Nos egy kis véleményezés közel 600 Km -egymenetben- után. A fogyasztás 8,4 L folyamatos klíma, 4 fő, csomagok, 120-160-as tempóig, 5-6 ezer fordulatokkal, talán nem is vészes. Viszont klímával gyorsulni képtelenség! Egyszer olvastam a topikban, hogy valaki menet közben klíma mellett időszakos gyengélkedést érzett (olyat mikor bekapcs. a klíma), nos ez nálam is megvolt. Amikor 120-nál először kapcsoltam be a klímát egy nagyot rántott az autón, utánna történő ki-bekapcsnál már alig volt érezhető, majd klímával gyorsulva 5000-nél is éreztem rándítást: ebből erednek a kérdések. 1: ha egy ideig (1 hét, pár nap) nem megy a klíma, bekapcsnál lehet e a megszokottnál erősebb rándítás (teljesítményvesztés) 2: fordulatszám drasztikus emelésénél 5-6000 közé, eredményezhet-e szintén rándítást (úgy éreztem, mintha 5000 fölé érve kikapcsolt volna a klíma, így megtámogatva az autó gyorsulását)? 3: egyáltalán a klima hogy működik? Mindig hajtás alatt van-e, vagy azért érezhető a hullámzás, mert ki-be kapcsol? 4: állva, nyitott ajtónál vettem észre, hogy alapjáratnál bekapcsolva a klímát egy fémes kattanás (mintha egy mikrokapcsoló kapcsolna) hallatszik, ekkor a fordulatszám változatlansága mellett sokkal mélyebben szól a kipuff. Normális? Kérném tapasztalt hozzászólásaitokat, mert szerdán amúgy is megyek reklamálni a szervízbe egyéb problémákkal. Ja igen, holnap meglesz az elsőéves szervíz, ára: hozott olaj 7400+a többi előírt ellenőrzés kivéve a pollensz.csere 6-7000 Ft. Viszont bevezették hozott olajnál a 2 ezer forintos veszélyesanyag megsemmisítési különdíjat! Nos akkor írjatok, hali
Na ez már tetszik :-))) És még csak 7xxx km van benne.. remélem 10000-ig még javul.
Üdv R*R!
A kocsi kifizetése macerásabb mint vártam.
1. CHF-fel nincs fizetési lehetőség, pedig hivatalos helyről is minimum 3Ft-tal olcsóbban rendezném, mint CIB árfolyammal. Azt mondták, hogy késő ősszel már lehet CHF is fizetni.
2. Ahogy a törlesztés, úgy a kifizetés is fordulónapi CHF árfolyam alapján számított zárással végezhető el. Hiába jó az árfolyam változás, ha a fordulónapra felerősődik...
Igénylés faxon, 2 nap után jön a zárásajánlat faxon, majd 5napod van az elfogadáshoz.
3. Ha a fordulónapot megvárod, addigra kijön a csekk amelyet ki kell egyenlíteni (értsd: a csekken KELL befizetni - a zárásba nem fizetheted ki..??).
A zárás költségei nem vészesek, de az árfolyamkülönbözet jelentős tétel..!
Nem tudok nagyon segíteni neked a megoldást illetően, mert én sajnos nem vagyok egy barkácsolós tipus. Mindig irigykedve olvasom a topikban az ügyes tuningoló kollégákat. Mindazon által azzal vigasztalom magam, hogy a mágneses szuszcebtibilitáshoz sem mindenki ért :) Komolyra fordítva, szerintem igazad van mert egy relészerü kütyüt tettek be, amely bizonyára a közp. zárat vezérli. Én csak az első ablakokra szereltettem. Azért lebontani a burkolatokat, meg hát tudni hogy mit hova forrasztani, azt hiszem ezt kellett igazán megfizetni. Akinek megéri, lelke rajta. A hőmérőről felteszek egy képet. Sima egyszerű hőmérő, tépőzárral felerősítve. A zsinór elvezetését belealkudtam.
Ilyen se volt még hogy februári hozzászólásomra most reagáljon valaki.:) Amúgy nekem tetszik a kis zöld óra, nem tudom miért fikázzák a nagyokos "szakírók" a különböző teszteken.
"Vettem légszűrőt is! SIMOTA Racing. Hááát? Szó mi szó, másabb lett az autó, de talán ez a helyes megfogalmazás is, hogy másabb, és nem feltétlenül jobb!"
Egyik kérdés: a SIMOTA tipusszáma/jele?
Másik: sikerült-e alaposan beolajozni, mielőtt beépítetted?
