Had kérdezzem meg nem tud vki adni egy linket ahol lehetne olvasni a Sztereo idei felkészüléséről ? Ill. van olyan oldal ahol ő ír blogot vagy saját magáról edzéseiről stb?
Elnézést kérek, látom, hogy már volt róla szó korábban és athos az Ultimate Prostart ajánlotta, maltodextrinnel keverve, úgyhogy valószínűleg ezt fogom kipróbálni.
Ismét egy ropiember jelentkezik. (179/68) Én is tömeget szeretnék növelni, de - alicante kedvező eredményei ellenére - én kicsit félek a Scitec Volumass 35-től, mert rosszakat (is) hallottam róla. Ráadásul Bunnyék a kezdők számára - mint én is - nem javasolják a 30% feletti proteintartalmú készítményeket. (A kaját már nagyjából rendbetettem, de azért még dolgozom rajta.)
A kérdésem az, hogy ti milyen tömegnövelőt, vagy protein + maltodextrin kombót ajánlanátok egy kezdő ropi részére?
Sokmindent összeolvastam a neten és már kezdenek összefolyni a dolgok, de az Ultimate ProStar v. Cytogen Whey Pro több helyen is felmerült, hogy megbízható termékek.
"Döntsd el mi jövedelmez jobban általánosságban!Ma bebeszélik neked, hogy tejsavófehérje, újfajta glutaminok és kreatin nélkül szinte nem is fogsz fejlödni!" - Akkor most azt is vedd hozzá, hogy milyen kevés nő jár le hagyományos edzőterembe, és hányan járnak mindenféle trendi csoportos ugribugrira, és egyéb trendi foglalkozásokra. A crossfit nem a férfisportból és a testépítéstől akar egy piaci darabot kiszakítani, hanem a mindenféle trendi capuera, boxaerobic, fittball, pilates, stb. szegmensben versenyez.
""Nékem" a testépítéstől is lógott a nyelvem 10 éve:végeztem edzés elején 3x8 guggolást 107.5 kilóval és 3x8 elemelést 142.5-el, két peces pihenőkkel(bemelegítést nincs benne) utána le kellett feküdnöm egy tíz percre." - Azért egészen más, amikor a nagy súlyterheléstől úgymond izomból nyírod ki magad, mint amikor a rohangászástól a tüdőd nem bírja, és szinte a légszomjtól fulladsz ki.
"Kardiovaszkuláris edzés= szív érrendszeri edzés."Lájtosabb formái": taposógép, szobakerékpár, kocogás.Intenzívebb formája pl. a futás." - Ez nem pontosan igaz. A taposógép, a szobakerékpár, a kocogás, és még a futás is lehet aerob vagy kardiovaszkuláris mozgás az intenzitástól és az edzettségedtől függően. Például a maratoni futók már annyira edzettek, és a pulzusuk is olyan alacsony, hogy aerobként futják le a távot. "Ezenkivül a "kardió" edzés, az aerob edzés és az állóképességi edzés, mind egy és ugyanaz" - Na ezt nem mondanám semmiképp.
A gyúrás az trendi. A crossfit az kemény és fájdalmas, ilyenből már kevesebb van. A versenyszerű testépítés pedig még több lemondással jár, pusztán az, hogy valaki 170-et nyom a padon fekve önmagában semmit nem ér.Ha nincs egy masszív és definiált láb, vagy hát, szimmetrikus, arányos test, stb., a verseny szempontjából érdektelen.Ezért ezt vállalják van a legkevesebben.
Döntsd el mi jövedelmez jobban általánosságban!Ma bebeszélik neked, hogy tejsavófehérje, újfajta glutaminok és kreatin nélkül szinte nem is fogsz fejlödni! Nem a lószart!Te pedig megveszed ezt a sok méregdrága tápszert és ez talán ha 10%-ot hozzátesz a fejlődésedhez ha évek viszonylatában nézzük.Na ez ám a bombaüzlet! Ezenkivül: személyi edzők, írott kiadványok, DVD-lemezek stb.Odaálítják Vörös Zolit pl. a Myomaxos vödörhöz és a nép veszi és eszi a terméket.Ehhez képest a crossfitt nem oszt, nem szoroz.
"Nékem" a testépítéstől is lógott a nyelvem 10 éve:végeztem edzés elején 3x8 guggolást 107.5 kilóval és 3x8 elemelést 142.5-el, két peces pihenőkkel(bemelegítést nincs benne) utána le kellett feküdnöm egy tíz percre.Abban a kis teremben, akkor senki sem fejlödött olyan gyorsan, elhiheted nekem.Most 10 évvel késöbb a súlyemeléstől is lóg a nyelvem-bár lennék olyan erős, mint amit a termetem sugall!
Azt viszont elárulom, hogy újdonságon jómagam mit értek: olyan módszerek újbóli alkalmazását, amelyek a weider-elveknek "hála" :erőltetett ismétlés, bukásig való edzés, súlycsökkentő módszerek(sztriptíztechnika), előfárasztás stb.-hosszú időre alkalmazáson kivül kerültek.Ilyenek: heti többszöri edzés egy izomcsoportra, teljestestes edzések néhány nehéz alapgyakorlattal, az izolációs edzések háttérbe szorítása, teljestestes gyakorlatok újbóli alkalmazása(pl.helybőlfelvétel nyomással). Ezek lennének a félrevezető információk?
