Keresés

Részletes keresés

Joka Creative Commons License 2002.04.09 0 0 146
Szom-szom-szomorú vagyok. Tele kertem kullanccsal, vagyis minden egyes látogatás után valakiben van egy kullancs. Nem tudtok valamit, amivel - legalább egy zárt részén a kertnek - ki lehetne alakítani kullancsmentes övezetet?
Tozatu Creative Commons License 2002.04.07 0 0 145
A sünivel kapcsolatban szomorú vagyok,ezek szerint az én sünikém nem bírta ki a telet,mert megszökött a jó helyről,de nem találom sehol.
Előzmény: ottar (144)
ottar Creative Commons License 2002.04.07 0 0 144
Én sajna egy kutyával jártam úgy régebben.
Előzmény: Tozatu (143)
Tozatu Creative Commons License 2002.04.05 0 0 143
Szerencséd,hogy átfutott,kettővel sikerült régebben ütköznöm,így lettem tiszteletbeli vadásztag.
Előzmény: ottar (142)
ottar Creative Commons License 2002.04.05 0 0 142
ÁÁÁÁ... Bocs, fáradt voltam. Ma meg egy őz rohant át előttem.
Előzmény: ottar (141)
ottar Creative Commons License 2002.04.04 0 0 141
Láttam egy sünt! A Balaton partyán sündördgött portyán.
Tozatu Creative Commons License 2002.03.24 0 0 140
De jó!Várom én is,hátha bérbe veszik a kitett odut a kertben,de még eddig nem sikerült.Kosztolni idejárnak,igaz tavaly a galagonyán csak úgy költött egy kis madár.
Előzmény: ottar (139)
ottar Creative Commons License 2002.03.24 0 0 139
Az irodám ablaka előtt van egy ciprus, az ágai közé fészkelt egy erdei pinty. Minden reggel mikor elkezdünk dolgozni, megjelenik és megpróbál minket elzavarni. Persze az ablaküveg nem engedi be, ezért ált. ül a párkányon, és felborzolt tollal kopogtat.:-) Valószínű valamelyik gépünk nyünnyöghet olyan hangon amit nem szeret.. :-))
Tozatu Creative Commons License 2002.02.26 0 0 138
Amit ismerek,azt csavarral lehet a sablonnal kivágott lyuk köré feltenni.Tozatu
Előzmény: krokodil (136)
demjengi Creative Commons License 2002.02.25 0 0 137
Sajnos az építkezés miatt csak belül az ablakba raktam a mű héját. Volt, hogy így is neki repültek. Akkor derül ki, ha ki tudom akasztani. Egyébként nappal repültek neki.
Még az ajtóvédelem sincs megoldva. Most lett lemázolva az ajtó. Alulra kell valami fémlemezt felszerelni.
Előzmény: krokodil (136)
krokodil Creative Commons License 2002.02.24 0 0 136
Kedves demjengi !

Hogy vált be a madárkép? Én arról hallottam, hogy magas irodaházak kivilágított ablakának repülnek gyakorta neki a madarak. Ilyenkor azt tanácsolják a madárvédők, hogy be kell sötétíteni az ablakot, ahogy feloltják a villanyokat. Nálatok nappal történt?
Macska ki-bejárat engem is érdekel. Tudom, hogy lehet macskaajtót kapni, de vajon üveges ajtóba be lehet-e tenni? Van-e valakinek tapasztalata?

Tozatu Creative Commons License 2002.02.19 0 0 135
A sünik meddig alusznak?Eltűnt az enyém.Tozatu
Előzmény: outdownS (134)
outdownS Creative Commons License 2002.02.19 0 0 134
Előhozom...
Tozatu Creative Commons License 2001.12.13 0 0 133
Szia,Demjengi!Szerintem bele,mert a Mirci a kertből akar bejönni.Sajnos a cicák igen szeretnek karmot hegyesíteni.Egy régi cicánk még bent lakott és a szék huzatát használta.Kopogtatónak próbálj meg olyan betétet tenni,amin nem tud kárt tenni.Esetleg cicabejárót,nálunk azon járnak igaz csak a garázsba.Több "okosság nem jut eszembe.Tozatu
Előzmény: demjengi (132)
demjengi Creative Commons License 2001.12.13 0 0 132
Hello! Most másik állatunkkal van probléma, mégpedig a Mircinkkel. A kertre nyíló ajtón szokott közlekedni. Itt szokott jelezni a körmeivel, vagy élezi őket, nem tudom. Lényeg az, hogy az új ajtónk alul kezd kirojtozódni. Nektek nem volt még ilyen problémátok? Mi a csudát lehetne tenni? Ez a téma bele illik a topic-ba?
demjengi Creative Commons License 2001.12.12 0 0 131
Jó ég, tényleg még ez is lehet! Meglátjuk mi fog történni. Ha még egy héját meglátok, akkor gyanakodni fogok, hogy a műmadaram vonza.
Előzmény: Tozatu (130)
Tozatu Creative Commons License 2001.12.11 0 0 130
Nálunk 4 napig nem jöttek a cinkék,mert a férjem a fekete min-max.hőmérőjét kiakasztotta a madáretető mellé.Demjengi,nehogy a madaradat felkeressék udvarlói.Tozatu
Előzmény: demjengi (128)
Plantago Creative Commons License 2001.12.11 0 0 129
Szia!

