Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

georgbob Creative Commons License 2006.07.24 0 0 3762
Nos egy kis véleményezés közel 600 Km -egymenetben- után. A fogyasztás 8,4 L folyamatos klíma, 4 fő, csomagok, 120-160-as tempóig, 5-6 ezer fordulatokkal, talán nem is vészes. Viszont klímával gyorsulni képtelenség! Egyszer olvastam a topikban, hogy valaki menet közben klíma mellett időszakos gyengélkedést érzett (olyat mikor bekapcs. a klíma), nos ez nálam is megvolt. Amikor 120-nál először kapcsoltam be a klímát egy nagyot rántott az autón, utánna történő ki-bekapcsnál már alig volt érezhető, majd klímával gyorsulva 5000-nél is éreztem rándítást: ebből erednek a kérdések.
1: ha egy ideig (1 hét, pár nap) nem megy a klíma, bekapcsnál lehet e a megszokottnál erősebb rándítás (teljesítményvesztés)
2: fordulatszám drasztikus emelésénél 5-6000 közé, eredményezhet-e szintén rándítást (úgy éreztem, mintha 5000 fölé érve kikapcsolt volna a klíma, így megtámogatva az autó gyorsulását)?
3: egyáltalán a klima hogy működik? Mindig hajtás alatt van-e, vagy azért érezhető a hullámzás, mert ki-be kapcsol?
4: állva, nyitott ajtónál vettem észre, hogy alapjáratnál bekapcsolva a klímát egy fémes kattanás (mintha egy mikrokapcsoló kapcsolna) hallatszik, ekkor a fordulatszám változatlansága mellett sokkal mélyebben szól a kipuff. Normális? Kérném tapasztalt hozzászólásaitokat, mert szerdán amúgy is megyek reklamálni a szervízbe egyéb problémákkal. Ja igen, holnap meglesz az elsőéves szervíz, ára: hozott olaj 7400+a többi előírt ellenőrzés kivéve a pollensz.csere 6-7000 Ft. Viszont bevezették hozott olajnál a 2 ezer forintos veszélyesanyag megsemmisítési különdíjat!
Nos akkor írjatok, hali
Komis Creative Commons License 2006.07.24 0 0 3760

Helló mindenkinek!

"100% város, 6000fordulat is volt többször - 10,45L - 105,1km - 9,9

60%város,40%közút 2-3000 tartomány     - 10,25L - 122,1km - 8,4"

Folyt köv:

15% város, 85% országút átlagos használat - 50,0L - 692,5km - 7,2

Na ez már tetszik :-))) És még csak  7xxx km van benne.. remélem 10000-ig még javul.

Üdv R*R!

A kocsi kifizetése macerásabb mint vártam.

1. CHF-fel nincs fizetési lehetőség, pedig hivatalos helyről is minimum 3Ft-tal olcsóbban rendezném, mint CIB árfolyammal. Azt mondták, hogy késő ősszel már lehet CHF is fizetni.

2. Ahogy a törlesztés, úgy a kifizetés is fordulónapi CHF árfolyam alapján számított zárással végezhető el. Hiába jó az árfolyam változás, ha a fordulónapra felerősődik...

Igénylés faxon, 2 nap után jön a zárásajánlat faxon, majd 5napod van az elfogadáshoz.

3. Ha a fordulónapot megvárod, addigra kijön a csekk amelyet ki kell egyenlíteni (értsd: a csekken KELL befizetni - a zárásba nem fizetheted ki..??).

A zárás költségei nem vészesek, de az árfolyamkülönbözet jelentős tétel..!

Előzmény: Komis (3624)
sz946cs Creative Commons License 2006.07.24 0 0 3761

Szia ! 

Nem tudok nagyon segíteni neked a megoldást illetően, mert én sajnos nem vagyok egy barkácsolós tipus. Mindig irigykedve olvasom a topikban az ügyes tuningoló kollégákat. Mindazon által azzal vigasztalom magam, hogy a mágneses szuszcebtibilitáshoz sem mindenki ért :) Komolyra fordítva, szerintem igazad van mert egy relészerü kütyüt tettek be, amely bizonyára a közp. zárat vezérli. Én csak az első ablakokra szereltettem. Azért lebontani a burkolatokat, meg hát tudni hogy mit hova forrasztani, azt hiszem ezt kellett igazán megfizetni. Akinek megéri, lelke rajta. A hőmérőről felteszek egy képet. Sima egyszerű hőmérő, tépőzárral felerősítve. A zsinór elvezetését belealkudtam.

