Mi wizairrel megyünk 21-én a 11 órás géppel Milánó Malpensa reptérre, onnan Malpensa-expressel bemegyünk Milanóba, onnan át vonattal Genovába. Ott megszállunk egy éjszakát. Visszafelé ugyanez, csak akkor Milánóban alszunk egyet. Én is megkérdeztem ma az utazási irodát, nekem is azt mondták, hogy kb. 1 héttel indulás előtt kapunk majd beszállókártyát. Ti hogyan utaztok? Hányan mentek?
Ne haragudj,de kórházban voltam.Majdnem még a hajóutunk is meghiusult.Bár,még mindig cudarul vagyok,de az indulásig azért van még 4 hét.
Szóval nekünk ez lesz az 5. hajóutunk.2szer a karib tengeren voltunk ilyen nagy hajókkal.Az MSCvel meg a 3. utunk lesz.Voltunk már a Musican,Splendidán most meg ugye az Armoniával megyünk.
Nekünk most ez lesz az edigiek közül a legkisebb hajónk.
A mi gyerekeink 5 és 8 évesek.(Lehet,hogy ezt már említettem)
Fak. programokkal hogy álltok??Egyénileg vagy befizetve gondoltátok??
Mivel ez az első utatok..Hogyan jutottatok el a hajós nyaralásig???
Mint kiderült van már foglalási számom, de azt mondta az utazási iroda, hogy ha majd megküldik a beszállókártyát, akkor próbáljam meg, és elvileg sikerülni fog. :) Úgyhogy ne aggódj, nekem azt mondták, hogy előtte 1 héttel küldi a hajótársaság.
De jó, hogy ti is jöttök, lehet még asztal társak i sleszünk. Mivel mentek? Honnét?
tudna valaki infot adni hogy Livornoban hogy találom az MSC Orchestra kikötőét GPSen?vagy elég csak kikötőhöz oda menni és egyértelmű lesz? Mert utazásiirodában ennyi tájékoztatást tudtak adni:
"A 12-es sztrádáról a livornói kijáratnál kell lehajtani, Livorno városközpont felé kell haladni, követni a Imbarcho traghetti irányt. A kikötőben a kapu neve: Stazione Marittima."
Ksözönöm a gyors választ! Persze ez jó hír számomra, mert a csapolt sör a kedvencem! Okt. 13-án indulunk a Splendidára, és ígérem, hogy nagyon részletes beszámolót fogok tartani Nektek!
2514-ben leírtam, h mi mennyibe kerül. Minden benne van a 7 eurós kategóriában, bármit lehet inni, csak a prémium italok nincsenek benne, gondolok itt 15 éves whiskyre. Az ülteteses vacsinál 18 euró egy üveg/pohár bor, de ez is benne van a csomagban.
Sör csak csapolt van a csomagban, az üveges fizetős.
A részletes beszámolód mellett nem írtad, hogy a bárban a 7 euro alatt milyen italok voltak, ami benne vaolt az italcsomagban. Olyanra gondolok, hogy pl. ez alatt az ár alatt van alkoholos koktél? És a bárokban van sör, esetleg csapolt?
Kaptam az irodától tájékoztatót, de annyira nem egyértelmű.
Esetleg ellenőrizd, hogy a foglalás kin keresztül történt. Ha az MSC honlapon, az elején nem azt az országot választod ki, amelyből a foglalás érkezett, nem fogja elfogadni.(nem az számít, hogy az utas milyen országból érkezik, hanem, hogy a foglalás honnan történt) Én legalábis így tapasztaltam.
nekem is ezt irogatta folyamatosan...próbálkozni kell egyszer tuti beenged, nekem tegnap késő este sikerült,bár lehet úgy van mint repcsiknél hogy indulás előtt egy héttel lehet kezdeni checkolni(mi 16án megyünk)!? oldalt kérdezi az országot oda Hungaryt kell megadni. én is próbálkoztam mert nem volt egyértelmű h induló ország vagy h honnan vagy, eleinte internationallalpróbálkoztam mert van ott egy prezentáció h hogyan is kell és ott international volt :D
Mi is szeptember 22-én megyünk a Splendidával. Én még nem próbáltam a web-checkinget, mivel nem is kaptam még meg az utazási irodától a cuccot. Te mit kaptál, és mikor? Kezdjek aggódni?
