Július óta én is boldog octavia tulajdonos vagyok.
Maximálisan elégedett vagyok vele de van 1 problémám amivel a szervíz sem nagyon tud mit kezdeni eddig.(az autó 1 éves 1.4-es)
Reggel hidegindítás után kb 30 mp múlva a motor elkezd egyenetlenül járni,dadogni a hibalámpa jelez.Kb fél percig csinálja majd elmúlik.A szervíz számítógépe szerint a 3-4-es hengereknél van a probléma.Trafó cserék gyertya csere befecskendező szelep csere de nem segített.
Július óta én is boldog octavia tulajdonos vagyok.
Maximálisan elégedett vagyok vele de van 1 problémám amivel a szervíz sem nagyon tud mit kezdeni eddig.(az autó 1 éves 1.4-es)
Reggel hidegindítás után kb 30 mp múlva a motor elkezd egyenetlenül járni,dadogni a hibalámpa jelez.Kb fél percig csinálja majd elmúlik.A szervíz számítógépe szerint a 3-4-es hengereknél van a probléma.Trafó cserék gyertya csere befecskendező szelep csere de nem segített.
Hát ha tudnám, hogy Lucasnál pont egy ilyen, Caska típusú áll romokban, azért az információ lenne - de gondolom nem ilyen.
Nem általában kínai fejegységről lenne tehát szó, hanem konkrétan egyről. Hisz mint írtam, több mint valószínű, hogy a gyári Streamek is kínaiak. (Ahogy egyszer hallottam, a legpocsékabb és a legjobb cuccok is kínában készülnek. Ez mondjuk nem meglepő, mivel a sufni és a high-tech egyszerre van jelen.)
Visszatérve erre a cuccra - igényesnek tűnik, VW gyári beszállító, ez nyilván egyfajta minősítés.
Úgy kb 1-1,5 hónapja, elég rendszertelenül reggelente indítás után elég darabosan járt, előfordult, hogy le is állt. (Olyan volt, mintha a Trabant túl lett volna szívatva és az egyik henger nem ment volna :) ) Most már vagy 3 hete ezt nem produkálja. De sajnos újjabb hibajelenség ütötte fel a fejét: hidegen, addig amíg az alapjárat még nem esik vissza semmi probléma, de utána 80 km/h fölött egyenletes sebességnél is be-berángat, gázadásra pedig mégjobban, A km állás:58200 Szerintetek?
Hivatalos forrásból, érvényesíthető garanciával vennék készüléket, és sikerült egy extrém jó árat is szereznem - ezzel együtt nem tudom, hogy a kezelési ergonómiája teszene-e.
Van még egy másik alternatíva, ami szerintem nagyot fog ütni - habár ez még nincs gyártásban, jelenleg van béta teszten. Ha szoftver kész, akkor kb. 1 hónap múlva kerül gyártásba. Ez egy Bluetoth-os kihangosító + USB-s mp3 tár (mind pendrive-ról, HDD-ról, mind pedig telefonról beszedi a zenéket), ami a maxi DOT-on keresztül vezérelhető . És ez valahol 50 eFt körül lesz.
Igazábból annyi fejegységről olvastam, hogy ki nem lehet mondani, de működni csak egyet láttam, azt, amit KoBe is árul.
Az általános vélemény a kínai navis fejegységekről nem rossz, bár a képernyő leolvashatóságát napsütésben ill. a készülék melegedését sokan kifogásolták.
Pár embernek gyári hibás volt a készüléke (gombok nem működtek, vagy a képernyő nem volt érzékeny), de még Kínába visszaküldve is megoldották a cserét.
Ha van pénzed rá, akkor vágjál bele, mostanra elég magas szintre jutottak a sárgák, és ha jó helyen veszed a készüléket, a gari is könnyen érvényesíthető.
Én feladtam a spórolást, a Columbus túl drága még mindig.
Tudom, hogy már egy ideje tervezted a fejegység váltást, emlékszem többször írtál e témában.
Nem nézted esetleg korábban a Csaka fejegységét anno?
Már több helyen láttam, és ugyan kínai, de állítólag profi darab, az ottani Passatokba is ez megy. (Meg hát melyik fejegség nem kínai?) Fogtam a kezembe is, és korrekt darabnak tűnt. Az ára is tudásának megfelelő, más kérdés, hogy ezáltal kétszer annyiba kerül, mint amennyiért én keresnék (... merthogy kétszer annyit is tud, mint ami engem érdekel).
Szóva töprengek rajta. De ha lenne valaki, aki már használta és aki megerősítené, hogy jó választás, hajlanék arra, hogy cserélem a Streamet.
Kicsit rossz a fotó, de tudjuk be a lemerülőfélben lévő elemnek.
