Keresés

Részletes keresés

capricorn18 Creative Commons License 2011.07.03 0 0 2219

Én nem tudom, haveromnál a magyar kacsa tojókra volt téve a néma kacsa gácsér, mert az jobban taposott mint a magyar gácsér és dögivel keltek az utódok, mindnek foltos volt a feje.

Előzmény: förike (2218)
förike Creative Commons License 2011.07.03 0 0 2218

Magyar kacsát néma tojóra szabad csak rakni! Fordítva NEM szabad!

Előzmény: madar86 (2216)
madar86 Creative Commons License 2011.07.03 0 0 2217

:(

Előzmény: madar86 (2216)
madar86 Creative Commons License 2011.07.03 0 0 2216

mire vágható lesz meg fogod ismerni

majdnem néma kacsa állású a feje tetején kicsi folt már ha színes gácsértól van

fa fején nagyon enyhe pirosság lesz a csőre tövén!

csak pici képet találor róla :(

meglehet külömböztetni felnött korban,de kicsi korban is!

a foltos fej akkor is meg van!

van egy jó ötletem szerezz be egy barna vagy kék gácsért a magyar tojókhoz és akkor barna vagy kék folt lesz a kiskacsán

a normál némához fehér legyen tojó és gácsér is!

Előzmény: juhosttt (2214)
förike Creative Commons License 2011.07.03 0 0 2215

Ha magyar kacsát némával pároztatsz akkor ott nincs olyan hogy az egyik fele néma kacsa lesz a másik meg magyar kacsa!:-)) Ott az egész fészek mulard lesz! Próbáld nem géppel keltetni!

Előzmény: juhosttt (2214)
juhosttt Creative Commons License 2011.07.03 0 0 2214

laci: 600 ft-t is lehet, és 6000 ft-t is lehet. Mind2 árban láttam malacot, és semmiben se különbözött, csak egyik vidéken a másik pesten volt.

on: Közbe már elolvastam, hogy milyen a mulard, köszönöm a felvilágosítást. Csak a poén az, hogy tarka kacsánál másabb a mulard kinézete, minta fehérnél. Valahol régen láttam képet is. Esetleg ha tudtok képet feltenni fehér és tarka mulardról azt megköszönném.

juhosttt Creative Commons License 2011.07.03 0 0 2213

Az előállítást értem, meg hogy a hibrid szaporítás nem lehetséges, csak a külső különbségeket nem tudom még most sem :-)

Mint írtam, lesz egy db magyarkacsa tojóm és néma gácsérja, és nem tudom, hogy melyik lesz a mulard, melyik a néma. Főleg, hogy a keltetés ideje is csak 32 nap.

Előzmény: förike (2207)
förike Creative Commons License 2011.07.02 0 0 2212

Mi 4 hónaposan vágjuk!

Előzmény: RosarioRao (2211)
RosarioRao Creative Commons License 2011.07.02 0 0 2211

Sziasztok!

Hány hetesen szokták a némakacsát vágni? Mert valamikor sajnos ennek is eljön az ideje :(

Az első tényleges vedlés a 9-12 héten van, akkor kell őket is (mint a mulardot)?

laci980723 Creative Commons License 2011.07.02 0 0 2210

Sziasztok

ez nem ide tartozik de nem tudja vki hogy mennyi a kis tengeri malacok ára a sima szőrűeknek?

förike Creative Commons License 2011.07.02 0 0 2209

Ő lenne az! Ha érdekel híj fel: 0620-2798499

förike Creative Commons License 2011.07.02 0 0 2208

Van még 1 kék vagy gácsér vagy tojó lesz! De ebbe nincs más szín!!Csak tiszta kék! Elég vékony feje van így szerintünk tojó lesz! ha érdekel akkor mi előbb vidd el mert leadom!

Előzmény: madar86 (2206)
förike Creative Commons License 2011.07.02 0 0 2207

Igen csak árpa! A hibrideknek keveréket állítok elő! A mulard kacsa a pekingi és néma keveréke! Azokat nem lehet tovább szaporítani! Úgy mint a ló és szamár ivadékát sem azaz öszvért!!