Nagyon sokat segített a fórum, hogy olvasgattam. Mi most megyünk először hajóútra szept.22-től MSC Slendidaval. Esetleg valaki jön még akkor? Próbáltam web-checkinggel megoldani a beszállást, viszont azt írja ki, hogy rossz a foglalási szám? Ebben tudna valaki segíteni? Egyáltalán hogy működik a web-checking? Nagyon köszönöm a segítséget.
A mi tapasztalatunk teljesen pozitív volt a Costán. A kaja nagyon jó volt, és komolyabban sorbaállni, várni is csak az ötórai teáknál kellett, amikor szűk időtartam alatt, és kicsi helyen akarta mindenki megkóstolni a finomabbnál finomabb teákat és süteményeket. Egyébként nagyjából folyamatosan volt kaja egész nap. Az ebédek pazarok voltak, és az ültetéses 5 fogásos vacsorára sem lehetett panasz.
Nálunk kétszer volt kapitányi fogadás is a színházteremben, amikor számolatlanul hordták a pezsgőt, és a búcsúvacsorán is pezsgővel köszöntötték a vendégeket. Igaz akkor mindenki csak 1-2 pohárral kaphatott.
Szia Tamás!Az időpontot és az utvonalat elnézve mi pont előttetek járjuk be ezt az utvonalat.Pedig szivesen átadnánk a tapasztalatainkat az útról.Látom ti jó nagy létszámmal keltek útra ,mi csak ketten a férjemmel egyelőre,most keresünk útitársakat.
Nekem nem engedték a nagy bőrömdöt felvinni. Neti nem tudom mekkorát tudott felvinni, de nálunk nem engedtek, mert azt mondták, hogy ingyenes, ezért nem lehet. Persze meg lehet próbálni, mit veszíthetsz vele. Ez nem repülő, ha mégsem lehet felvinni, visszafordulsz és leadod. Csak törékeny dolgot nem érdemes feladni a poggyászban, mert nem mondhatni, hogy vigyáznak vele. :)
Viszont kifelé láttam akkora bőröndöket egyedül lehozni, mint a hajókoffer.
Teljesen egyértelmű lesz a hajón, hogy mi van benne az árban és mi nincs, a már említett ingyen italokat a büfékben megtaláljátok (önkiszolgáló), a bárokban pedig fizetni kell.
Azt szeretném megkérdezni, hogy muszáj leadni a csomagokat, vagy felvihetem saját magam is? Mondjuk egy nagy böröndöt és semmi más? (MSC) Előre is köszönöm a választ
Az étkezéssel minden hajón vannak apró gondok. Általában egyszerre érkezik mindenki vissza a hajóra, akik kiránduláson voltak. Így rengeteg ember szabadul egyszerre az étteremre. Vagy később 13-kor köt ki a hajó, így mindenki előtte akar enni. Erre nincs jó megoldás, de ha pl. ekkor az ültetéses ebédet választjátok, akkor nem kell sokat várni, mert sorban a következő szabad asztalhoz ültetnek, és gördülékeny a kiszolgálás. A másik megoldás, hogy akkor kell menni, amikor már, vagy még nincsenek olyan sokan. A harmadik, hogy egy valaki asztalt foglal, a többiek pedig addig hoznak ételt. Sajnos majdnem mindenki ezt csinálja, ezért csúcsidőben kevés az asztal. Azért napi 5 étkezés mellett, ez nem jelent akkora gondot, mert nem csak enni megyünk. Szerintem egy kis odafigyeléssel ki lehet olyan időpontot választani, amikor nincsenek tömve az éttermek.
