Sajnálom, h nem fordítok semennyire, de most évvégi hajtás volt, meg kiélvezem még a nyaram első hetét, és utána 1,5 hónapig itthon fogok (szó szerint) rohadni. Addig fordítok. Ígérem. Mint oly sokszor.:)
Honnan? www.feliratok.hu ott az egyik mirrorra rá, és azon keress rá arra, h madorjan, kihozza az első évadot.
Nos, akkor feltenném az első topikkérdést: kinek melyik a kedvenc jelenete/része? Nekem személy szerint végtelen sok kedvenc jelenetem van (Mr Simnock, Hugh's split personality, Get-well card, Derek ..., Mystery song, Protest song (All we got to do is...) és még nagggyok sokan mások...) Kedvenc részem: 1x05... Kezdve a Treasure Island-paródiától a Simon Cliturison át a kistanárosig minden! (A kistanáros jelenet messze a legjobb az egész sorozatban... BASTARD. Otherwise good!)
Másik topikkérdés: ki a fene az a Roy Hattersley? Wikipedián utánanéztem, de nem derül ki számomra, hogy Fry-ék miért utálják?!
A port.hu szerint amiről madorjan beszél az "A tudás hatalom" (Absolute Power) c. sorozat. Stephen Fry filmjei Mondjuk én még egyiket sem láttam. Sajna nincs BBC Prime-unk, úgyhogy marad a Kingdom a Hallmarkon. Thibi: Hanyadik résznél járnak?
Wow, miket meg nem tud az ember...:) Én a múltkor láttam a BBCPrime-on egy sorozatot Stephen Fry-jal... meghízott, megőszült, és olyan szétszívott hangja van, hogy nagyon, de még mindig Stephen Fry!:) És a kevés nézhető prime-os sorozatok közé tartozik...:)
Én is nagyon bírom a "srácokat" a humorukat, mindent ami Fry&Laurie. Épp tegnap olvastam, hogy Stephen magyar származású (minden jó emberben vagy egy csepp magyar :)). Anyai nagyapja a most már Szlovákiában fekvő Surányban volt a cukorgyár igazgatója mielőtt disszidált Angliába. Az otthon maradt rokonok szinte mindegyike odaveszett Auschwitzban.
Köszi madorjan, hogy lefordítottad az 1. évadot! Minden elismerésem! Tele van nyakatekert szófordulatokkal!
Bebiggyesztek egy képet is, szinesítsük az oldalt! :)
Bitang régen a BBC Prime-on is ment, de azóta nem találkoztam vele (nagyjából akkor, amikor a Prime megjelent mifelénk úgy 6-7 éve, hogy aztán megint eltűnjön... most h úgy két éve megint van lehetőségem nézni, azóta nem volt)