Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
De, tényleg több főt visz el de mindössze vagy 3mal. Egy pesti volvo 106-108 egy IK280 111 fős. Szélesebb a folyosó, több az állóhely. Ennyi az oka, de igaz 4 fő m2 esetén.
A külső belső tényleg egyéni kérdés. Azért a Volvo 7700 nem rossz, sőt. A szóló alfák az más kérdés, hogy problémás és sokan panaszkodnak rá. Vegyük külön a kettőt.
Vagy sprórolnak. Ikarus keveset eszik de lehet hülyeséget irok. Egyre több volvoban nem megy a klíma. Így izgalmas keresgélni a városban az öreg jószágokat:) Hibridet is vadászni kellett mire meglett.
Igen valamiért nagyon ellenzik ezt a céget. Hajdú volán biztosa fokozatosan cserélte le volna a kocsikat. Jöttek a Man sl azok nagyon tetszettek a csuklósban majd ARC és a többi. DUD-999 elég jó állapotban van, csendes, nem rángat, szépen dorombol, ülések kényelmesek, tágas hely, nagy ablakok meg sorolhatnám.
A lépcsőket leszámítva az Ikarus viszi a pálmát. Több állóhely, talán az ülőhely is több, kapaszkodóból is több van, tág az utastér.
Hát, csak éppen mikor le kell szállnod minden egyes megállóban, hogy leengedd a másikat, lehet nem izé hogy mindig mássz meg 2 jó nagy lépcsőt. De ez már nem az ikarus,csak a magaspadló átka. Lehet hogy több van irva, de nem hiszem hogy többen férnének. Az, hogy több a korlát, erősen kétlem. Itt a DUD 999. A székeken van a kapaszkodó meg a fejednél, hol van a több? Ha beállsz középre mnodjuk 140 cm-rel nem igazán tudsz kapaszkodni. Az ülőhely hogy több, kizárt.
Tudtommal Solarisokkal pályáztak. 12, 15, és 18 méteresekkel.
A Solaris külsőleg-belsőleg egyaránt klasszisokkal jobb a cívisbuszoknál.
Külsőleg izlések és pofonok, belsőleg biztos hogy ugy van ahogy irod, viszont mikor azt mondják hogy jobb lenne a HV, akkor mindenki arra gondol, hogy még mindig IK-kal furikáznánk.
Az utasok azt figyelik, hogy a busz milyen nagy és hogy mennyire könnyű rajta közlekedni (nagy tömegben fel-le szállni egy-egy megállónál, nem nézni hol a lépcső, hol van lyuk az ajtónak stb.. nem azt, hogy mi volt meg másnak mi a hobbija.
Melyik HV-s busz gyulladt ki kb 1 évesen? ARC?...
Műszaki hiba akármikor akadhat. Csak lehet hogy annak amit mondtak, fele se igaz.
30-son ő jár:) Hogy nem a villamospótlon vannak? Utasok fel vannak háborodva az ikarus láttán. Rányomták a DKV matricát az elejére ezt az jelenti hogy a DKV megvette? 2 lerobban busz is okozott kiesést az egyiket az utasok mondták hogy kigyulladt a 22-es járaton.
Mentünk vele egy kört olyan jó volt. Én nem értem mért kelett kisöpörni a Hajdú volánt a városból.
Belseje. Vincellér utcán rengetek de nagyon sok civís busz állt.
Corás busz. Egyszer vele mentünk Álmosdra mikor a KGE-002 szervízben volt.
Nagyállomáson pihen ő melyik vonalon jár? 3 ajtós mint a 6 ajtós Bengáli:)
Tehát ahol nem akadályozza a forgalmat a busz (van kialakított öböl) ott igen is várakozzon a busz.
Tökéletesen egyetértek, ehhez viszont nem a jelenlegi betarthatatlan indulási rendszert kéne alkalmazni, hanem kiemelni olyan nagyobb forgalmú (és persze öblös) megállókat, ahol ez nem okoz problémát. Anno a BKV-nál is ez a rendszer volt a 82-es troli vonalán.
