A jó öreg fronterámban,ilyesmit nem tapasztaltam,még eddig:-) De egyetlen más járművemben sem,amit eddig hajtottam. Akkor ezzel élek tovább:-) De ha ez igy néz ki most,akkor milyen képet fog mutatni,még 100 ezer után:-(? Igy is már az ajtók felső belső sarkain,szép hosszú csikban,már a csupasz fém látható,ugy lekopott a festék. Ha minden igaz,szó szerint el fogom koptatni a járgányt.
Én komolyan hiszek. Egy bajom van, hogy a vegyes fogyasztás is egy nagyon tág fogalom (lásd Airbag útvonalát).
Nekem az 1.8T-vel a vegyes használat 80% Bp-et, és 20% városon kívüli utat jelent. Ha ilyen feltételekkel is hozza 7L alatt az 1.6, megemelem a kalapomat.
(Megjegyzem, azért kerül jövő héten az octav mellé egy dízel gép is, igaz típusidegen, de legalább konszernen belüli:-DDD)
Én bármikor szívesen látlak egy 1.6-os átlag mérésre. Ezt most holt komolyan mondom.
A nagy átlagom mindig 7 körül mozog.Legutóbbi tankoláskor 7.1 volt, ebben volt 3 Budapest-i út történetesen pénteki napokon mind, egyik pl. Vác-Soroksár-Dunakeszi-Vácrátót 6.5 volt fedkomp szerint.
Én azt vettem észre hogy a Vác városi 1km körüli utak 20-30 perc megállásokkal vásárlás stb. sokkal jobban megnyomja a fogyit mint ha mondjuk megyek Pestre és mire odaérek lemegy fedkomp szerint mondjuk 5.7-5.8-ra és a Pest-i dugokkal sem nagyon megy 7 fölé persze az egész út átlagában. A fentebb említett Vác-i utak esetén viszont nem ritka a 8.5-9 sem.
Legközelebbi talin tényleg szívesen várlak egy mérésre.Egyéblént a multkori majorbal féle tali kor gondoltam is rá hogy megmutatom neked Vácrátóton a fedkomp szerinti értéket reggeltől, akkor ha jól emlékszem 6.1 körül volt.
Nem vita, inkább a sokszínűség diadala. :) Sokféle jármű van, más-más célt szolgálnak. Az 1.8 tfsi persze izgibb, mint az 1.4...ha nem hagyod elszaladni a pacikat.:) Szép estvét!
Itt már elég sok vita volt fogyasztásokról, nem szeretném újra kezdeni, csak lenne pár észrevételem:).
Ha 55 lityivel 950km-t mentél az 5.78L/100km elég messze van az 5.2-től.
Ilyen autópálya/100km/h tempó mellett ezt bármikor hozza az 1.6 is.
Nekem reggel munkába menet 5.5-5.6 liter 80-90km/h 15 km-es út mostanában csatorna építés miatt néhány piros lámpával.
Jaaa enyém is 1.6 :)
Városban egyértelműen az 1.4 jobb, de nyomatékban köszönő viszonyban sincs az 1.6-al.Én általában 2000 alatt felváltok és simán elballag még 50 alatt is 5.-ben.
Nem tudom ismerős-e valaki az alábbi környéken pl. Szadai emelkedőn 5.-ben 55-60-al erőlködés nélkül felmegy.Ugyanott próbáltam egymás után 1.4-es tesztautót az még negyedikben sem nagyon szerette, illetve 1.4Tsi Superbet az meg még talán 6.-ban felment volna csak nem akartam kínozni egy 1000km-es tesztautót
Az ajtóbehúzó hámlik. Az összes VW-ben, évek óta (még Octavia2 előtti időkben is). Sőt, Ford-on is hámlik. Sajnos, nem tart még ott a technika, hogy ezt megoldják...
A többi részen nekem nem kopik, viszont a műanyagokon látszik, hogy nagyon puhák, mert könnyen karcolódnak.
Épp ezeken a dolgokon kesergek a Superb fórumon: miért nem tartósak a mai autók?
Ez teljesen igaz amit irtál,de nekem sem azért van 1.8tfsi-m hogy száguldozzak vele hanem mert tavaly amikor megrendeltük akkor 100ezerrel olcsóbb volt akcióban mint az 1.6-os amit azóta sem bánok, nagyon jó hogy 160 ló van a motortérben, nekem azért tetszik mert van erőtartalék ha előzésnél szükség van rá akkor lehet vele kilőni, igy most nem azon gondolkodom hogy betudom-e fejezni az előzést hanem azon hogy kettőt vagy hármat előzzek meg egyszerre. A fogyasztását meg sokan nemhiszik de 7.2-es az átlagom a minimálois csúcsom pedig 5.9! volt hosszútávon (nem pályán) akkor mindenhol úgy mentem ahogy elővan irva, sehol nem vadultam. Pályán 130-nál 6.9 liter az átlag.
Lassan túl vagyunk,a 190 ezredik kilóméteren.(oII 2006 juli)
Sajna,a mai kocsi takarítás után,meg kellett állapítsam,,hogy az octávia belső műanyag elemei,nem éppen a legidőtállóbb anyagokból készűlt.:-( Ott,ahol használatnak vannak kitéve,a kilincs alatt s a lámpakapcsoló környékén,a szürke díszítő csík fényezése,hámlik,mint mikor leég az ember bőre a napon. Teljesen fellágyúlt a festés anyaga,s mint a radírgumi,úgy kopik,ha végighúzom rajta az ujjamat. Sajnos,ugyan ez a probléma fennáll,az ajtók belső fogantyuján is. Ahol megfogom,s behúzom vele az ajtót,ott több rétegben is elkezdet"hámlani"a fellágyúlt műanyag. Eléggé kiábrándító,hisz eddig egyetlen autóm sem produkált ilyen jellegű dolgokat. Azt sem lehet mondani,hogy túltakarítanám. Néha mikor eszembe jut,átportalanítom az egész belsőrészt,egy nedves törlőkendővel. És ugy nagyjából,ennyi. Van valakinek ilyen jellegű problémája? Üdv:Luki!