Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

frecska Creative Commons License 2007.12.16 0 0 493

szia cheszty

Igaz nekem még nincsen ilyen autóm, de mivel én is ilyet (trafic vagy vivaro)

szeretnék ezért ezzel kapcsolatban a neten ahol csak lehet, mindent elolvastam.

A totalcar oldalon a népítélet rovatban rengeteg hibákat leírnak a tulajdonosok.

http://totalcar.hu/nepitelet/

olvasgasd el hátha akad közöttük olyan amivel még nem próbálkoztak.

Hali.

Előzmény: cheszty (492)
cheszty Creative Commons License 2007.12.14 0 0 492
Sziasztok! Nagy segítségre lenne szükségem!
A lényeg, van egy 2002-es, 19 tdci Renault Traficunk.
Több apró, megjavítható hiba után még mindig, lassan fél éve küzdünk egy problémával, a kocsi menet közben minden előjel nélkül leáll. Napjában rengetegszer előfurdul, és minden szervízben tanácstalanok a dologgal kapcsolatban.
Borzasztó hálás lennék ha valaki tudna erre valamit mondani...
Előre is köszönjük!
cheszty+családja
frecska Creative Commons License 2007.12.10 0 0 491

Ebbe 110 van és van a szervízkönyve szerint.

A kaszni hibák egy személyautónál is elöfórdúlnak, pld.

bevásárló központok kispolszkira méretezett parkolói, de

egy teherautónál ha nincsenek hibák az már szinte gyanús.

A lényeg a motor, váltó, kuplung és futó legyen jó. Kaszni

esztétikai hiba esetén is termeli a kocsi a lét.

De fődarab hibánál csak kifelé termeli.

Előzmény: Törölt nick (489)
soonó Creative Commons License 2007.12.10 0 0 490
Igen. Az ilyenek is elköltik azt a kicsit több pénzt autóra, amit most még sajnálnak rá. Csakhogy abból a pluszból nem jobb autót, hanem alkatrészt, meg az ezermestert fizetik ki.
Velem is így történt. Jött a vevő, hogy nála már tele a padlás a roncsnézegetéssel, és megvette az enyémet drágábban, de ez legalább működik. Így mindenki jól járt.
Előzmény: Törölt nick (489)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.10 0 0 489

Aki az enyémet megnézte, az is azt mondta, hogy rengeteg külföldi autót látott, nyilvánvalóan sok km-rel (az enyémen sem kopott se kormány, se pedál, se ülés), aztán olyan kifogásokat talált, hogy van egy körömnyi horpadás az egyik oldalajtón, még a festék sem sérült, de esztétikai hiba:))) Aztán valszeg vett a 104.000km-es frissen szervizelt autóm helyett egy külföldit... Ő tudja:)

Előzmény: frecska (488)
frecska Creative Commons License 2007.12.10 0 0 488

Szia rnie.

Ez egy 1.9-es DTI 2003 decemberi, szürke vagy ezüst metál.

A tulaj pontossan ezt mondta amit te, ezek szerint ez így van.

Nagyon sok autót megnéztem, csak sajnos a kintről behozott vivaro és

trafic-ok keményen vissza vannak állítva km-be. 10 megnézett autóból 8

külföldi. Így mindenképp a magyarországinál maradok, 2003 vagy 2004-es évjáratok

férnek bele a költségvetésembe. Magyar aránylag jó állapotú pedig kevés van eladó.

Ez a mostani meg tetszik, a váltója is finoman működik és az utastere sincs lelakva.

Valószinű, hogy ezt a hibát meg bevállalom.

Azért köszi a válaszokat.

hali.

Előzmény: Törölt nick (487)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.10 0 0 487

Te, nem az én Traficomat nézted te meg?:)

Ennek ugyanez a baja, és nem javult meg.. és azonosítani sem sikerült, a szervízben csak a karjukat tették szét. Most az öcsém használja az autót, és továbbra sem tudjuk, mit csináél pontosan. Ha megtudod, írd mér ide is le lécci!

Előzmény: frecska (486)
frecska Creative Commons License 2007.12.10 0 0 486

Szia rnie.

Köszönöm a választ, neked ezt megcsinálták vagy

idővel megjavúlt.

Annyi van még ugyan ezzel az autóval, hogy a motortérbe

a bal első kerékdob felett van egy (itt a fórumon visszaolvasva)

úgynevezett filmes doboz, kicsi hengeres fekete műanyag, amibe

2 db vékony gumicső csatlakozik. Na ez a dobozka zizegő hangot ad,

nem lehet hogy, ez csinálja a galibát. Ennek amúgy mi a neve ??

Köszönöm.

frecska.

