Ez talán rendben is lehetne. De ez azt jelenti, hogy egyetlen kormányülésen sem volt szó az előrehozott választásról? Azért ez minimum furcsa. Vagy csak nem figyelt? :-)
Bazeg, közel három éve van napirenden az előrehozott választás kérdése. Az MSZP és a kormány a poklok poklának állítja be, minden lehetséges és minden lehetetlen módon ellene érvel. Ez a tökfej meg addig nem jutott el, hogy ennyit megtudjon róla??
Ebből is látszik, mennyire a hatalommánia mozgatja az MSZP-t és a kormányt, nem észérvek miatt, hanem a hatalom megtartása miatt nem akarják az előrehozott választást.
En nem tartom akkora tragedianak, Gyenegesi onkormanyzati miniszter, az onkormanyzaroknal ugy van, hogy barmikor is van rendkivuli polgarmester valasztas, a mandatuma csak a kovetkezo orszagos valasztasig tart. Azt, hogy az alkotmany mas passzusait nem tudja betu szerint, nem latom ez miert baj. Jo, most beegett vele, es ezt nem tudni igenytelenseg, de semmi nem kovetkezik belole arra vonatkozoan, hogy hogyan latja el a feladatat.
amúgy meg a szocik álma lenne egy gyenesei féle 1 év, hiszen most simán nyerne a fidesz, jövőre meg lehet, hogy csökkenne a népszerűsége a válság miatt.
szegény csaj (nem tudom a nevét) igazán köpni-nyelni nem tudott, úgyhogy kiegyezett egy döntetlenben, mondván bár biztos benne, hogy 4 éves ciklust kap a most megválasztott parlament, de azért majd utánanéz.
Engem mondjuk ervekkel mindeig meg lehet gyozni...:-) Szvsz azok mondjak, hogy nem egyertelmu, akik hozzam hasonloan rosszul ertelmeztek a leirtakat. Azt azert fenntartom, hogy en maskepp fogalmaztam volna meg. Pl. igy: ------------- Új országgyűlési választásokat - az Országgyűlés feloszlása vagy feloszlatása miatti választás kivételével - az Országgyűlés megválasztását követő negyedik év április vagy május hónapjában kell megtartani. ------------- Ezt nehezebb lenne felreerteni.
ha teged ilyen egyszeru volt meggyozni, akkor azert meg erdekelne, hogy kik mondjak azt, hogy az elorehozott valasztas csak 2010-ig tartana (eddig gyenesei es szanyi) es milyen erveket hoznak fel (ha egyaltalan)
Koszonom, hogy ram szantad az idot! Az a helyzet, hogy az "előző Országgyűlés megválasztását követő" kitetelt felreertettem, ezert kavarodtam ossze. Szegyenlem, de igy alakult...
Nem csodálkozom, hogy itt tartunk! Gyenesei pofájához mert nem találok jobb kifejezést rá hozzáfért az, hogy a vagyonosodási nyilatkozatába unokáit, barátait írja be mint értékeit. Jó, hogy nem a seggét törölte a nyilatkozatba és úgy adta azt vissza. Azt hiszem éppen ideje, hogy ezektől az emberektől egyszer és mindenkorra megszabaduljunk.
Ha előrehozott választást kell tartani akkor nem érvényes ez rész:
"...az előző Országgyűlés megválasztását követő negyedik év április vagy május hónapjában kell megtartani." - hiszen pont ez a lényeg hogy a négy évhez képest, előbbi időpontban történik a választás.
Viszont ezt követően érvényesíteni kell ezt: "...az előző Országgyűlés megválasztását követő negyedik év április vagy május hónapjában kell megtartani." - mert azt nem részletezi, hogy milyen módon történő megválasztást követően. Tehát bármely módon megválasztott Országgyűlés mandátuma a megválasztást követő negyedik év április vagy májusáig tart (az új választási időponttól függően). Ez nem biztos hogy pont négy év egyébként.
Ha választás 2009. június 9-én megtörténne, akkor a mandátum 2013. április, vagy májusáig tartana, de akkor is addig tartana ha 2009. novemberben lennének a választások.