A libák tömése sérti az állatok jogait. Eközben egtyes cégek honiak és külföldiek gátlástalanul árulják a romlott, mérgező élelmiszert. Büntetést nem fizetnek, a tevékenységet folytatják következmények nélkül. Miért nem lehet velük legalább olyan szigort tanusítani, mint a libatömőkkel?
Azt hiszem, látom mi a baj, Te tájékozott vagy az etológiában, ráadásul gondolkodsz is. Így nehéz lesz a 4mancs védőivel felvenni a harcot, mert nem egy nyelven beszéltek.
Pontosan. Vannak tiszteletre méltó állatvédő csoportok, amelyek valóban a tényleges állatkínzás beszüntetését követelik - de nem egy-egy ország ellen tüntetnek globális gyakorlat esetén.
A 4M konkrétan csak a magyarokat szívatta, ezért is lehet tudni, hogy idegen érdek áll a hátuk mögött.
Egy valódi állatvédő ráadásul tájékozódik és tisztában van azzal, hogy pl. egy kutyát szöges nyakörvvel tanítani nem kegyetlenkedés (mivel a valódi, éles fogak szorítását utánozza, ami dominanciaharc és nevelés során bizony rendre megesik két kutyaféle között), mindaddig, amíg nem okoz vele tartós és maradandó károsodást (pl. annál fogva emeli föl a földről), hanem csak rövid rántásokat, végszükség esetén a megadásig tartó szorítást alkalmaz a tréner. Egy valódi állatvédő tehát az elektromos nyakörvek ellen fog küzdeni, és elsősorban az "ugatás-stop" cuccok ellen (amik pl. olyan vegyi anyagot spriccelnek ki, amely kegyetlenül irritálja a kutyát), mivel ezek valóban kegyetlenek (a természetben hányszor találkozik kutya a nyaka köré tekeredett elektromos angolnával?!)
Azt még hozzátenném a jó összefoglalásodhoz, hogy ezek az "állatvédők" azon túl, hogy valahonnan pénzt kapnak és ennek a pénzadónak egyengetik az útját, önmagukat kvázi hatósággá nevezik ki. Olyan nyilatkozataik vannak, amelyeket egy törvényi háttérrel feljogosított hatóság adhat ki. Bár sokszor egy hatóság sem merne pl egy 4mancs stílusú nyilatkozatot kiadni, mert a hatóságot jogszabályok kötik, s túlzás vagy megalapozatlanság esetén pillanatok alatt elmarasztalja a bíróság. Az "állatvédők" (és hasonszőrű társaik) viszont nyugodtan mószerolhatnak, vádaskodhatnak, őket nagyon nehezen lehet bíróság elé citálni. Ebben van a veszélyességük, mert a hülyeséget rosszindulattal ötvözve szinte büntetlenül tehetik.
nem ez az első téma, ő éppenséggel egy harmadnick (az Izzó Szál a másodnickje). Egyfolytában hazudozik, mást nem is tud. Az a fajta állatvédő, amelyik képes volna mindenféle állattartási dolgot betiltani, csak mert szerinte árt az állatnak, még akkor is, ha egyáltalán nem, sőt.
Az sem érdekli, hogy egy haldokló gazdaság utolsó kevés működő cégének egyikét vágták tönkre hamis vádakkal, a lényeg, hogy szegény, amúgy nem kínzással tömött és vágott libuskák ne szenvedjenek.
Az végképp nem érdekli tehát, hogy a libák nem szenvedtek a magyar módszerektől.
Ő és elvtársai kedvelt módszere a szórakozást (bikaviadal, bikafuttatás, rodeó, stb.) összemosni az élelmezéssel (liba- és kacsatömés, vágóállatok szállítása, tartása, stb.).
