Szia!Akkor szerintem összefutunk!Első utatok?Mivel utaztok és merre?Mennyi idősek a gyerekek?Nálunk a lányok 5 és 8 évesek.Sőt,a kicsi ott fogja tartani a szülinapját.
Most próbálok be checkolni az orchestrara de nem enged, azt írja rossz a bookingnumber, mondjuk utazási irodában mondták h lehet ez lesz: pedig vasárnap indulás... mindegy majd várunk a helyszínen :)(
Az MSC-nél: Guests are encouraged to limit their checked luggage to one suitcase per person, not to exceed 75x50x29 cm and 30kg, and only one hand luggage per person not exceeding 55x35x25cm
Ez csak kérés!! Senki nem foglalkozik vele.
Costánál még ennyire sem foglalkoznak:
We advise you to take only one piece of luggage per person.
Mi 2 éve voltunk a Costa Pacificával Savonából egy nagyon szép úton. Az MSC-t nem ismerem, biztosan az is nagyon jó, de ne aggódj, a Costa tényleg szuper!:) Bárcsak mi is mehetnénk újra!
A fórumot olvasgatva mindenki az MSC -vel utazik . A Costa ennyire sz.... ? Mert én erre fiettem be . Megy még esetleg valaki okt. 14-én Velencéből a Costa favolosaval?
Október 23.-án indulunk Genovából Isztambulig, utitársakat keresünk.Esetleg hasznos tippeket az utazáshoz,és a Genovába való eljutáshoz.Előre is köszönöm.
első útunkra indulunk barátainkkal az ismeretlenbe és szeretnék érdeklődni csekkolásról pl:(bőrönd súlya stb...),öltözködésről, esetleg velence körüli szálláshelyről, autópálya díjjakról,és az öltözködés (estélyi ill.öltöny) szabályairól.érdeklődve várom tapasztalt utazók válaszait.köszöni csokika
Sziasztok! Pár kérdésem lenne: Muszáj leadni a böröndöt a becsekkolásnál? (MSC) Méretkorlátozás van, vagy esetleg súly? Valaki írta, hogy simán felhúzta a motyóját a kabinba.... ezt lehet tuttira venni? Előre is nagyon köszönöm ha valaki segít!
Megtaláltam a hévet, láttam már a hajóról, de ahogy egyre jobban kisétáltam, úgy maradtam tök egyedül az utcán, már csak a taxisom kergetett, így feladtam a bank megkeresését. Most nem tervezem, hogy kiszállok Tunisban, tekintve, hogy jó idő lesz - én tudom :) - így egy nyugis jakuzzizás a terv.
Amúgy valaki tudja, hogy a tevegelés mennyibe kerül?
A kabinom hátrafelé nézett és valószínűleg csak a 8. emelet miatt volt földmozgás, mert felsőbb szinteken lakók mondták, hogy ők semmit nem éreznek ebből. Nekem semmi bajom nem volt ezzel, amúgy sem aludni mentem, így minden reggel volt ébresztőm legalább.
Barcelonában a buszmegállóban fogom várni a buszt, én még egyszer be nem sétálok a városba :) Most a Güell park van betervezve, illetve, ha jó idő lesz a tengerpartra fogok még lesétálni.
Nápolyban egy biztos, pizzázom egyet a Da Michele pizzériában, ahol Julia Roberts is evett az Eat Pray Love-ban :))
Kikötővároson kívül, úgy értem messzebb nem igazán szeretek utazni, nem szeretek nagyon eltávolódni a hajótól... :) Láttam vannak nápolyi és palermoi beszámolók is, olvasgattam, de nem mélyültem még bele. Cefalut írtátok, de ahhoz is 'órákat' kell vonatozni. Na ezeket még meglátom.
Most is egy nappal előbb kiutazom (nem bízom a pontos repülő és/vagy vonatérkezésben), Malpensán foglaltam szállást (Genovában most nagyon drága volt erre az időszakra, még Milánó kézenfekvő lett volna, de a másnapi vonatparám így is megmaradt volna :) ), itt ingyen transzfer van a reptér és a hotel között, így másnap visszamegyek a reptérre és MSC transzferrel utazom a kiötőbe (így nem kell egyedül a csomagokkal szenvednem a vonaton).
