bocsi lemaradtam, hogy pontosan milyen kocsid van, de jól nézd meg, hogy hátul kell-e betétet cserélni, mert egy hátsó betéttel egy kocsi baromi sokat elmegy, ha nincs sokat pakolva hátul. lehet bőven 100.000 km felett.
a hűtött féktárcsa szabályozás, mármint ha elől gondoltad a szabályozást, az nem mindig jó dolog. sokan ellenzik. van aki nem is vállalja, sőt tőlünk nyugatabbra, ha jól tudom, elég csúnyán néznek az ilyen dolgokra. jó, tudom ha én is klaus von hans-jürgen lennék és óránént 200 eur-t keresnék, én se sajnálnám a pénzt két új brembo-ra, vagy ate tárcsára 60.000 km elteltével.
nem csak a pénz miatt mondom, hanem én a korábbi golfomon szabályoztattam a delphi tárcsákat elől 60.000 km után a betétcsere alkalmával és kb. 5-10 e km után elkezdett remegni. garanciába megint szabályozták, de mondták, hogy ettől már a biztonsági vastagság alá kopott. pár ezer km után lehetett a kukába dobni.
Azt tudja vki, hogy 2006/10 Octavian hol van a kesztyűtartó világítás "pöcke" ?
Úgy értem, amikor bezárom a kesztyűtartót kialszik auto a világítás.
Nálam sajnos nem alszik ki, hanem ég tovább és ha megnyomom az kesztyűtartó "ajtót", akkor kialszik. De jön 2 döccenő és megint ég. Arról nem is szólva, hogy éjszaka meríti az aksit.
Ma , feltettem a téli gumákat. Na nem azért mert az okos tóni azt hebegte a TV-ben hogy 12 C alatt már használjunk nyugodtam télit, mert jobb mint a nyári, hanem mert el akarom koptatni.
Szóval rákellet jönnöm hogy nincs dísztárcsám.:-((( Amit eddig használtam (gagyi , de ajándékba kapot így mussz. volt feltenni:-((() 'hál istennek eltörtek tavasszal. Most nincs semmi ,ez így nagyon csúf. Mintha rémlene valaki ,hogy kínált eladásra eredeti koda tárcsákat. Jól emlékszem?? Megvannak még , mert érdekelne.
Más.
Hamár kerékcsere , meg sasoltam a fékeim is.
68 ezer Km, autómata váltó (ugyi ez jobban eszi) és még simán mehet vizsgára, tavasszal majd kicserélem a hátsó betéteket. Mivel elég keveset használjuk a kocsit, és szerintem a hátsókban kb. 10 ezer az elsőkben meg vagy 20 ezer van még ,így egy darabig még nincs gondom. A tárcsák is tökéletesek. Nem mondom hogy nem válasok, de még igazából egy szabályozást sem igényelnek.
Ez azért kellemes meglepetés, arra számitottam hogy bizony mostmár minimum a betétek cserések lesznek.
A körosztót nemigen lehet hazilag megmerni. Elvileg a csavarhelyek kozeppontjai altal meghatarozott kör atmerojerol van szo, de van 108 mm, 110 mm es 112 mm-es körosztó is, konnyu a meresi hibahatart benyalni...
SZVSZ a 2,2 nyáriban megfelelő érték, ha nincs megpakolva, én inkább 2,32,4-re szoktam... a télit pedig +0,2-vel feljebb, vagyis ott inkább már a 2,4-2,5 játszik nálam, ha nincs megpakolva dugig....
Tegnap vettem négy kereket, viszont a felnikre nincs szükségem. Az eladó tippje az volt, hogy Skoda Octavia-n voltak, de egy megerősítést szeretnék kérni tőletek, hogy ez a méret, vajon tényleg az Octavia kerékmérete-e?
Köszi, u.a a motor nekem is, 14600 km-nél van és nem jelez semmit még, a szervízkönyv szerint 15000-ként vitték olajcserékre, nem tudom mit tegyek, megbeszélem a mesterrel (ő maszekban űzi, amúgy VW-szerelő márkaszervízben), hajlok a lonlife-ra amúgy.
