Nekem mondod!? Ki vagyok akadva miatta, és ez nem az első ilyen szitu, hogy ami ráesik, azt nem mérik. És akkor hol van még az, ami meg ilyenkor belefolyik!? Azt tudni kell, hogy a mai adat a tegnapi állapotot tükrözi, azaz egy adag nincs benne még, de a tegnap reggel csapadéktérkép alapján is a 30 mm teljes területi átlagban megvolt a Balcsin, és erre csak 1 cm jelentkezik ma. Nekem magas. Van erre egy topik, ahol a sok vízügyes ezt elfogadja, sőt volt olyan is, aki mára NULLÁT várt! http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9069399
Ferrihurry mit mondasz a köv. órákra ill. szombat-vasárnap-hétfőre a Mátrába? Oda mennénk.
Veszprémi csapadékot manapság senki sem mér? Takipapa is néma lett? Itt tuti 120 mm fölött lehetünk és még esik.
Én csak azt nem értem, hogy a ráesés az miért nem azonnal jelentkezik a vízszintnél? Az elmúlt 2napban, Siófokon és környékén már 100mm volt, de csak vegyünk 60mm-t átlagban a Balatonra réeső mennyiségre, azaz akkor is 6cm-t kellett volna emelkednie nem 1-et! Ha ráesett az a mennyiség akkor az most hol van? A ráesésnél azonnal emelkedik a vízszint ha a józan paraszti ésszel végiggondolom. Itthon a kerti tavam emelkedett is 4cm-t, mert 41mm csapadék volt, nyilván mert ráesett ez a mennyiség és úgy emelkedik ahogy esik rá, ha 1mm akkor 1mm-t emelkedik a vízszint.
Erre 1 cm-t emelkedett csak. Ezt nem értem, mert a Balcsin is átlag 50 mm biztos lejött és annak jelentkezni kéne akkor is, ha mondjuk 1 centit kifújt a szél.
Hiszem ha latom azt a Marcit :)). Az enyemeket ma furdetni kellett, mert mindenaron kinnt akarnak lenni. Feltoltottem egy nagy lavort vizzel, es Marcit is Picit is belelogattam kicsinyket. . .utalnak is erte rendesen. De lehultek.
A szomszed varoskaban volt eso rendesen - en meg mindig locsolok. . .taplo szaraz a kertem, kezd a fuven halodni. . . A mai hoseg kibirhatatlan volt - meg mindig az - most megyek negyedszerre zuhanyozni. . .
Kb ket oraval ezelott jott harom csepp - - - ki kuldte???? Nagyon sporolos volt!!!
Hoseg. . . 111 (43 fok volt delutan kettokor - most "enyhult", csak 101(38). . . Most megyek es bemartogatom a lokott Marcit a vizbe - mert kinnt van. A masik ketto macska a pinceben - azoknak van eszuk.
Ne izélj, Te kérted.:) Bazi nagy eső ez, mert nálad is esik, de itt is. A pincénk egyik helyiségébe is befolyt, a busz sem jár. Uszonyat, most már elég lenne, ki kér esőt?:)
Érzem, Ferry-hurry!Most úsztam ide, hogy megírjam, hogy eddig 106 mm esett a tegnap estivel.Nagy akció volt,elment az áram is, akkorákat sistergett a villám, hogy az összes gyerek hozzánk költözött.Szinte folyamatosan világított a villámlás, nem is kellett gyertyát keresgélni.Most az utcákban, kertekben áll a víz, a csatornák sem bírják, szintben vannak a járdákkal.
Tegnap kértem Taramiramot, hogy küldjön egy kis esőt, de nem gondoltam, hogy ennyire komolyan veszi!És még esik!
Áhh nem ezeknél semmihez hozzájutni, most még a radarképet is szankciónálták meg sok más mindent. Általában a kész modell futásokat nézem, ha készíteni kéne, elég érdekes adatok jönnének ki, persze néha jó lenne az" Ferenc modell"!:)
Mert ezzel a géppel mostmár lehetne is az adatokat futtatni.!:)
Klimatizált hálószoba jeszt volt, de olyan kellemes szél fújt és nem volt ilyen dög meleg, hogy csak nappal kellett bekapcsolni.Itthon mellbe vágott minket a kánikula.Ezt már majd öblögetem a wiskyvel.:)
Szép estét! Megjöttem Budapestről, egy nagyon szuper géppel a kezemben! 96ezer Ft-ért a következő konfiguráció: P4 Abit NF7-s alaplap, 2200Mhz-es processzor, 512Mb 400Mhz DDR ram,120Gb Maxtor vinyó, 16X LG DVD író +16X Asus dvd olvasó(így kopizni is tudok), beépített hang és hálókártya, USB 2.0, mobilrack, floppy, egér, billentyű, ÉS a lényeg-> Ati Radeon 9800 Pro 256mb Tv out videókártya!! Mindez gyönyörű házban, táppal. S mindenre 6 hónap(egyes részekre 2 éves garancia van), most üzemeltem be éppen, elsőre aztmondom, hogy szuper! Halkabb a gép, mint a PIII-om, jó hűtő van rajta. Most kezdem tesztelni mit tud a gép.. Így durván 100E elment ma. De remélem megérte, 1-2óra és kiderül.
Tényleg jobb volt a régi met.hu! Ma kettészakadt az ország, nyugat és kelet között több, mint 10 fok különbség alakult ki, errefelé elég kellemes 25 körüli hőmérséklet volt, nem úgy keleten a 35 fok és fölötte.