Tegnap jöttem haza küldföldről cirka 900 km-t autókáztunk octi 1-el, 1,6-os. Sajnos csak az út jó 40% volt autópálya, de a 7 éves "járművem hibátlanúl teljesített ismét. Ma pedig vár ránk egy kis kényeztető fürdetés és takarítás....
A hibát én is nemrég vettem észre, mert ugye korábban sötétedik és ha a bennt világít a lámpa, a fénye kiszűrődik a nyitónál.
Ellenben szerencsére azt is látni, hogyha a bicskakulcsal lezárom az autót azonnal kialszik. Így nem kell attól félni, hogy reggel nem tudok elindulni a 0 aksi miatt...
Vettem a mostani akciós tartozékkínálatból egy gumiszőnyeggarnitúrát (O2).
Hát szívtam vele rendesen. Ott kezdődik, hogy nem ugyanaz a rögzítése. A szervizes azt mondta, csak ki kell csavarni szövetszőnyegét ezt be a helyére. Mondom ennyi belefér, bár nem fűlött a fogam a rögzítők évenkénti kétszeri cseréjéhez is.
A hátsók könnyen kijöttek. Ám az elsőket alulról is fogta a belső kárpit alatt egy ellendarab. Nyilván már gyárilag is benne voltak a szőnyegek. Meg állítólag volt egy váltás a rögzítés módjában valamikor, akkor jött be a mostani ráhelyezős módszer. Nézem a régi tartozék prospektust, abban még a gumiszőnyeg is ez elfordítós rögzítésű.
Szumma-szummárum, most úgy döntöttem, egész évben a gumi marad benn és punktum. Tehát akit érdekel lenne egy eladó szövetszőnyeg garnitúrám fekete színben.
A lámpamosó is egy életérzés (!!!!) olyan, mint egy T-ügynök ugyanis az is az...
Sztem szubjektív extra...
T-ügynök azonos stevie által elkeresztelt 1.8 T 150 Le Octavia 1-el.
Kötelező olvasmány:)
Csak ne legyen rajta Rs logo, ne legyen felmatricázva, ne legyen fényhíd rajta és ne a visszapillantódban figyeld, hogy üldöz :D:D:D
Én ha most rendelnék autót akkor is benne lenne...igaz nálam tényleg "össze-vissza" mükszik. (vagy Én vagyok figyelmetlen) Talán észrevétlenül spriccelget:)
Tegnap például a nagy nyomástól "felhabosodott" folyadék foltosabbá tette a lámpát, mint volt:)
Ma hirtelen felindulásból elvittem az autómat műszakivizsgára és hamár ottjártam, és kiderült:-) akkor gyorsan a zöldkártya is frissitve lett.:-)))
Annyira hirtelen elhatározás volt hogy még lese mosattam, csak úgy ahogy volt mocskosan. Még jó hogy tegnap a gumicseréhez beakartam inditani, így kiderült hogy a hosszú ácsorgásban lemerült az aksi.:-(( Ebben talán az utastér hátsó világitásának folyamatossága is közre játszot.:-)))
Szóval , semmi hátszél, teljesen hivatalos, és alapos vizsga. Akadálynélkül vette. 28 pínz volt és vagy 2 óra.:-(((
Műszaki kész, papirok a kezemben, indulok. Jé, egy szép sárga lámpiku világit a műszerfalon. Hmmm. Bal tompitot kiéget.:-)))) Milyen rendes hogy megvárta míg megkapta az autó a 2 évet.:-)))
Kicserélve ,persze párban ,tapasztalat szerint ugyis hamarosan kiéget volna a másik is.:-))
Égő csere leányálom a II Megánhoz képest.:-))) Bár a csatlakozot nem tudtam széthúzni, de ezzel együt is volt vagy 10 perc a két izzó csere.