Számomra legalábbis úgy tünik, hogy nagyon jók a weider-elveket alkalmazó professzionális testépítők.Ezen módszerek nekik beválnak, kiváló genetika és folyamatos androgén-anabolikus hormonok alkalmazása mellett.Ám a doppingmentes testépítők számára e módszerek, nem a leginkább célravezetőek. Ilyenmódon a tesztoszteron.hu-n olvasható "újdonságok" valójában nagyrészt feledésbe merült módszerek, ami viszont sokak véleménye szerint(így az enyém is ideértendő)nem jó tendencia.Jött elöszöra 3+1 szisztéma, aztán a 4+1, mig végül az egyes izmokat már csak 6-7 naponta edzették, és bele kevertek egy kis "HIT" szemléletet.Nem a módszerek lettek fejletebbek, hanem a használt dózisok növekedtek meg.Ha érted mire célzok...Pusztán attól, hogy valami újabb, mint pl. a profik erőltetett ismétlései és izocsoportok edzése hetente, nem biztos, hogy megfelelőbb a naturál testépítőknek.
Való igaz.Ezenkivül a crossfit funkciónális edzés.Másszóval:a test izomzatának és keringési rendszerének fejlesztése által a sportoló a váratlan kihívásokkal jobban elboldogul, mint egy testépítő/erőemelő/súlyemelő.Még valamiről megfeledkeztél: a crossfitt nem csak óriássorozatokat, és futást alkalmaz.Súlyt emelni is megtanulnak.Gyorsasági, koordinációs és erőedzéseket is végeznek ezáltal.Jóllehet a maximális dinamikus erő fejlődésén valamelyest a sok erőállóképességi edzés, de mégis, ezirányú képességeik is fejlődnek.
Az aerob edzés zsírt nem éget?"Hadd homályosítsalak" már fel egy kicsit! Kardiovaszkuláris edzés= szív érrendszeri edzés."Lájtosabb formái": taposógép, szobakerékpár, kocogás.Intenzívebb formája pl. a futás. Futás: olyan tevékenység, amely során folyton megtörténik, hogy mindkét láb a levegőben van.Ehhez legalább 12 km/h sebességet kell elérni. No mostan szerinted mi az aerob edzés? Válasz: az energia legnagyobb része oxidatív úton kerül felhasználásra-mint: taposógép, szobakerékpár...ismerős? Mit gondolsz egy 10 km-es futás során az energia legnagyobb része, miből származik? Talán az ATP raktárakból, vagy izomglikogénból, esetleg a máj glikogénraktáraiból? Elárulhatom neked, hogy az elsőből, mert bár a sportoló belekostól a glikogénraktáraiba, de a tevékenység még sem olyan intenzív, mintha végzel 130 kilóval 10 mélyguggolást (bár ezt erősen kétlem), így aztán a szervezet gyorsan átáll a zsírégetésre. Ezenkivül a "kardió" edzés, az aerob edzés és az állóképességi edzés, mind egy és ugyanaz, csak nem mindegy, hogy 30 perc alatt 300 kalóriát égetsz nagyrészt zsírból, vagy 1000-et még mindig nagyrészt zsírból.. Vázold már fel kérlek a zsírégetés biológiáját, mert én tudom miről beszél ezzel kapcsolatban, csak te nem tudod mit beszélsz!
szerintem aki ért egy kicsit a sulyzós edzéshez, annak rögtön leesik, hogy a crossfit az tulajdonképpen órássorozatokat alkalmaz. ez pedig egy ősrégi edzésmódszer. annyiban más, hogy egész testet dolgoznak meg, nagyobb ismétlésszámokkal, és mérik az időt. persze el is kell adni, beindult a marketinggépezet, aminek az első lépése az elhatárolódás. ez nem testépítés, mert... blablabla. pedig akár tetszik akár nem
de azért ne felejtsétek, a crossfitezők többsége nem iznos akar lenni, hanem fitt. és arra jó a módszer.
"Lehet, hogy nem szimpatikus annyira a tesztoszteron.hu, de sok hasznos információ van ott, ami viszonylag újdonság." - Semmi bajom a tesztoszteronnal, de szerintem éppen ezekkel a "viszonylag újdonságokkal" kell vigyázni. Az újságokból, meg innen-onnan összeollózott hol hasznos, hol félrevezető információk sokszor csak bekavarnak. Jobb a tapasztaltabb sportolók módszereire támaszkodni, mint mindenféle messziről jött ötleteket próbálgatni.
Nna ez tök jó. Nekem is volt hajdanán here viszérsérvem bár az kicsit más.A doki megijesztett ha nem műttetem meg akkor esetleg impotencia is lehet belőle.Ettől nagyon megijedtem és meg is műttettem de csak annyi maradt meg belőle hogy 3-4 óra után hozott a "kedves" nővér fájdalomcsillapítót és maga a műtét is fájdalmas volt.De hát minden műtét az valamilyen szinten...