Nem hajlandók változtatni a retorikájukon azután sem, hogy mindenhonnan azt kapják vissza, hogy talán nem kéne egy kalap alá venni a kettőt, mivel szórakozni mások kárán nem szükségszerű, enni viszont igen (és nem, a vegetarianizmus nem megoldás, mivel a Homo Sapiens sapiensis emésztőrendszere, testi alkata, metabolizmusa alapján egyértelműen és 110%-osan mindenevő, tehát kisebb hatásfokkal használja föl a növényi eredetű táplálékot, mint egy növényevő lény, illetve a húst is gond nélkül el tudja fogyasztani, továbbá mindebből fakadóan a kiegyensúlyozott táplálkozás, amiben zöldség, hús, gyümölcs egyaránt jelen van, a legmegfelelőbb).
Továbbá az említett "libuska" olyan mértékben ostoba, hogy képtelen arraaz alapvető különbségtételre is, hogy attól, hogy valaki szeret állatot enni, még nem fogja utálni, gyűlölni az állatokat, sőt.
Azt meg már meg sem említem, hogy amíg kutyát neveltem, elég sok módszert láttam és próbáltam is ki, és mindenhol azt láttam, hogy azok a kutyák szerették rajongásig gazdáikat, akiket jól tartottak ugyan, de nyomatékosan elmagyarázták nekik, ki a főnök és ki a beosztott. A kutyák így működnek, és mind magunk, mind gyermekeink, mind a kutyánk érdekében a legtöbb és legjobb, amit tehetünk az az, hogy egy pillanatra sem felejtjük el, nekünk kell a főnöknek lennünk. Ezzel megakadályozható pl. az, hogy önveszélyes legyen az eb (úton átrohan, fölzabál ezt-azt [akinek mérgezték meg már kutyáját, az tudja, hogy az alapvető nevelés szerves része a "csak a gazda kezéből fogad el ételt" diszcíplina]), vagy hogy megtámadja a kisgyermekeket (a családon belüli kutyatámadások szinte mindig abból fakadnak, hogy a kutya magát a csecsemő/kisgyerek fölé helyezte a hierarchiában, és ezért kötelességének érezte, hogy megnevelje alkalomadtán. Ami a kiskutyáknak nem árt a szőrük miatt, az az emberkölköknek bizony csúnya sebeket okoz).
Mindenféle háziasított állatnál megvannak azok az alapvető tulajdonságok, amelyek alapján nagyon hasonló, teljes mértékben az életből vett példákat lehet leírni (lovak, macskák, kecskék, stb.).
A fent említett "libuska" esetében én pl. határozottan megtiltanám akár hatóságilag is, hogy bármiféle állata legyen halon, vagy hörcsögön kívül, mivel alkalmatlan a vezetői szerepre, tehát semmiféle ragadozó, vagy csoportban élő állat nem adható a keze alá, mivel azokból ön- és közveszélyes állatokat tudna csak "faragni".
Ehh. A lényeg az, hogy van két idióta 4M-párti majom itt a kapcsolódó topicokban.
Bocs, most látom, hogy ez az első téma, amihez hozzászóltál. Gondolom, hit alapú állatvédő vagy. Helyes. Csak tudod, nem szép dolog emberek sokaságát munkanélkülivé tenni, mert akkor viszont nem vagy emberbarát.
Mit mondjak, engem is elkapott a depresszió."Ez az egész libatömés Magyarország szégyene." A franciáké meg az, hogy szegény osztrigákat elevenen falják fel.
A nagymamámat kéretik békén hagyni, cserébe egye fene, vállalom, hogy a te olvasatodban én szexista bunkó vagyok. A kifinomultat visszautasítom. Mi, bunkó, eldurvult lelkű parasztok a világot és a libákat picit másként látjuk, mint a manikűrözött körmű fajtársaink.