Nincs mit, remélem be is válik.

Plant

Előzmény: demjengi (127)
demjengi Creative Commons License 2001.12.11 0 0 128
Már meg is csináltam. Kinyomtattam egy A3-as papírra egy ölyvet, meg a tükörképét. Kivágtam a alakját, közészabtam egy papírdobozból a formát és összeragasztottam. Így kaptam egy életnagyságú stabil madarat. Már csak ki kell otthon függesztenem. Kíváncsi vagyok a hatására.
Előzmény: Plantago (126)
demjengi Creative Commons License 2001.12.11 0 0 127
Szia! Köszi a remek ötletet, ha nem is az üvegre, de fel lehetne akasztani egy héja képet kívülről amit a szél is mozgatna. Persze lehet, hogy ettől aztán a kertünk madár mentes övezet lenne. De megér egy próbát.
Előzmény: Plantago (126)
Plantago Creative Commons License 2001.12.10 0 0 126
Szia!

Autóutak mellett szokott lenni, hangfogónak átlátszó műanyag tábla, aminek szintén előszeretettel nekirepülnének a madarak. Ezeknél úgy védik ki, hogy van egy fekete madárkép a közepükön. Nem tudom mi a tapasztalat vele, de nem láttam még se madarat nekirepülni, se madártetemeket alattuk.

Más: könyvesboltban láttam, hogy megjelent Magyarország védett madarai, ill. Magyarország védett növényei. Gondoltam hátha érdekel mást is.

Plant

Előzmény: demjengi (125)
demjengi Creative Commons License 2001.12.10 0 0 125

Sziasztok! Képzeljétek, tegnap ülünk a nappaliba és egyszer csak egy puffanást hallottunk az ablakon. Odanézek és egy héja repült neki az üvegnek. Kicsit körözött, amíg magához tért, de utána elrepült. Kimentem a kertbe és akkor fedeztem fel egy elpusztult gerlét az ablak alatt. Hát ilyet még nem láttam amióta itt lakunk. Itt a kertben vadászott a madarakra. Pár óráig a támadást követően kerülték a madarak a madáretetőt. Azt hogy héja volt csak gondoltam ezért elkezdtem az Interneten keresni egy madárismertetőt. Találtam is egy oldalt, amiből azt sütöttem ki, hogy akár karvaly vagy ölyv is lehetett. A linket leírom Nektek, hátha valakit érdekel.

A madarak nagyon sokszor neki repülnek az ablakoknak. Őket is sajnáljuk, de az ablakokat is féltjük. Van valakinek valami ötlete, hogyan lehetne ezt kiküszöbölni? Természetesen rács szóba sem jöhet.

Tozatu Creative Commons License 2001.11.24 0 0 124
Mivel a neylonzacskót nem sikerült a fenekükre tartósan rögzíteni,ezért fogom a lapátot és összeszedem mielőtt kivasalnám.A macskákra nincs gond,mert elkaparják a jólneveltek.Most könnyű összeszedni,mert fagyos, csak gurul a lapátról.Én a fűbe könnyítőt szeretem,mert ott nem olyan feltűnő.Igaz most az avar miatt összetéveszthető.Tozatu
Előzmény: tomlaker (123)
tomlaker Creative Commons License 2001.11.22 0 0 123
amelyik a fűbe szarik, azt meg nagyon utálom!
Tom
Előzmény: tomlaker (122)
tomlaker Creative Commons License 2001.11.22 0 0 122
nálunk kutyák meg macskák vannak, de azok bőven!
szarnak az utcákra bőven!
nálatok ez milyen problémát jelent?
Tom
Tozatu Creative Commons License 2001.11.21 0 0 121
Nálunk a kutya-macska eledel boltban árulnak 2kg-os vegyes csipegetnivalót kb.200FT-ért kintikosztosoknak.Sőt 150ft-ért faggyúba kevert napraforgót is.Ha estleg tsz,vagy gazdaság,gabonaraktár van a közelben,biztos adnak a széléről e nemes cél érdekében.Nálunk is szinte egész nap torkoskodnak a cinkék.Kénytelen voltam tűztövist kötni a fa köré.nehogy a cicák is kedvet kapjanak.Tozatu
Előzmény: demjengi (120)
demjengi Creative Commons License 2001.11.20 0 0 120
Köszönöm, megpróbálom a piacon.
Előzmény: ottar (119)
ottar Creative Commons License 2001.11.20 0 0 119
Szerintem inkább menj ki egy piacra, szoktak szotyolát árulni, vmi őstermelő biztos hajlik rá hogy olcsón egy zsáknyit szállítson. Mi (ill. szüleim ) így szoktuk.
Előzmény: barnetto (118)
barnetto Creative Commons License 2001.11.19 0 0 118
Akvaristaboltban, kisállat-kereskedésekben próbáld meg!
Előzmény: demjengi (117)
demjengi Creative Commons License 2001.11.19 0 0 117
Sziasztok! Valakinek van valami ötlete, hogy hol vehetek nagyobb mennyiségben és nem drágán madaraknak magot? Építettünk egy szép madáretetőt és ezért lenne rá szükségem. Köszi a segítséget.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!