Én azt mondom, hogy inkább késsen 5-7 percet, mint 10-zel előbb elhúzzon...
Nostehát. Ha késik kicsit boszús vagyok és ennyebennye, azonban a sietést pedig NAGYON NEM DÍJAZOM!Az, hogy a hülye utas menjen 5 percel előbb a megállóba megértem, amikor használtam a tömegközlekedést akkor nekem 10 perc nem volt elég a meghirdetett időpont előtt. Röhögve húzott el előttem a buszocska.
A Seegner téren pedig következetesen 1-2-3-4 perccel (vagy amennyivel éppen jól esett) előbb indultak a trolik (nagyot téve a menetrendre). Ez nem 1-2 alkalommal volt tapasztalható, hanem egész novembertől márciusig (ekkor inkább drótkecskére váltottam).
Tehát ahol nem akadályozza a forgalmat a busz (van kialakított öböl) ott igen is várakozzon a busz. Én azt mondom, hogy inkább késsen 5-7 percet, mint 10-zel előbb elhúzzon...
Itt adódik a kérdés, jó-e a sok városnéző viszonylat?
Attól függ, mennyire városnéző. A Volán idejében a 3-as és a 24-es viszonylatokat illették ezzel a jelzővel.
menetidő miatt
Javítsatok ki, ha tévedek, de én úgy tudom, 45 perc után kellene pihenőidőt biztosítani a járművezetőnek. Ilyenkor van gond az olyan viszonylatoknál, mint a 22/24-es, mert a teljes menetideje 50 perc fölötti. A munkáltató jóindulatától függ, hogy adnak-e ezek után plusz pihenőt a sofőrnek.
tartható-e a menetrend és a menetidő
Sok esetben a nem városnéző járatoknál sem tartható. A 22/24-es viszonylattal közlekedő kollégáim szerint rendszeres a "megrogyás" rajtuk. Számos oka lehet. A nem konstans forgalom, a tömegközlekedést segítő rendszerek hiánya, vagy akár a rossz menetrend-szerkesztés.
Kötött pályás közlekedés esetében hogy állnak meg minden megállóban?!
Irányjelző, fék :)
Komolyra fordítva a szót: egész pontosan hogy értetted ezt a kérdést?
nem arról volt szó hogy mostmár nem mehetnek el hamarabb, mert szíjat hasítanak a hátukból?
De, pont erről megy a vita. Az a baj, hogy ezt olyanok ígérték meg felelőtlenül, akik még az életben nem vezettek tömegközlekedési járművet.
Mint mondtam, előbb a házat kell megépíteni, aztán a tetőt. Legyenek buszsávok, működjön a zöldútkérés, stb. Amíg ez nem történik meg, képtelenség lesz betartani a pontos közlekedést.
A pontos megállóhelyi indulás pedig negatívan is elsülhet. Példának ott van a Kadosa utcai megálló. Ott kivárja a pontos indulást, a Buszállomás után bekerül a dugóba, 2 helyett 7 perc múlva ér a Csokonai Színházhoz, és máris a sofőr lesz a hülye*, mert nem bírja betartani a menetidőt.
*Picurka és Mackó fórumtársat megkérném, hogy olvassák el a szövegkörnyezetet, mielőtt azt állítják, hogy lehülyéztem a sofőröket!
Ígérve sokminden volt már. Kötelező klímahasználat, kizárólag alacsony padlójú buszok közlekedése, a Volán menetrendjének megtartása, a jegyárak változatlanul tartása, stb. Ebbe a halmazba tartozik a pontos indulás is.
Tulajdonképpen egyet értek veled, de talán a legjobb megoldás tényleg az lenne, hogy 3-5 megállónként lenne menetidő kiegyenlítő pont, ahol meg kell várni az indulási időt.
Ugye elvileg most is ez a rendszer van, csak az utasok felé nem ez van kommunikálva és a sofőrök nagy része nem is tartja be.
(Gyengébbek kedvéért:)
Természetesen nem általánosítok, mert vannak olyan sofőrök akik minden szabályt, mindig maradéktalanul betartanak és ezzel a cégük és az utasok nagy megelégedettségét vívják ki!