Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Szerintem nem érné meg beáldozni, hiszen nem csak a Tócóskertből de az Újkert-Vénkertből (Böszörményi út) ezekkel a járatokkal érhető el a temető. Inkább a 3-as troli az ami kiváltható lenne hiszen a 22/24-es járatok a temető szempontjából fontosabbak szerintem.
A Tevához és az Augusztához is egész nap megy a 12-es elég jó követéssel amely a Tóciból és az Újkert, Vénkertből is elviszi oda az utasokat, plusz a 10-es az Egyetem sugárútról szóval feleslegesnek tartom a 22-es és 24-es járatokat is odáig járatni mindig. A műszakváltásokhoz pedig vannak plusz járatok az Auguszta esetében a 22Y és a 24Y a Teva esetében a 10Y 16-os szóval nem hiszem, hogy erre olyna nagy szüksége lenne szerintem.
Az Oláh Gábor utca tömegközlekedés szempontjából szerintem jelentéktelenebb mint a Temető.
Egy valami amivel egyetértek, hogy az Egyetem villamosmegállót már rég használnia kellene a buszoknak is.
Kicsit agyaltam a 22/24 útvonalán és mi lenne ha így járnák be az Egyetemvárost:
Vincellér utca - ..... - Doberdó utca - Kartács utca - Móricz Zsigmond út - Pallagi út - TEVA - Pallagi út - Nagyerdei körút - Hadházi út - Kassai út - ..... - Vincellér utca A többi része a járatoknak változatlan lenne, valamint ebben a változatban szükség lenne az Egyetem villamosmegálló használatára is. (Mondjuk azt e nélkül is megoldhatnák már végre)
Előnyök: - megoldódna az István út - Auguszta és TEVA összeköttetés problémája
- Auguszta és TEVA ellátottságának javulása
- 3A troli kiiktatható lenne (napközben a Temetőig 3-as indulna helyette részben a 22/24 pótlására, valamint az 5A-hoz hasonlóan az új 3A csak a Kassaiig járna kora reggel és este)
- értelmes közlekedést kapna az Oláh Gábor utca
- 22Y/24Y megszűnhetne okafogyottság miatt, egységes lenne a követés, nem lennének lyukak miattuk a Klinikánál és az Egyetem megállóban
Hátrányok: - menetidő növekedése
- temető kihagyása
- A Tóci elveszítené a közvetlen temető kapcsolatát
- István út - Egyetem viszonylaton nőne a menetidő
Szerintetek megérné beáldozni a Temető érintését az Auguszta és TEVA miatt?
Tegnap úgy láttam, hogy a legtöbben a Házgyár utca megállóban várakoztak, teljesen érthető okokból. Viszont egy váró, vagy legalább pár pad nem ártott volna oda, ha már ott kénytelenek várni a 42-43 buszokra.
A menetidő valóban problémás lesz, amire viszont én személy szerint nagyon kíváncsi vagyok, hogy a Pósa utca megálló (az, amelyik ténylegesen a Pósa utcán található) elbír-e ekkora forgalmat. Hiszen az a megálló többnyire leszállás céljából van használva, nem úgy tervezték, hogy 2-3 buszra egyszerre várjanak ott az emberek.
Bár még nem hivatalos, de a menetrend szerint győzött a hosszú útvonal. Inkább hosszabbítanak 20 percet a menetidőn, miközben a jelenlegit is alig lehet tartani.
A többi viszonylatról sokat még nem tudni, a 42-est (eddig) csak a Házgyát utcai megállóig jelzik.
Valszeg az lesz. Legalábbis remélem, hogy nem találnak ki neki egy Pósa-Kishatár-Balmazújvárosi-Köntösgátsor-Tócóvölgy állomás kerülőútvonalat. Az extrém brutális késéseket generálna.
Remélem, hogy oda-vissza a Külső Szoboszlói úton fog menni. A dolgozók szempontjából is az lenne a legjobb. Félő, hogy a két "kerülőút" közül (időben) még az lesz a rövidebb.
A Kishegyesi úti vasúti átkelő lezárása alatt újragondolhatnák a menetidőt.
Ha már itt tartunk, lassan az ideiglenes menetrenden is elkezdhetnének dolgozni, mert 5-én (jelenlegi infók szerint) elkezdődik a munka.
Kíváncsi vagyok, maradnak-e az útvonalak a megszokottak (a plusz kerülővel együtt persze), mert a 42-esnek vagy a 43-asnak pont arra nincs szüksége, hogy a Pósa - Balmazújvárosi - Köntösgát sor kitérővel együtt tovább növekedjen a menetideje.
A 146-os hivatalos menetrendjével valamit kezdeni kéne, nap közben rendszeresen 10+ perces késsel közlekedik, már a Szováti elágazásnál. Egy munkás járatnál annyira ez nem szerencsés.
Ha volt szóló e-busz monitoring itthon, hol érhetők el az adatai?
Talán járt SOR (szóló?) Miskolcon, Gyöngyösön, Solaris szóló hivatalosan nem próbázott.
Csuklós elektromos ugyebár még nem is járt hazánkban, minek is: >40% a városi buszoknak ilyen.
A BKV teszt oldalán nem találtam mérési adatot, bár járt ott a szóló e-Citaro, Golden Dragon, meg évekkel korábban a BYD két modellje, amelyek adatai már amúgy sem relevánsak.
Ha tudsz mérésekről és főleg nyilvános adatokról, ne habozz, oszd meg lécci :-)
Hát ennek így nem sok értelme lenne, ugye van is az a mondás a mérnöki gyakorlatban, hogy "egy mérés nem mérés"... Hosszabb távot - minimum egy napot - érdemes vizsgálni, de persze minél több adat áll rendelkezésre, annál jobb.
Egyébként meg miért ne mértek volna itthon elektromos buszt fogyasztási adatokat? Több helyen is volt már teszt korábban, illetve van ahol rendszeresen jár is hasonló.
a kötött pályás szolgáltatás esetében a DKV önállóan el tudja látni a feladatot,
a buszok esetében pedig flottamenedzsment szerződést kötne házon belüli cégén, a Cívisbusz Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-n keresztül a járműállomány beszerzése érdekében.
Jól értem, hogy ami a buszközlekedést jelenti, a DKV saját cégét, a Cívisbusz Kft-t bizná meg a flotta üzemeltetéssel és az új flotta beszerzésével?
Mi változik? A DKV a busz szolgáltatási feladatokat nem tudja önállóan ellátni?
Mi lesz a jelenlegi szolgáltatóval a Cívisbusz Konzorciummal (tagjai a DKV és az ITK)?
Én is kíváncsi lennék egy utas véleményére. A két ajtó eléggé szúrja a szemem. Pláne a csúcsforgalom + elsőajtózás kombó miatt (persze nem addig, amíg ingyenesen lehet használni).
Most olvasom, hogy elektromos busz fog próbázni szeptemberben kis városunkban, holnap például Józsára fog járkálni. REmélem mindennap közzéteszik majd, hogy merre jár, szívesen kipróbálnám valamikor. Úgy látom forgalmas viszonylatokon akarják járatni, kétajtósként nem tudom mennyire fog beválni.