Orbán elmondta, nemzetünknek is van nagy helytartótanácsa, amely sápadni és reszketni méltóztatik. A mi helytartótanácsunk sápadtan oktatja ki az Alkotmánybíróságot, a népet, a médiát, küldik el egymást a legkalandosabb helyekre, ám legszívesebben a népet váltanák le.
Osszefogassal ?! Igen?
AZ ILYEN FIDESZES nepet gyalazo es levaltani akarok utan volt bor a kepen a neplevaltast a Kormany nyakaba varni?
Amikor a LEGKOZELEBBI BARATJA es hu csinovnyikjai (Vezenylotabornok Andras) ilyeneket mondogattak eveken at?!
...(2006 Junius, Erdely) Azt mondta, a magyar társadalom fele proletármentalitással él. Az pedig nem más, mint a magabiztos, feltörhetetlen ostobaság. Olyan hülye vagyok mint a föld, ellenben rettenetesen magabiztos - jellemezte. Gyurcsány Ferencről azt mondta, mióta az ország többsége megválasztotta, ő már nem hisz semmiben. [size4]Ha őt meg tudta választani a magyar nemzet, akkor ez az ügy menthetetlen.
(2002. Aprilis, Budapest )"Elég jó lenne ha Magyarország Debrecen lenn...de ha már Mo nem lehet Debrecen...az se lenne utolsó ha nem lenne egy ilyen b]BÜDÖS PROLI FŐVÁROS..."..."Egy hét múlva vasárnap Magyarország nem fogja engedni azt, hogy a vízfejű Budapest, ezen belül Pest lumpenprolijai döntsék el, mi történjék ezzel az országgal"
A túloldalon a plebs van, a csürhe van, ezek nem etikus emberek Gyurcsány Ferenc egy köztörvényes bűnöző.
"Innen üzenjük minden változást akaró polgárnak: mi harcolni fogunk, a következő két hétben is harcolni fogunk. Nem magunkért harcolunk, Magyarországért harcolunk, a jövőnkért harcolunk, és mindent megteszünk a győzelemért."
Orbán: A népszavazás előrehozott választás Index/MTI 2007. december 8., szombat 16:15
Az Európai Néppárt prominenseinek jelenlétében hozta nyilvánosságra a Fidesz Erős Magyarország című programját, amely Orbán Viktor Fidesz-elnök szerint alapja lehet egy majdani választási- és kormányprogramnak. A pártelnök szerint a dokumentum fontos lépés afelé, hogy a magyarok helyreállítsák önbecsülésüket. "Fontos pillanat lesz Magyarország életében a népszavazás, lényegében egy előrehozott választás lesz"-mondta a Fidesz elnöke a párt "Erős Magyarország" című programjának szombati bemutatóján, Budapesten.
Orbán Viktor szerint egyre több ember ébred rá, hogy a jelenlegi kormány tevékenysége kifejezetten káros, mert "egy eltökélt üzleti csoport keményen szembefordult a magyar társadalommal" - ezt a Magyar Nemzet karácsonyi (!!!) számának adott interjújában nyilatkozta a Fidesz elnöke. Orbán szerint ezek miatt "Magyarországnak előrehozott választásokra van szüksége". Orbán szerint a népszavazás "az utolsó demokratikus eszköz, amit a kormányzati rombolás megállítására bevethet".
A Fideszt okolják a jelenlegi gazdasági helyzetért 2008-03-15 13:06:00
Több száz ember vonult a Fővám térről a Március 15. térre, ahol Demszky Gábor főpolgármester tart ünnepi rendezvényt; az árpádsávos és nemzetiszínű zászlót lobogtatók nyíltan közölték, céljuk a rendezvény megzavarása. ... A tüntetők a Fideszt okolják a jelenlegi gazdasági és társadalmi helyzetért, mondván, a múlt vasárnapi népszavazás eredményeként az igen szavazatok többsége jogosítványt ad arra, "hogy még a mai nap elkergessék a kormányt". A város különböző pontjain vonulgató csoportok között egyre több a kopaszra nyírt, fekete bakancsot és bomberdzsekit viselő fiatal, és mind többen fogyasztanak az utcán dobozokból és üvegekből alkoholt.