Előzőekben valaki írta, hogy minden 5. mosásnál spriccel a fényszóróra. Szubjektív dolog a szükségessége...anno mindig volt nálam 2 liter víz és, ha kívánta a
Le kell szedni magát az egséz kesztyűtartót. Szerencsére ez viszonylag egyszerű, ha jól emlékszem, öt torx csavar fogja. Ha már leszedte, látni fogod a működési elvét, sőt azt is látni fogod, hogyan javítsd meg.
Ha jól emlékszem, én egy slag darabkát szigszalagoztam a kapcsolóra, azzal vastagítottam meg, mert azon könnyen csúszik a kiemelő szerkezet.
Egyébként másoknak is javaslom megnézni, hogy becsukott állapotban a kesztyűtartó világítás aktív-e, mert nem olyan magától értedődő ennek a hibának észrevétele.
Én Octi II-be építettem be utólag, mert nekem tetszik és egyszer ki kell próbálni :-)
Ráadásul jó pár hétig elvoltam a tervezgetéssel, információgyűjtéssel, majd a beszereléssel.
Visszaosztva olcsóbb volt, mintha cigiznék és erre legalább nem megy rá a tüdőm :-))
Octi II-n a fényszórómosónak külön szivattyúja van, de ugyanazt a tartályt -illetve a rendes tartályhoz képest nagyobb űrméretű tartályt- használja, mint az ablakmosó.
Utólagos beépítésnél cserélni kellett a tartályt, kellett a plusz szivattyú, a csőrendszer, a két fúvóka takaró fedéllel és az elktromos bekötés, valamint -ha már úgyis ott matatunk, és tudjuk, hogy gyorsabban fog fogyni a lötty- kellett a szintjelző és annak kábelei.
Utóbbi a legegyszerűbb, ha a szintjelző kikerül a folyadékból, akkor nem zár az áramkör és kigyullad egy lámpa a műszerfalon.
Ezt a kapcsolási rajzot még én is megértettem, és ez nagy szó! :-))
Octavia I-nél nem ismerem a pontos rendszert, de a kettes leírását el tudom küldeni (németül .pdf-ben), csak nem sokat segít rajtad.
Lenne egy kerdesem hozzatok. Szeretnek fenyszoromosot beepiteni I/es octiba. Harom megoldast talaltam ahogyan utan jartam adolgoknak.
1. Veszek kompletten bontot rendszert 30 ezerert. 2. Veszek utangyartott cuccot, ami mndenhova beepitheto 15 ezerert. 3. ami nekem a legjobban tetszik. Veszek en szivattyut, 7 ezerert, es gyari fuvokakat 15-ert tartoval, mindennel.
Nah az en kerdesem a kovetkezo lenne. A gyari kialakitas hogyan van megoldva? A fenyszoro moso szivattyu es az alakmoso szivattyu egy tatrtalyon van? Egyaltalan ket kulon pumpa van a tartalyon? Vagy csak van a nagynyomasu szivattyu van es arra van bekotve az ablaktorlo es a fenyszoro fuvoka is?
Szóval. Nemtudom ,hogy másnál is így van, de nekem a hátsó betétek elég kopotnak tünnek. Igaz nem láttam újkorában, sőt ez az első autóm amin hátul is tárcsák vannak. Ha lesz kedvem egyszer rákeresek hogy mennyi a kiinduló vastagságuk, és akkor tudok majd viszonyitani.
A csere is úgy fog történni, hogy megveszem, aztán tavasszal ha cserélem a kerekeket, megint megnézem, és eldöntöm hogy csere vagy sem. Meg nem romlik, majd szépen vár a polcon míg eljön az ideje.:-)))
Dobféknél, én sem igen szoktam betéteket cserélni hátul. Legalább is a Rönyóm elment 220 ezret egy betét cserével + egy dob szabályozással.
A tárcsa szabályozást , álltalánoságban értettem. Attól hogy hűtöt még szerintem szabályozható, ha belefér a minimum vastagságba. Én legalábis biztos beválalom.