Keresés

Részletes keresés

sissoko Creative Commons License 2013.04.05 0 0 2847

Nem jött be a Hannibal?

Előzmény: Törölt nick (2845)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.05 0 0 2846

:-)) OK.

Előzmény: nina_morgan (2839)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.05 0 0 2845

Az első mondtattal nem tudok vitatkozni, ebben teljesen igazad van. Azt hiszem kár volt így kielemeznem:-))

Valszeg ez az egyszemélyes móka az ami nem jön be nekem. Így jártam Dr. House-al is, vagy most a hannibal.

Előzmény: Bateman (2840)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.05 0 0 2844

Igen, a finálé előtt két résszel számomra véget ért, az volt a csúcspont. Az utolsó két rész, csak ilyen langyos lezárás.Dettó ugyanezt éreztem én is:-) Amikor minden összeállt, túl snassz lett:-))

(Nem spoiler:A második évad nem ilyen emberi, családi cucc. Egy szó van csak rá: beteg:-))
Ja meg még egy szó:Döminik.
A zenék nagyon jók, van amit még ma is gyakran hallgatok:

Személy szerint nagyon szeretem, ha a zene valahogy morbid módon nem illeszkedik a képekhez, na ez volt még ilyen:

Előzmény: sissoko (2843)
sissoko Creative Commons License 2013.04.05 0 0 2843

American Horror Story 1.évad

Kicsit hollywoodi lett a befejezés, de összességében tetszett. Nálam addig működött igazán a dolog, amíg fogalmam sem volt semmiről, aztán amikor mindent kezdtek eléggé szájbarágósan megmagyarázni, egy kicsit eltűnt a varázs. A szülős rész nagyon ütősre sikerült, de a szezonzáróval nem voltam teljesen kibékülve.

Jöhet a második évad!

Bateman Creative Commons License 2013.04.05 0 0 2842

TWD s03 - kivégeztetett ez az évad is, ami simán felnőtt az első évadhoz, elhagyva a második évad szenvelgését. itt végre újra húsbavágó drámát kaptunk finoman adagolt, gore-ral tűzdelt akcióval. szétfoszlott húsú barátaink szépen az élet részeivé váltak, az apokaliptikus légkör díszletei lettek ők. Rick és haverjai már rutinnal járkálnak köztük, a legnagyobb félelem- és rettegésforrás nem ők a túlélők számára, hanem beteg embertársaik. bár a kormányzó karaktere elég aprólékosan fel lett építve és Morrissey is jól hozza a betegelméjű vezetőt, valahogy nekem hiányzott a városban élők motivációnak az ábrázolása, ami kitartja őket emellett a beteg ember mellett. nekem ez nem jött át kellően. maga a történet, a börtönbe költözés, a Woodburry-i kolónia bemutatása, majd a túlélő "hordák" szembekerülése szinte természetes a középkori szintre süllyedt körülmények tekintetében. a történelem ismétli önmagát az emberi természet miatt. viszont az évad savát-borsát az egyes mellékszálak tökéletes felépítése hozta, Rick pokoljárása, Daryl és Merle egymásra találása, Merle megtérése, Michonne színrelépése és a csapatbaérkezésének útja, Carl elállatiasodása, Andrea kanosszája. a legnagyobb potenciál természetesen a kormányzó karakterében van. vele kapcsolatban még mindig vannak homályos pontok, amire építeni lehet. én szívesen vennék egy olyan következő évadot, ami egy mad max szerű menekülős-üldözős történetet hozna, amelyben Rick és csapata menekül a totális őrületbe került kormányzó és barátai elől. azt be kellene látni a készítőknek, hogy a börtön hosszútávon nem megfelelő környezet az emberek számára, és tovább kell keresni az élhetőbb világot. a másik nagyon fontos szál az Carl személye. a gyerek, akinek szinte semmi referenciapontja nincs a '"normális világ"-ban megtalálható erkölcsi és morális alapok megéléséhez. az őt körülvevő világ egy sajátos személyiséget farag a kissrácból, aki mindenki mástól különbözni fog, hiszen ennek a világnak a bennszülötje lesz. a minta túlsúlyban a jelenlegi világból érkezik, mindaz, amit kisgyerekként a régi világból megkapott közel nullára errodálódik majd. Rick számára hosszútávon ő az egyik legfőbb veszélyforrás. kiváncsi vagyok ezt a szálat miként bontják majd ki. jöhet a következő!

