Keresés

Részletes keresés

kisérőlevél Creative Commons License 2008.10.01 0 0 200

Szerintem a FORMA I. vezérekért jött, mert a dugóban máshogy nem jutottak volna ki Mogyoródra.

Élhető Budapest :(

Előzmény: Törölt nick (199)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.02 0 0 199

Nem mentőhelikoffer volt véletlenül?

Előzmény: kisérőlevél (198)
kisérőlevél Creative Commons License 2008.08.02 0 0 198

Ma (szombaton) reggel fél kilenckor a Belváros közepén viszont kb fél órán keresztül egy helikopter próbált meg leszállni szép nagy zajjal.

Ebben a városban mindenkinek mindenhez van joga, csak a pihenéshez nincs.

kisérőlevél Creative Commons License 2008.07.30 0 0 197
Egyébként az hogy van: a petárdázás tilos a tüzijáték nem?
Előzmény: Tzp (196)
Tzp Creative Commons License 2008.07.29 0 0 196
"

Az alkotmányos jogokba belefér, ha valaki egy évben, egy éjszaka, tíz percig tűzijátékot rendez."

Ez érvényes péntek vagy sztombat estére, de nem vasárnap hajnalra.

Megy ugye neked semtetszene, ha 100 embernek 10 perces tüzijátékra lenne kedve...10 perces eltéréssel a közeledben.

Előzmény: MayItBe (179)
parafeno mén Creative Commons License 2008.07.29 0 0 195

A fene se szenved...

Viszont szomorúan látom, hogy a primitívség és az irígység milyen aljas indulatokat vált ki egyesekből, hogyan járatják le, hogyan alázzák meg magukat.

Előzmény: MayItBe (193)
kisérőlevél Creative Commons License 2008.07.29 0 0 194
Melyik alkotmányban olvastad a vasárnap hajnali 4:30-as tüzijátékhoz való jogot?
Előzmény: MayItBe (193)
MayItBe Creative Commons License 2008.07.29 0 0 193

Miért irigykednék? Én spec. nem állhatom a tűzijátékot, de nem vitatnám el senki jogát arra, hogy évente egyszer, tíz percig ünnepeljen. (Sőt, a kétszeri jogát sem.)

Miért nem kérdezed meg a topicnyitó szerencsétlen áldozatot, hogy a háromnapos nyafikázás helyett miért nem aludta ki magát vasárnap ebéd után, csendes magányában, bepótolva ezzel a tízperces tűzijáték okozta szörnyű alváshiányt?

Itt szenved három napja ... és nem érti, miért visszataszító az ún. "érvelése" ...

:-D)

Előzmény: kisérőlevél (192)
kisérőlevél Creative Commons License 2008.07.29 0 0 192

Miért nem irigykedsz inkább arra a bulizó felfújt baromra, aki leszarja, hogy a környéken vasárnap hajnalban aludni szeretnének, mert neki és a haverjainak bulizni van kedve tüzijátékkal.

Előzmény: MayItBe (179)
geszthi Creative Commons License 2008.07.29 0 0 191
Nem vagyok babonas, de ezt a topikot ma estig hanyagolni kellene...
parafeno mén Creative Commons License 2008.07.29 0 0 190

Nekem kéne?

Miért?

Közel húsz éve mást sem hallok, mint, hogy "Budapest, a liberális város!"

Magyarázza el neked az, aki ezt kitalálta és hasznot húz belőle.

Én csak azt látom, hogy nincs gazdája, le van rabolva és robbantva, élhetetlen és a közlekedését tönkreverték, a lakóit sarcolják. Kosz, mocsok, hugyszag, hajléktalanok. Öregasszonyt megbünteti a közfelügyelet, mert a kertjéből hajnalban leszedett két csokor nárciszt és árulja, hogy kenyeret vehessen, vagy gyógyszert...

Te, én holnapig írni tudnám, hogy mit követtek el a liberálisok az elmúlt időszakban, és hogy mi mindent nem tettek meg.

Menj át a szomszédba, Bécsbe, vagy Prágába. Csodálkozni fogsz.

Ott nem Demszky és a liberálisok irányítják a várost.

Ilyen egyszerű. Talán magyarázatnak is elég a kérdésedre.

Előzmény: Törölt nick (189)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.29 0 0 187

No, de az sem sokkal jobb, ha valaki reggel 7 -kor nekiáll  sövényt nyírni motoros fűrésszel.

