Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Rosep Creative Commons License 2009.10.18 0 0 11716
Előzmény: ckerti (11714)
rend-őre Creative Commons License 2009.10.18 0 0 11715

Sziasztok!

Hát ha küldöd a képeket, már amennyiben nekem írtad, akkor szívesen fogadom.

ide jöhet:

ganyaib@freemail.hu

Tegnap jöttem haza küldföldről cirka 900 km-t autókáztunk octi 1-el, 1,6-os. Sajnos csak az út jó 40% volt autópálya, de a 7 éves "járművem hibátlanúl teljesített ismét. Ma pedig vár ránk egy kis kényeztető fürdetés és takarítás....

Előzmény: csambero (11712)
ckerti Creative Commons License 2009.10.18 0 0 11714

Uram!

Nevezze meg az összeget! ;-)

Előzmény: Rosep (11710)
Axl_Rose[HUN] Creative Commons License 2009.10.17 0 0 11713

Köszi a választ, holnap szétkapom.

A hibát én is nemrég vettem észre, mert ugye korábban sötétedik és ha a bennt világít a lámpa, a fénye kiszűrődik a nyitónál.

Ellenben szerencsére azt is látni, hogyha a bicskakulcsal lezárom az autót azonnal kialszik. Így nem kell attól félni, hogy reggel nem tudok elindulni a 0 aksi miatt... 

Előzmény: Blackslac (11693)
csambero Creative Commons License 2009.10.17 0 0 11712
Sziasztok!

Ma legnagyobb megdöbbenésemre nem tudtam H1-es izzót cserélni O1-ben...
Pedig tuti Teslat vettem:)
Gyári Xenonos lámpacsoport minden eldugva...
Ötlet?

csam
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.17 0 0 11711

Nem tudom mi kell a gari érvényesítéséhez, mert nekem nem ment szét anno...

JW kolléga (Octavia RS) kikönyökölte és cserélték neki gariban...

+ itt a fórumon is volt már róla szó és cserélték valakinek, de sajna nem tudom, hogy kinek....

Előzmény: Centi the real (11709)
Rosep Creative Commons License 2009.10.17 0 0 11710

Vettem a mostani akciós tartozékkínálatból egy gumiszőnyeggarnitúrát (O2).

Hát szívtam vele rendesen. Ott kezdődik, hogy nem ugyanaz a rögzítése. A szervizes azt mondta, csak ki kell csavarni szövetszőnyegét ezt be a helyére. Mondom ennyi belefér, bár nem fűlött a fogam a rögzítők évenkénti kétszeri cseréjéhez is.

A hátsók könnyen kijöttek. Ám az elsőket alulról is fogta a belső kárpit alatt egy ellendarab. Nyilván már gyárilag is benne voltak a szőnyegek. Meg állítólag volt egy váltás a rögzítés módjában valamikor, akkor jött be a mostani ráhelyezős módszer. Nézem a régi tartozék prospektust, abban még a gumiszőnyeg is ez elfordítós rögzítésű.

Szumma-szummárum, most úgy döntöttem, egész évben a gumi marad benn és punktum. Tehát akit érdekel lenne egy eladó szövetszőnyeg garnitúrám fekete színben.

Centi the real Creative Commons License 2009.10.17 0 0 11709

O2 kárpit?? 

Mi kell a gari érvényesítéséhez??  Nekem még nem hasadt be, de már táskásodik....

Cm

Előzmény: Törölt nick (11707)
csambero Creative Commons License 2009.10.16 0 0 11708

Szia!

A lámpamosó is egy életérzés (!!!!) olyan, mint egy T-ügynök ugyanis az is az...

Sztem szubjektív extra...

T-ügynök azonos stevie által elkeresztelt 1.8 T 150 Le Octavia 1-el.

Kötelező olvasmány:)

Csak ne legyen rajta Rs logo, ne legyen felmatricázva, ne legyen fényhíd rajta és ne a visszapillantódban figyeld, hogy üldöz :D:D:D

Én ha most rendelnék autót akkor is benne lenne...igaz nálam tényleg "össze-vissza" mükszik. (vagy Én vagyok figyelmetlen) Talán észrevétlenül spriccelget:)

Tegnap például a nagy nyomástól "felhabosodott" folyadék foltosabbá tette a lámpát, mint volt:)

üdc

Csam

Előzmény: ckerti (11702)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.16 0 0 11707

Igen!

Már cseréltek ilyet többeknek is.....

Előzmény: Cater428 (11706)
Cater428 Creative Commons License 2009.10.16 0 0 11706

Sziasztok.