mindenki senkije Creative Commons License 2013.04.04 0 0 2841
Remek Black Mirror írás:

http://geekz.blog.hu/2013/02/05/black_mirror_1_evad
Bateman Creative Commons License 2013.04.04 0 0 2840

papa, a stílust vagy érzi az ember vagy nem. azt nem lehet magyarázni. persze, a sorozatgyilkolós alap nem eredeti, de ettől még vannak sorozatgylkosok a világban, akikről lehet és érdemes sorozatot csinálni. Dexter is egy ilyen. ő viszont azért jó alany, mert nem a szokásos nem tudjuk ki gyilkol, de részről-részre elejti a vadat típus és valaki/valakik üldözik, de soha el nem kapják, karakter, akivel 7 évadot, 550 részt nyomatnak le. ő itt van köztünk, velünk eszik, iszik, szeret, fél, tehát olyan ember mint, mi. de mégsem. és ez a mégsem, ahogyan ő más, az adja a lényegét a sorozatnak. na, én ezért néztem/nézni fogom, mert eredeti ilyen szempontból a dolog. és van stílusa persze;)

Előzmény: Törölt nick (2827)
nina_morgan Creative Commons License 2013.04.04 0 0 2839

Nézd, az nem " megcsinált" ;-P ebben a sorozatban a költségvetés a legutolsó, eleve, amiről szól... meg amilyenek a karakterek, ahogy Maitréja buddha barátunk írta: a szőke tipik angol csaj feje+ kiejtése miatt már megéri nézni. 

Előzmény: Törölt nick (2834)
nina_morgan Creative Commons License 2013.04.04 0 0 2838

Igen... minden stimmel... csak tök más. :-D "megcsinált"----> ez MIT takar pontosan? De azt ne írd, hogy Miami, jóképű fickó, klisés rendőrörs... ezeken kívül pár részből mit szűrtél még le? 

Előzmény: Törölt nick (2827)
Maitréja buddha Creative Commons License 2013.04.04 0 0 2837

Most a you tube on darálom a Doc Martint, angol olvasata a menő sebész vidékre kerül klissének- jó.

Most volt benne egy pali, aki olyan büdös volt, nem lehetett vele egy szobában megmaradni, az egy hős  :)))

És milyen karakteres képű öreg szinész volt...mintha Fernandel stroke ot kapott volna :)

Maitréja buddha Creative Commons License 2013.04.04 0 0 2836

Nem ilyen Dexter :)

Komolyan, nekem pld nagyon nem tetszik ez a Banshee, meg az uj, gyűjtsük össze egy szektába a sk- eket- a cimét se tudom- de Dexter mély karakter.

Állandóan egyensulyoz, emberi (pedig nem kicsit pszicho:). A többi szereplő sokszor inkább idgesitő, lesz a nője, az minden idők legiritálóbb ribanca, vagy pár rendőr kollégája. De a huga pld, aki a legmocskosabb pofáju szuka Észak Amerikában, az egy Istennő :)

Próbáld meg, hátha bejön...

Előzmény: Törölt nick (2828)
Maitréja buddha Creative Commons License 2013.04.04 0 0 2835

Ne foglalkozz vele, az a film 10x annyival se lenne jobb- és igy is jó, azért irom.

Én csak az első két évadot néztem teljes figyelemmel, de azon bexarsz akkora karakterek.

Csak angolul, ha nem is érted, a Lauren Socha nevű szinésznő akcentusa mindent megér :)

Előzmény: Törölt nick (2834)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.04 0 0 2834

A Misfits is érdekelne, bár hallottam egy olyan kritikát, miszerint erősen látszik az alacsony kstgvetés:-)

Törölt nick Creative Commons License 2013.04.04 0 0 2833

...ersze-ersze

Előzmény: mindenki senkije (2832)
mindenki senkije Creative Commons License 2013.04.04 0 0 2832
Ez nem személyeskedés
Ez viccelés olyan személyesnek mondható infók alapján, amiket ide beírsz (bealvás pl)
Előzmény: Törölt nick (2829)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.04 0 0 2831

Jah tényleg ez a Sherlock adatptáció, tök jó. Bár a buzoid (nak is vehető) vonal részenkénti kihangsúlyozása nem tetszik, de az valószínűleg a "fejlett nyugat ópiuma":-)))

Előzmény: Törölt nick (2828)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.04 0 0 2830

Ez egy jó evolúciós példa.