Az igaz, hogy az MSC-n nem a legfinomabbak az ételek, de így is kilókat szed fel mindenki, ha nem mozogja le.
Víz, híg török kávé, és tea majdnem egész nap van a hajón. A többi italt ilyen árak mellett nem lehet elvárni, hogy olcsón adják. Valamiből nekik is meg kell élni. Mo.-on ennyi pénzért egy panzióba nem lehet elmenni mostanában. Igen egy liter ásványvíz durván 3 euró. A Costán csak 7,5 deci.
Az amerikaik a fapadosokat is lehordják, mert elvárják, hogy a20 eurós repülőjegy mellé kapjanak egy ajándék üveg viszkit.
De a viccet félretéve, az utasok nagy része őrjöng, hogy a ryanairhez ki kell sétálni Feriehyen, de senki nem akarja kifizetni a Celebinek a mondjuk 4 ezer forintot, hogy kivigyék a repülőhöz.
Vannak drágább hajótársaságok, azzal kell utazni nekik.
Többek között a Magnificáról is. Érdekelne a véleményetek, mert nem tudom, mit gondoljak. Ide amerikai milliárdosok írnak ilyen rossz kritikákat? Persze van köztük egy jónéhány jó vélemény is? Értem én, különbözőek vagyunk, különböző igényekkel, de tényleg olyan gáz, pl. a kaja? Azt írják sokan, hogy szörnyű, és lezabálnak mindent a svédasztalról, meg órákat kell mindenért sorban állni, és hogy rohadt drága minden,pl. a víz is. Ha nem szeretnék ásványvízet felcipelni minden kikötőben tényleg a gatyámat kifizetem rá?
Egyébként egyértelmű, hogy miért kell fizetni és mi van benne az árban?Mert számomra a teljes ellátás (amit fizetünk) az azt jelenti, hogy legalább az ívóvíz benne van az árban. de lehet, hogyén vagyok naív.
Bocsi ha hülyeségeket kérdezek, tdjátok első utas......
Egy kicsit rosszul emlékeztem: Tavaly (most már tavaly előtt) új kikötő épületet építettek, és így messzebb került az MSC. A schuttle busz 15 euro a felnőtt és 6 euro a gyerek. Itt nektek kell eldönteni, hogy mi a fontosabb. A tömegközlekedésen a buszjegy 1,5 euro, és 1 órát érvényes. A tömegközlekedési cég honlapja, árak:. Viszont ami a lényeg, hogy 1,2 kilóméter a buszmegálló. Végi a kikötőben fel van festve (tavaly óta) sárgával a buszmegálló felé vezető út, és 50 méterenként a távolság. Ez is új. A busz 20 percenként jár. Teljes instrukció raktak ki a buszmegállóba, hogyan kell bejutni, Rajzzokkal, és ez is csak mostantól. Két fajta busz áll meg, de csak az egyik jó. Ez 20 percenként jár, és a végállomásig kell menni. Jegyet a buszvezetőnél kapsz. Ott ahol leszállsz, balra a busz eleje felé indulva 20 méterre a sarkon áll a busz, amelyik bevisz a belvárosba. Ez annak a végállomása, és a másikhoz igazítják az indulást, ezért siessetek.A számát jegyezd meg, mert ezzel jössz vissza. A belvárosnál ott kell leszállni, ahol eléri az öblöt. El sem lehet téveszteni, 3 megállója is vam. Az út összesen a kikötőtől kb. 25-30 perc. Visszafelé figyelni kell a Cruise kikötőt, de meglátod a hajód, és a legtöbben ott szállnak le.Tehát vagy 15 vagy 3 euro. Marseille nem túl szép, ezért látnivaló nem sok van, így az idő miatt ne aggódj Élelmiszer boltot csak hármat találtunk benn. Ha beérkeztél az öbölhöz, és vele szemben állsz, akkor a bal sarkánál van egy kis tér ott elindulva a téren az 1. vagy 2. utca sarkánál van egy Spar.