Keresés

Részletes keresés

remilis Creative Commons License 2020.05.11 0 0 30

Ezeknek semmijük sincs. https://koronakert.hu/

Van egy szép és bizalomkeltő honlapjuk, rá lehet kattintani a kosárra, összegezi a rendelést, kiírja, mikor és mennyiért szállítanak, de előbb még telefonálnak.

Két hétre rá kapok egy e-mailt, hogy a rendelésemet törölték, készlethiány miatt nem tudják szállítani.

Ezután még fel is hívtam őket, még beszélni is alig tudott, aki felvette a telefont, de annyit azért kinyögött, hogy majd utánanéz és küld értesítést.

Persze nem küldött, de ilyen megbízhatatlan cégtől nekem semmi se kell.

A lakcímemet, telefonszámomat persze begyűjtötték. Szerencsére a valódi nevemet nem, ezért ha a megadott néven fog bárki zaklatni, tudom, hova tegyem.

Előzmény: remilis (29)
remilis Creative Commons License 2020.05.04 0 0 29

Az újfehértói Koronakert Webáruházról van valakinek véleménye?

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.03 0 0 28

Én két éve Miskolcról BP felé menet egy autópálya pihenőben szedtem borsófa bokorról termést. Már nőnek az álló borsófáim.

Előzmény: jozso830 (27)
jozso830 Creative Commons License 2015.11.13 0 0 27

Sziasztok fórumozók!

Itt is megkérdezném, hogy valaki tudja esetleg, hogy a Csüngő Borsófának mi lehet jó alanya (Caragana arborescens)? Nem lenne rossz megpróbálni szaporítani. Köszönöm a válaszokat előre is!

arpad-lajos Creative Commons License 2015.09.03 0 0 26

Keresek Rubira és GF305-ös alanyt vagy utóbbiból magot. Ha valaki tud valami forrást nagyon meköszönném.

borsika79 Creative Commons License 2015.01.17 0 0 25
Szia. Ment a válasz. Tegnap már olvastam,csak hosszú pörgős napom volt nem bírtam válaszolni.
Előzmény: B.Zoli79 (24)
B.Zoli79 Creative Commons License 2015.01.16 0 0 24

Küldtem emailt!

Előzmény: borsika79 (23)
borsika79 Creative Commons License 2015.01.15 0 0 23
Szia. A Hinnomaki piros piszkédböl szeretnék pár ágat dugványnak,esetleg még a 2 fajta ribizlidböl is. De a lényeg a piszke lenne. Tudok adni cserébe Invicta esetleg még Rukola piszkeágat.
Előzmény: B.Zoli79 (22)
B.Zoli79 Creative Commons License 2015.01.15 0 0 22

Mit szeretnél cserélni?

Előzmény: borsika79 (20)
borsika79 Creative Commons License 2015.01.15 0 0 21
Bocsánat cseréhez!
Előzmény: borsika79 (20)
borsika79 Creative Commons License 2015.01.14 0 0 20
Drukkolok!:) mit szolnák 1 kis cseréhey?
Előzmény: B.Zoli79 (4)
nézek Creative Commons License 2015.01.07 0 0 19

azt mondták a tv-ben, hogy a faiskolák/kertészeti árudák is zárva lesznek vasárnap.. az főleg április-májusban nagyon jó...

a nép akkor menne csak igazán..

nézek Creative Commons License 2014.11.26 0 0 18

ezt akartam mondani, de más jött le..

Előzmény: juhosttt (17)
juhosttt Creative Commons License 2014.11.26 0 0 17

Pont ellenkezőleg! A sok munkahelyi ideget valahol le kell vezetni! Pl az őszi ásásnál mikor lejön a kacsa csapat és szedegeti a kártevőket, meg mint egy kutya jönnek a finom falatokért, az nagyon kitud kapcsolni agyilag. Na meg én nagy gyümölcsfaló vagyok! 

Előzmény: nézek (16)
nézek Creative Commons License 2014.11.26 0 0 16

Sok sikert. Ahogy észlelem, szeretsz szöszmötölni a kertben. Te sem lehetsz ideges ember...

Előzmény: juhosttt (15)
juhosttt Creative Commons License 2014.11.26 0 0 15

Nekem se kell már túl sok, csak pár fajta mézbogyó, pár fajta füge, még kéne 3-4 fajta barack, aztán kellene még 20-30 fajta csemege szőlő is és 1 fajta körte.

A 0. évhez képest azért ez már elég kevés igény. Na majd jövőre is gyűjtögetek, aztán majd elgondolkozok, hogy a beváltabb fajtákból hogy szaporítok, ha a kert minden zuga be lesz ültetve :P

Előzmény: nézek (14)
nézek Creative Commons License 2014.11.26 0 0 14

Bocsánat,de felröhögtem ezen az érven...ilyen hozzáállás mellett biztos nem fog senki többet rendelni, és akkor annyi nekik...

A maszek kertésznek panaszkodtam, hogy feladta egy csemetéje... fel sem merült benne, hogy én rosszul gondoztam a növényt... Kérte,hogy vigyem vissza, kicseréli... Aztán kiderült, hogy a faiskola gondatlan volt..persze az több száz kilóméterre...keres más beszállítót a reklamációk miatt. A cserén kívül még kaptam egy komolyabb dísznövényt is ajándékba.

Egyébként én sem esem kétségbe, egyszer csak tele lesz a kert sok, szép növénnyel...   

Előzmény: juhosttt (13)
juhosttt Creative Commons License 2014.11.26 0 0 13

Nekem azt mondták, azért kapok mindig szart, mert keveset rendelek. Bár van 1-2 jó hely, ahol bár drágább, de jó cuccokat adnak. 