Előzmény: juhosttt (2205)
madar86 Creative Commons License 2011.07.02 0 0 2206

másabb ott a kiskacsa is havan ilyen és oylan is akkor látod a kulömbséget,a mularnak foltos a feje,nagykoában meg nem annyira piross a feje csőre éppen csak,hogy piross egy kicsit....

nekem is itt volt a barna gácsér és senkinek nem kellett........ill volt tavaly is sok szép,de le lett vágva......hát az egy gácsér egy tojó az nem olyan jó üzlet :(

most már csak a kék gácsér van meg......

Előzmény: juhosttt (2205)
juhosttt Creative Commons License 2011.07.02 0 0 2205

A tenyészállomány is árpán van tartva?

Amúgy ezeket a fehér tojókat kaptam és cseréltem. Volt 2 szép nagy fehér gácsérom, és adtak érte 1 tojót. Miután elcseréltem elgondolkoztam, hogy megérte-e vagy sem. Nah de ez az én hülyeségem, a lényeg, hogy tavasszal csak 2 tojóm volt, és sürgősen kellett szerezni, és csak ilyet kaptam. Meg cseréltem egyet egy tarka tojóra, az szép nagy, annak a tojásai is majdnem 2x akkorák, mint a fehéreké. Ezért is akarom az egész állományt lecserélni és a fiatalakból hagyni. Csak idegen gácsérok kellenének.

Egy kicsit elkanyarodva  témáról:

A mulardkacsa küllemében miben különbözik a némakacsától? Van egy tarka magyarkacsa tojóm, sajnálnám levágni, inkább meghagynám tojónak ha beválik. De honnan fogom tudni, hogy melyik tojás/kacsa származik tőle. (Nem kotlóval, hanem géppel keltetek.)

Előzmény: förike (2201)
madar86 Creative Commons License 2011.07.02 0 0 2204

ooooo eláztam mint a......... :)

elvittem a barna gácsér oda ahol a fehérek vannak remélem nem eszik meg már holnap :D

csak csodálkoztak,hogy ilyen is van :) remélem vigyáznak re szegről végről elvileg rokonok

bár apám testvéreit se leátom 20 éve egyszer :),de elég is

Előzmény: förike (2203)
förike Creative Commons License 2011.07.02 0 0 2203

Apját a lányával anyát a fiával lehet párosítani csak a fészek testvéreket nem szabad!

Előzmény: madar86 (2202)
madar86 Creative Commons License 2011.07.02 0 0 2202

mert az emberek lusta disznók nem szereznek be új gácsérokat sokan a testvérét tojóztassák meg apja lényát stb.....ez mind ettől van ugy vannak vele jó lesz az megint

itt is láttam most nagyon szép nagyokat fehérek nagyobb a tojójuk mint az én gácsérom :) egyépként minél öregebbek annál nagyobbak egy 8-10 éves gácsér már nem semmi

Előzmény: förike (2201)
förike Creative Commons License 2011.07.02 0 0 2201

Nálam árpán vannak tartva és ők 2-3,5k!!

Amúgy nem értem miért nem nőnek meg nálad a fehérek! Valamit nem jól csinálsz!:-)) Mutatok majd képet hogy nálam mekkorák, a gácsérok nyomják a 4,5kg!!!!!!!!A tojó a 3,5kg!!!!

Előzmény: juhosttt (2199)
madar86 Creative Commons License 2011.07.02 0 0 2200

olyan 3-4kg akkor is meg van gácsér 4-5kg

Előzmény: juhosttt (2199)
juhosttt Creative Commons License 2011.07.02 0 0 2199

Próbáld meg gyorspostázni :-D

Egy technikai kérdésem lenne: Egy nem tömött, átlagos tojókacsa hány kg?

Csak zöldet és tengerit evett. Semmi extra hízlalás, szóval csak ahogy a tenyészkacsát tartsuk.

