Dánia feloldja munkaerőpiaci korlátozását Korlátlan munkavállalás Dánia május elsejétől lehetővé teszi a korlátlan munkavállalást a magyar állampolgárok számára - közölte a Külügyminisztérium csütörtökön az MTI-vel.
itthon kéne munkalehetöséget teremteni, akkor ide is adóznának. ehelyett mennek olcsóert angliába és még oda is adóznak, hacsak nem valami átverésröl van szó. volt már rá példa.
Te milyen nagy hasúról beszélsz??Mert az apukámról te csak igy ne magyaráz te néma Amugy meg ő nem megy,meg az hogy ki hova megy meg az ő dolguk,apum kisebbség elnőke őt csak megkérdezték,mi nem tudunk a fejleményekről,azt se tudjuk ki szervezi,de az a fő tőlünk nem megy senki,az meg h ki megy hadd menyjen,remélem sikerül neki!!De nem kéne itt ilyen szemét modon besZologatni,!!Amugy meg lesz tolmácsuk
36. hozzászólás viperetta335 2009.04.15. 11:24
Bizony,úgy igaz,hogy Angliában hosszú sorok kígyóznak a munkaközvetítők előtt,és az eddig kint dolgozó magyaroknak is veszélybe került a léte. Elképzelni nem tudom,hol van az a kertészet,ahova ilyen nagyhasú,hajolni nem bíró embereket várnak,akik ráadásul alapszinten se tudják magukat megértetni.És lesz tolmács is!Nem lenne semmi kiutazni velük,aztán tudósítani erről a nagy kalandról...
Igen! Így helyreáll a kozmikus egyensúly is, hiszen a cigányság végre felszabadul a rasszista magyar elnyomásból, és szabad akaratot kapva, elmehet dolgozni. A művelt Nyugat lelke is megpihenhet, mert nem sütik rá a rasszista bélyeget, hiszen fehéreket dolgoztat. Egyben megbüntetheti a cigányság elnyomóit, akikért a kutya sem fog sírni. Évszázados terror, kíméletlen elnyomástól szabadul fel a kisebbség. Végső határ részükre, a csillagos ég! Remélem, ez megjelenik majd a Népszabóban is!?
Isten áldása kisérje őket útjukon. Találják meg számításaikat, találjanak maguknak tisztes megélhetést és ha szükségük van rá, új hazát e rasszista, cigányokat elnyomó, náci ország helyett.
Akkor talán a nemrasszista, magyarfób, országmegszálló multik is kénytelenek lesznek a dolgos cigány nép híján, a henye magyarokkal is megelégedni a magyarországi munkahelyeiken.
Én dolgoztam cigányokkal. Küldtek haza pénzt valamennyit, ez igaz, de olyan dolgokat is megvettek maguknak itt a távolban, amit otthon nem is gondoltak volna, ill. ha otthon látja asszonyka, akkor kikaparta volna a szemét apukának. Arról nem is beszélve, hogy pont Angliában tüntetnek nyakra főre a külföldiek ellen, mert az angolok is rájöttek, hogy a budipucolással keresett pénzre sincs ráírva, hogyan lett és a "ha a lét a tét" akkor mindegy, milyen munkáért, csak fizessenek. Szerintem hamarabb hazajönnek, mint most azt én gondolom.
Lásd, 33-as. Mellesleg, mindenkit kivágnak nyugatról, hogy a hazaiak kapjanak állást. Innentől nagyon büdös ez az egész logisztikai ügy. Mennek rabszolgának.
azért ez egyéni szerencse dolga is, meg szervezésé, kapcsolatoké, mittudomén, a kint már egy ideje dolgozó lengyelek, lehet, ennyiért tényleg nem akarnak kapálni
:-)) Nem rossz magyarázat. Eszembe jutottak azok a magyar fiatalok, akik Spanyolországba mentek ki ültetvényekre dolgozni. Ott is ingyen volt a szállás, táplálkozás, meg miegymás. A végén annyi pénzt nem kaptak, hogy eljöhessenek onnan. Magyarán, rabszolgák voltak. Az irataikat páncélban tartották, és stoppal jöttek haza. Spanyolországból, ez nem kis teljesítmény. Mellesleg én úgy tudom, Angliában remek kertészek vannak. Indiaiak.:-)
Mohácsi kell ide, majd megoldja ezt az ősi fasiszta hozzáállást. Leszámol a többségi söpredékkel. Aztán kivándorol Amerikába, mert ott nincs rasszizmus.
A Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ fontosnak tartja, hogy a külföldön dolgozni kívánók minél pontosabb információval rendelkezzenek a munkavállalás körülményeiről – mondta Rimányiné Somogyi Szilvia, a munkaügyi központ főigazgató-helyettese. – Tanácsunk, hogy soha ne higgyenek a túl csábító ajánlatoknak. Egy átlagos magyar munkavállaló külföldön rendszerint a minimálbért kapja, ez a nyugat-európai országokban a hazai minimálbér mintegy ötszöröse. Ha szállást vagy ellátást is kínál a munkaadó, annak ellenértékét a keresetből levonja. Fontos, hogy előre, írásban rögzítsék a levonások mértékét. Célszerű tisztázni, hogy kell-e munkavállalási engedély az adott országban, s ha igen, hogyan lehet azt megszerezni? Kinek a feladata az engedély beszerzése? Amennyiben nem kell munkavállalási engedély, kell-e regisztráltatnia magát? Van-e a fenti eljárásoknak olyan költsége, melyet a munkavállalónak kell megfizetnie, ha igen, mekkora ez az összeg? Mik a főbb adó- és társadalombiztosítási szabályok, mik a megélhetési költségek? Ha magánközvetítő révén jutnak állásajánlathoz, mindig győződjenek meg arról, hogy a közvetítő regisztráltatta-e magát a telephelye szerint illetékes regionális munkaügyi központoknál.
Nyilvántartásba nem vett magánközvetítő szolgáltatásait soha ne vegyék igénybe. S még egy jó tanács: soha ne fizessen magánközvetítőnek közvetítési, regisztrációs vagy egyéb díjat. Útlevelét, lakcímkártyáját, személyi igazolványát soha ne adja át a munkaadónak vagy a közvetítőnek, mert így azonnal kiszolgáltatottá válik. Ha ehhez a munkaadója vagy a közvetítő mégis ragaszkodna – azzal az indokkal, hogy szeretné tudni az otthoni elérhetőségét – készítsen az okmányokról fénymásolatot, és azt adja át. Ettől az eljárástól csak abban az esetben térjen el, ha a fogadó ország jogszabálya (például Angliában) előírja a felsorolt dokumentumok valamelyikének a szükségességét regisztrációs vagy egyéb célból, és a regisztrációt a munkaadója intézi.
Most nem azé', de higgyem el, hogy havi 250000-ért fehér embert nem találtak kapálásra, aki még picit pötyög is angolul? Ez szerintem vagy kamu, vagy megszopatják őket.