Valahogy senki sem törődik más nyugalmával. Evidens, hogy korán reggel kell füvet is nyírni.

Akik ezt csinálják nálunk, nyugdíjasok vagy unatkozó milliomosok. Ha hétközben csinálnák, még csak nem is durcognék. De hétvégén azért talán aludna is pár ember.

Ha itt már szóba került a tolerancia, akkor a másik fél (akit nekem tolerálnom kéne) is gondolkodóba eshetne, hogy vajon ezzel most zavarok -e másokat...majd később (korábban...) csinálom inkább.

De ebben az országban nincs 'közös érdek'...csak 'magán érdek'. Ha valami kell nekem vagy meg akarom csinálni: megcsinálom, elveszem, megszerzem...leszarok másokat.

Elég elterjedt mentalitás lett ez...politikai beállítottságtól függetlenül.

Előzmény: parafeno mén (181)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.29 0 0 186
Életfogytig tartó villamosszékben végrehajtandó golyó általi akasztást! Utána jöhet a felnégyelés.
Előzmény: Törölt nick (170)
parafeno mén Creative Commons License 2008.07.29 0 0 185

Ez a mélypont. No comment.

Előzmény: MayItBe (184)
MayItBe Creative Commons License 2008.07.28 0 0 184

Te szegény áldozat!

Attól, hogy hosszú sorokat szentelsz a minősítgetésemnek, nem leszel meggyőzőbb. Sőt ... :-D)

Tulajdonképpen teljesen felesleges volt bárki olyan beírása ide, aki rá akart ébreszteni arra, hogy legfeljebb akkor keltenél magad iránt együttérzést, ha ki lennél téve az effajta tűzijátékozásnak napról-napra, hétről hétre. Vagy legalább havonta. Esetleg negyedévente. Akkor tán valóban zavaró lehet, ha mondjuk hét közben, ilyesmiért nem tud valaki aludni és ez hátráltatja a munkavégzésben is.

Képtelen vagy felfogni, hogy egy kétmilliós városban egyszerűen nincsen jogod arra, hogy mindent annak rendelj alá, ami a te önző kényelmedet szolgálja.

Igen, van olyan esemény emberek sokaságának életében, amit szeret megünnepelni, még akkor is, ha Budai Sznobékat ez - évente egyszer, tíz percre! - zavarja. Milliók együtt tudnak ezzel élni az országban, a világban. (...és van pár hülye, aki nem.)...mindössze alacsonyszintű tolerancia kelletik hozzá, más nem.

Valószínűleg villaparkod közepén elszoktál tőle, hogy a városban élnek emberek, akik - ha úgy tetszik, triviálisan mondva - nagy ívben szarnak a te igényeidre. Évente egyszer, tíz percig.

És ez így van jól!

Azt pedig, hogy irántad a sajnálaton kívül bármi mást is éreznék, nyugodtan lefogadhatod!

Kérd meg a komornyikot, legközelebb jobban zárja be a spalettákat.

Előzmény: parafeno mén (181)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.28 0 0 183
Azt csak sejtem milyen a liberális város, de azt tudom milyen a nem az.
Költözött ide egy hangos család, a nacionáléját hagyjuk és 1 héten belül ott volt 30 ember baltanyéllel bottal, ki mit ért, hogy két percük van elkussolni vagy kiverik őket az utcából.
Utána csönd lett. Két hét múlva elköltöztek, mindenki legnagyobb megelégedésére.

Na ez a polgári város.
Előzmény: Nanotapasz (10)
parafeno mén Creative Commons License 2008.07.28 0 0 182

Tudod azon már olyan sok, hozzád hasonló magas IQ-ju kiválasztott ül, hogy nekem nem jutott hely...

Előzmény: 33nev (173)
parafeno mén Creative Commons License 2008.07.28 0 0 181

Én is szerencsésnek vélem magam, hogy nem laksz itt...

Az SI-faktor elég magas nálad, szedni kéne rá valamit, tán még időben szólok!

Van valami végletesen egyszerű a nézetrendszeredben, amiért egy kicsit irigyellek is...a magad kis eszével azt hiszed, hogy itt a magas labda, találkoztál egy önző, intoleráns, türelmetlen emberrel és most jól bedöngölöd a betonba és te meg mennybe mész a dicsősségtől, oszt' még budai is az illető, nosza, rúgjunk utána!