Üdv

Előzmény: cápaFeri (3745)
sz946cs Creative Commons License 2006.07.24 0 0 3759

Ablak felhúzóbeszerelés:

Boldog Gábor 291-2771 Budapest XVIII.Zsitva u. ? Boldog Alarm Bt

Előzmény: galaxy2.8 (3740)
Picuj Creative Commons License 2006.07.23 0 0 3758
Ilyen se volt még hogy februári hozzászólásomra most reagáljon valaki.:) Amúgy nekem tetszik a kis zöld óra, nem tudom miért fikázzák a nagyokos "szakírók" a különböző teszteken.
Előzmény: eltibi11 (3753)
cápaFeri Creative Commons License 2006.07.23 0 0 3757

Hát...meglátszik, hogy állandóan megy a légkondi!

Fele tank távolsági menet volt, nem is anniyra sietős, mégis csak 602 km-re volt elég 52 liter.:-((

No majd kíváncsi leszek, hogy télen mennyit eszik rövid távokon, mert most hamar felmegy a mutató az üzemi hőfokig!

R*R Creative Commons License 2006.07.23 0 0 3756

Szia!

"Vettem légszűrőt is! SIMOTA Racing. Hááát? Szó mi szó, másabb lett az autó, de talán ez a helyes megfogalmazás is, hogy másabb, és nem feltétlenül jobb!"

Egyik kérdés: a SIMOTA tipusszáma/jele?

Másik: sikerült-e alaposan beolajozni, mielőtt beépítetted?

Előzmény: 1.4 Elite (3751)
georgbob Creative Commons License 2006.07.23 0 0 3754
Üdv! Nyaralásból kifolyólag csak kedden fog megtörténni az olajcsere. Utánna adok visszajelzést. Üdv
Előzmény: R*R (3732)
eltibi11 Creative Commons License 2006.07.23 0 0 3753
Üdv!

Valóban megoldották az airbag kikapcsolását az USA-s változatban, de ez automatikusan történik, attól függően ül -e utas az ülésben. A rendszer elvileg ugyanígy érzékeli az első ülésen rögzített gyermekülést is. Erre a tényre -azaz az utasoldali légzsák kikapcsolt voltára- egy figyelmeztető felirat is utal a sokak által kritizált zöld kvarcóra mellett ( passenger airbag off), ami természetesen kialszik, ha valaki beül az első utasülésre.
Előzmény: Picuj (2176)
dieraj Creative Commons License 2006.07.23 0 0 3755
Üdv!
Kulccsal ne próbáld, mert be van csavarozva. Leszereled a kesztyűtartót, ekkor hozzáférsz a vezetékehez és a fűtés,+ venti bovdenekhez is. Egy lapos csavarhúzóval óvatosan leszeded a műszerfal közepét, azt amelyik olyan mint egy félbevágott kenyér, kb 6 pattinka tartja, és elöl két csavar fogja a cuccot. Nem nehéz kiszedni, de a másik cucc rögzítése okozhat meglepetést.
Üdv!
Előzmény: 1.4 Elite (3751)
Picuj Creative Commons License 2006.07.23 0 0 3752
Az Alpine gyárt olyan fejegységeket, amelyek az autó gyári kormányvezérlőjével együttműködnek.
pl:
http://www.addel.hu/template/temp1/detailproduct.php?storeid=831&productid=83531
Előzmény: dieraj (3749)
1.4 Elite Creative Commons License 2006.07.23 0 0 3751

Haliho!

Sajna nem az a legnagyobb gondom hogy van e RCA, hanem hogy hogyan vegyem ki belőle ezt a blauszart? Kulcsot nem kaptam, van a faluban még 1 lacsi, ők sem. Van egy Kenwoodom, az nem jó,néztünk még 2t, az sem. Igy az aktiv mély a szobában pihen addig! :(((

Vettem légszűrőt is! SIMOTA Racing. Hááát? Szó mi szó, másabb lett az autó, de talán ez a helyes megfogalmazás is, hogy másabb, és nem feltétlenül jobb!

Lett egy állat szivó hangom, ami nem rossz, de mindig nem kénne tudni a fél falunak hogy merre járok. Az tuti, hogy ha veszek sportdobot, az a legcsendesebb lesz, mert a turokhang még megtolja. Kiváncsi vagyok, hogy igy mennyit eszik a kocsi, ha finoman megyek.

athee60 Creative Commons License 2006.07.23 0 0 3750
Sziasztok!

Túlestem a folytószelepház cseréjén. hazajöttem vele, és a hiba újra előjött. nincs alapjárat. Mostmár nagyon kezd idegesíteni a dolog.
Nem tudjátok véletlenül, hogy az autó cseréjét hányadik naptól lehet kérni?
Előre is köszönöm!
dieraj Creative Commons License 2006.07.23 0 0 3749
Üdv!
Talán ha blaut veszel van esély, de valahol láttam, reklámoztak átalakítót, amivel egyszerűen megoldható a vez. A gyári cd-s rádión hasonló bemeneten megy be a vezérlés, mint az iso aljzat, szal ha a leendő cuccon van ilyen bemenet akkor a foglalat lehet csak eltérő. Én már nyugdíjaztam a gyári cuccot, igaz, hogy a hangszórókat még nem cseréltem, de ég és föld a külömbség. Aki minőségi hangot akar annak sajna áldoznia kell rá.
Üdv!
Előzmény: Pusztazamor (3748)
Pusztazamor Creative Commons License 2006.07.23 0 0 3748

CápaFeri, sajnos passzolok.

