Kb ket oraval ezelott jott harom csepp - - - ki kuldte???? Nagyon sporolos volt!!!
Hoseg. . . 111 (43 fok volt delutan kettokor - most "enyhult", csak 101(38). . . Most megyek es bemartogatom a lokott Marcit a vizbe - mert kinnt van. A masik ketto macska a pinceben - azoknak van eszuk.
Ne izélj, Te kérted.:) Bazi nagy eső ez, mert nálad is esik, de itt is. A pincénk egyik helyiségébe is befolyt, a busz sem jár. Uszonyat, most már elég lenne, ki kér esőt?:)
Érzem, Ferry-hurry!Most úsztam ide, hogy megírjam, hogy eddig 106 mm esett a tegnap estivel.Nagy akció volt,elment az áram is, akkorákat sistergett a villám, hogy az összes gyerek hozzánk költözött.Szinte folyamatosan világított a villámlás, nem is kellett gyertyát keresgélni.Most az utcákban, kertekben áll a víz, a csatornák sem bírják, szintben vannak a járdákkal.
Tegnap kértem Taramiramot, hogy küldjön egy kis esőt, de nem gondoltam, hogy ennyire komolyan veszi!És még esik!
Áhh nem ezeknél semmihez hozzájutni, most még a radarképet is szankciónálták meg sok más mindent. Általában a kész modell futásokat nézem, ha készíteni kéne, elég érdekes adatok jönnének ki, persze néha jó lenne az" Ferenc modell"!:)
Mert ezzel a géppel mostmár lehetne is az adatokat futtatni.!:)
Klimatizált hálószoba jeszt volt, de olyan kellemes szél fújt és nem volt ilyen dög meleg, hogy csak nappal kellett bekapcsolni.Itthon mellbe vágott minket a kánikula.Ezt már majd öblögetem a wiskyvel.:)
Szép estét! Megjöttem Budapestről, egy nagyon szuper géppel a kezemben! 96ezer Ft-ért a következő konfiguráció: P4 Abit NF7-s alaplap, 2200Mhz-es processzor, 512Mb 400Mhz DDR ram,120Gb Maxtor vinyó, 16X LG DVD író +16X Asus dvd olvasó(így kopizni is tudok), beépített hang és hálókártya, USB 2.0, mobilrack, floppy, egér, billentyű, ÉS a lényeg-> Ati Radeon 9800 Pro 256mb Tv out videókártya!! Mindez gyönyörű házban, táppal. S mindenre 6 hónap(egyes részekre 2 éves garancia van), most üzemeltem be éppen, elsőre aztmondom, hogy szuper! Halkabb a gép, mint a PIII-om, jó hűtő van rajta. Most kezdem tesztelni mit tud a gép.. Így durván 100E elment ma. De remélem megérte, 1-2óra és kiderül.
Tényleg jobb volt a régi met.hu! Ma kettészakadt az ország, nyugat és kelet között több, mint 10 fok különbség alakult ki, errefelé elég kellemes 25 körüli hőmérséklet volt, nem úgy keleten a 35 fok és fölötte.
<a href="http://weather.yahoo.com/forecast/USNJ0524_c.html?force_units=1" target="_blank">Ezt olvastam az egyiken:</a> Barometer:1023 mb and falling <a href="http://www.usatoday.com/weather/CityForecast.aspx?LocationID=USNJ0524&ps=L1" target="_blank">Ezt meg a masikon:</a> Barometer: 30.25 rising
Na ezt nem vártam, hogy megújuljon a met.hu, mert az még hadján, hogy a térkép nem megy a csapadék/T/szél grafikonnal, de a radarképet sem lehet lementeni és összefűzni automatice mert levédették a képeket!:( Így nincs mozgó radarra lehetőség, max úgy ha az ember ott ül a gép előtt napi 24 órát és 15 percenként manuálisan lementi a kép aztán összefűzi és felrakja a netre.. Jobb volt a régi.
Igen, a modellek most nagymennyiségű esőt mutatnak, látom más is harangozza, de várjunk még vele, addig még 100x változi ka prognúzis, azért nem is hirdetem én se, nehogy hoppon maradjunk, de jelenleg 30-60mm csapadék szerdától vasárnapig.
Megújult a met.hu. Egyelőre nem találom azt a szolgáltatást, amit előbb nyújtottak, hogy Magyarország térképen kattintva egy-egy helységre 5 napos előrejelzést lehetett kapni, elég sűrűn voltak a városok, most nincs térkép, nincs csapadékmennyiség, grafikonok... Vagy csak én nem találom?
Apropó csüt-pént-szomb-vas mintha vízözönt mondanának? :((( Mennyire tuti ez mondjuk északkeleten a Mátrában?
Na ez pont normális!:))Pont 1015hPa a választóvonal a ciklonális és az anticiklonális hatások között, tehát most a legátlagosabb a légnyomás nálad. A 970hPa a nem normális, erős viharok és hurrikánokban vannak csak 990Hpa alatti értékek, 1050hPa is sok, akkor meg totál derült ég és erős be és kisugárzás van, ilyen az Oroszoknál, Szibériába vannak ilyen 1050-es anticiklonok.