Szerintetek garanciában kicserélnék a kikönyökölt és elrepedt ajtókárpitot?

Köszi a válaszokat.

TUZII Creative Commons License 2009.10.16 0 0 11705

Hy.

Ma hirtelen felindulásból elvittem az autómat műszakivizsgára és hamár ottjártam, és kiderült:-)  akkor gyorsan a zöldkártya is frissitve lett.:-)))

Annyira hirtelen elhatározás volt hogy még lese mosattam, csak úgy ahogy volt mocskosan. Még jó hogy tegnap a gumicseréhez beakartam inditani, így kiderült hogy a hosszú ácsorgásban lemerült az aksi.:-(( Ebben talán az utastér hátsó világitásának folyamatossága is közre játszot.:-)))

Szóval , semmi hátszél, teljesen hivatalos, és alapos vizsga. Akadálynélkül vette. 28 pínz volt és vagy 2 óra.:-(((

Műszaki kész, papirok a kezemben, indulok. Jé, egy szép sárga lámpiku világit a műszerfalon. Hmmm. Bal tompitot kiéget.:-)))) Milyen rendes hogy megvárta míg megkapta az autó a 2 évet.:-)))

Kicserélve ,persze párban ,tapasztalat szerint ugyis hamarosan kiéget volna a másik is.:-))

Égő csere leányálom a II Megánhoz képest.:-))) Bár a csatlakozot nem tudtam széthúzni, de ezzel együt is volt vagy 10 perc a két izzó csere.

joemaster Creative Commons License 2009.10.16 0 0 11704
Stevie W. 1.8T Octavia 1-e is erre a névre hallgatott...
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.16 0 0 11703

Volt is, van is, de ha feláras lett volna, biztos nem veszem meg.....

A pórnép meg fizessen, ha hitetlen...:-)))))

ckerti Creative Commons License 2009.10.16 0 0 11702

Mert Neked már volt.

Hagyd meg a pórnépnek az illúziót, hogy mi lehetünk T-ügynök :-))

(mellesleg ki az a T-ügynök? Man in Black?)

Előzmény: Törölt nick (11701)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.16 0 0 11701

1 Ft-ot (pontosabban 5-öt) adnék érte.....

Többet nem....

Előzmény: ckerti (11699)
csambero Creative Commons License 2009.10.16 0 0 11700

Mondjuk a lámpamosó az kicsit a feeling dolga is, olyan, mint például T-ügynök:)

T-ügynök is feeling...sztem maga az autó is az... 

Előzmény: Törölt nick (11696)
ckerti Creative Commons License 2009.10.16 0 0 11699
Nem csodafegyver, de latyakos úton jó lehet.
Előzmény: Törölt nick (11696)
csambero Creative Commons License 2009.10.16 0 0 11698

nem tudok ma írni....

többet ma nem is írok.

csambero Creative Commons License 2009.10.16 0 0 11697

Szia!

Osztom a véleményemet...

Egyszer ki kell próbálni, mert ha nem mindig piszkálni fogja a csőrödet milyen is amikor lámpát mosol az ablakkal együtt:)

üdv

Csam

Előzmény: ckerti (11691)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.16 0 0 11696

Én amikor a fényszórómosós kocsimon egy komplett tartálynyi mosófolyadék kiürült (hatás nélkül), fogtam magam és bementem a kútra lemosni a lámpát...

Előzmény: csambero (11695)
csambero Creative Commons License 2009.10.16 0 0 11695

Szia!

Előzőekben valaki írta, hogy minden 5. mosásnál spriccel a fényszóróra. Szubjektív dolog a szükségessége...anno mindig volt nálam 2 liter víz és, ha kívánta a

Nekem véleményem szerint másként csinálja...

Ha gondolod lefényképezem a tartályt.

Blackslac Creative Commons License 2009.10.16 0 0 11694
Van valakinek tapasztalata az CASKA "über" fejegységeiről? (dupla DIN: OII, Supeb)
Blackslac Creative Commons License 2009.10.16 0 0 11693

Le kell szedni magát az egséz kesztyűtartót. Szerencsére ez viszonylag egyszerű, ha jól emlékszem, öt torx csavar fogja. Ha már leszedte, látni fogod a működési elvét, sőt azt is látni fogod, hogyan javítsd meg.

Ha jól emlékszem, én egy slag darabkát szigszalagoztam a kapcsolóra, azzal vastagítottam meg, mert azon könnyen csúszik a kiemelő szerkezet.