Ez egy eredeti, gyári fejegység, az OII bevezetésekor -sőt a faceliftig- ez volt a csúcs kiegészítve a Soundsystem 12 hangszórós rendszerével és egy mélynyomóval, erősítővel.
Szóval ez egy Audience MP3 fejegység beépített 6 lemezes CD tárral és -nevéből adódóan- MP3 lejátszási képességgel.
Nekem 225 Euróba került, de ebben benne van a szállítási díj (25 Euro) is.
Egy német sráctól vettem, az ottani Octavia fórumon keresztül.
Néha egészen jó árakon dobnak piacra cuccokat, szinte minden héten megjelenik pl. egy-egy szett 18-as RS felni, igaz nem olcsón.
Ez egy kicsit jobb kép, csak a rögzítő csavarok takaróelemei nincsenek a helyükön:
"Ha igen akkor, hogy tudnám bekötni?" Akkor biztosan, mert csak rá kellene nyomnod a stekkert:-)
Mivel az autógyártás során cél a költséghatékonyság, csodálkoznék rajta, ha ott fityegne a kábelkorbács végén a csatlakozó... Nem nagy ördöngősség, megoldható házilag is, de ha nem vagy járatos az elektronikai szerelésekben, inkább ne állj neki. Addig is, amíg ezt eldöntöd, a lámpatestet mindenképpen szereld be, optikai tuningnak is jó:-)
Ha esetleg valaki tud nekem mondani egy olyan kontaktot, aki normálisan ért az 1.8T mocihoz, legyen szíves jelezze felém (nem tuning, probléma megoldás kéne).
Az autó kint áll Bélánál, és sajna mostanra eljutottunk a teljes tanácstalanságig. Nekem meg nincs kocsim, és így egy kissé macerás az életem. Lenne pár kérdésem egy szakemberhez, aki "látott" már ilyen motort.
Ki találkozott már az alábbi problémával és ki hogyan orvosolta?
2008. OII 1.4 16V
Úgy kb 1-1,5 hónapja, elég rendszertelenül reggelente indítás után elég darabosan járt, előfordult, hogy le is állt. (Olyan volt, mintha a Trabant túl lett volna szívatva és az egyik henger nem ment volna :) ) Most már vagy 3 hete ezt nem produkálja.
De sajnos újjabb hibajelenség ütötte fel a fejét: hidegen, addig amíg az alapjárat még nem esik vissza semmi probléma, de utána 80 km/h fölött egyenletes sebességnél is be-berángat, gázadásra pedig mégjobban, ( Kinyomott kuplunggal felpörgetésre lustán reagál ) majd a sárga diag.lámpa villogni kezd. Gyújtás le, indít, lámpa mát tovább nem világít. Kb úgy 50 km után teljesen helyre áll a dolog, minden ok, jól reagál a gázadásra is.
Nagyon erdekes dolog tortenet velem :) 2004 O1, nekem hullamzott a fekezes elso-hatso fektarcsa csere utan is meg valamennyire alltalam erezheto modon. Nnnna. :)
A fekezesrol annyit mondanek el eloljaroban, hogy olyan semilyen volt, ha csak ugy langyosan fekeztem akkor elegge be kellett nyomni hogy fogjon.,, mintha levegos lett volna. Szerelo szerint az teljesen jo ugy ahogy van. Vagyis olyan volt mintha egy ruhadarabot taposnek, olyan semilyen erzes nem volt, csak a hullamzo fura fekhatas, amit persze rajtam kivul senki sem erzett.... :) Tegnap voltam muszakiztatni a kocsit. Bealltak vele a merore, jol megrangattak, megcsinaltak a fekezeseket is. A kocsihoz amugy nem nyultak, vegig az orrom elott tortent minden. Miutan elindultam vele azt vettem eszre, hogy a fek baromira fent fog. Es nagyon harap. Amint hozza erek mar szinte kapaszkodnom is kell, hogy ne essek ki elore. Ezt a kocsit en vezettem mikor meg zsir uj volt, na akkor volt ilyen, hogy picit hozzaerve is nagyon fogott. Es most megint ilyen, es ami a legviccesebb, eddig nem vettem eszre a hullamzo fekezest. El nem tudom kepzelni, hogy mi valtozhatott. Az biztos, hogy jol megrangattak a vizsgan, amikor a hatso feket neztek a fekezesnel csak ugy sulyedt lefele a kocsi hatulja. Csak pislogtam... :) Szoval most baromi jo lett a fek, eros, es nem hullamzik. Mintha az egesz fekrendszert kicsereltek volna. Nem tudom ez igy marad-e, vagy visszapuhul...
Szerintetek mi a fene tortenhetett vele? Eddig tenyleg olyan semilyen volt, most meg olyan fickos na :)