Biztosan ez is előfordul. De talán ez a kevésbé jellemző és noha ilyen anomáliák előfordulhatnak, azt hiszem ezzel együtt is ez a járható út. Valszeg többet hozna összességében, mint vinne.
Azért ezzel érnek kudarcok is. Egy lumpnál pl. azt mondtuk, hogy kifizetjük a villanyt. Erre már másnap hösugárzóval fűtött. Egy másiknak jegyet adtunk, hogy csak kajára költheti a saját boltunkban. A boltosnak is megmondtuk mit adhat érte. Erre már reggel hétkor féláron árulta a parizert a bolt előtt.
Mert kicsik vagyunk és sebezhetőek! És a miniszterelnökünk alkalmatlan az ország érdekének érvényesítésére!
Orbán egyszer nagyon szőrmentén utalt rá, hogy nagy cégekkel nagyon óvatosan kell bánni, mert ha nem úgy ugrál ahogy ők fütyülnek, akkor sok nagyon fontos embertől kap telefont az ember. Ő mondta, hogy kapott is nem keveset. De az elvhez tartotta magát. Gázár esetében max infláció!
Én mondjuk sokféle segélyt átalakítanék természetbeni juttatássá. És valamihez kötném is. HOgy a pénz ne az uzsoráshoz menjen, hanem a valós problémát oldja meg. Pl ha éhes a gyerek, akkor zsömlét neki...
Innen kezdve tök mindegy hogy milyen szinekben indulsz, nekem akár SZDSZ-es is lehetsz, akkor is rád szavaznék. Mert jól csinálod amit csinálsz! Gratulálok és csak így tovább!
Én is adócsökkentéssel és a segélyek közül a szoc segély eltörlésével tudnék egyet érteni. Valamint a csp befagyasztásával esteleg nagyobb minbérnél teljesen adókedvezményre való átállással. Én most 48 ezer cspt kapok de lemondanék róla, ha az adóból levonhatnám.
Ez lenne reform. Ez lökést adna a gazdaságnak. És ezt okos közgazdászok ki tudják számolni, hogy mennyit lehet engedni, mennyit lehet elvenni, hogy egyensúlyban maradjon a rendszer.
PErsze az tényleg tarthatatlan, hogy cigány családok segélyből, sok címen összesen 130,000 Ft nettó jövedelemhez juthatnak munka nélkül. Ezt nem lehet fennt tartani.
Olyan másfél éve foglalkoztam ezzel. Azóta szerintem csak rosszabb a helyzet.
A villany ügy az friss információ, 25%-kal magasabb, mint Németországban.
Nem tudom, ki emlékszik rá, de volt olyan év, amikor a Deutsche Telekom éves nyereségének több mint fele a magyar piacról volt. A másik fele meg a többi hat országból.
De ha nem úgy lesz azt a nép már nem fogja beszopni. :) Remélem poulizmussal itt már senki nem fog tudni tőkét kovácsolni magának. Vagy majd megint előjönnek a randalírozók, és szétverik a fél várost. :)
Sokkal kevesebben mint gondolják magukról. De ez már nagyon off. Azért elmondom: én most polgármester vagyok - ahogy elnézem az én drága választóim arcát még kb. 2 évig - és kb. 6 hónap után összehívtam minden munkaügyi központba járó arcot (szoc segély, járadék, semmi, kicsitrokkant stb) meg egy csomó munkaadót és elmondtam, hogy tessék dolgozni, mert aki dolgozik azt akár reggel hatkor a saját kocsimon viszem be de aki nem az csak azt akkor és annyit kaphat ami feltétlenül jár. Sajnálni soha semmikor senkit nem fogok. Az 50 emberből eddig 20 helyezkedett el 15 legálisan állandó munkahelyre. Lassan kezd megváltozni a falu szemlélete: nincs alantas munka, nincs finnya. Ha dolgozol (takarítasz a kórházban, vagy szemeteskocsi hátán állsz) akkor menő vagy, ha meg nem, akkor eredj a menők után. Átlendültünk a kritikus tömegen: a munka lett a trendi. Azelőtt meg: ha volna olyan állás amit megfizetnek.... meg ilynek egymást vállán sírtak a nagy sajnálatukban.