Előzmény: Törölt nick (485)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.10 0 0 485
Nekem ugyanez volt, turbónyomásszabályzóra gyanakodtak (biztosat senki nem vállalt), azóta is hibátlanul működik, bár volt egy időszak, amikor csak 3600-ig forgott, de az elmúlt (ezt is csak próbából tudom, mert nálam szinte sosem ment 3000 fölé a fordulat)
Előzmény: frecska (484)
frecska Creative Commons License 2007.12.09 0 0 484

Sziasztok.

Egy használt vivaro vásárlása elött állok.

Tanácsotokat szeretném kérni.

A kiszemelt autó izzítás visszajelző lámpája

folyamatossan világít, az autó rendessen üzemel.

A tulaj szerint a szervízbe nem tudnak rá biztos megoldást.

Nem tudja valaki mitől lehet, esetleg találkozott már valaki hasonló

jelenséggel.

Válaszokat előre is köszönöm.

hali.

aszellem Creative Commons License 2007.12.09 0 0 483
sziasztok, jelenleg mintha akarna menni a kocsi;ami azt jelenti hogy 2100 közöt és 3000 között akadozik a fordulatfelvétele, mintha dadogna a motor de annyira hogy beremeg a kocsi is :( , ha tulmegy ezen a zsakaszon akkor ugy megy mint egy rakéta,de ha nem akkor kigyullad az elektronikai visszajelző és csak 50 60 km/h. 2100 és 3000 között kormol is nagyon.Van valaki aki meg tudná mondani hogy mi a baja ?legalább 4 szervizben voltam és nem tudnak mit rá mondani hogy lehet ez??˙(és nem mezei szervizbe vittem) köszönöm.
aszellem Creative Commons License 2007.12.07 0 0 482
ma visszakaptam a kocsit..nagy változás nem történt, megjött az ereje viszont néha csak letilt kb ugy 70 nél de nem mindig....ugyanekkor visszajelez a 9 es számu visszajelzö.azt tanácsolja a szerelö hogy vágassam ki belöle a katalizátort probakép hogy akkor megy-e a kocsi. most mit tegyek épp most készülök két hét mulva 2000 km es utra.
aszellem Creative Commons License 2007.12.06 0 0 481
1800-2000 felé nem megy, egy kisebb dombon nem megy ki..hiába nyomom a gázt semmi:(
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.06 0 0 480

mennyinél tílt le?

Nekem 50.000km óta világít a középső visszajelző, és tippelnek egy turbónyomásszabályzó szelepre. a motor 4200-nál tilt...

Előzmény: aszellem (479)
aszellem Creative Commons License 2007.12.06 0 0 479
több mint egy hete szervizben van a kocsim...átnéztek mindent rajta állitolag de nem tudják megállapitani hogy miért tilt le vagy miért nem megy rendesen .ujra azt a szelepet akarják cseréltetni ami nincs benne 2 honapja [age vagy aeg szelep]...mit tegyek mi lehet a baja? valami ötlet? köszönöm
verybigjoe Creative Commons License 2007.12.03 0 0 478
Üdv mindenkinek.Némi segítség kellene,2002-es Vivaro 1.9dti 97.000.-km.Valami kopogó hang a motorból, olyan mint mikor a hidro tőke nem oké,de fordulatnál menet közben lehet a leg jobban hallani kb 2000-2500 /ford-nál. 3-nap múlva vízpumpa nyekk.Kicseréltük+vezérmüszíj+veszítő.Gondolva hogy a rossz víz pumpa miatt lazább a szíj, változott a vezérlés ezért kopoghat.De a hang nem változott .Az auton Laguna -szoftver van. Várom az ötleteket. előre is köszi.
vizizé Creative Commons License 2007.12.01 -1 0 477

Csinos.. :-)

Köszi, egyenlőre nem veszek,majd körülnézek a németeknél..

Előzmény: soonó (475)
uprien Creative Commons License 2007.12.01 0 0 476
Gondolom bruttó.
Elég jónak/elfogadhatónak tűnik az ár...Kösz a választ.
Előzmény: Törölt nick (472)
soonó Creative Commons License 2007.12.01 0 0 475
Itt van még egyszerkerék
Előzmény: soonó (474)
soonó Creative Commons License 2007.12.01 0 0 474
Itt a kerék.
Előzmény: soonó (473)
soonó Creative Commons License 2007.12.01 0 0 473
Gutten Tág !

Nekem van új kora óta 17 collos 235/45-ös járógép a gépszerkezeten.

Namostazthogy normál kerék és eme között mennyi különbséget okoz az alkatrészek kopásában, nem tudom összehasonlítani, mert csak ezzel használom, kivéve tél.
Most egyszázezer km-nél tart, és most kell kicserélnem másodjára a kormánycsuklókat darabonként 4.000 forintért. Tehát ha ennyi, akkor engem nem nagyon érdekel, viszont így nagyon jól néz ki a tajiga. rnie látta, neki is tetszett.