Még valami: gondolom ezentúl mindig belső kabinba fogsz menni. (ha belegondolok, hogy most 6 év után először belsőbe megyünk, már rossz a kedvem) És még valami, a Fantasia szerintem szebb, és tisztább, mint a Splendida. És ugye páran csak a haragomat hallották, azt nem, hogy igen a Costán sokkal jobb a kaja. Isteni a pizza, hamburger, a napi kaják, az italok, de ennyi!!
Nem semmi, ahogy végigcsináltad. :) A tanulság az, hogy nem értem, hogy nem tudtátok többen is megtalálni a hévet Tuniszban, hiszen még fényképeket is raktam fel, és írtuk, hogy csalók a taxisok. A másik pedig Taorminát is töbször megbeszéltük, de talán legközelebb. Gondolom ez a kabin hátrafelé nézett? Azért lehett ennyire hangos reggel, mert mi egyszer voltunk az utolsó előttiben, pont a splendidán a 13196-ban és ott semmit sem hallotttunk. Mindenesetre nem bánom, hogy legutóbb nem a hátsóban voltunk, ezek után. Gondolom most már tudni fogod októberben, hogy Barcelonában hol áll meg a busz, mert oda-vissza olcsóbb. Amint írtam valamelyik nap Palermotól ne várj sokat, mert akkot nagy csalódás lesz. Mi Messzina és Taormina után sokat vártunk. Leírjam még egyszer, hogyan találod meg a hévet? Mert látom megint megállsz Tuniszban? Illetve Nápolyt többször leírtuk, hogy sajnos Pompeii-re, és a Vezúvra nincs idő, ha ilyen elképzeléseid vannak, Ercolánót nézd meg, mert látványosabb Pompeii-nél, és a Vezúvra is gyönyörű a kilátás. Ismerve téged, Marseille-ről mindent ki ollózól innen.:) Akkor lassan csomagolsz.
Akkor az én beszámolóm: MSC SPLENDIDA 2012. július vége - augusztus eleje
az első utam, teljesen egyedül, egymagam indultam útnak. Milánó Malpensáról transzferral mentem be Milánó Centrale központi pályaudvarra, ahol megvettem a vonatjegyemet Genovába. Elfoglaltam a szállásomat, így hajóindulás előtt egy nappal, várost néztem, lecsekkoltam a kikötőt, h mégis hova kell mennem másnap. Nagyon jó szállást találtam 5 percre a kikötőtől, Hotel Bellevue. Akkor olcsó volt és teljesen jó. Most az októberi utamhoz néztem ugyanezt és 3-szor annyiért kínálták, így lemondtam róla. Reggelit követően megnéztem a hajómat… Durva volt már első látásra is...
A csomagomat, mint már említettem, senki nem vette el tőlem, fogalmam sem volt hol kellett volna leadnom, így végül felsétáltam vele a kabinomban (A kabinomba, ami balkonos volt, ajándékba kaptam, tekintve, hogy én fix belső kabint foglaltam...thx msc :) ) kicsomagoltam és mentem strandolni. Én az egy hét alatt végig a hajó végében standoltam, nem volt nyüzsi, nem volt annyi gyerek és engem amúgy sem kell szórakoztatni...jobb volt ez így.
Barcelona: elbénáztam a bejutást a városba, nem láttam buszt, így elindultam gyalog...35 fok és nem voltam lassú, de így is volt ez bizony 30 perc séta legalább. Vettem egy napijegyet, megnéztem a Sagrada Familiat (kívülről), megnéztem a két Gaudi házat, szintén kívülről, majd a Spanyol teret, végül a kikötőben pihentem és nézelődtem még egy kicsit. Óvatosra vettem az időbeosztásomat, nem akartam az első városnézést túltervezni. Busszal (talán 4 euró volt) mentem vissza a kikötőbe.
