Nálunk úgy sikerült elérni az (6.5 - 6.7) literes fogyit elérni, hogy nem huzatjuk ki 3200 fordulat fölé váltlás elött a fordulatszámot. És nem lépjük át a 120 - 125 Km/h tempót. Igaz, így nem egy sport autó de a fogyasztás viszont így kellemesebb. Amikor 125 Km/h tempó felett voltunk, (150-160 Km/h) bizony benyelte a kicsike a 8.5 litert.
Ja és a klímával óvatosan, mert annak is van egy étvágya, nálam 1-1,2 liter átlagban.
Mennyiért szereltetted be azt a "szerkezetet" ami az autó lezárása után felhúzza automatikusan az ablakokat?
Csak arról szeretnék beszámolni, hogy megvolt az első 15 ezres szervízem. A kocsi úgy rendben volna, csak az az átkozott étvágya ne lenne ekkora. Én bizony nem tudom átlag 9-9,5 lit. alá vinni. A szervízben sem bíztattak, azt mondták nem tudnak mit tenni. Az elektronikus beállitásokhoz nem nyúlhatnak, más is sokat panaszkodik a fogyi-ra. Tulajdonképpen a szokásos átnézésen kívül csak olajat meg olajszűrőt cseréltek (Opel 10W40). A pollenszűrő cseréjét nem kértem, így kb 6500.- Ft-al olcsóbban megúsztam a számlát, amely így 18400.- Ft lett. Ezenkivűl, (már nem a márkaszervízben) beszereltettem egy szerkezetet amely a kocsi lezárása után nyitva maradt ablakokat automatikusan felhúzza.
Én is egyetértek. Bár azt hiszem, nem 3, hanem 5 pontos övet akartál írni.
Ranti!
Az ülést kölcsönbe kaptuk, de nemrég majd' 100e-ért láttam a Brendonban. A márkája most nem ugrik be. Ráadásul azt hiszem, nem lehet a háttámlát leszerelni, ezért nemsokára vehetek egy ülésmagasítót. Néztem az általad választottnak a teszteredményét, változatlanul úgy vélem, ha fontos a napi ki- beszerelés, válaszd ezt, ha nem, akkor olyat, ami a Sicherheit-re egy csillagot kapott, és hagyományos rögzítésű. 40-ért már bőven kapni ilyet is, és ha egyszer jól be van kötve az övvel, áll, mint Katiban a gyerek.
Az enyém nem olyan precíz és mesteri megoldás mint a tied.
Azt vettem észre, hogy jobban megy és természetesen a hangja jelentősen változott a motornak. Elsősorban akkor erősödik fel amikor 3000 fölé megy a fordulátszám. Nekem furcsa, meg kell szokni. A párom azt mondta nincs vele semmi gond nem túl erős.
Képeket még nem csináltam, de a mai vagy a holnapi nap folyamán csinálok és fel is teszem.
szerintem is fontos a jó minőségű gyerekülés választása, de azért nem értek teljesen egyet azzal a lentebbi sugallattal, hogy feltétlenül a legdrágábbat vagy a legüberállatabbat kellene megvenni, mert "csak úgy véded igazán a gyermeked"
....nem mindenkinek egyforma a pénztárcája (és ez nem anygaiasságról szól).....sőt....
milliónyi a választék, utána kell járni sok helyen....
2 fiam van. Az első gyerekülés hordozható babaülés volt 9-ért vettük, kellemes és azóta is tartós, jó anyagú, mosható betétek és huzat. Kisbaba számára kényelmes 1-1,5 éves korig.
Mióta az első kinőtte, a 2. gyerek is azt használja. A nagyobbiknak 1 éve vettünk 9-36kg-ig használható univerzálisat 18-ért, egyszerű csatolású 3 pontos,mint a kisebbik is. Kényelmes, tartós, jó anyagú, mosható huzatú, dönthető háttámla, párnázott felületek, jól szellőző anyag, több helyen perforált, az övmagasság 3 szinten állítható.....
