Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Itt inkább a régi horganyzott vas cső okozza szerintem . Már ma reggel is lett egy újabb helyen luk a víz vezetéken . Jeleztük megint , s tettünk oda egy vödröt ,hagy csepegjen . A főni azt mondta ne is próbáljam meg úgy mint a múltkor ( gumi darab és egy ababilincs ) . Majd jönnek egyszer a város emberei és megcsinálják sok 10000 forintért .
Mi az olyan sok hibás szakaszokat régebben is kicseréltük, volt hogy csak szakaszonként.
Főleg aszályos időben a törésvonalak fölötti részöket szintén kiváltottuk új KPE csőre, olcsóbban jött ki mint tizen és huszon kilóméteröket autózni és gépezni oda hetente akár többször is. Ha fém bekötés is volt még, akkor azokat is cseréltük. Persze sok múlik a vezetés szakmai hozzáértésén, akarásán is.
Egyiket se ütlegelem ahhoz van kovács satum ! A szorításokat nem bírják ,olyan is volt eltört a menet orsója !!!! Vagy épp az anya kiszakadt a helyéből . A gép alaktrészek elég súlyosak és meg kell fogjam valahogyan .
Nem jobb errefelé sem ahelyzet ha a falú másik oldalán csőtörés van akkor az egész faluban nincs víz órákig mert az utcákfelé menő csöveken nincs elzáró szinte sehol se ,fel nem foghatom miért nem lehet szakaszolni a csőhálózatokat ! Réges rég minden utca elején el kellett volna vágni a vezetéket és betenni egy elzárót !
Mert jelenleg a felcsavarozott satu pont oda esik a fal mellé és a láncfűrészt amikor rszelem piszokul szar a falra tapadva reszelni ! De ha ugye a satu olyan lenne hogy az asztalon bárhová fel lehetne csavarozni akkor ugye odébb tenném és mindkét oldali foghoz hozzá férnék ! Van két satunk az egyik fiszen szerelt a másik meg kint ban egy beton tuskós vascsövön de azt se tudom bevinni a súlya miatt ,és ez is fel van csavarozva ! Namost ezt a mobilt kéne még mobilabbá tenni és akkor a probléma nem is lenne probléma .
Az nem a polgármestör dolga, hanem a vízműé ! Mi még a toronyban lévő tartályok födeleit is közel 2o éve hogy kicseréltük rozsdamentes anyagra. Ha problémás a szakasz, rakni köll mosató csonkokat, mint a végvezetéköknél szokásos. Mi tűzcsapokon körösztül mosattunk soxor, az is viszonylag 1xű mögoldása a dolognak.
A Dabas vízművek fennhatósága alá tartozunk. Az már biztos, hogy ott volt a hiba. A járási székhelyen (Monor) levő főnököt "elbocsájtották".
Arra sem voltak képesek, hogy tervezéskor, telepítéskor a nyomóvezetékeknél tisztító aknákat építsenek. Most ha mosás, tisztítás történik akkor az aktuális helyeken hatalmas vakondtúrás jelzi a szorgos munkát. Az újonnan épülő házakhoz nem tudják bekötni a rendszert, mert nem bírja a hálózat. Föld alatti víztározóink vannak és ezen tározóknak vaslemezből van (volt) a záró fedele ami elrohadt. Van itt baj elég.
Sajnálom az új polgármesterünket. Szorgoskodik- szorgoskodik de van mit tennie.
Ez ne jó nekem ez fix satu ezt csak felcsavarozni lehet és nem tudod bárhová vinni . Satu nem kell főleg öntvényért pénzt sem adok ,ha veszek is 100mm lesz és kovácsolt acélból ! Az emúlt 10 évben kb 5-6 satum volt 1-2 évnél többet nem bírt ki egyik sem . Tiszta szemét mind jelenleg a 35000 forintos satut próbálom használhatóvá tenni amin már a tekerőkart is cseréltem tegnap ,mert olyan pici kis gömbvas volt benne akár hogy meghúztam minden kiesett belőle .