Este részt vettem az ültetéses vacsorán, tekintve, hogy információim szerint a magyarokat összeültetik. Így is történt, megismerkedtem egy iszonyatosan kedves, aranyos, jófej fiatal párral és egy másik családdal. Ezentúl minden este itt ettem. Az étel is sokkal finomabb volt, vagy legalábbis mindig jól laktam az 5-6 fogással (de kb. már a 3. fogásnál tele voltam). AMúgy az ételektől, a büfében nem voltam elájulva, nem jöttek be. Mindig találtam valamit, amit meg tudtam enni, de kedvenc ételeim nem voltak. A pizza és a tészták sem voltak az igaziak.
Tunis: nagyon tartottam tőle, egyedül, arab ország, és amúgy sem volt kedvem hozzá, nem vonzott ez engem. Végül úgy döntöttem, ha most rabolnak el engem, hát így kellett történni, szóval elindultam kifelé a városba. Mentem, mentem, mentem, míg betalált egy taxis, 10 euró karthago, tekintve, hogy sehol a bank, sehol a hév, igent mondtam, beültem. ekkor hirtelen 10 euró oda, 10 euró vissza, lett az ár. Nem nagyon értettem amúgy mit magyaráz, gondoltam írtó rossz az angolom, de hát ez van, míg végül elvitt egy angolul beszélő taxis haverjához hogy egyeztessünk az árról, ekkor jöttem rá, hogy nem én nem beszélek angolul...végül belementem a 20 euróba csak éljem túl :) elvitt karthagóba és sidi bou said-be, ez volt a 20 euró. Próbált rábeszélni Medinára, de nekem már nagyon elegem és melegem volt, így egy órakor már a hajón napoztam inkább, jelentem túléltem J amúgy tényleg nagyon kedves volt a taxis és mindenhol megvárt és a megbeszélt időben ott volt.
Málta – La Valletta: itt semmi extra nem történt, kisétáltam, körbejártam a várost, ami nagyon tetszett amúgy és megpihentem a Piazza Regina-n, ittam egy sört is J majd visszasétáltam a hajóra. Kb. 11-től 16-ig voltam kint, teljesen jól bejárható a város ez idő alatt. Ez a város pont az a hely, ahol nincs konkrétum, hogy mit nézzél meg, én csak sétáltam sétáltam és gyönyörű volt minden utca, mindenfelé a tengerre lehet rálátni.
Messina: itt én már jártam. 2001-ben a Pécsi kosárlabda csapata (PVSK) Euroliga Final Fourt játszott és a csapat 3. helyen végzett!!! J Kb. 1000 pécsi utazott el akkor, 36 órát buszoztunk a csapatunkért… azonban a fentieken kívül nem sok minden van Messinában J talán itt érdemes egyedül befizetni az Etnára vagy Taorminára, mert ezekre amúgy nincs idő a város meg semmi. Miután engem majdnem elütött egy robogós, inkább visszamentem a hajóra. Nagyon jó volt a szinte üres hajón pihenni és így még a jakuzziban is volt hely J ahol egy magyar párral is megismerkedtem.
Következő város Róma volt. Rómát nagyon vártam, felkészültem a leírásaitokból. Ingyen busszal kimentünk (a vacsoránál megismert fiatal párral) a kikötő végébe, majd megvettük a vonatjegyünket, elsétáltunk az állomásra, a sárga dobozban érvényesítettük a jegyünket és indult is a vonat. Pikk-Pakk bent voltunk a Szent Péter Bazilikánál, ahova be is mentünk, majd az Angyal vár mellett elsátálva útba ejtettük a Piazza Navonát, Trevi kútat, Spanyol lépcsőt. Ekkor metróra szálltunk és a Colosseumig inkább metróztunk. A metróból kijövet azonnal beültünk egy helyre, ami közvetlen a metró kijáratban van – nem ajánlom senkinek, hacsak nem egy sörre szeretnétek beülni, de pizzát kérlek, ne egyetek itt!!! J Végül egy kávézót kerestünk még, amikor is realizáltunk, hogy a tervezett vonatot (16.12) bizony innen mi nem érjük el J Fogtunk egy taxit (8euró volt) és azonnal az állomáson voltunk, és a vonat indulása előtt egy perccel már ültünk is a vonaton J Civitavecchia volt az egyetlen helyszín ahol a tengerrel testközelből találkoztam, térdig is bemerészkedtünk, nagyon jó volt a víz.