"Ne szidjál te sem crossfitet, sem focit!Majd miután végigcsináltad logó nyelvel." - Éppen ez a baj. Ha már lóg a nyelved, akkor már a testépítés szempontjából csak haszontalan dolgot teszel.
"teljesen egyetértek. a tapasztalataim is ezt bizonyítják. és a sportélettani tanulmányaim is. persze mindenkinek saját magának kell rájönnie, ami időpocsékolás." - Gyanítom, hogy te nem testépítői szemszögből közelíted meg a dolgokat, hanem fitnesz oldalról, tehát nem az izomzat növelése és megtartása a célod, hanem a női alakformálás, aminél ugye nem nagyon kell aggódni az izomzat leépülése miatt. Meg aztán egy mázsás férfi izomzatához képest egy 50-60kg-os nőnek relatíve nem is nagyon van számottevő izomzata.
"De bizony ez a legjobb tevékenység, mert bár az felhasználtt energia egy jelentős része nem a zsírból származik, attól még ez adott időegység alatt mégis sokkal több, mint ha valaki piszmog a taposógépen(valljuk be azért nem ugyanaz, mint futni, akárhogy igyekszik az ember).Emellett személy szerint jobban aggódnék egy alacsonyabb intenzítású tevékenység kedvezőtlen hatásától a gyors izomrostokra, mint egy magasabb intenzítású tevékenység okozta energetikai kimerüléstől." - Akik valóban értenek a zsírégetés biológiájához, nem véletlenül hangsúlyozzák a különbséget a kardio és az aerob között. A kardio edzés inkább a szív- és érrendszert tornáztatja meg és nem zsírt éget. "bár az felhasználtt energia egy jelentős része nem a zsírból származik, attól még ez adott időegység alatt mégis sokkal több" - Nagy tévedés, hogy a zsírégetés arról szól, hogy gyorsan minél több energiát használjunk el. Éppen azért kell az aerob, hogy a lassú monoton mozgás a lehető legkevésbé terhelje az izmokat. Rendszeresen egy-egy óra "gügyögve" totyogás sokkal hatékonyabb, mint a sok rohangászás.
na srácok, valszeg ez nem sérv lesz... már majdnem elmúlt teljesen. valakova beverhettem a medencecsontomat, csak nem emléxem rá. a dudor elmólt, nem is fáj, mozgatni is tudom. :D
Mivel elég merevek az izmaim (legalábbis a gerinckörüli izmaim biztosan tudom hogy azok)azt szeretném tudni h milyen nyújtógyakorlatok léteznek ( a 5-6 alapgyakorlaton kivül) amivel sokkal rugalmassabbá válhatok.Már ezzel az 5-6 gyakorlattal is sokat elértem(már képes vagyok megérinteni a lábujjaimat nyujtott térddel amie eddig nem ment és nem azért mert nagydarab lennék hanem mert merevek az izmaim)Ezt most nem feltétlenül a testépitéssel kapcsolatban kérdezem hanem ugy általában.
A www.thefitnessstore.com on van néhány gyakorlat és elég jol van le van rajzolva a gyakorlatok menete.Ezeken kivül valami hatékony nyújtást lehetőleg képpel illusztrálva tudtok mutatni?
Ja és még egy kérdés ha sokat "gyúrok" akkor ugye veszitek rugalmasságomból de ha nuyjtok rendszeresen akkor ugye lehetek elég rugalmas?
Lehet, hogy csak valami izomhúzódás, kis sérülés, ilyesmi.De ha sérv, oda se neki, orvosolni kell, nem döl össze a világ!Elég gyakori.Majd minden megy tovább. Valami öröklött hajlam lehet, hogy van a dologban.Ha müteni kell, egy két hetet biztos ki kell hagyni de aztán óvatosan elkezdhet az ember edzeni.Egy darabig vigyázni kell, hogy nehogy megint kijöjjön:legjobb cimborámat, hiába győzködtem, hogy a fehérvári kórházban, biztos nem fogják olyan színvonalon megmüteni, mint a sportkórházban.De a doktor úr biztosította, hogy:de!-majd hülye lenne beismerni, hogy igen, mi kérem lódoktorok vagyunk.Meg hát így olcsón megúszta.Néhány napos kórházi benntartózkodása során megfeledkezett arról, hogy frissen mütötték és közös haverunknak bemutatta, hogy le tudja rúgni a villanykapcsolót.Így nyílt meg a bal oldali ismét.A jobb meg később edzés során, elsősorban, mert nem edzésre varrták össze, hanem átlagos életmódra.Nincs vele panasza, de 110 kilónál nem mer feljebb menni guggolásban.Elemelésnél már a 80 kilónál is szúr, ezért azt inkább nem csinálja. Mindenképp az a hálós megoldás kell, ha valaki még komolyan akar emelni utána; erről magam is azt halottam, hogy jobb lesz, mint eredetileg volt.