Sziasztok! Nagy segítségre lenne szükségem! A lényeg, van egy 2002-es, 19 tdci Renault Traficunk. Több apró, megjavítható hiba után még mindig, lassan fél éve küzdünk egy problémával, a kocsi menet közben minden előjel nélkül leáll. Napjában rengetegszer előfurdul, és minden szervízben tanácstalanok a dologgal kapcsolatban. Borzasztó hálás lennék ha valaki tudna erre valamit mondani... Előre is köszönjük! cheszty+családja
Igen. Az ilyenek is elköltik azt a kicsit több pénzt autóra, amit most még sajnálnak rá. Csakhogy abból a pluszból nem jobb autót, hanem alkatrészt, meg az ezermestert fizetik ki. Velem is így történt. Jött a vevő, hogy nála már tele a padlás a roncsnézegetéssel, és megvette az enyémet drágábban, de ez legalább működik. Így mindenki jól járt.
Aki az enyémet megnézte, az is azt mondta, hogy rengeteg külföldi autót látott, nyilvánvalóan sok km-rel (az enyémen sem kopott se kormány, se pedál, se ülés), aztán olyan kifogásokat talált, hogy van egy körömnyi horpadás az egyik oldalajtón, még a festék sem sérült, de esztétikai hiba:))) Aztán valszeg vett a 104.000km-es frissen szervizelt autóm helyett egy külföldit... Ő tudja:)
Ennek ugyanez a baja, és nem javult meg.. és azonosítani sem sikerült, a szervízben csak a karjukat tették szét. Most az öcsém használja az autót, és továbbra sem tudjuk, mit csináél pontosan. Ha megtudod, írd mér ide is le lécci!
Nekem ugyanez volt, turbónyomásszabályzóra gyanakodtak (biztosat senki nem vállalt), azóta is hibátlanul működik, bár volt egy időszak, amikor csak 3600-ig forgott, de az elmúlt (ezt is csak próbából tudom, mert nálam szinte sosem ment 3000 fölé a fordulat)
sziasztok, jelenleg mintha akarna menni a kocsi;ami azt jelenti hogy 2100 közöt és 3000 között akadozik a fordulatfelvétele, mintha dadogna a motor de annyira hogy beremeg a kocsi is :( , ha tulmegy ezen a zsakaszon akkor ugy megy mint egy rakéta,de ha nem akkor kigyullad az elektronikai visszajelző és csak 50 60 km/h. 2100 és 3000 között kormol is nagyon.Van valaki aki meg tudná mondani hogy mi a baja ?legalább 4 szervizben voltam és nem tudnak mit rá mondani hogy lehet ez??˙(és nem mezei szervizbe vittem) köszönöm.
ma visszakaptam a kocsit..nagy változás nem történt, megjött az ereje viszont néha csak letilt kb ugy 70 nél de nem mindig....ugyanekkor visszajelez a 9 es számu visszajelzö.azt tanácsolja a szerelö hogy vágassam ki belöle a katalizátort probakép hogy akkor megy-e a kocsi. most mit tegyek épp most készülök két hét mulva 2000 km es utra.
több mint egy hete szervizben van a kocsim...átnéztek mindent rajta állitolag de nem tudják megállapitani hogy miért tilt le vagy miért nem megy rendesen .ujra azt a szelepet akarják cseréltetni ami nincs benne 2 honapja [age vagy aeg szelep]...mit tegyek mi lehet a baja? valami ötlet? köszönöm
Üdv mindenkinek.Némi segítség kellene,2002-es Vivaro 1.9dti 97.000.-km.Valami kopogó hang a motorból, olyan mint mikor a hidro tőke nem oké,de fordulatnál menet közben lehet a leg jobban hallani kb 2000-2500 /ford-nál. 3-nap múlva vízpumpa nyekk.Kicseréltük+vezérmüszíj+veszítő.Gondolva hogy a rossz víz pumpa miatt lazább a szíj, változott a vezérlés ezért kopoghat.De a hang nem változott .Az auton Laguna -szoftver van. Várom az ötleteket. előre is köszi.
Nekem van új kora óta 17 collos 235/45-ös járógép a gépszerkezeten.
