Tűvé teszem a híradásokat, de nem látom sehol hogy a Nemzet Egysége, akinek ez alkotmányos munkaköre, ott lett volna az Élet Menetén. Ez már a második gyávasága, vajon melyik lesz a következő? Esetleg augusztus 20-án is elbújik?
Sólyom: A holokausztra minden európainak emlékeznie kell
2007. április 16. 15:33
Sólyom László köztársasági elnök a holokausztra való emlékezés fontosságára hívta fel a figyelmet, amikor hétfőn látogatást tett a Holokauszt Dokumentációs Központ és Emlékhely Páva utcai épületében.
Az államfő a látogatás után újságíróknak úgy nyilatkozott: a holokauszt nem olyan esemény, amire ünnepi alkalmakkor, évente egyszer kell emlékezni, hanem olyasmi, amire minden európai embernek folyamatosan emlékeznie kell. A holokauszt olyan botránya történelmünknek, amelyet mindenkinek fel kell dolgoznia emelte ki Sólyom László, majd hozzátette: míg ezt nem tesszük meg, addig magunkkal sem lehetünk tisztában. Hangsúlyozta: örül, hogy nagyon sok iskolás látogatja a kiállítást, mert ez a központ fontos nemzeti intézmény.
A köztársasági elnök a Holokauszt Dokumentációs Központ és Emlékhely igazgatójának, Martinkovits Juditnak a meghívására látogatott a központba a holokauszt emléknapján, ahol megtekintette a Jogfosztástól népirtásig című állandó kiállítást, amelynek a magyar holokauszt a témája. A kiállítás célja, mint a bejáratnál olvasható, hogy a faji ideológia által fizikai megsemmisítésre ítélt magyar állampolgárok, azaz a zsidók, vagy a magyar törvények által annak minősítettek, valamint romák szenvedéseit, üldöztetését és legyilkolását elbeszélje és bemutassa.
Magyarországon hivatalosan az Országgyűlés 2000. évi döntése szerint , 2001 óta emlékeznek meg minden év április 16-án a holokauszt áldozatairól, mert 63 éve ezen a napon állították fel Kárpátalján az első magyarországi gettót. A magyarországi holokauszt emléknapja és a nemzetközi holokauszt emléknap ebben az évben szinte egybeesik: az utóbbi április 15., míg az előbbi április 16.
A holokauszt idején hatmillió zsidó pusztult el, közülük több mint egymillióan az auschwitzi gázkamrákban. Auschwitzot a legnagyobb magyar temetőnek is nevezik, mivel minden harmadik halott magyar zsidó vagy cigány volt. A magyarországi zsidóság tömeges deportálása az ország 1944. március 19-én történt német megszállása után kezdődött a vidéki zsidóság gettókba, majd lágerekbe hurcolásával, ahonnan csak mintegy tizedük tért vissza.
Lehet ,hogy a protokolfonoke elotte kioktatta az illendosegrol bar nem elegge, mert a KE-nek bizony az allami zaszlo felvonasakor ott illik lennie.Kepzeljuk el jul 14-et a francia koztarsasagi elnok nelkul Parizs helyett a kanadai franciaknal.
Annak en is orulok,hogy nem Szily lett ,de nem vartam azt ,hogy Solyom ilyen lett ettol meg most sem tamogatnam Szily-t.
Hogy ki lenne jo? En 89-ben a 4 igenes szavazaskor Nils Horgelsont, Eric Claptont , es Clint Eastwood-t es a kopasz dokit javasoltam a Szomszedok cimu TV sorozatbol,mint lehetseges jelolteket egy azota mar reg megszunt szegedi fuggetlen hetilapban ,a cikk valamikor 89 nov elejen jelent meg. Ma se mas a velemenyem
Nezd nekem tokmindegy hogy a KE mit csinal azota amikor egy kitunteteskor az atadaskor nem fogott kezet egyesekkel, mert ott o nem sajat magat hanem a Koztarsasagot kepviseli es azokat a Koztarsasag tuntette ki,nem o ,vagyis az illeto iranti szemelyes erzelmei semmit nem szamithatnak ilyenkor en akkor ot leirtam azzal hogy egy nagy taho a KE-okunk es felolem azota azt csinal amit akar ,nem erdekel. Csak mindig ratesz az elozokre egy ujabb lapattal. Kisebbel ,vagy nagyobbal.
te vergodsz itt nem a ballib en meg vegkepp nem. Mellesleg van par eleg kozvetlen infom rola meg pecsi idoszakabol akkor is egy elegge korlatolt ,felfujt holyag volt nem valami brillians kepessegekkel.Meg azelottrol ,.hogy politikai palyara szanta magat.
Szerintem egyáltalán nem volt bumfordiság részéről, hogy nem vett részt az Élet Menetén. Ha egyáltalán nem emlékezik meg a Holocaustról, az lett volna bumfordiság.
Blablabla. Suket duma. Es akkor milyen rendezveny volt az a mulhatatlanul fontos ize marcius 14en, Erdelyben, ami miatt nem ert ra felvonni itthon az allami zaszlot?
Most olvasom, hogy a ferit megint elragadta a hév. Zéro toleranciát hirdetett. Megkérdezném, hogy ezt törvényesen hogyan képzeli illetőleg ez mit jelent?
Hulye vagy ,hol irtam en ,hogy kotelezo. Illik dehat a KE eleg bumfordi volt mar mas dolgokban is.Kulonosebben engem meg nem is erdekel hova megy es hova nem en mar a masodik bunkossagakor leirtam es felolem azt csinal amit akar.
Mert erdélyben magyarok/székelyek élnek. Nem is nagyon igyekszik a román vezetés részt venni az ünnepeinken, főleg nem alkotmányosan. De én nem is várom el tőlük. Ők románok semmi közünk hozzájuk.
Kotelezonek nem kotelezo de illett volna mert tobbszazezer magyar allampolgarrol van szo akik kozul nem is mindenki volt zsido raadasul,mert ugye a magyar Karady Katalint es Javor Palt is taborba zartak a nemetek,megha ok tul is eltek.