Ha kéred a 4 kereket, szívesen eladom, mert veszek helyette 18 collosat 245/45 méretben. Gyárilag elfogadva ez a maximum, ami befér hihihi!
Szóval ismét grósz ángebóót, azaz: 150.000 Ft brutto, a felnik szépek, a gumiabroncsozás, az sajnos öléggé Hamiltonos, tehát azért pézt nem nagyon kérhetek.

Najó, lehet alkudni, de nem sokat, mert kell a mani az újra.:)
Előzmény: vizizé (470)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.01 0 0 472
Családon belül maradt, 1,8 értékben kb. Mondjuk ezt nyugodtan mertem odaadni, mert olyan állapotban van, főleg, h nincs komoly vagy ismert hibája, és valszeg visszaveszem 1-2 év mulva.:)
Előzmény: uprien (471)
uprien Creative Commons License 2007.11.30 0 0 471
rnie:

Mennyiért adtad el? Már, ha publikus... (Azért vagyok kiváncsi, mert nekem is ex-BAT-s autóm van.)
Előzmény: Törölt nick (469)
vizizé Creative Commons License 2007.11.29 0 0 470

Sziasztok!

Új vagyok a topicban, és 1 napja Trafic tulajdonos.

Elég gyorsan kellett döntenem, és bár elég sok rosszat is olvastam a típusról, mindent összevetve bizalmat szavaztam neki..

Kérdéseim: Tudtok-e olyan bontót ahol raktérüvegeket tudnék vásárolni?

Tudja valaki a felni osztókörét? (lusta vagyok levenni a kereket.. :-) )

Elkezdtem az elejéről olvasgatni,és valaki (bocs nem jegyeztem meg a nevet) írta,hogy nagy kerekeket tett a Vivarojára. Érdekelne van-e tapasztalatotok.

Mennyíre "zabálja" a futómű alkatrészeket? Ahogy olvastam normál méretű kerekekkel is elég gyorsan fogy..

Egyenlőre ennyi, ha lesz kérdésem még jövök.. :-)

Törölt nick Creative Commons License 2007.11.29 0 0 469

Az autót eladtam:( Maradt 4 darab felnim, 5 gumim, vacsiúj, Soonótól vettem, még szőrösek a gumik,  de nem kellett eddig:) meg egy pollenszűrőm, az előbbi mellé ajándékba...

Az ár az alku előtti:) Topikról 130.000 pont. Áfával.

http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=1642704&command=ugras&screenwidth=1280

érd.: tv kukac lap ponty hu

KCTUNING Creative Commons License 2007.11.27 0 0 468
Üdv mindenkinek!
Hogy a váltóház melyik gyárihibás,azt nehéz kiszűrni hang alapján,mert mindeggyiknek
elég nyekergös hangja van föleg alacsony fordulaton 1-2 fokozatban,de ha váltó hangja a szokásostól hangosabb lesz érdemes kicseréltetni a csapágyakat,mert
igy még mindig olcsóbb mint fogaskerekeket és tengelyt venni.Ha váltóház miatt
megy tönkre a csapágy akkor kb ugyanannyit fog elmenni az új csapággyal mint elötte.
Garanciában nem is javitják,komplett cserélik.
KCTUNING
soonó Creative Commons License 2007.11.27 0 0 467
"hogyan lehet kiszűrni, ha használtat vesz az ember?"

És az újnál? Mert a hiba az ered valahonnan, állítólagosan a gyártási hibából.
2004 után minőségben javulás volt, nekem bevált..............................eddig.
Előzmény: CeragemHungary (466)
CeragemHungary Creative Commons License 2007.11.26 0 0 466
Honnan lehet eldönteni, hogy melyiknek hibás a váltója?
Hogyan lehet kiszűrni azt a 10%-ot ha használtat venne az ember?
Milyen hamar jön ki rajta?
A 2004.06 -os frissités után is így van?
aszellem Creative Commons License 2007.11.25 0 0 465
Szombaton elvittem egy szerelőhöz (a legközelebbihez), persze az AGE szelepre gyanakodott,mondtam hogy ujj van benne,azé kitakaritotta...most még csak 30 km/h megy a kocsi:((be se akar indulni mintha nem kapna üzemanyagot de miután elindul és egy picitt melegedik a motor ,vontatottan felkuszik 2000-es fordulatra és több semmi.holnap viszem vallatásra:)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.24 0 0 464
Nekem a turbónyomásszabályzó szelepre gyanakodnak az enyémnél, de ott a világítáon kívül nincs más hiba, azaz megy, 4200-ig forog csak, viszont ugyanannyit fogyaszt, mint korábban (7) és 50.000km óta nincs változás:)
Előzmény: aszellem (463)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!