Namostazthogy normál kerék és eme között mennyi különbséget okoz az alkatrészek kopásában, nem tudom összehasonlítani, mert csak ezzel használom, kivéve tél. Most egyszázezer km-nél tart, és most kell kicserélnem másodjára a kormánycsuklókat darabonként 4.000 forintért. Tehát ha ennyi, akkor engem nem nagyon érdekel, viszont így nagyon jól néz ki a tajiga. rnie látta, neki is tetszett.
Ha kéred a 4 kereket, szívesen eladom, mert veszek helyette 18 collosat 245/45 méretben. Gyárilag elfogadva ez a maximum, ami befér hihihi! Szóval ismét grósz ángebóót, azaz: 150.000 Ft brutto, a felnik szépek, a gumiabroncsozás, az sajnos öléggé Hamiltonos, tehát azért pézt nem nagyon kérhetek.
Najó, lehet alkudni, de nem sokat, mert kell a mani az újra.:)
Családon belül maradt, 1,8 értékben kb. Mondjuk ezt nyugodtan mertem odaadni, mert olyan állapotban van, főleg, h nincs komoly vagy ismert hibája, és valszeg visszaveszem 1-2 év mulva.:)
Új vagyok a topicban, és 1 napja Trafic tulajdonos.
Elég gyorsan kellett döntenem, és bár elég sok rosszat is olvastam a típusról, mindent összevetve bizalmat szavaztam neki..
Kérdéseim: Tudtok-e olyan bontót ahol raktérüvegeket tudnék vásárolni?
Tudja valaki a felni osztókörét? (lusta vagyok levenni a kereket.. :-) )
Elkezdtem az elejéről olvasgatni,és valaki (bocs nem jegyeztem meg a nevet) írta,hogy nagy kerekeket tett a Vivarojára. Érdekelne van-e tapasztalatotok.
Mennyíre "zabálja" a futómű alkatrészeket? Ahogy olvastam normál méretű kerekekkel is elég gyorsan fogy..
Az autót eladtam:( Maradt 4 darab felnim, 5 gumim, vacsiúj, Soonótól vettem, még szőrösek a gumik, de nem kellett eddig:) meg egy pollenszűrőm, az előbbi mellé ajándékba...
Az ár az alku előtti:) Topikról 130.000 pont. Áfával.
Üdv mindenkinek! Hogy a váltóház melyik gyárihibás,azt nehéz kiszűrni hang alapján,mert mindeggyiknek elég nyekergös hangja van föleg alacsony fordulaton 1-2 fokozatban,de ha váltó hangja a szokásostól hangosabb lesz érdemes kicseréltetni a csapágyakat,mert igy még mindig olcsóbb mint fogaskerekeket és tengelyt venni.Ha váltóház miatt megy tönkre a csapágy akkor kb ugyanannyit fog elmenni az új csapággyal mint elötte. Garanciában nem is javitják,komplett cserélik. KCTUNING
"hogyan lehet kiszűrni, ha használtat vesz az ember?"
És az újnál? Mert a hiba az ered valahonnan, állítólagosan a gyártási hibából. 2004 után minőségben javulás volt, nekem bevált..............................eddig.
Honnan lehet eldönteni, hogy melyiknek hibás a váltója? Hogyan lehet kiszűrni azt a 10%-ot ha használtat venne az ember? Milyen hamar jön ki rajta? A 2004.06 -os frissités után is így van?
Szombaton elvittem egy szerelőhöz (a legközelebbihez), persze az AGE szelepre gyanakodott,mondtam hogy ujj van benne,azé kitakaritotta...most még csak 30 km/h megy a kocsi:((be se akar indulni mintha nem kapna üzemanyagot de miután elindul és egy picitt melegedik a motor ,vontatottan felkuszik 2000-es fordulatra és több semmi.holnap viszem vallatásra:)
Nekem a turbónyomásszabályzó szelepre gyanakodnak az enyémnél, de ott a világítáon kívül nincs más hiba, azaz megy, 4200-ig forog csak, viszont ugyanannyit fogyaszt, mint korábban (7) és 50.000km óta nincs változás:)