Szóval megpróbálom a te szinteden, ami sok másnak nyilvánvaló:

az, hogy ezt a topikot én nyitottam, az nem azt jelenti, hogy csak engem ébresztett fel a vasárnap hajnali valóban önző, tapintatlan, durva kivagyiság.

Csak egy minimális erkölcsi szint, egy parányi igényesség magammal szemben

és nekem eszembe nem jutna jó pár ezer embert hajnalban felébreszteni.

Ami történt az törvénytelen, durva agresszió a város lakói ellen, te pedig az elkövető daróc bunkó helyett engem próbálsz regulázni!

Egy olyan városban, ahol közel húsz éve egy liberális szemléletrendszer és módszeres agymosás az uralkodó, nem is csodálható végül, hogy van egy csomó olyan ember, aki normálisnak tarja azt, hogy valaki vasárnap hajnalban úri-murizik,

feltünési viszketegségében felveri a várost. Ezek aztán kínpadra vonnák, megköveznék nem a tettest, hanem az áldozatokat.

Igy lettek szocializálva, ezt látták otthon. Szomorú. Ez van.  :(((

Előzmény: MayItBe (175)
parafeno mén Creative Commons License 2008.07.28 0 0 180

Kösz a liberális jó tanácsokat! Ilyenekkel van tele a padlás meg a hócipőm.

A város meg a jóvoltukból olyan, amilyen.

Előzmény: Törölt nick (172)
MayItBe Creative Commons License 2008.07.28 0 0 179

A minimális tolerancia emberi tulajdonság.

Az alkotmányos jogokba belefér, ha valaki egy évben, egy éjszaka, tíz percig tűzijátékot rendez.

Ez a nem budai kerületek lakóit is megilleti.

A kivagyiság és az önzőség rettentően undorító tulajdonság.

Előzmény: kisérőlevél (177)
kisérőlevél Creative Commons License 2008.07.28 0 0 178

Nem én nyitottam és én sem tudtam aludni a vasárnap hajnali tüzijátéktól.

Gondolom valami vadbarom elszállt ürge bulizott a Margit híd pesti hídfőjének valamelyik állóhajóján és leszarta, hogy mások pihennének, mint ahogyan azt is, hogy rá is vonatkoznak a jogszabályok.

A rendőrségnek hivatalból el kellene járni az ilyenek ellen.

kisérőlevél Creative Commons License 2008.07.28 0 0 177

Az alkotmányos jogok mindenkit megilletnek. Képzeld, még a belső kerületben lakókat is.

Az irigység viszont bűn.

Előzmény: MayItBe (176)
MayItBe Creative Commons License 2008.07.28 0 0 176

Könnyezem a topicnyitóért ...2008-ban egy éjszaka - ráadásul vasárnapra hajnalodó éjszaka! - nem tudott délig aludni ... hát förtelem!

Ti tényleg azt hiszitek, hogy az van rendben, ha egy város lábujjhegyen jár, mert Budai Előkelőék - hazatérve kettőkor - délig aludnia akarnak?

Aludjon délután, mikor eltelt  a paprikáscsirkével(+nokedli), tán még jól is esik...

Előzmény: Törölt nick (59)
MayItBe Creative Commons License 2008.07.28 0 0 175

Hát tényleg ... ez szörnyű!

Egyszer történik - és te mindjárt kivered a hisztit.

Arról még nem hallottál, hogy türelem? Megértés? Vagy az csak neked jár ki?

Hallod, nem laknék a szomszédságodban! Ekkora egy kekecet ... (feküdj le aludni ebéd után ... )

Előzmény: parafeno mén (17)
Nanotapasz Creative Commons License 2008.07.28 0 0 174
nehanyan probaltak. nem ertette meg. en inkabb a troll szurot hasznalom:))
33nev Creative Commons License 2008.07.28 0 0 173
Ez egy rohattjó topik! Mindegy, csak ütni lehessen az ellent!

Könyörgöm! Valaki nyit egy topikot azzal, hogy vasárnap hajnali 4-kor nem hagyta aludni a tüzijáték. A 4. hozzászólásban még azt is elárulja, hogy a Kis-Svábhegyen esett ez a szörnyűség, miközben a tüzijáték a pesti oldalon volt a Dunától befeleé 1-2 km-rel.