Sziasztok. Felraktam az OCT II.-re a téligumit (Pirelli 195x65x15) és kicsit laposnak találom. Tudnátok segiteni, hogy mi a megfelelő nyomás elől és hátul? köszönöm
Valszeg dzsuvás egy picit a pillangószelep... Tisztítóspray-vel fújd le, takaritsd le stb.. Az 1,6-osoknál szokott gondott okozni... Nekem anno egyszer beragadt 120000 km-nél.. Állítólag 60-anként célszerű tisztogatni...
Sziasztok, 2001.12. havi 1,6 benzines O1-em van. Nagyon szeretem igazából nem volt eddig vele semmi gond (kop-kop). Garázsban áll és mostanában előfordult, hogy indítás után felszökött az alapjárat 2000-re és amíg zártam a garázsajtót stb. a kocsi folyamatosan túráztatta magát és ingadozott az alapjárat. Az az érdekes, hogy ezt menet közben is folytatta és csak akkor hagyta abba ha újraindítottam a kocsit. Nem minden esetben fordul elő ez és csak akkor ha 2-3 napig nem indítottam be. Tapasztalt Valaki hasonlót?
Az enyémben 131-es PD motor van. Újkorától tartom magam az eredeti beállításhoz (30e), a motor olyan mint újkorában. Tudni kell, hogy a VW típusaiban a long szerviz sokkal régebben működik mint nálunk. Tudni érdemes azt is, hogy az érték szervizben változtatható, ami érdekes módon a VW esetében mindig max. 50e volt, a Skoda-nál pedig max. 30e. A kilométer csak az egyik feltétel amit az autó figyelembe vesz, a másik a mindenféle adatból kalkulált olaj elhasználódás. Nálam eddig soha nem jelzett 30e-nél korábban. Elméletben a 30e kilométer majdnem a fele a gyári kalkulációnak, ezért ebből baj nem lehet. Ezt erősítette meg a szakember, csak még durvább adatokkal.
Üdv Mindenkinek! Segitséget kérnék , 09.15-én Székesfehérváron ellopták az autom amit 3.honapja vettem a fővárosi auto piacon. Skoda Octavia II 2005.06 1.9TDI sötétkék JTH-090 frsz. Tudom nem sok esély van rá ,hogy itt felbukkan de ilyenkor minden szalmaszálba kapaszkodik az ember... Ha tud valaki mégis valami infot szívesen venném ! Köszönöm! s-control@freemail.hu
Az agyagból égetett, nyeklő-nyakló cuccoknak árthat a só.
Igazabol az agyag :-) es a nyekles-nyaklas csak egy dolog, ami szamit, az a feluletkezeles (lakkozas) minosege. Ha jo minosegu a kidolgozas, nem juthat be a sós hólé a felni anyagahoz.
Persze hiaba a tokeletes kidolgozas, ha a felni serult, meg van horzsolva, le lett padkazva -- ha megszakad a vedoreteg folytonossaga, a nedvesseg bejuthat a felni anyagahoz. A sós hólé persze gyorsabban mukodik, mint a sima nyari zapor utan maradt esoviz, de az is eppen elegge szet tudja marni a felnit -- nincs mese, a serult felnit (alut vagy acelt) minel elobb meg kell javittatni. Egy felni felujitasa 5-10 ezer forint, fuggoen a serules fajtajatol es nagysagatol.
Ami még fel szokott merulni, az az, hogy az alufelni hidegben merevebb lesz, es konnyebben torik. Eloszor is, hol van itt telen igazan hideg? ;-) Masodszor, igaz, hogy konnyebben torik, de azert az sem egyszeru: akkora utest kell kapnia, hogy azzal nagyjabol a fel futomu is elmegy, akkor meg mar asszem mindegy :-)
A kisebb uteseket viszont eppen az alufelni birja jobban, marado alakvaltozas nelkul, mig az acelfelnik surubben karosodnak -- gondolom, mindenki latott mar belapult peremu acelfelnit.
Tehat a lenyeg: jo minosegu, sertetlen allapotu (!) alufelnit tehat nyugodtan lehet hasznalni télen is, kulonosen peremvedos gumikkal. A magam reszerol siman fent hagyom a sajat autoimon az alufelniket mar evek ota, egyiknek se lett semmi baja :-)
Hali. Az én octaviamról megmaradt a 4 dísztárcsa. Ha érdekel akkor 7-ért megkaparinthatod. Az egyiken van egy kis padkanyom,de amúgy szépek. jelezz ha érint. Köszi Attila 20 3 283 227