Bár hozzá kell tennem, most hogy újranéztem az első évad pár részét, azért azok is elég jók voltak. Tetszett az elejétől. 

Előzmény: nina_morgan (2822)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.04 0 0 2829

Inkább a személyeskedést hagyjuk.

Előzmény: mindenki senkije (2819)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.04 0 0 2828

Jah kérem, mindenki más és más.

A történetben fontos a logika, a sorozathoz való hozzáállásban nekem nem.

Heh, valszeg érzelmi alapú:-))

Három részt bírok általában különösebb feszengés nélkül. Ami addig nem jön be, az már utána sem.

Bejött a Breaking Bad, Gengszetrkorzó, Utopia, 24, Sherlock, Lost, Szökés...

Előzmény: nina_morgan (2815)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.04 0 0 2827

Na és mi az a stílus? Azt hiszem láttam elég sorozatgyilkos cuccot ahhoz, hogy nehéz legyen újat mutatni.

Ami zavar: nagyon megcsinált.

Talán ilyen lehetett az indulópont:

- srácok, van egy ötletem: legyen egy sorozatgyilkos aki sorozatgyilkosokat öl!

- De tökjó!! Tééényleg. De hol?

- Hááát, valami északi? Neeem, az elég depis....ott mindenki az lehet, hahahaah. Inkább legyen Miami, ahova "úgyis mindenki meghalni" megy.Értitek, hehe:kacsintás:

- Ez jónak hangzik!

- Nnna. A fő karaktert szélesen kell ábrázolni, az ő szemszöge legyen mérvadó.* Például állandóan egyen, a nők vonzódjanak hozzá...még valaki?Ötletek?

- Ilyen vagdosós legyen ahogy öl...attól viszolyognak a népek, az meg nőzőcslogató.

- Családi vonal?

- aha legyen....

STb.

Még1x: nem azt mondom, hogy rossz, de nem is OLYAN NAGYON jó.

* ez az ötlet tetszik.

Előzmény: Bateman (2818)
nina_morgan Creative Commons License 2013.04.03 0 0 2826

Jól kicseszünk mindenkivel :P :)))

Előzmény: mindenki senkije (2825)
mindenki senkije Creative Commons License 2013.04.03 0 0 2825

jó, én meg sosem fogok Dextert nézni akkor! :P

Előzmény: nina_morgan (2823)
nina_morgan Creative Commons License 2013.04.03 0 0 2824

Basszus, Bateman... ezt fel kell jegyezzük, hosszú idő óta végre egyetértünk ;-D 

Előzmény: Bateman (2818)
nina_morgan Creative Commons License 2013.04.03 0 0 2823

BSG alap, a BE-re viszont nem fogom rávenni magam! :D 

Előzmény: mindenki senkije (2821)
nina_morgan Creative Commons License 2013.04.03 0 0 2822

Be fog húzni, adj neki időt, a Breaking Bad egyszerűen utánozhatatlan! :))) persze ezzel együtt nem kizárt, hogy valakinek mégsem jön be... de egy évadot mindenképpp nyomj le belőle. Utána dönts :-)

Előzmény: sissoko (2816)
mindenki senkije Creative Commons License 2013.04.03 0 0 2821

én meg nem néztem volna meg a BSG-t és a Boardwalk Empire-t (a világ 5 legjobb sorozatában vannak benne nálam azóta)

Előzmény: nina_morgan (2815)
mindenki senkije Creative Commons License 2013.04.03 0 0 2820

bizony!

legjobb példa erre a Spartacus

(egyben sajnos arra is, h egy idő után bizony visszafejlődés is van (utóbbi 2 évad))

Előzmény: nina_morgan (2814)
mindenki senkije Creative Commons License 2013.04.03 0 0 2819

hagyjátok papaze-t, már csak a BEALVÁS érdekli :)

Bateman Creative Commons License 2013.04.03 0 0 2818

micsoda hülyeség:) Dexter stílusteremtő sori. bár én csak 3 évadot néztem meg idő hiányában, de most veszem rá magam hamarosan a többire;)

Előzmény: Törölt nick (2809)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!