Megesett csaknem kétszáz hozzászólás, és még senki nem küldte el a halál... -ra drága kedves topiknyitót. Legalábbis nem a hülye hazugságáért, mert amúgy demszkigrád és liberális város, minden van itt. Klassz, tényleg.
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.28 0 0 172
Ám ha arról írnál amiről szó van, mindjárt talán érthető is lenne!
De nem baj drágaságom! Fordulj apucihoz, majd ő elmagyarázza! Ámbár lehet, hogy ő már tudja a lelke mélyén: reménytelen!

No már most picinyem: ha a Demszkit akarod fikázni, akkor nyiss egy topicot azzal a címmel: az a **** Demszki! És ne keverj bele tüzijátékokat, mert akkor mások esetleg mást is hozzákevernek, és akkor mindjárt kiderül, hogy nem is annyira a Demszki a ****, hanem te!
No ennyit erről kicsi husom! Pá!
Előzmény: parafeno mén (171)
parafeno mén Creative Commons License 2008.07.28 0 0 171

Tudod, Leo, veled csak az a baj, hogy hülye vagy. Nem több.

Minek kapcsán próbálsz összemosni össze nem illő dolgokat? Könnyebb neked az élet, ha azt mondod: igaz ugyan, hogy hülye vagyok, de a szomszédom is az?

Hogy jön össze nálad a hajnali tűzzel játszás meg a tüntetések?

Demszky védelmében is túlliheged itt a dolgot és olyan szervilisen nyalod az alfelét, hogy már neki is terhes lehet. Csökkentsd kicsit a (nyelv) csapásszámot!

Pihend ki magad, aranyom!   :)))

Előzmény: Törölt nick (170)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.28 0 0 170
"Folyomány: úgy meg kéne büntetni, hogy belezöldüljön az elkövető füle!"
1. Rajta! Hadd szóljon!
2. No és mi járjon a város közepén köveket és molotov koktélokat hajigálóknak? Ha arányosan vesszük: legalábbis felnégyelés, és a testrészek közszemlére tétele a város legfrekvetáltabb pontjain! Nemdebár?
3. A grafiitizők ellen éppen most indult hajtóvadászat, az első már horogra is akadt! Semmi "önmegvalósítás" (amit D. irónikusan mondott, annak, aki érti az iróniát!) ám abban biztos vagyok: karóba húzni nem fogják (mee az a libbsi demcki!!!) Max 2 év fenyegeti, ámde ha a bíróságaink szerint a többkilós flasztreket hajigálók megússzák felfüggesztettel...ebben a bíróságaink döntenek, nem a Demszki!
Előzmény: parafeno mén (142)
VEE Creative Commons License 2008.07.27 0 0 169

Az I. kerületi topicban ma délután 3/4 3-kor kérdezte Kísérőlevél, hogy ki hallotta a ma hajnali tüzijátékot. Sajnos erre mi is felriadtunk a Várban. És bizonyára még több tíz- vagy százezren, mert ilyenkor mindenki nyitott ablaknál alszik. A másik topicban már borítékoltam, bizonyára egy öntelt fickó szülinapja volt, mégpedig valószínűleg az 50. Kiváncsi lennék, hogy bejött-e a tippem.

Csak azt nem értem, hogy miért nem lehet pontosabban behatárolni, hogy mindez hol történt, mert hétfőn igenis intézkedni kell. És ha mindenki ír egy levelet, e-mailt a BRFK-ra, muszáj intézkedniük. Persze elsősorban az újságíróknak kellene utánamenni a témának. De itt általában mindenki - és ez pártállástól független - úgy gondolja, hogy miért pont ő szóljon. Meg különben is, már túl vagyunk rajta...

Ez azért nem egészen helyes, mert ha ma egy valaki megtehette, akkor hamarosan más is követni fogja, hiszen Budapesten naponta ötezer embernek van szülinapja, és a nagy szegénység ellenére bizonyára van közöttük néhány, aki megengedheti magának ezt a kis puffogtatást.

Szóval nem kell ennyiben hagyni, hétfőn mindenki szóljon, írjon, mert ez eszkalálódni fog. A Kossuth tér sem fajult volna odáig, ha naponta ezrek tettek volna panaszt. Nekünk például sikerült már a Dísz térről máshová tetetni egy alkotmányozó nemzetgyűlést. (Persze ebben lehet, hogy nemcsak a mi előzetes tiltakozásunk volt a döntő, hanem esetleg a Sándor palota alkalmazottai is odaszóltak...)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!