Elolvastam a hozzászólásokat és elszomorodtam. Ez az egész libatömés Magyarország szégyene. Kit érdekel, hogy itt üzleti konkurenciaharcról van szó (persze, hogy egy ilyen magas labdát a konkurencia kihasznál ) Jót röhögtem az állatbarát libatömő nagymamákon, nyilván hasonlóak a "bikát nagyon tisztelő" torreádorokhoz, ugye? Ők is ezt mondják. Vissza is állíthatnánk a bikaviadalt, medveheccet. Végül is az állatok arra valók... Sőt egy neves akadémikusunk szerint a libák kifejezetten szeretik is a tömést. Ő természetesen semmiféle lobbiérdeket nem képvisel, nem úgy, mint az alapítványos csajszi akit, a nem szexista, nem bunkó de nagyon kifinomult hozzászólók agyba-főbe libáznak.
Úri csemege? Nagyanyám mindig tartott kb. 20 libát, én legeltettem őket a gyöpön. Aztán befogta öket tömni, s így- hűtőszekrény nem lévén- hetekig liba volt minden vasárnap az ebéd. A májra már rá sem tudtunk nézni, anyám leöntötte zsírral, s azt vittem kenyér között az iskolába,s nem értettem a városi osztálytársaimat, akik elcserélték velem a finom parizerjükre.
Nagyanyám a bolondulásig szerette az állatokat, de tudta, mire valók: arra, hogy megegyük őket. Enkezével tömte mindegyiket. Sokkal okosabb volt ezeknél az úri libáknál, akik a lila lelküket akarják lenyomni a mi torkunkon.
Van három liba, mindegyik egy-egy telepről kerül ki.
A. liba (Hungerites): mája 3-4x, mint a normál alapállapot, B. liba (szabadon tartott): öntömő liba (ez genetikailag van kódolva náluk, olyan mint a téli álmot alvó állatok telezabálása) mája 2-3x, mint a normál alapállapot, C. liba (francia, német): mája 10x, mint a normál állapot
Szerinted melyik liba szenved, melyiket kínozzák? És vajon az A. liba szenved, vagy a hungeritesek ugyanúgy egy ösztönt használnak ki, mint a nyomozók a drogkereső kutyáknál?
"..ezeket a szárnyasokat erre a célra, az emberiség élelmezésére tenyésztették ki, genetikailag, idegileg. Állományként, és nem egyedekként kezelik őket, és nem simogatásra, szeretgetésre tartják. Ezért elítéli a Négy Mancs „blokádját"."
Mostanság jöttek rá, hogy mégsem jó így, ergo most meg kezdik kihajigálni az ezzel kapcsolatos baromságokat. DE. Volt az ezzel foglalkozó baromállatoknak munkája évekig, és lesz is, hiszen most vissza köll csinálni a dolgokat.
De nem arra a felére, amelyik a hízott liba máját eszi.
Ráadásul elég szűk réteg nálunk, aki libamájjal tömi magát.
Ez mindig is úri csemege volt, az is lesz.
Csak míg eddig megkaphattuk a piacon a paraszttól(nem pejoratív értelemben paraszt!!!) 4500-5000 Forintért addig ezután, talán már karácsonyra lesz az 6-7000 is.
A Tescoban meg az Auchanban pedig nem magyar libamájat fogunk kapni, hanem franciát.
Persze, hogy több ember kell hozzá! Egyik ember ráhúzza a gépre...a másik kettő előtte lefogja a teljesen megvadult libát. A mondás szerint sok lúd disznót győz...viszont a májbetegséggel küzdő liba veszélyesebb társainál...így embert is könnyedén győz le.
Most, hogy nem tömnek libát...ott a libetelepen csak csontgyenge libák vannak. Azok maximum egy kismalacra veszélyesek. De csak ha többen vannak.
ha képes vagy indokot mondani arra, hogy miként lehet elérni, tömés nélkül, ne tarsd magadban, keresd meg a termelőket és képezd őket tovább, biztosan hálásak lesznek neked érte. persze ha képes vagy rá...
ettem már tömött és nem tömött kacsát ( nem csak májat ) és nem lehet összehasonlítani a kettő húsát sem.
tehát az empátia kizárólag a nem tömött árisztokrata ludakra és a.... hogy is mondta naiv? az ál-állatvédő kozmopolita multibérencek, vagy mik -re jellemző?