A gabonakörökhöz való viszonyuk alapján az embereket két csoportba tudom osztani: vannak a szkeptikusok, és vannak, akik hisznek abban, hogy ezek nem ember keze által alkotott dolgok.
Figyelj én ezt a jelenséget egyáltalán nem az ufók számlájára írom.Annak semmi értelme nem lenne.Szerintem ennek totál természetes okai vannak.Van egy elgondolásom az egész természetére, de addig mig össze nem gyüjtöm rá az anyagot aránylag bizonyíthatóan, nem szeretnék kirukkolni vele.
Úgy gondolod hogy személyesen keressem meg a hiteles régi feljegyzést és sajátkezűleg két tanúval közjegyző jelenlétében fényképezzem le, vagy tán elég egy a könyvben szereplő kép is róla ?
Amúgy ezeket a köröket régen tündérköröknek nevezték mivel a tündérek művének gondolták hisz akkoriban még az ufókifejezés ismeretlen volt.
Mert egy olyan honlapon ahol hamis gabonakörkészítők nyilatkoznak az elkészítés feltételeíről ott kemény négy órai melót írnak holdtöltetekor s száraz gabonával.
"Mivel nálunk évekkel korábban egy ismert showman – a tényeket alaposan meghamisítva – gabonakör-ügyben egyik műsorában tette nevetségessé az ufókutatókat, azóta Magyarországon is sokan hiszik azt, hogy az ilyen köröket, foltokat, „mintákat” inkább a szélhámosságok közé lehet és kell sorolni. Szintúgy nem kevesen hiszik azt is, hogy az efféle jelenségek a modern kor hordalékai, és a rejtélyesen keletkezett köröket a gabonában csak az utóbbi években láttak, régen a jelenség ismeretlen volt.
Nos, ez utóbbiak alaposan tévednek.
Szavahihető és pontos források szerint sok száz éve figyelnek meg ilyesmit és a mezőgazdasági jellegű krónikákban nyomuk is maradt.
Clas Svahn svéd kutató végigjárta a levéltárakat és imponáló listát hozott nyilvánosságra Stockholmban, 1998-ban kiadott könyvében. Ebből kiderül, hogy az első gabonakört – amiről írásos feljegyzés maradt – a hollandiai Assenben látták 1590-ben! A következők sem mostanában keletkeztek, ugyanis Angliában 1678-ban a parasztok szeme láttára keletkezett egy ilyen kör. Szintén a szigetországban, 1830-ban két tanú szeme láttára alakult ki egy öt méter átmérőjű gabonakör.
Legyünk bármennyire is „szkeptikusok”, az azért nehezen hihető, hogy több száz évvel ezelőtt egyesek azért akarták megtéveszteni a világot, mert a tévében láttak már ilyesmit, vagy éppenséggel túl sokat olvastak az ufókról…
1909-ben a franciaországi Versailles mellett tanúk látták, ahogyan néhány pillanat alatt kialakult egy gabonakör, ráadásul ekkor a levegőben is volt valami furcsa, láthatatlan, de érezhető feszültség és mozgás. 1912-ben angol földön, Wiltshire-ben látták a tanúk, amint saját földjükön az egyik pillanatban még nem volt semmi, a másikban meg már ott volt a komplett gabonakör a „letaposottnak” tűnő – de valójában ilyen durván nem érintett – gabonaszárakból. 1918-ban Kent grófságban egy, még zöld rozsvetésen láttak nagyméretű kört. Már az sem mai jelenség, hogy a tévesen „gabonakör”-nek nevezett alakzat általában nem kör, hanem valamilyen geometriai forma. Ilyen volt az essexi eset is. Itt három egymást követő évben (1935–36–37-ben) nem ugyanott, de azonos környéken jelentek meg háromszög alakú elváltozások a gabonatáblában. A legtöbb feljegyzés Angliáról szól ugyan, de ennek nem az az oka, hogy csak ott láttak volna ilyesmit. Az információra éhes társadalmat ott szolgálták ki a legnagyobb mértékben az újságok az efféle hírekkel is. Ám vannak feljegyzések gabonakörökről Kanadában, az egykori Egyesült Arab Köztársaságban, sőt, vannak említések olyan esetekről, amikor nem gabonatáblában, hanem trópusi növények ültetvényén vagy cukorrépaföldön keletkeztek az elváltozások."
A magyar srácok bemutatták a tévének -5 vagy 6 éve volt eset a dunántúlon, valahol Székesfehérvár környékén-, ők hogyan készítették, középen rögzített deszkával fektették, így rendkívül kevés szár tört a hajnali harmatban. Megközelítés a szokásos módon, libasorban a meglevő traktornyomban.
Nem fogsz soha olyan gabonaábrát, amelybe ne lehetne így besétálni!
Az "ufo szakértők" természeteseen rögvest "szkeptikusba" bentek át...
:o)
Az angliaiak nem hiszem, hogy valaha is jelentkéznének, elég borsos összeget kellene fizetniök a gazdának magánterületre behatolás, károkozás címén! Az újságok csalásért, félrevezetésért perelnék őket.
