális, erős viharok és hurrikánokban vannak csak 990Hpa alatti értékek, 1050hPa is sok, akkor meg totál derült ég és erős be és kisugárzás van, ilyen az Oroszoknál, Szibériába vannak ilyen 1050-es anticiklonok.
Tegnap TV2 Aktív. Anyuka kesereg, kislánya full kitünő, két felsőfokú nyelvvizsga, és 143 (!) pont, de nem vették fel, mert a ponthatár 144 pont!!!
Nem hiszem el, hogy annyian jelentkeztek, hogy kijutott belőle egy teljes évfolyambeli 144 pontos! (csak Zsur kedvéért: 144 pont az elérhető maximális ponthatár, ehhez már nem is elég az iskolában szerzett összes jeles jegy, mert egyéb külső vizsgák eredményére kapod a 120 pont feletti pontokat.Például nyelvvizsga, meg mittomén még mik)
Ezt egyszerűen nem hiszem el.
A statisztikák szerint, a felsőfokú oktatásban közel 100 000 hely van, amire egyes adatok szerint 135, másik szerint 150 ezren jelentkeztek.
Átlagos túljelentkezés tehát max másfélszeres.
Jó, nyilván ez csomósodik bizonyos szakoknál, ügyvéd, orvos, gazdasági szakok, de hogy ennyire csomósodjon meteonál, azt hihetetlennek tartom.
Sokkal inkább arról van szó, hogy az iskolákban egyre több a fizetős tanuló, akiknek kell a hely, mert ők hozzák a lóvét, tehát muszáj őket felvenni!
A párom lánya pölö félévente 100 ezrest csenget be a pénzügyi főiskolára, hogy tanulhasson! Ki lehet számolni, mennyibe fog kerülni a diplomája nyolc félév alatt!
Az idojarast 105F-ra josoltak mara (40,5 C). Lehetett ennyi napkozben - mert este hatkor 98 volt (36).
Idot, faradtsagot es vizet nem kimelve locsoltam egesz nap. . .aztan 6:30-kor leszakadt az eg - hatalmas eso, vihar, napernyok es faagak repdesnek. . . a homerseklet meg leszaladt 84-re par perc alatt (84 degree Fahrenheit = 28.8888889 degree Celsius).
Ja igen, de nem ért csalódás hiszen 3 hete leírtam, hogy 115-120 között lesz a ponthatár,zt még ezt is felülmúlta jóval.. Gyakorlatilag ha kitűnő tanuló lettem volna, s az érettségit is szín ötösre tettem volna le, akkor se kerültem be a met szakra! Pedig én aztán messze vagyok a kitűnő tanulótól, meg is értem mit érezhet a 127 pontos szomszéd gyerek, a szín ötösök mellett még nyelvvizsgája is volt, szét tanulta magát a 12 év alatt, a ponthatár neki meg 135 volt a könyvelői szakra. Na erre varrjon gombot valaki, még jó hogy én nem tanultam az egészre, még az érettségi előtt pár nappal is dogolgoztam! Így nem érzem magam rosszul, s meg is mondom előre(sajnos), hogy amíg ez a kétszintű rendszer lesz addig nem lesz alacsonyabb ponthatár! Tehát nem fogok bekerülni egy darabig, addig meg már mást hoz az élet. Mikor beírtam éjfél után a hozzászólásom kimentem a szántóföldre kinázni, meg mértem egy hőmérsékletet, megnézném, hogy a felvett meteorológus palántákból hány csinálta ezt meg. De a legdurvább, hogy van akinek 140 pontja volt, az már valami hihetetlen teljesítmény azt nem ér vele semmit, mert 144 pont volt a limit. Nem baj, maradok Szentesen legalább a jóbarátok megvannak!:)
Valami nagyon bűzlik a felvételi körül mindenképp, nekem a rokonságban van most olyan, aki csillagos ötössel és egyebekkel sem érte el a célt, ez nagyon nincs rendjén! Ferrihurriból meg meteorológus lesz, mert nem hagyjuk, hogy elkallódjon, arra hivatott! Hogy máshoz is fog érteni, attól pedig még nagyszerűbb EMBER lesz belőle.
Sajnalom, hogy nem jott ossze :(, de azert ne add fel, meg nem vesztettel semmit. Van egy eved tanulni, megprobalhatsz az ELTE-n masik szakot is, elsoben letudod a kotelezo koroket, aztan atiratkozol, kerhetsz athallgatasfelet is, aztan ha latjak tehetseges vagy (marpedig latni fogjak :) konnyebben atvesznek.
Sokan 2-3 diploma utan sem tudjak mit akarnak kezdeni az eletukkel, horoszkopokat meg grafologiat olvasgatnak, hogy megtalaljak onmagukat.
Keveseknek adatik meg, hogy megtalalja az "igazi" hivatasat, nem szabad feladnod meg sokadszorra sem.
(en mar lassan 30 leszek, de mar megint (meg mindig) suliba jarok, sosem keso, bar nem fogjak tudni eldonteni palyakezdo segelyt vagy nyugdijat folyositsanak :)
"Ha nem sikerül akkor maradok Szentesen technikusi szakot lerakom zöldség és gyümölcstermesztésből aztán meg asztalosként dolgozom."
És persze tanulsz mint a gép, mert egy ekkora álmot nem adhatsz fel!
Pár éve látjuk milyen lelkes vagy, ki a fene legyen meteorológus, ha nem te!
Asztalossággal vigyázni! Azokra az ujjakra még szükség lesz, amikor a legjobb modellszámláló programokat csinálod, nehéz dolog négy ujjal gépelni :))))))
Igen még 1óra 10perc és minden eldől. De sajnos így előre is azt látom, hogy nem fogok bekerülni, pedig ezt a szerény 104 pontomat sem volt könnyű összeszedni, sokan meg a 120, 130 sőt 144 pontjukat írják a felvi fórumra, ráadásul az elmúlt 5 évben most 2005-ben jelentkeztek első helyen a legtöbben, összesen pedig 152-en csak 5-el kevesebb mint 2004-ben tehát fullon van ez a 2005( mert pl 2000-ben össwzesen 30-an jelentkeztek a ponthatár pedig kivés volt), most lehet elgondolni mennyi lesz a ponthatár, nem lepődnék meg a 115-120 pontos határton, de 1óra és 8 perc múlva minden kiderül! Ha nem sikerül akkor maradok Szentesen technikusi szakot lerakom zöldség és gyümölcstermesztésből aztán meg asztalosként dolgozom.
en itt csak read-only vagyok, de ha jol emlekszem az ELTE-TTK-ra keszulsz, nagyon drukkolok, hogy sikeruljon, megerdemelned. Ird am meg mit hataroztak feloled az iccaka :)
:(( Nalunk is. .. ma reggelre eso volt, az a kellmes fajta, nyari, ami utan felfrissul minden - a homerseklet is huvos. Jo volt kinnt lenni a kertben - na ez csak rovid ideig tart. MArad az airkondi a lakasban - es a villanyszamla. . .:((
Na Mo is készülhet, rekkenő hőség szerdától, napról-napra melegebb idő lesz innentől, mai volt az utolsó kellemes nap, kedd 32, szerdától 33-35fok, péntekre már 37 és hétvégére 38fokot éri el a hőmérő árnyékban. A 2005-ös év eddigi legmelegebb napjai következnek!