Biztos, hogy hülyeséget kérdezek, de a kormányról való vezérlés (autós-rádió) továbbra is működni fog, ha autósrádiót cserélek?

subvoice Creative Commons License 2006.07.23 0 0 3747
Nincs rajta RCA. De ha már az audio rendszert piszkálod, neked is csak azt tudom javasolni, hogy hajítsd ki a gyári rádiót.
Előzmény: 1.4 Elite (3744)
cápaFeri Creative Commons License 2006.07.22 0 0 3746

Hali!

Lenne valakinek 5lete, hol tudnék olcsón hozzájutni új 4db ContiWiterContact TS790-hez jó áron? (15.000,- alatt, vagy e körül, de szerelve) A lacsihoz mellékelt lemezfelnikre kellene még szezon előtt, mert akkor felverik a téligumi árakat tudtommal. Vagy 185/60 R15, vagy 175/65 R15 méretben kellene!

Ha valaki tud valamit, szóljon! Előre is köszi!

Üdv!

cápaFeri Creative Commons License 2006.07.22 0 0 3745

Hali sz946cs!

Leírnád, hogyan oldották meg az ablakfelhúzásodat? Valami különleges módszerrel kell a gyári automatikához illeszteni? A corsámban olyan riasztó volt, amihez csak egy relét kellett rakni a felhúzáshoz, de tudomásom szerint a legtöbb mostani autónak a központizár vezérlőjéhez lehet ilyen párszáz forintos relét illeszteni. Ez a megoldás meg nem került 2-3000-nél többe szereléssel. Az első-hátsó vezérlés teljesen külön van a lacsiban, hogy csak az elsőre csináltattad?

A külső hőmérő megoldása engem is érdekelne, mert nemsokára jön a fagy és a corsámban is jó szolgálatott tett! Röhej, hogy ennyi nem fért bele ebbe az autóba, opeléknél meg az alapban is benne van! Hova helyezték el a kijelzőt és a külső érzékelőt? A "corsa-b" -ben a hűtő előtti függőleges merevítő belső felén volt gyárilag, de ebben nem szívesen engednék túrkálni előre a vezetékkel, ha nem muszáj!

Üdv!

Előzmény: sz946cs (3735)
1.4 Elite Creative Commons License 2006.07.22 0 0 3744

Sziasztok!

Kérnék egy gyors segitséget!!!!

Van a gyári cd-n RCA-kimenet?

Helpmiii!

Mennék vásárolni!!

R*R Creative Commons License 2006.07.21 0 0 3743

Szia!

Köszönjük!

Mostmár nemcsak direktszűrőt, hanem bekötési megoldást is választhatnak a klubtársak! De mindig van új a nap alatt: csak közre kell adni az ötleteket...

Előzmény: ranti750609 (3742)
ranti750609 Creative Commons License 2006.07.21 0 0 3742

Szia R*R!

Bocs, hogy csak most írok de vagy a net nem volt jó vagy én nem voltam gépközelben.

A kipufogó szerintem is pont jó lett, én sem akartam hogy jobban kilógjon.

A direktszűrőnél egy köztes kúp lett berakva melynek a kisebbik külső átmérője az eredeti csőbe pont belement, a nagyobb külső átmérő, pedig a légszűrő belső átmérőjével egyezett meg. A kúp közepére egy  bilincset tettünk, melynek az alján van egy L alakú lemez ami a légszűrőhöz lett csavarozva, így ez megtartja a direktszűrőt.

(A pontos méreteket nem mértem le, de ha érdekel a dolog természetesen szívesen lemérem.)

A dolog könnyen és gyorsan ment, a sport dob volt nehezebb, ott többet kellett trükköznünk hogy úgy álljon ahogy szeretnénk és hogy rendesen elférjenek a csövek.

A dolognak még egy nagy előnye volt az aránylag egyszerű megoldás mellett, ez pedig az hogy olcsón meg tudtuk csinálni.  