Ráadásul, mutass 1-etlen olyan médiát, amely hajlandó fizetni az évtizedek óta jól működő uborkaszezoni hír-szenzáció csinálást leleplezőknek? Ilyenre csak nálunk volt 1* példa, de ma már itt sem történne meg!
A baj sokkal inkább az, hogy a verseny olyan mértékben elfajult az ábrák bonyolultságával, méretével, speciális elhelyezésével, hogy lesz gazda aki megunja, hogy évről évre lekörzik a gabonáját, őröket állít, és komoly verés-sérülés lehet a buli vége!
Igen cifrák a körök .Egy éjcaka alatt letaposni nem semi.Minden országban van hivő csapat.Lehet,hogy csak az ő boszantásuk véget nem jelentkezik a müvész brigád? Amugy jól nyomják tetszik a munkájuk:)
De persze az is lehet simán, hogy a marslakók felosztották a terepet. Az elit előjoga, hogy a fejlettebb országokban gyárthat köröket. A csóró kiszöldeknek meg maradnak a lepukkantabb országok; jó az nekik, mivel ők úgyis bénább köröket csinálnak... A szebb köröket USA és Anglia érdemli... Minden világos...
"Több kutató jelenleg is azzal foglalkozik az oroszországi Krasnodar megyében, hogy a nehezen érthető, mértanilag pontos alakzatokra mégis találjanak magyarázatot - számol be a Russia Today orosz hírportál.
Azt is leírják, hogy az esemény felfedezése után több tucat UFO-kutató is a helyszínre érkezett. A madártávlatból készült videón tisztán látszanak a teljesen szabályszerű alakzatok és az őket összekötő "járatok".
A körök Dinskaya település mellett éjszaka jelentek meg, így azok elkövetőit (legyen az földi vagy földönkívüli) senki sem látta. Természetesen az újságírók és a lakosok is megszállták a területet, aki csak tud, fényképet készít a különös jelenségről."
Aha... hát igen. Az oroszok még kezdők ebben. Szépen megfigyelhető hogy ez még egy primitív kör együtes. Véletlen pont vannak összekötő járatok is. Ahol kényelmesen át lehetett sétálni a másik körhöz. Erre nagy szükségük volt az interdimenzionális- vagy űrlényeknek - hát persze...
Nekik még nem sok körük volt, hát most odavannak...
Ezt még egyszerűbb elkészíteni. Az angol és amcsi gyártók előbbre járnak a gabonakör evolúcióban... De figyeljük majd meg, ha belejönnek és már komoly hagyománya lesz és begyakorlott technikák, akkor 10-20 év múlva az oroszoknál is komplexebb ábrákat fognak az "UFO-k" teljesen véletlenül elkezdeni alkotni.
Ismét csak Einstein tudom idézni:
"Két dolog végtelen. Az emberi hülyeség és az univerzum. Bár az utóbbiban nem vagyok teljesen bizonyos..."
Az, hogy fölteszem a kérdést, nem jelenti azt, hogy nem tudok rá válaszolni, ugyan is először magam,nak teszem föl, és azon kevés esetben, mikor nem tudom megválaszolni megkérdezek hozz értő szakembereket!
Olyan nincs, amire nem adódna logikus magyarázat, ezt csak te írod.
Olyan viszont igen sok van e topicokban, amikor kérdésemre csőstül jönnek a blőd válaszok. Nos, azokra mondom, írom azt, hogy dinkaság. Ez így igaz.
Ilyen kérdés a gabonakörözéseknél a miért?
Eddig sületlenségeken kívül értékelhető válasz nem érkezett rá a sajátom kivételével.
Jött viszont néhány igen tetsző, nagyon elvont "jelentés-magyarázat", ami igen jó asszociációs készséget, fantáziát rejteget. Csak nem kellene őket többre taksálni, mint a gabonaköröket.
:o)
Igen, ha módomban lenne, én is csinálnák, mert utána eszméletlen jókat lehetne röhögni a "hozzáértők" nyilatkozatain!
/Parajelenséggel szívatást már én is elkövettem ismerősökön, de soha, SOHA nem hagytam becsapva az áldozatot pár percnél tovább!/
Igazad van. Tudományos szempontból nagyon sok múlik azon, és éppen ezért nagyon sokat számit, hogy kit milyen tanárok tanitanak.
Néhányszor, mikor az egyik tanárom azt mondotta, hogy fiam gondolkozz logikusan, visszakérdeztem, hogy: " de tanár úr, hogy kell logikusan gondolkozni ?"
Viszont most rájöttem :
"...Igen, nekem is -főként a tanárom- megtanította a logikus gondolkodást, és a kérdezést.
Ezért teszem föl rögtön, MIÉRT?..." - irod.
Tehát, ha fölteszel egy kérdést és nem találsz rá logikus magyarázatot, az csak blőd dolog lehet. - Tényleg sokat jelent egy jó tanár.