Egyébként másoknak is javaslom megnézni, hogy becsukott állapotban a kesztyűtartó világítás aktív-e, mert nem olyan magától értedődő ennek a hibának észrevétele.

Előzmény: Axl_Rose[HUN] (11684)
OctiAmbi Creative Commons License 2009.10.16 0 0 11692
ckerti Creative Commons License 2009.10.16 0 0 11691

Szia!

Én Octi II-be építettem be utólag, mert nekem tetszik és egyszer ki kell próbálni :-)

Ráadásul jó pár hétig elvoltam a tervezgetéssel, információgyűjtéssel, majd a beszereléssel.

Visszaosztva olcsóbb volt, mintha cigiznék és erre legalább nem megy rá a tüdőm :-))

Octi II-n a fényszórómosónak külön szivattyúja van, de ugyanazt a tartályt -illetve a rendes tartályhoz képest nagyobb űrméretű tartályt- használja, mint az ablakmosó.

Utólagos beépítésnél cserélni kellett a tartályt, kellett a plusz szivattyú, a csőrendszer, a két fúvóka takaró fedéllel és az elktromos bekötés, valamint -ha már úgyis ott matatunk, és tudjuk, hogy gyorsabban fog fogyni a lötty- kellett a szintjelző és annak kábelei.

Utóbbi a legegyszerűbb, ha a szintjelző kikerül a folyadékból, akkor nem zár az áramkör és kigyullad egy lámpa a műszerfalon.

Ezt a kapcsolási rajzot még én is megértettem, és ez nagy szó! :-))

Octavia I-nél nem ismerem a pontos rendszert, de a kettes leírását el tudom küldeni (németül .pdf-ben), csak nem sokat segít rajtad.

Előzmény: rend-őre (11689)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.16 0 0 11690

Fényszórómosó????

Az meg minek???

NEM ÉR SZINTE SEMMIT!!! Teljesen értelmetlen akár 1 Ft-ot is áldozni rá!!

Előzmény: rend-őre (11689)
rend-őre Creative Commons License 2009.10.16 0 0 11689
Sziasztok!

Lenne egy kerdesem hozzatok.
Szeretnek fenyszoromosot beepiteni I/es octiba. Harom megoldast talaltam ahogyan utan jartam adolgoknak.

1. Veszek kompletten bontot rendszert 30 ezerert.
2. Veszek utangyartott cuccot, ami mndenhova beepitheto 15 ezerert.
3. ami nekem a legjobban tetszik. Veszek en szivattyut, 7 ezerert, es gyari fuvokakat 15-ert tartoval, mindennel.

Nah az en kerdesem a kovetkezo lenne. A gyari kialakitas hogyan van megoldva? A fenyszoro moso szivattyu es az alakmoso szivattyu egy tatrtalyon van? Egyaltalan ket kulon pumpa van a tartalyon? Vagy csak van a nagynyomasu szivattyu van es arra van bekotve az ablaktorlo es a fenyszoro fuvoka is?

Tudnatok segiteni ebben?

udv:Balazs

TUZII Creative Commons License 2009.10.15 0 0 11688

Köszönöm.

Szóval. Nemtudom ,hogy másnál is így van, de nekem a hátsó betétek elég kopotnak tünnek. Igaz nem láttam újkorában, sőt ez az első autóm amin hátul is tárcsák vannak. Ha lesz kedvem egyszer rákeresek hogy mennyi a kiinduló vastagságuk, és akkor tudok majd viszonyitani.

A csere is úgy fog történni, hogy megveszem, aztán tavasszal ha cserélem a kerekeket, megint megnézem, és eldöntöm hogy csere vagy sem. Meg nem romlik, majd szépen vár a polcon míg eljön az ideje.:-)))

Dobféknél, én sem igen szoktam betéteket cserélni hátul. Legalább is a Rönyóm elment 220 ezret egy betét cserével + egy dob szabályozással.

A tárcsa szabályozást , álltalánoságban értettem. Attól hogy hűtöt még szerintem szabályozható, ha belefér a minimum vastagságba. Én legalábis biztos beválalom.

Előzmény: Pittö (11686)
Pittö Creative Commons License 2009.10.15 0 0 11687
ha valakit érdekel téli gumi én ma vettem a mobilionál.
elég jó ajánlatok szerintem. r15 195/65 t

dunlop sp wintersport 3d 17000 ft/db.
goodyear ug7+ is 17000 ft/db.

mindkét gumi többször volt adac és autobild tesztgyőztes
Előzmény: Pittö (11686)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!