Én, tekintve, hogy egyedül voltam, vettem italcsomagot, így esténként az időmet többnyire a Purple Jazz Barban töltöttem, ahol nagyon kedves emberekkel ismerkedtem meg. A pultban indiai fiatalok keverték nekem a jobbnál jobb koktélokat és ukrán és román fiatalok szolgálták fel. Jól éreztem magam velük, néha jól elszórakoztam ott a bárban, igazán jó csapat volt, megkedveltem őket.
Másnap Genovában ugyanúgy megvettem a vonatjegyemet Milánóba, ahol már várt a lefoglalt szállásom, ami a Central pályaudvar közelében volt. Kinyomtattam a repülőjegyemet az internet kávézóban, elmentem megnéztem a Dómot, majd miután ettem egy pizzát (ami egy fokkal jobb volt, mint a Colosseum melletti) és ittam egy sört, hazamentem és este hatkor már aludtam, annyira fáradt voltam.
A kabinom a 8257-es volt, azaz a 8. emeleten és a hajó végében. Imádtam, ahogy húzzuk a csíkot, azonban minden ’hajnalban’ amikor kikötöttünk ’ földrengésre’ ébredtem. Nagyon rázott, amikor parkolt/fordult vagy nem tudom mit csinált a hajó J De megérte, a naplementék és napfelkelték gyönyörűek voltak J
Összegzésképpen, nálam a városok közül Róma nyert (bár előzetesen Barcelonát vártam erre a helyre) és amennyiben valaki egy kicsit is gondolkodna, hogy egyedül elinduljon, vagy sem, mindenképpen javaslom, hogy menjen, induljon, nézze meg milyen ez és miután hazatért mindenkit, aki csak teheti, küldjön el egy ilyen útra, mert ezt egyszer látni kell….
Lisszabonról nem írtunk egyedül. Talán a legfontosabb látnivalók a parton a kolostor, a Belém torony, a felfedezések emlékműve. Kicsit távolabb egy egyedülálló kabinos felvonó, ami a világ második legnyagyobb Óceánáriumárohoz vezet, amiben egy óriási akvárium van, ill. egy sarkvidéki rész kialakítva. Maga a lanovka, vagy funivia az óceánban áll, ez is egyedülálló. Villmosssal érdemes bemenni a városba, nem drága a napijegy sem. Benn a városban van egy lift, aminek a tetején kilátó van. Nagyon sok szép funiculár(sikló) van, többek között muzeálisak, amik 100 évnél is régebbiek. Van egy városnéző villamos, ami úgyszintén több mint 100 éves, arra is érvényes a bérlet, és felmegy a királyi várhoz. De nagyon kell vigyázni a zsebesekre. Azt hiszem egy napra ez sok is. A többi városról, ahogy Netti is írta mindent ki tudsz ollózni, ha nem kérdezz.
A ruhát nem kell annyira komolyan venni, elegánsan illik felöltözni, de nem kell túlzásba sem vinni.
Víz, tea, kávé a büfében általában ingyen elérhető - minőségüket nem teszteltem, így erről nem nyilatkozom :)
A városokra és a hajóra a baloldali kereső mezőben keress rá, talán találsz hasznos információkat korábbról (nekem sokat segített). Ezt egyébként másoknak is ajánlom :)
Sziasztok, első utunkra készülünk, minden info érdekelne, MSC Magnifica - Genovából, Malaga, Liszabon, Marokkó.
Két dolog különösen érdekel, hogy az ivóvízért kell-e fizetni, a másik ez a kisestélyi-koktélruhás dolog mennyire komoly? Nekem egy sincs, elég ha valaki csinosan felöltözik vagy ez tényleg elvárás. Ja és ráadásul gyerekkel megyünk, akinek ugye szintén nincsenek ilyen "göncei" :-)
Írhatnátok tapasztalatokat is, hogy gyerekkel milyen a hajó.