kartámasz (ezen sajnos) nincs,de azt még vagy nem éri fel a gyerek vagy nem is használná, mert jóval szélesebb helyen van, mint amekkora, minimális oldal fejtámasz védelem van, de ha nem patentos az adott gyerkőcnek, akkor egy nagysebességű oldalütközésnél nem sokat véd az oda-vissza irányú fejlengéstől. (a jó, optimális fejvédelemnek nagyon-nagyon elkérik az árát)
Legyen bármilyen is a gyerekülés, azon felül a figyelmes, biztonságos vezetés a legfontosabb, de ettől még bárki, bármikor találkozhat hülyével vagy akár önmaga is hibázhat....több százezren felnőttünk (sajnos akkor még) gyerekülés nélkül is, de azzal persze sokkal nagyobb a biztonság(érzet)....a lényeg szerintem azon van, hogy a gyerek ne repüljön semmere sem és azt a legtöbb tudja....a többi dizájn és márka és egyéb extra kérdése....
balesetnél meg sajnos védelem ide-oda a nagy szerencsén is sok múlik.
(nem a gyereküléshez tartozik,de mindenki hallott már olyan sztorit, hogy a legtöbb embert mindig megvédi vagy megvédett az öv (ha nagy a galiba,akkor már az sem, de a pechesebbje meg amiatt halt meg,mert akkor pont az öve miatt nem tudott kirepülni a szélvédőn.)
ÓVATOS VEZETÉS MELLETT IS MINDIG SZÁMÍTS ARRA, HOGY BARMOKKAL KELL EGY ÚTON KÖZLEKEDNED!
és ami a legsajnálatosabb: majdnem mindig az ártatlanok vagy vétlenek húzzák a rövidebbet...
Nem láttam lehetőséget az állításra akkor sem, amikor a bal tompított izzót cseréltem kb. 3 hete. Azóta a baloldali nagyon az orrom elé világít, bár megítélésem szerint jól szereltem vissza a lámpatestet. De előtte sem vitt elég messzire.
Csak egy dologba gondolj bele és tudni fogod a választ!
Mennyit adsz ki egy jobb zenecuccért az autódba, vagy mennyibe kerül az a sok extra, amiket az ember beleszór? Alufelnik, fóliázás, zene, sportdob, gumik, stb. Számold csak össze! Ugye ezek mind újból megvehető, pótolható dolgok? Persze.
Most kérdezd meg magadtól, hogy a gyerekedet tudnád pótolni? Tudsz még egy ugyanolyan gyermeket "produkálni"? Pótolható????
Asszem tudod a választ! Remélem!!
Nekem anno még a corsám volt, de amikor jött a gyerek, a legjobb opel-gyerekülést vettem meg és utána a vacak BX-ben is azt nyúztuk! Az volt az egyetlen érték a kocsiban..:-)) 0-36 kg-ig, 0 hetestől 12 évesig lehet használni. Lassan teljesen lekerül róla minden kiegészítő és csak a magasító marad, mert elmúlt nyolc a gyerkőc. Ötpontos övtől elkezdve minden cullang. Nem isofix, de biztonságos és bírja a strapát, egy métert nem utazott a gyerek anélkül eddig! Mellesleg nagyon megszerette, ragaszkodik is hozzá, mert kényelmes és jókat tud belőle bámészkodni meg szundikálni benne. Amikor csecsemő volt és másképp nem tudtuk már elaltatni, akkor tettem vele pár kört a városban, mert az autó mindig elringatta..:-))
Szóval a gyerekre ne sajnáld a pénzt és vedd meg a minőséget, mert aki ezen spórol, az egyrészt a gyereke biztonságát veszélyezteti, másrészt nem kell pár évente másikat venned!
Nekünk van. Egy előnye tényleg a könnyű rögzítés. Ha olyan helyen laksz, hogy biztonsági okokból (lopás ellen) mindennap ki-beszerelnéd, akkor kényelmes. Hátrány: 9-18 kg-ig jó (tehát a ti piciteknek még sokáig nem, legfeljebb a nagyobbnak és utána a pici örökli). Továbbá nagyon drága, majd 100eFt.
Na végre, már a kezeim között a castrol magnatec. Tényleg érdemes jól körülnézni, mert még a neten is több ezer forint különbség van, és ez a hatezer bizony nagyon baráti ár egy fullszintetikus olajhoz, ami még nagyon márkás is.
Bocsánat, az Auchan Dunakeszi szokta nálunk terjeszteni a reklám újságját, a lányom most fedezte fel, hogy amiben az olajat néztem, azt az Auchan Óbuda terítette.