Tisztelettel, szeretnék jelentkezni fotóbolondnak. Kb 5 éve fotózom, cropos Nikon digi géppel, az utóbbi időben kisfilmre is. Fő csapásvonalam a makró, természet, de próbálkozom streettel, tájképpel, emberekkel és minden mással is. A nikon korcsmából ismerhettek páran. Szívesen osztom meg a tapasztalataimat és tanulok másoktól. Néhány fotóm elérhető flickr-en is az alábbi linken: https://www.flickr.com/photos/134609939@N07/
Samsung NX3000-et szeretném lecserélni. Tükrös legyen az új gép vagy maradjak a MILC kategóriában? A Samsungon nincs kereső és ez sokszor hiányzik. Időnként jó lenne egy régi obit is kipróbálni. Csak hobbi célra használom. Keret 200-300eFt. Mit javasoltok?
Ok, intézzük. Mivel a felvételnek megvan a saját rituáléja (a grémiumi tagok megszavazzák, és moderátor beállítja a jogosultságot, ezután kapsz egy értesítő mailt), így nem tudjuk elintézni ma, de igyekszünk.
Szeretnék jelentkezni a topikba. A fórumos pályafutásomat a Nikon D70 fórumban kezdtem még _EX néven. Részt vettem több topiktalin, nagyon szerettem azt a közösséget. Ezután a D200 és D700 fórumoknak is aktív felhasználója voltam, majd a fórum aktivitásom alábbhagyott.
Mostanában főleg analóg fotózással foglalkozom szintén Nikon preferenciával.
A taglistában több ismerős nick-et láttam, szeretnék csatlakozni a csapathoz.
A jó állvány viszonylag nehéz és merev (hogy a széltől ne rezegjen), mind a 3 irányban könnyen, fokozatmentesen állitható, birja el a gépet objektivestől, a lábát elcsúszás mentesen lehessen letalpalni terepen is meg betonon is, "kényelmesen" legyen szállitható, ne deformálódjon használat közben, (fához nem fagy oda az ember keze télen), sötétben is könnyű legyen kezelni, a fényképezőgépet tartó középső részt forditva is föl lehessen szerelni (virághoz, csigához stb.) , lehessen rá súlyt akasztani rezgés ellen, kényelmes magasságú legyen, de állitható.
400 mm alatt csak leskunyhóból esélyes a fénykép készitése, de még jobb a nagyobb gyujtótáv. Hajnalban kell menni, mire világos van már ott kell lenni és meg kell ismerni az állatok szokásait. Meg kell tanulni lehetőleg hang nélkül mozogni és mozdulatlanul kell tűrni (esetleg) a szúnyogokat.