Látom, érdeklődtél a vaterán a szteboy által hirdetett kukára.
A kuka az enyém -és a többi cucc is, amit Sztéboy szívességből meghirdetett nekem-, ha érdekel, akkor elküldöm postán, vagy átadom személyesen, ha Győrben jársz.
Én azt mondanám tisztítsd ki az első sárvédő műanyag dobbetétje mögötti üreget is a küszöb oldalnál. Nekem tele pakolta sárral és még nem láttam olyan O I-est amelyik ne pakolta volna tele. Kivéve persze, ha új az autó vagy cserélték a sárvédőt. Engem idegesített a dolog és az lett a vége, hogy kipucoltam és vettem 2500-ért műa.sárfogót -olyat mint hátul van.
Egy ismerősömnek opelja van a és neki sem volt benne gyárilag fedélzeti computer. A vásárlásnál a kereskedő srác mondta neki, hogy zsebbe 10 ért lesz benne. Megjött az autó laptop rá és lám lett neki is fedélzeti computer......
Hogy octinál is megoldhatóü e nem tudom, de szerintem igen,,,,,
Hamar a gyertyak szoba kerult, tudje e valaki, hogy NEM kinai gyertyat hol lehet beszerezni? Ugyanis tapasztalataim szerint a piac tele van ezen termekkel, es ez miatt mar a altalam ismert boltban sem merem megvenni.
Jó hogy előjött ez a tempomatos téma, nálam is majd egyszer aktuális lesz.
Ki tudna nekem abba nsegíteni ,hogy octavia I-nek a kötelező szervízei, hány km-t után vannak, azok milyen munkát emésztenek fel, mit kell cserélni stb stb...
Van valami lista??? Én most 120 ezernél járok, vezérlés volt cserélve 90 ezernél most 120 nál volt cserélve szűrők, olajok, motor- váltó, gyertya, benzin szűrő. Mikor lesz a következő?
Tud nekem valakí segíteni abban hogy lehet a climatronic-ot ugy megvezérelni ,hogy lassan forogjon a ventilátor, állófűtéshez kellene. Hallottam olyat, hogy van olyan bemenete, amire a ventilátort kivezérli. Ha valaki tudna segíteni, azt jó lenne. Elöre is köszi
A funkciók szoftveresen kapcsolhatók. A ködlámpa irányjelzésre, vagy a kormány elfordítására kapcsol be, kanyarodáskor. A LivingHome és a ComingHome funkció, távirányítóról vezérelhető. Nézd meg: www.tempomatszerelés.hu Én kedden voltam nála, nagyon korrekt a srác.
Nem. Az Octavia 1 (Tour) gyári felnijének ET száma 38 (Golf 4 és társai futóműve), az O2 felnijének ET száma ebben a méretben ET 47 (Golf 5 és társai).
Sőt, ha jól emlékszem, az osztókör, amely mentén a kerékcsavar furatok vannak, O1-nél 5x100-as, O2-nél pedig tutira 5x112-es, azaz egy 112 mm átmérőjű kör mentén vannak a lukak.
A 11799-es hsz-ben írtál két dolgot amit nem pontosan vágok. Az én kocsimban (oct II) van ködlámpa, de tud befordulást követő fény funkciót (nem tudom a pontos nevét). Ezt simán szoftveresen meg lehet oldani? Nem kell hozzá, kapcsoló, kábelezés, motor, vezérlés stb??? Ezt a hazakísérő fényt se értem. Ahhoz kell kapcsoló is nem? Az más mint a nem coming-home living home-s kapcsolók. Vagy valahogy meg lehet oldani csak szoftverrel.
Sziasztok! Segítségeteket kérném! Van egy 1.9 tdi octaviám, azóta rossz hogy megvettem. Azt műveli hoy menet közben 1800- 2000 ford közt lyuk van a telj.-ben. 2000 ford.-tól mintha kilőtték volna, nagyon megy. Ami még elég súlyos, hogy minden indítás után /meleg,hideg motor mindegy/ 2-3 húzatásig a lyuk megmarad és nem forog feljebb 2000 fölé. Üresben egyáltalán nem forog ki, teljes gázadás után 3000, majd visszaesik 2000, és füstöl ahogy a csövön kifér. gázelengedés után 5-10 mp-ig csörög csattog a motor épphogy nem áll le, majd visszasimul a járás. Nagyon jó lenne vmi ötlet. Amit már próbáltam: légtömegmérő, levegőnyomás és levegőhőérzékelő csere adagoló belső nyomásának emelése, Ha valaki tapasztalt már vmi hasonlót, megköszönném ha megosztaná velem. Üdv: Tóni
Csináltam egy fotósorozatot, csak nem volt még időm képes-szöveges útmutatót készíteni belőle.
Ha szerencséd van, a fényezett tükörház lejön még kézzel is, csak fülek tartják. Az enyém ilyen. A fényezett részt kell óvatosan összeszorítani mozgatni, akkor érezni fogod, hol tartják fülek, ezeket a füleket "ki kell játszani" az alsó részből. Kézzel simán megy, ha mégis be kell feszíteni, használj valami puha műanyagot, pl. lejárt bankkártyát.
Olvastam már olyan verzióról is, amikor a tükörházat egy plusz csavar is fogja, ami menetirányba van betekerve, a tükörlapra merőlegesen és a tükörlap kiszedése után lehet csak hozzáférni.
Láttam az enyémnek a tükörházában is a csavar helyét, van neki furat kialakítva, de szerencsére nem volt benne csavar, különben nem tudtam volna leszedni sem. A tükörlap kiszedését ugyanis nem próbáltam volna meg.
Mivel a fényezett rész a tükörlap alatt is ott van, bekapcsolt gyújtásnál a lehúzott oldalablakon keresztül kintről benyúlsz, és a tükörállítóval úgy állítod a tükörlapot, hogy kibújjon a fényezett ház keretéből
A tükörlap állítgatásával (a vezetőajtón lévő tükörállító gombbal) szabadon hozzáférhetővé válik a 2 db, kb. torx 10 -es csavar, ami az alsó részt rögzíti, benne a index LED sorral. Ezek a csavarok felülről vannak betekerve az alsó részbe, a fejüket csak jó megvilágításnál lehet észre venni a sok fekete műanyag között. A tükörlap aljánál vannak kb. Az is lehet, hogy a tükörlap aktuális pozíciójában épp takarja a csavarok fejét, ezért célszerű ismét csak kívülről, a tükörlapot mozgatva figyelni, mikor bukkan elő a csavar. Ha kitekerted mindkét csavart, az elektromos csatlakozót széthúzod és kész. Az alsó rész az index LED-sorral és elektromos csatlakozójával eltávolítható.
A többi részét nem szedtem szét. Nekem ugyanis az index szűnt meg működni és ahhoz az alját kellett cserélni, amit ckerti-től boltoltam.
Új árában 7-8e Ft lett volna a komplett alsó rész tavaly.
Ez a tükör szétszerelés engem is érdekelne. Elküldenéd nekem a pdf dokumentumot? Ha esetleg van OII-höz komplett akár német nyelvű szerelési útmutatód pdf formátumban, akkor az is szívesen fogadnám. Előre is köszönöm.