Valóban megoldották az airbag kikapcsolását az USA-s változatban, de ez automatikusan történik, attól függően ül -e utas az ülésben. A rendszer elvileg ugyanígy érzékeli az első ülésen rögzített gyermekülést is. Erre a tényre -azaz az utasoldali légzsák kikapcsolt voltára- egy figyelmeztető felirat is utal a sokak által kritizált zöld kvarcóra mellett ( passenger airbag off), ami természetesen kialszik, ha valaki beül az első utasülésre.
Üdv! Kulccsal ne próbáld, mert be van csavarozva. Leszereled a kesztyűtartót, ekkor hozzáférsz a vezetékehez és a fűtés,+ venti bovdenekhez is. Egy lapos csavarhúzóval óvatosan leszeded a műszerfal közepét, azt amelyik olyan mint egy félbevágott kenyér, kb 6 pattinka tartja, és elöl két csavar fogja a cuccot. Nem nehéz kiszedni, de a másik cucc rögzítése okozhat meglepetést. Üdv!
Az Alpine gyárt olyan fejegységeket, amelyek az autó gyári kormányvezérlőjével együttműködnek. pl: http://www.addel.hu/template/temp1/detailproduct.php?storeid=831&productid=83531
Sajna nem az a legnagyobb gondom hogy van e RCA, hanem hogy hogyan vegyem ki belőle ezt a blauszart? Kulcsot nem kaptam, van a faluban még 1 lacsi, ők sem. Van egy Kenwoodom, az nem jó,néztünk még 2t, az sem. Igy az aktiv mély a szobában pihen addig! :(((
Vettem légszűrőt is! SIMOTA Racing. Hááát? Szó mi szó, másabb lett az autó, de talán ez a helyes megfogalmazás is, hogy másabb, és nem feltétlenül jobb!
Lett egy állat szivó hangom, ami nem rossz, de mindig nem kénne tudni a fél falunak hogy merre járok. Az tuti, hogy ha veszek sportdobot, az a legcsendesebb lesz, mert a turokhang még megtolja. Kiváncsi vagyok, hogy igy mennyit eszik a kocsi, ha finoman megyek.
Túlestem a folytószelepház cseréjén. hazajöttem vele, és a hiba újra előjött. nincs alapjárat. Mostmár nagyon kezd idegesíteni a dolog. Nem tudjátok véletlenül, hogy az autó cseréjét hányadik naptól lehet kérni? Előre is köszönöm!
Üdv! Talán ha blaut veszel van esély, de valahol láttam, reklámoztak átalakítót, amivel egyszerűen megoldható a vez. A gyári cd-s rádión hasonló bemeneten megy be a vezérlés, mint az iso aljzat, szal ha a leendő cuccon van ilyen bemenet akkor a foglalat lehet csak eltérő. Én már nyugdíjaztam a gyári cuccot, igaz, hogy a hangszórókat még nem cseréltem, de ég és föld a külömbség. Aki minőségi hangot akar annak sajna áldoznia kell rá. Üdv!
Lenne valakinek 5lete, hol tudnék olcsón hozzájutni új 4db ContiWiterContact TS790-hez jó áron? (15.000,- alatt, vagy e körül, de szerelve) A lacsihoz mellékelt lemezfelnikre kellene még szezon előtt, mert akkor felverik a téligumi árakat tudtommal. Vagy 185/60 R15, vagy 175/65 R15 méretben kellene!
Leírnád, hogyan oldották meg az ablakfelhúzásodat? Valami különleges módszerrel kell a gyári automatikához illeszteni? A corsámban olyan riasztó volt, amihez csak egy relét kellett rakni a felhúzáshoz, de tudomásom szerint a legtöbb mostani autónak a központizár vezérlőjéhez lehet ilyen párszáz forintos relét illeszteni. Ez a megoldás meg nem került 2-3000-nél többe szereléssel. Az első-hátsó vezérlés teljesen külön van a lacsiban, hogy csak az elsőre csináltattad?
A külső hőmérő megoldása engem is érdekelne, mert nemsokára jön a fagy és a corsámban is jó szolgálatott tett! Röhej, hogy ennyi nem fért bele ebbe az autóba, opeléknél meg az alapban is benne van! Hova helyezték el a kijelzőt és a külső érzékelőt? A "corsa-b" -ben a hűtő előtti függőleges merevítő belső felén volt gyárilag, de ebben nem szívesen engednék túrkálni előre a vezetékkel, ha nem muszáj!
Mostmár nemcsak direktszűrőt, hanem bekötési megoldást is választhatnak a klubtársak! De mindig van új a nap alatt: csak közre kell adni az ötleteket...
Bocs, hogy csak most írok de vagy a net nem volt jó vagy én nem voltam gépközelben.