Persze, tréfásan mondta a 30 évet. Ezt nem vitatom. De a lényegi kérdéshez Megyó nem akart hozzászólni. Csak hajtogatta, hogy nem lesz gázáremelés. PEdig mondom, nem ezt kérték tőle!
2001-ben tényleg volt vita. De a gázár akkor is csak inflációval nőttek. Akkor ajánlotta fel a kormány, hogy ha a MOL nem bírja a gázüzletág veszteségét, akkor az állam megvenné tőle az üzletágat. Aztán a MOL nem akarta eladni és maradt az inflációval történő emelés.
Ebben mi a nem korrekt? Nem is értem a kritikádat?
DE a Gyurcsányos kérdésemre megint nem válaszoltál. Pedig elég részletesen leírtam, hogy Ő miért elfogadhatatlan. Érted a problémát?
Igen ezzel egyetértek. Azt támogassák és segítsék aki dolgozik. Aki nem, az meg ne kapjon támogatásokat, meg segélyeket. Nem vagyok rasszista, de rengeteg cigány pl. a gyerekeik után kapott pénzekből élnek. Szóval az ilyen ingyenélésen kellene változtatni.
nem igérték 30 évre a gázár befagyasztását , ( ez egy baromi nagy hülyeség)ugye azért ez szimpla rosszindulat, másrészt 2001. őszén a Fideszben viták folytak arról, hogy 12 vagy 40- %-al emeljék a gáz árát. Ti azt mondjátok " Orbán utálat ", én meg azt : tényleg lehet így élni, hogy soha mondjátok az igazat, a valódiról nem is beszélve ?
Akárhogy is, 2010-ben a FIDESZ fog hatalomra kerülni. Nagyon kíváncsi leszek milyen irányt vesznek a dolgok. Fizetnék én kórházi napidíjat meg vizitdíjat is, csak látnám már végre, hogy jó irányba halad az a szekér, és van értelmes hozadéka a meghozott törvényeknek. Nem egy nagy kapkodás az egész.
Azért energiaár ügyben, még mind a mai napig nem sikerült senkinek válaszolni egy kérdésre. Miért va az, hogy az energiaárak Magyarországon az Eu átlagárak fölött vannak 5-10 %-kal. Sőt a villany jelenleg 20%-kal.
Mert könnyen a pofájába verik az embernek a gázártámogatást, (amit sokaktól utólag visszavettek, mondvacsinált indokokkal, meg betarthatatlan határidőkkel).
De mitől drágább eleve az ár? Valakik q-va sokat keresnek rajta, az állam meg asszisztál hozzá.
Igen, a Fidesz sem tökéletes. De mint tudjuk ellenzékben van 2002-óta. Ebből következően tevőlegesen csak a kormány és azok pártjai felelősek az azóta történtekért. ÉS ezzel nem akarom a Fidesz hibáit kisebbiteni.
A gázárnál az a baj, hogy a Fidesz soha nem azt kérte, hogy ne emeljék a gáz árát.
Fidesz végig következetesen azt kérte, hogy mindig max az inflációval emeljék.
És erre mondták, hogy nem lesz gázáremelés, és ezt 30 évre megígérték. Holott nem ezt kellet volna, hanem csak annyit, hogy mindig max inflációval. Ahogy amúgy akkor 4 évig szokás volt.
De Gyurcsányra visszatérve érted, hogy mi a fő problémám vele?
Igen! Nem lehet Gyurcsányon elverni Medgyessy elhibázott 1,5 évét. De nem is kell, mert 2004-2006 között Ő minden alapot megadott arra, hogy a magyar politikában Ő persona non grata legyen