Előzmény: R*R (3729)
Pusztazamor Creative Commons License 2006.07.21 0 0 3741

Megvan a végleges címünk, most már elérhetö az oldal.

www.lacetti-klub.hu

galaxy2.8 Creative Commons License 2006.07.21 0 0 3740
Az ablakfelhúzó engem is érdekelne, szerintem nyugodtan beírhatod ide is a címet! Köszönöm, ha megteszed!!
Előzmény: sz946cs (3737)
galaxy2.8 Creative Commons License 2006.07.21 0 0 3739
Kedves Klubtagok! Az enyémben 74 ezer km van, másfél éves. Kombi, 1.6-os, sötétkék. Sokféle tapasztalatom van, sajnos általában negatívak. Az izzók gyorsan elromlanak, utoljára 7 (hét) izzót cseréltek ki egyszerre a szervizben!!! A fogyasztás 10 alá csak országúton megy, a kiegyenlítőtartály tetejét pedig nagyon könnyű ferdén visszacsavarni, vigyázat! Én megtettem...
Hát más baj tulajdonképpen nincs. Egyébként szeretjük, egy nagyobbacska autó mellett ez a második a családban.
R*R Creative Commons License 2006.07.21 0 0 3738
Szia! A fogyasztás csökkentés más módjára visszaolvasva 1-2 hónapot találhatsz Neked is szimpatikus megoldást! Arról is szó volt, hogy a márkaszervizben nemigen fognak segíteni, szóvak magad'uram vagy marad minden a régiben...
Előzmény: sz946cs (3730)
sz946cs Creative Commons License 2006.07.21 0 0 3737

Szia kedves Tuccsi2 !

Direkt nem írtam a címet, mert még a látszatát is el akartam kerülni, hogy érdekem fűződik hozzá és reklámot csináljak a vállalkozónak. A budapesti címet megírom az e-mailedre.

Az ár csak az első két ablakra vonatkozik.

Üdv

Előzmény: Tuccsi2 (3736)
Tuccsi2 Creative Commons License 2006.07.20 0 0 3736

Tisztelt sz946cs!

Annyira nem olvastam végig figyelmesen a topic-ot, de nem említetted, hogy hol szereltetted be az automatikus ablakfelhúzó szerkentyűt, csak azt, hogy 9.000 Ft nettóért.

Elárulnád nekünk?

Az is érdekelne, hogy az ár 2 vagy 4 ablakra vonatkozik-e, mert ugyebár nem mindegy.

Előre is köszönöm.

sz946cs Creative Commons License 2006.07.20 0 0 3735

Bocsánat kedves Pusztazámor !

Még egy kicsit álmos vagyok, és a "mennyiért" miértnek olvastam. Mégegyszer elnézésedet. )   9000.- netto volt, és ezért egy általam vitt külső belső hőmérőt is felszereltek, ami a vezetéket szépen vezetve, nem is kis feladat.

Előzmény: sz946cs (3734)
sz946cs Creative Commons License 2006.07.20 0 0 3734

Szia kedves klubtárs !

Jótanácsaidat köszönöm, de hidd el egy kicsivel túl az aktív 40 éves autóvezetési gyakorlaton, már én is ismerem a fogyasztást befolyásoló tényezőket. Túl azon, hogy természetesen nagyon sok múlik a vezetési technikán, meggyőződésem hogy minden egyes kocsi külön "egyéniség" melynek üzemi paraméterei lehetnek hasonlóak vagy "tól-ig" határuak, de semmi esetre sem egyformák. Azt gondolom ebben egyetérthetünk. Hogy miért is szereltettem be az ablakfelhúzó automatikát ?

Hát mert nem egyszer előfordult, hogy lehúzott ablakkal szálltam ki a kocsiból, és jobb esetben azonnal visszaültam és kulcs , gyújtás ablak fel, gyújtás le, kulcs ki, kiszáll, lezár és ok. Azt meg már csak neked merem mondani, (csak a nejem meg ne tudja) hogy olyan is előfordult hogy lehúzva maradt az ablakom. Hát ezért. Végül is nekem is az a véleményem, hogy aki még így nem járt vagy kevésbé "szenilis" és alzheimer kóros mint én, annak felesleges pénz kidobás.

Üdvözlet 

Előzmény: Pusztazamor (3733)
Pusztazamor Creative Commons License 2006.07.19 0 0 3733

Tisztelt sz946cs

Nálunk úgy sikerült elérni az (6.5 - 6.7) literes fogyit elérni, hogy nem huzatjuk ki 3200 fordulat fölé váltlás elött a fordulatszámot. És nem lépjük át a 120 - 125 Km/h tempót. Igaz, így nem egy sport autó de a fogyasztás viszont így kellemesebb. Amikor 125 Km/h tempó felett voltunk, (150-160 Km/h) bizony benyelte a kicsike a 8.5 litert.

Ja és a klímával óvatosan, mert annak is van egy étvágya, nálam 1-1,2 liter átlagban.

Mennyiért szereltetted be azt a "szerkezetet" ami az autó lezárása után felhúzza automatikusan az ablakokat?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!