Amit most vágtam le, az 1.4 kg volt. Ekkora még a vadkacsa is van.

madar86 Creative Commons License 2011.07.02 0 0 2198

kár,hogy messze vagy lessz most itt a mostaniban megint szép gácsérok :( tavaly igen szép nagyok is voltak benne fekete-fehér tarka és egy fekete is...

képet hiába teszek fel azon valalhogy nem úgy látszik :( ez a gácsért is inne való volt de ezen semm látszik így :(((

Előzmény: juhosttt (2197)
juhosttt Creative Commons License 2011.07.02 0 0 2197

Én ma vágtam le egy 1 éves tojót, mert vágom kifele az öreg állományt.

Az egyik kacsám meg 3 tojáson megült, mert már nem gyűjtöm. Majd teszek alá 2 hét múlva csirketojást, és akkor a kotlóval ellesznek.

Annyira gyenge volt a csontja, mint egy fiatal jércének. És akkora volt mint egy fiatal pecsenyekacsa (a tápmentes fajta)

Ezek után ne csodálkozzon senki, hogy mennyire nem csípem a fehér kacsát. Bár gondolom a beltenyészet is nagy úr volt ahonnan kaptam, ezért most nagyon gondosan próbálok szerezni 2 idegen gácsért, bár sehol sem tudok.

Előzmény: förike (2193)
juhosttt Creative Commons License 2011.07.02 0 0 2196

Ha megeszi lehet. Bár szerintem a kacsa nem fogja megenni. A liba talán megeszi. De még darálva is kevesebbet fogyaszt belőle a fűhöz képest. Akkor egészben mégkevesebbet. Mi most a 8 libának zabos-tengeri darát adunk és vizet, kevés laboda (libatop) fűvel. Ezt nem nagyon szeretik, de más sajnos nincs. Hagytam egy kis muhart magnak, erre a hülye szomszéd kihúzta :-@

Előzmény: Törölt nick (2195)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.01 0 0 2195

sziasztok !

Vannak 4 hetes libáink és 3 hetes magyar kacsáink, kérdezném hogy lehet e nekik már egészbe zabot adni?

léci váloszoljatok!

