Azt hittem, ők okosak, és tudják a választ mindenre. Elfogadják a kritikát, de ha ők kritizálnak, akkor joggal teszik. Elvetik az erőszakot, és korszerű államot építenek. Soraikban becsületes emberek ülnek, akik az ország javát akarják.
Tévedtem.
Erőszakosak és gátlástalanok. A kritikát nem tűrik, a kritikust szabotőrnek tekintik. Gátlástalanul a tömegbe lövetnek, miközben hagynak mindent lepusztulni. Tele van korrupcióval és gazemberrel a párt, és elárulják az országot. Szó szerinti, átvitt, hagyományos és köznyelvi értelemben is.
Tévedésemért minden érintett elnézését kérem, de nem várom. Haszonélvezőjük nem voltam.
Felültettek, mert nem láttam át a dolgaikat. Azt hittem, csak azért rúgnak ki mindenkit, mert azok rosszak, akiket a mindenkori másik ültetett oda. Azt hittem, elhivatottságból dolgoznak, amíg elő nem kezdtek bújni Kókáék. Azt hittem, magyarok, amíg el nem kezdtek a passzivitást felváltva aktív magyarellenes politikát építeni. Azt hittem, hogy csak merő véletlen, hogy mindegyiküknek ugyanaz a származása, attól még lehet maga a párt jó magyar párt. Úgy hittem, jó nekem, ha kiállnak a cigányok mellett, amíg rövid időn belül többször is meg nem támadtak védenceik, mindig túlerőben.
Elhittem nekik, hogy milyen szörnyű volt nekik, hogy követték az utcán, míg észre nem vettem, hogy lassan már az orrfújásaimról is jelentést akarnak íratni velem. Elhittem, hogy nem diktátorok, de folyamatosan csak a hatalom lebeg a szemük előtt, és semmi nem drága nekik. Minden undorító dolog mellé odaállnak, csak idegesítsenek vele minél több embert.
Élnek a pénzünkből urassan, és még dicsekszenek is vele, hogy milyen sikeresek.
Elérték, hogy törvényesen semmit ne lehessen tenni ellenük. Ti akartok forradalmat, kedves SZDSZ, kedves Kuncze "Mártíriusz" Gábor, Kóka "Hankook" János, Demszky "Budakeszi" Gábor, Magyar "Mucuska" Bálint, Molnár "Mengele" Lajos, Petrétei "Szemkilövető" József, Eörsi "Kubai Szarkavaró" Mátyás, Horn "Kapcsolattartó" Gábor és barátaik. |