A kipufogó szerintem is pont jó lett, én sem akartam hogy jobban kilógjon.
A direktszűrőnél egy köztes kúp lett berakva melynek a kisebbik külső átmérője az eredeti csőbe pont belement, a nagyobb külső átmérő, pedig a légszűrő belső átmérőjével egyezett meg. A kúp közepére egy bilincset tettünk, melynek az alján van egy L alakú lemez ami a légszűrőhöz lett csavarozva, így ez megtartja a direktszűrőt.
(A pontos méreteket nem mértem le, de ha érdekel a dolog természetesen szívesen lemérem.)
A dolog könnyen és gyorsan ment, a sport dob volt nehezebb, ott többet kellett trükköznünk hogy úgy álljon ahogy szeretnénk és hogy rendesen elférjenek a csövek.
A dolognak még egy nagy előnye volt az aránylag egyszerű megoldás mellett, ez pedig az hogy olcsón meg tudtuk csinálni.
Kedves Klubtagok! Az enyémben 74 ezer km van, másfél éves. Kombi, 1.6-os, sötétkék. Sokféle tapasztalatom van, sajnos általában negatívak. Az izzók gyorsan elromlanak, utoljára 7 (hét) izzót cseréltek ki egyszerre a szervizben!!! A fogyasztás 10 alá csak országúton megy, a kiegyenlítőtartály tetejét pedig nagyon könnyű ferdén visszacsavarni, vigyázat! Én megtettem... Hát más baj tulajdonképpen nincs. Egyébként szeretjük, egy nagyobbacska autó mellett ez a második a családban.
Szia!
A fogyasztás csökkentés más módjára visszaolvasva 1-2 hónapot találhatsz Neked is szimpatikus megoldást! Arról is szó volt, hogy a márkaszervizben nemigen fognak segíteni, szóvak magad'uram vagy marad minden a régiben...
Direkt nem írtam a címet, mert még a látszatát is el akartam kerülni, hogy érdekem fűződik hozzá és reklámot csináljak a vállalkozónak. A budapesti címet megírom az e-mailedre.
Annyira nem olvastam végig figyelmesen a topic-ot, de nem említetted, hogy hol szereltetted be az automatikus ablakfelhúzó szerkentyűt, csak azt, hogy 9.000 Ft nettóért.
Elárulnád nekünk?
Az is érdekelne, hogy az ár 2 vagy 4 ablakra vonatkozik-e, mert ugyebár nem mindegy.
Még egy kicsit álmos vagyok, és a "mennyiért" miértnek olvastam. Mégegyszer elnézésedet. ) 9000.- netto volt, és ezért egy általam vitt külső belső hőmérőt is felszereltek, ami a vezetéket szépen vezetve, nem is kis feladat.
Jótanácsaidat köszönöm, de hidd el egy kicsivel túl az aktív 40 éves autóvezetési gyakorlaton, már én is ismerem a fogyasztást befolyásoló tényezőket. Túl azon, hogy természetesen nagyon sok múlik a vezetési technikán, meggyőződésem hogy minden egyes kocsi külön "egyéniség" melynek üzemi paraméterei lehetnek hasonlóak vagy "tól-ig" határuak, de semmi esetre sem egyformák. Azt gondolom ebben egyetérthetünk. Hogy miért is szereltettem be az ablakfelhúzó automatikát ?
Hát mert nem egyszer előfordult, hogy lehúzott ablakkal szálltam ki a kocsiból, és jobb esetben azonnal visszaültam és kulcs , gyújtás ablak fel, gyújtás le, kulcs ki, kiszáll, lezár és ok. Azt meg már csak neked merem mondani, (csak a nejem meg ne tudja) hogy olyan is előfordult hogy lehúzva maradt az ablakom. Hát ezért. Végül is nekem is az a véleményem, hogy aki még így nem járt vagy kevésbé "szenilis" és alzheimer kóros mint én, annak felesleges pénz kidobás.
Nálunk úgy sikerült elérni az (6.5 - 6.7) literes fogyit elérni, hogy nem huzatjuk ki 3200 fordulat fölé váltlás elött a fordulatszámot. És nem lépjük át a 120 - 125 Km/h tempót. Igaz, így nem egy sport autó de a fogyasztás viszont így kellemesebb. Amikor 125 Km/h tempó felett voltunk, (150-160 Km/h) bizony benyelte a kicsike a 8.5 litert.
Ja és a klímával óvatosan, mert annak is van egy étvágya, nálam 1-1,2 liter átlagban.
Mennyiért szereltetted be azt a "szerkezetet" ami az autó lezárása után felhúzza automatikusan az ablakokat?