Meg halkan merem mondani, de ahol mindenből van, ott bár gazdag fajtakínálat van, de a minőség silányabb. Ahol pedig kevesebb a kínálat, ott a minőség jobb. Hát ez egy ördögi kör. De egyszer csak sikerül mindent beszerezni ami kellene.

Előzmény: nézek (12)
nézek Creative Commons License 2014.11.26 0 0 12

gyanítottam, mert mint észrevetted, nem vettem a bátorságot, hogy megkérdezzem miért nem mész be egy nagyobb faiskolába?

annak mindig oka van, hogy valaki ráfanyalodik az ilyen szolgáltatásra...tudom, én könnyen beszélek, mert innen Budafokról tíz percen belül több faiskolába is eljutok, meg olyan helyre, ahol mindenféle van.

ennek ellenére én is kipróbáltam egy katalógusos növényházhozszállítást...bebuktam.

Előzmény: juhosttt (11)
juhosttt Creative Commons License 2014.11.26 0 0 11

Az a baj, hogy 300-500 km-t nem tudok utazni pár csemetéért. Az itteni faiskolák kínálata meg olyan lemaradott, hogy az megint csak elképesztő.

Előzmény: nézek (10)
nézek Creative Commons License 2014.11.26 0 0 10

ne. már évek óta csak személyesen, a kis kezecskémmel választom ki a nekem tetsző növényeket, bármi is az. eddig még nem estem pofára.

jó, elismerem, a csomagküldéses csemetevásárlásnak is kiválóan kellene működni, mert az lenne a kényelmes, normális...

még nem az.

Előzmény: juhosttt (9)
juhosttt Creative Commons License 2014.11.26 0 0 9

Természetesen 1-2 év múlva is beszámolok, vagy leghamarabb tavasszal, hogy élnek-e  vagy halnak! Ha 5000-et költök a bokrokra, akkor megveszem egy ultra drága helyen ahol talán-talán minőség is ár-arányos. Vagy ne kergessek ilyen álmot? xd

Előzmény: nézek (8)
nézek Creative Commons License 2014.11.26 0 0 8

valószínű, hogy nincs ellenőrzés, a gyenge fizetéssel ilyen munka jár.  ...  nomegasztán el  kell adni a gyengébb, akár hulladék terméket  is....    ha reklamál az ügyfél, akkor ő tette tönkre.

szállítottak már házhoz olyan leylandit, aminek az ágvégei szép sárgák voltak... kérdem a szállítókat, en nem beteg? ááá...ez spec.ilyen fajta...   nem az volt, csak erős vashiány.

aztán ötezerből sikerült helyrehozni az összes, később feltűnt betegséget is...ma már óriaási fa.   erre mondanák: naugye...mit van oda a kedves vevő?

Előzmény: juhosttt (7)
juhosttt Creative Commons License 2014.11.26 0 0 7

NAIK Gyümölcstermesztési Kutatóintézet Fertődi Kutatóállomás:

Rendeltem fekete ribizlit, málnát, mézbogyót, szedret.

Szeder: Cserépben van, vizet nem látott...

Málna: 2 tő, a gyökere full száraz, a tövében élő sarj 1 db volt, azt is letörték csomagoláskor.

Mézbogyó: Előbb nem tudtam eldönteni h él v kiszáradt... egy lekeményedett mohás cserépben cérnavékony ágacska lenne. Ez vmi besült valami lehet... Ha ez megmarad tényleg ellenálló faj a mézbogyó.

Ribizlik: A hajtások letörve, de szerencsére akad benne élő szem ami majd kihajthat. A gyökerüket itt is kiszárították...

Összességében: olcsó húsnak híg a leve... Silány nagyon!

juhosttt Creative Commons License 2014.11.10 0 0 6

A sülysápkerti faiskolából vett egyik érdi bőtermőm 2 év után kipusztult, minden ok nélkül. A párja meg nem az a fajta...

A barackot egy debreceni faisokolából hozták, majd adták ide nekem. Annak a törzse beteg, ki van csattanva és csipázik.

A piros ízletes köszmétémből magas törzses josta lett, amelyből ráadsul az alany is kihajtott...

nézek Creative Commons License 2014.10.27 0 0 5

Most, a napokban vásároltam néhány gyönyörű csemetét(barack, egres, cseresznye) egy OBI-ban...

nagyon szép példányok, szépen csomagolt, egészséges gyökérzettel...

hogy tavasszal kihajtanak-e, az még odébb van...

B.Zoli79 Creative Commons License 2014.03.03 0 0 4

Szia.

2011 őszén vettem a starkl-től és elfelejtett kihajtani 2012 tavaszán.

Azóta került a helyére egy Kántorjánosi meggy az sem bírta ott. És letettem róla.

Most Cacanska Lepotica szilva van a helyén amit 2013 őszén ültettem. Remélem ezzel már sikeresebb leszek. 

Előzmény: borsika79 (3)
borsika79 Creative Commons License 2014.02.21 0 0 3
Szia. Fejlődik szépen a Feketics meggyed?
Előzmény: B.Zoli79 (0)
Camrom Creative Commons License 2013.11.21 0 0 2

Helló Mindenki, tutijó faiskola, Szentkirály Farkasék csak jókat tudok mondani választékban és kedvességben is.

nézek Creative Commons License 2013.10.18 0 0 1

milyen érdekes...olvasom más küzdelmét/örömét,  és azt vettem észre, hogy jééé...ez nálam is kb. így történt...

megnyugodtam.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!