Vettem egy Octavia I-et, L&K felszereltséggel, 2000-es évjárat, 157000 km. A szerelőm átnézte mielőtt megvettem, azt mondta, drámai baja nincs (sérült volt az eleje, de rendbe van rakva) most "tesztelem". Mire érdemes odafigyelni ennél a típusnál?
Ne sajnáld az időt az árajánlatok bekérésére. Amikor az octit vettem, egy hónapot szántam erre. Én is leültem (vagyis nem, mert akkor már ültem), hogy a fábia kombimat 1,2-ért akarják beszámítani. Aztán 100 km-el arrébb 1,5-öt kaptam érte és elengedték a forgalomba helyezés díját is (~100 eFt). Ez több mint egy éve történt. Nem tudom, azóta mi változott - a recesszió miatt - a piacon...
márkakereskedések katalógus ár környékén számítják be. ahhoz is nyelni kell egy nagyot, de közel sem ilyen pofátlan. bár megjegyzem, a használt rs ára is meglepett.
1., Az egy Skoda kombi DSG váltóval ..... és minde szervízes km, álalpot benne volt. 2., Egyet értünk , de most még korai egy kicsit ..... persze tudom, hogy tavasszal keményebbek az árak, most puhábbak.... nem zárom ki, hogy leinformálható 1 éves Fábia szembe jön .... és azt mondom, hogy OK.... de most ...????
Nekem épp ollanom van, Continental TS810 van rajta téliben acélfelniken. Tapasztalat még nem sok van róla, bár azé tavaly már csúsztam vele félig keresztbe, de lehet az inkább a jég, mint a gumi hibája :-) Téliben egynek elmegy szvsz, nem új fejlesztés, utódja most tesztgyőztes a németeknél.
Nekem Winterem van,Conti 810-et adtak hozzá,sztem nagyon jó téligumi.
A tesztekben is jól szerepelt,bár mindig mondom, hogy aki fakezű,annak mindegy milyen gumi van fent ( egy csomó állatot látok állóra fékezett,kitekert kormánnyal padkának ütközni télen ).Na,az ilyen madárnak mindegy,milyen gumija van.
Ma kicsit túlhisztériázzák ezt a gumi kérdést...15 éve diagonállal is odaértek mindenhová,igaz nem 150-el hóban:)
Ha meg jég van,ónos eső,akkor szöges Hakkapelita:)
Üdv! Egyes Octavia modellekhez (azt hiszem a winter) adtak alapból Continental téli gumit is. Ez a Continentalon belül pontosan melyik típus (ha egyátalán egy típusról van szó)? Mik a tapasztalatok a gumival kapcsolatban?
6 HONAPPAL EZELOTT LEINFORMALTATTAM EGY ISMEROSNEK SKODAT N.O.-BOL, ES MINDEN BENNE VOLT A GEPBEN.
De az tutti nem 2003-as 1.4-es volt :-)
EZT ELAD ES VESZ EGY UJ VAGY ALIG HASZNALT HASONLOT - VAGY CSAK EGY KISEBBET (FABIA) UJ VAGY ALIG HASZNALT.
Miert kellene eladni? Ennek az autonak legalabb ismert az eloelete, es ilyen tempoval (evi 6-7e km) ebben az autoban még vagy 10 ev gond nelkul benne van. Az ertekvesztesen felesleges folyamatosan sokat bukni, ha meg csak nem is hasznaljatok az autot...
Hát, ott nem sok erdekeset fogtok talalni... EBBEN NEM ERTUNK EGYET , EN 6 HONAPPAL EZELOTT LEINFORMALTATTAM EGY ISMEROSNEK SKODAT N.O.-BOL, ES MINDEN BENNE VOLT A GEPBEN. ES PL. KB 65 eKM ELTERES VOLT AZ AJANLAT ES A VALOSAG KOZOTT.
Ami erdekes: - klima? IGEN - szin? SKODA ZOLD - szervizkonyv? TERMESZETESEN
K0SZI A SEGITSEGET, DE MEG FILOZOK A DOLGON, MERT AZON MEGY A DILEMMA, HOGY - EZT ELAD ES VESZ EGY UJ VAGY ALIG HASZNALT HASONLOT - VAGY CSAK EGY KISEBBET (FABIA) UJ VAGY ALIG HASZNALT.
Utóbbi (nekem is utólag lett bekapcsolva) 40 alatt, le- vagy bekanyarodáskor ad egy kis plusz fényt a kocsi elé-mellé, hogy lássam a szomszéd macskát és ne lapítsam ki:
Hello 1., Érdeklődnék, hogy 1,4 Ambiente 2003 februári Octavia 44 ekm-el ....Ár ? Törve nem volt, csak a lökhárító cserés volt hátul. Évenete két átnézés, tavasszal és őssszel gumicsrénéél, illetvev teljes leinformálható autó szervíz szoftverén keresztül. 2., Tud valaki erre az Octaviára olcsó nyári gumit ? 3., Fiatal Fábia kerestetik, leinformálható, mert le fogom hivatni az infót. Tanto
mivel ez is egy "lebutított" számitógép,természetesen javítható a megfelelő szoftverrel
Ketsegtelenul igy van, a szoftverhibak javithatoak.
De azert mas is elo szokott fordulni ezekkel a cuccokkal, gyakoriak a tapegyseg-eredetu problemak, lehet gond a kijelzovel, belso kabelezes kontakthibai, alaplapcsere... ezekkel nem tudsz mire jutni szoftveresen.
mivel ez is egy "lebutított" számitógép,természetesen javítható a megfelelő szoftverrel.Német fórumokon olvastam,hogy nem formázható a gyári winchestere.
Dehogynem:)Csak program kell hozzá.Minden,ami PC az okosítható.
Még magyarosítást is rá lehet tenni - okos emberek írtak rá szoftvert.
Láttam ilyet működni,még nem 100%-os, de alakul.Nekem angolul megfelel,amennyit kell,annyit értek hozzá.MINDENRE van megoldás...