Ez nem BMW, nem tilt le... :-))) Teljesen normális 26e km-nél a jelzés.
Olaj: kb. 5500 Ft/liter a márkaszervizben, de adhatják akár 8000 Ft-ért is, de remélem, az ilyen szervizek rövid úton éhen halnak. Mindenesetre az ilyen árakon dolgozókat kerüld el. Motor típusától függ a szükséges mennyiség. Legalább 4 liter kell mindegyikbe, némelyikbe picivel több is. Ha Te viszed az olajat, akkor olcsóbb, 3000 Ft alatt lehet akár Castrol olajat is venni ennyiért. Ezek persze csak akkor érvényesek, ha maradsz a 30e km vagy 2 éves szerviz intervallumnál. Ha áttérsz az 1 év vagy 15e km üzemmódra, akkor olcsóbb mindkét helyen az olaj.
Ha viszed az olajat, be fogják írni a szerviz füzetbe, hogy hozott olaj, és a PoHu esetleg egy motorhibánál majd akadékoskodhat, bár erre ugye jogilag semmi alapja nincs, de ez Magyarország. Feltétlenül írasd be a szervizfüzetbe, ha Te viszed az olajat, hogy milyen márkájú és írják oda azt is, hogy a gyári előírásoknak mindenben megfelelő olajat vittél (persze olyat is vigyél, legyen rajta a VW minősítés, lásd szerviz füzet és kezelési leírás).
Olajszűrő: kb. 1500 Ft a márkaszervizben. Ezt érdemes a szervizben venni, mert a mobilitás garanciát nem adják meg, ha nem ott veszed. Persze, ha ez nem fontos, akkor mindegy. A mobilitás garancia is vagy 8e Ft.
Levegőszűrő 5-7e Ft, de nem része a kötelező szerviznek, én mindenesetre cseréltetném.
Pollenszűrő szintén 5-7e Ft között.
Fékolajat csak 2 éves korában cserélnek, de ha ez nincs messze, érdemes megcsináltatni. Ezt nem tudom, mennyi, kb. 3000-re számíts.
Zöldkártya is kell, az kb. 10000 Ft.
A munkadíj, na arra nem emlékszem.
Nekem minden anyagot a szerviz adott 2007-ben, légszűrőt és pollen szűrőt is cseréltek, meg fékfolyadékot is, így lett kb. 60e Ft a vége.
Sziasztok!2008-ban vásároltam O2 amiben 24600 km-nél jelzet ki a kis kulcs. Ez a kocsi csak jelez ,vagy le is tilt, és meg áll a vas? Ez a jelzés nem korai 30000km intervallumos kocsinál? Kb most mennyiből úszható meg ez a szerviz,hol a legolcsóbb, milyen formában oldható meg ? A Párkányi szervizről mostani info is érdekelne, igaz Pesten élek, de régen ez a szerviz árban király volt. Minden megoldás érdekelne. Előre is köszönöm segítségeteket!
egy barátom nekem szánt és fokozottan védett Octavia Edition 100 autójának eltört a turbója (a tengely), a darabok bejutottak a motorba, szelepeket törtek, hengert karistoltak...
Reszvetem.
Amikor egyszer en irtam, hogy a PD motorok is birnak ongyilkosok lenni, akkor le lettem hurrogva, hogy nem, ilyen egyaltalan nincs.
Pedig megis van.
A srac megkerdezte azert a PoHu-t, hogy mit gondolnak az esetrol? Persze en se latok sok eselyt arra, hogy karpotlasul kapjon egy vadiuj Superbet, de valami azert csurranhat-cseppenhet. (Ha a szervizkonyv amugy rendben van.)
Csak információképpen kérdezem, esetleg tud valaki segíteni...
O2-be keresek bőrüléseket,bontottat - gondolom az új horror ár - jó álapotban,lehetőleg feketét,vagy sötétet.Ha esetleg ülésfűtéses verzió,az jobb lenne:) - ha van ilyen.
Milyen árban lehet egy ilyen garnitúra és hol érdemes utánajárni?
Veteránautó újságban találtam egy hírdetést,ahol egy BP-i cég bebőröz mindenféle gyártmányú és kivitelü ülést,csak rohadt drága...
Nekem jó állapotú,használt kellen inkább,ha létezik.
Jut eszembe, egy barátom nekem szánt és fokozottan védett Octavia Edition 100 autójának eltört a turbója (a tengely), a darabok bejutottak a motorba, szelepeket törtek, hengert karistoltak...
A kocsi 4,5 éves, 130 ekm-t futott, most teljes motorfelújítás van zsebből....
Nálam ugyanilyen autóval ugyanez ugyanígy szokott történni. Azért nem aggódom mert az előző off autó is így viselkedett esőben, pláne ha az egész család bent lehelte a kénköves párát. De egyedül is ez van. Hát csak használd a légkondit , más megoldást én sem találtam.
Sziasztok! 1.4 16v Octavia 2 a fényszórót szeretném beállítani. Ha valaki esetleg tudna ebben segíteni azt nagyon megköszönném. Esetleg egy képet ha belinkelnél azt is nagyon megköszönném. Üdv: kimokuf
A O1 -em eddig a fekezesnel olyan puhan be lehetett nyomni a feket, eleg melyen is fogott. Elvittem muszakiztatni, ott jol megraztak ugye, aztanna olyan lett a fek (amihez persze nem nyultak) hogy ha hozzaertem a fekpedalhoz mar harapott is mint az allat. Aztan ez az igen impozans fekezesi opcio par nap utan elmult. Ma jottem haza, fekeztem egy lassut, de a kerek elott volt egy docceno, amit nem lattam, es mikor ez a docceno "megutott" utanna az addig csak enyhen lassito fek megint harapni kezdett, majdnem belem is jottek hatulrol :) Szoval most megint harap. Mi a frankc tortenik vele, hogy razas/utes utan popec a fek, aztan meg elmulik es utana csak ugy fogokat szep ovatosan...
Segítéget kérnék. 2008-as Octavia II esöben, hidegben nagyon párásodnak az ablakok. Ha bekapcsolom a klímát akkor tutin lefújja a párát, de ahogy leállítom a klímát újra párás az autó. Volt szervízben, állítólag beálltak vele a mosóba de ott nem produkálta. Kicserélték a pollenszűrőt, mert elég koszos volt de semmi változás nem történt. Talán van olyan kolléga akinek ilyen problémája volt, és sikerült rá megoldást találni.
A lapátok cseréjét, illetve a téli fagyás elleni szélvédőtől való eltávolítás nálam biztos, de szerintem minden O2-nél a klcskezelés és ablaktörlő kar lefelé nyomásával aktiválható, azaz a legszélső állásra küldi a lapátokat és ott megáll.
Az én kérdésem, hogy pl, ha kikapcsolom a törlést és az autót is leállítom, akkor az ép aktuális helyén marad a lapát, nem megy a parkoló helyére. Mivel a Golfban ez a funkció működik, azaz a helyére megy motor leállítása esetén, emiatt kérdeztem meg, hogy megoldható-e vagy sem.