förike Creative Commons License 2011.07.01 0 0 2194

Képzést és fényképes igazolványt kaphatnak az ágazatban dolgozók. Kódexet állít össze napokon belül a Baromfi Termék Tanács (BTT) a tradicionális hazai víziszárnyas-tartás tömési és tollszedési előírásairól. A dokumentum a szervezet tavaly megjelent állatjóléti útmutatóján alapul, amelyet az ágazat szereplői a gyakorlatban eddig is betartottak.
A kódex létrehozását az indokolja, hogy a hazai baromfiágazat megfelelő hivatalos szakmai érvekkel válaszolhasson a szélsőséges állatvédő mozgalmak lejárató támadásaira. A közeljövőben a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) egyetértésével szaktanfolyam indul az ágazati dolgozók – a libatömők és a tollszedést végzők – képzésére és regisztrálására, akik – hatósági kontroll mellett – fényképes igazolványt is kaphatnak. A nemrég megalakult Toll Világszövetségben tíz ország egységesen kampányol a libatoll felhasználásáról és pozitív tulajdonságairól. Hazai vélemények szerint az unióban felül kellene vizsgálni az állatvédő szervezetek tevékenységét, és meg kellene vonni a működési támogatásokat azoktól, amelyek az alapvető gazdasági, etikai és szakmai elvárásoknak sem felelnek meg.
A baromfiágazati kódex azokat a szakmai állatjóléti előírásokat rögzíti majd, amelyeket a baromfipiaci szereplők betartanak a hízottmáj-előállításban és a tollszedésben – tudta meg az agromonitor.hu. A dokumentumhoz a piaci szereplők önkéntesen csatlakozhatnak, de ez esetben vállalniuk kell a meghatározott állatjóléti követelményeket. A kódex a BTT tavaly megjelent állatjóléti útmutatóján alapul, amelyet a vállalkozások a gyakorlatban eddig is alkalmaztak. A hivatalos dokumentum azonban – amelyet várhatóan a VM is elismer – alapot nyújthat ahhoz, hogy a baromfiszektor megfelelő szakmai érvekkel válaszolhasson a szélsőséges állatvédelmi mozgalmak rendszeres lejárató támadásaira – derült ki a közelmúltbeli minisztériumi egyeztetéseken.
Mint ismert, az elmúlt években elsősorban a Négy Mancs (NM) nevű osztrák szervezet folytatott kampányt a hazai töméses és tollszedéses libatermelés ellen, amely viszont több százéves magyar tradíciónak számít. Az NM a baromfipiac vezető cégének számító szentesi Hungerit Zrt.-t ma is „feketelistán” szerepelteti, és emiatt a vállalat termékeit számos nyugat-európai élelmiszerlánc továbbra sem hajlandó forgalmazni. Marcus Müller, a szervezet vezetője áprilisi brüsszeli meghallgatásán szintén a magyar víziszárnyas-tartási mód ellen kampányolt, és a hírek szerint a szélsőséges szervezet a közeljövőben újabb nyilvános akciót tervez.
A hazai baromfipiaci szereplők szerint az ágazatban dolgozók eddig is teljesítették az állatvédelmi követelményeket, de tevékenységük ezután hivatalos formát ölthet. A BTT a vidékfejlesztési tárca egyetértésével szaktanfolyamot indít, amelynek révén a vállalkozások egyébként is gyakorlott munkavállalói – elsősorban a libatömők és a tollszedést végzők – hivatalos képzésen vehetnek részt. A tanfolyamok befejezése után pedig – BTT regisztráció mellett – fényképes igazolványokat kaphatnak.
A közelmúltban a libatoll népszerűsítésére Németországban több középvállalkozás Toll Világszövetséget hozott létre, amelynek nyomán tíz érdekelt állam kíván egységesen kampányolni a toll és a pehely felhasználása és előnyös tulajdonságai mellett. Ugyanakkor felvetődik, hogy további eszközöket is fel kellene használni a sokak szerint „gazdasági terrorizmust” képviselő állatvédő szervezetek megnyilvánulásai ellen. Korábban felmerült, hogy Magyarország nyújtson be keresetet az Európai Bírósághoz és kezdeményezzen uniós szintű versenyhivatali eljárást az ügyben. További fellépésként pedig többen szorgalmazzák, hogy kezdődjön uniós szintű átvilágítás a civil állatvédők tevékenységeiről.
Az áttekintés során meg kellene határozni azon szervezetek konkrét neveit és elérhetőségeit, amelyek tényleges állatvédelemmel foglalkoznak, munkatársaiknak megvan a szükséges szakmai képesítésük, elfogadják az ide vonatkozó uniós jogszabályokat, anyagi felelősséget vállalnak kijelentéseikért, átlátható pénzügyi elszámolást vezetnek és munkájuk miatt nem kaptak bírósági elmarasztalásokat. Azoktól a szervezetektől pedig, amelyek az alapvető feltételeket sem teljesítik, a támogatásokat meg kellene vonni és meg kellene szüntetni működésüket is. Az NM vélhetőleg egyik kikötésnek sem tudna eleget tenni – fogalmaztak hazai baromfiágazati szakértők.
Forrás: Agrármonitor

förike Creative Commons License 2011.07.01 0 0 2193

A hétvégén vágunk gácsért majd mutatok képet milyen szép formája lesz toll nélkül!:-)

Előzmény: juhosttt (2190)
förike Creative Commons License 2011.07.01 0 0 2192

A hétvégén vágunk gácsért majd mutatok képet milyen szép formája lesz toll nélkül!:-)

förike Creative Commons License 2011.07.01 0 0 2191

Nekem a szülők csak a legelőre vannak kiengedve aztán jönnek be 1-2 óra múlva! Amiket hizlalok azok be vannak zárva, árpától sem hízik gyorsan de olcsóbb mint kukoricán és nem lesz annyira zsíros a húsa sem!

juhosttt Creative Commons License 2011.07.01 0 0 2190

Ezt aláírom, nekünk egész nap bogarászik a trágyacsomónál, ott szinte jóllakik, estére mikor bezárjuk nem fogy a tengeri. Csak így lassan hízik, és aki direkt erre a célra neveli az gondolom nem enged ki 100 kacsát bogarászni, hanem rásegít.

Előzmény: madar86 (2186)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!