Nyilván én is sajnálom a kiscsajt, hiszen így nőtt fel, így nevelték, hogy legyen számára természetes, hogy ütik, valószínűleg ő is csinálja, de épp emiatt nem igazán várható, hogy valaha megvilágosodik, és ha így is lenne, nem fog elmenekülni, mert nincs semmije, egy értelmes rokona vagy barátja sem, már amennyire belelátok. Ez nem annyi, hogy építsünk több menedékházat, azt csak azok választják, akik ténylegesen életveszélyben vannak, de a CSBE a legtöbb esetben ez. Az egész rokonságát meg kellene változtatni ahhoz, dühkezelési terápiákra meg ki tudja, merre küldeni ahhoz, hogy a probléma megszűnjön. Sok-sok embert, sok-sok elkúrt családot. Nem a hatósági intézkedés lenne a megoldás, hanem az oktatás, hogy már valahogy az iskolában megpróbálják megértetni velük, hogy nem ez a dolgok elintézésének a módja, és abból talán lassan tanul a következő generáció.
Annyiból jó hogy ez a téma ennyire napirenden van, mert egyik polgármester ígérte, hogy több krízis otthon lesz, és ismertetni is fogják a lehetőséget, hogy aki akar leléphessen.
Nem hiszem, hogy ő állt volna mögötte, annál sokkal összeszedettebb volt a történet.
Egy később bekapcsolódó homoszexuális fickóra gyanakodnak az olvasók, talán a saját coming-outjának történetét dolgozta fel, vagy csak érzékenyíteni akart, ki tudja.
A kampányokat arra szokták kihegyezni, hogy a környezet vegye észre és avatkozzon közbe, azaz nyújtson segítséget.
Csakhogy a valóságban ezek a családi balhék nem ilyen egyszerűek.
Az én szomszédaimnál is CSBE van ezerrel. Ott az a felállás, hogy van egy idősebb anya, egy fiatal csaj meg annak a pasija. A kiscsajt ütik mind a ketten. Szó szerint láttam, hogy ütik, mert csinálják a folyosón is, ha olyanjuk van, vagy éppen ha becsengetsz, a nyitott ajtón belátsz, nem állnak ám le csak azért, mert a szomszéd átment okoskodni. :) Legutóbb a pasim kitépte a kezemből a telefont, amikor a rendőrséget akartam tárcsázni, mert hallottam, hogy a lány azt üvölti, hogy meg fog halni, engedjék el. Akkor azt mondtam, te hülye vagy, ez már tényleg komoly dolog, meg fogják ölni, nem lehetsz ennyire érzéketlen. Kimentünk a folyosóra hallgatózni, aztán pár perc után ők is ott folytatták, a pasim rögtön nyakon baszta a csávót, erre az "anya", a lányé elkezdett üvölteni, hogy hagyja békén, mert a csaj a hibás, és amúgy is milyen jogon szól bele. 20 perccel később a kiscsaj mosolyogva nyaldosta a srácot az épület előtt, amikor ismét összefutottunk velük.
Ilyenkor mit csinálsz? El vannak kúrva, előbb-utóbb lehet, kinyírják, de nem tehetsz ellene semmit, nem mentheted meg őket saját maguktól. Nem ismernek mást, szerintük ez a dolgok elintézési módja, hogy egymásnak esnek apróságok miatt is, és szerintük ez normális.
Szóval felsorakozhat a feminista hadosztály, felvehetik az állami támogatásokat "a CSBE ellen", de az az esetek nagy részében így néz ki.
Idézed a neked tetsző mondatot . Pedig nem is komolyan gondoltam . :-)
No ne ezen lovagoljunk , mer' minek !
Szerintem semmi értelme a kampány fotóknak . Mert egyrészt valóban nem lehet elég kiterjedt az áldozati körre vonatkozóan , másrészt pont hogy hergelik vele az erőszaktevésre hajlamosokat .
Deee ... terelgetsz , amikor paralell előjössz a csecsemőkkel . Ha látnád külsős szemmel , akkor látnád is .:-)) .
Erre majd próbálj meg emlékezni és ne gyere egy hét múlva újra azzal, hogy deigenisz, egyesek mentegetik a férfi elkövetőket.
Most már csak azt kell megértened, hogy még csak nem is terelgetjük.
Ha próbálunk a teljes igazságról beszélni, az NEM arra szolgál, hogy elterelje a figyelmet az igazság egyik feléről.
Itt volt az orrod előtt a konkrét eset: erőszak elleni kampányfotókat készítenek, kizárólag felnőtt nő áldozatokkal. Szerinted ez így korrekt, hogy kihagyják az áldozatok jelentős részét?
Korrekt ember nem kezd el "mert a nők"-özni egy családját kiirtó férfi hírére.
Ha jön egy ilyen hír, a te agyadban kapcsol be a védelmi mechanizmus, és keresel gyorsan valamit a másik oldalról, pl. elkezded emlegetni a csecsemőgyilkosságokat.
Ha úgy nézzük, a nők többet kárálnak, zsarolnak, nyomasztanak, manipulálnak, szégyenítenek. És, ezt büntetlenül megtehetik, merthát nemtúl látványos, és nincs semmilyen paragráf, ami büntetni rendelné. Értem én, h ffiban is van ilyen, de azért lássuk be, ennek ti vagytok a mesterei:-) Mink max tanulhatunk tőletek:-) A fizikai bántalmazást viszont büntetik, tehát annak semmi előnye nincs, h az esetek többségében a ffi az 'erősebb' fél, hiszen ezt az 'előnyét' nem tudja latba vetni az érdekérvényesítés során.
Attól tartok, túlságosan is jól működött az agymosás a társadalomban.
Évtizedeken át mindig úgy ábrázolták a csbe-t, hogy nagy csontos férfiököl a kép előterében, a háttérben rémülten kuporgó, síró, megvert nő és/vagy gyerek.
Aztán ha valaki azt meri mondani, hogy gondolkodj már, ez igen egyoldalú propaganda, mert ugyanúgy vannak erőszakos nők és férfi áldozatok is, csak mások az elkövetési módszerek, más a látencia, más a társadalmi megítélés - akkor egyből beüt a kognitív disszonancia és beindul az asszonykórus, hogy "Elkövetőmentetegetéééés"...