Az állomási klozetok állapotáért szerintem az állomásfőnököt kell(ene) kérdőre vonni. Kérdés, hogy a takarítónőtől megköveteli-e a rendes munkát. Tudni kell azt is, hogy az utazóközönség nem törődik a renddel és tisztasággal. A klozet használhatóságát biztosítani kell, nem pedig bezárni a klozetot. (Aztán ha megy az utas, akkor esetleg nem találják a klozetkucsot bd meg)
Azért írtam GYSEV-et, mert Soprontól-Ebenfurth-ig a GYSEV vonalra IS érvényes MÁV arcképes igazolványommal ingyen utazom. A tények tények maradnak akkor is, ha az ÖBB az állomás fenntartója, üzemeltetője.
Sajnos több helyen zárva tartják az állomási klozetokat. Néhány helyen kiírják, hogy "a kulcs a főnöki vagy forgalmi irodában van". Nemrég jártam a GYSEV-hez tartozó Ebenfurth állomáson. Ott is zárva tartják a klozetot, kulcs a forgalmi irodában megjelöléssel. Én részben megértem az "okát" ennek a magatartásnak, de ez mégsem jó megoldás az utas szempontjából.
Már nem dohányzóként is egyet értek veled fautas.Kellene minden vonaton egy dohányzó kocsi,a dohányzó utasoknak.A vc-k tisztasága pedig kizárólag az utasoktól függ.Naponta utazom és látom.Pécsig 2x használom és tudom hogyan hagytam ott,láttam kik használták.Nem kimondottan ezt figyelem,de észre veszem.Egyébként a kosz és a rongálás nem csak a vonaton hanem körülöttünk mindenhol jellemző.Egész környezetünk koszos.Ez egy korosztálynak köszönhető,akit nem nevelhet sem a pedagógus,sem a szülő.
Van ebben igazság, de talán jobb lett volna megtartani a régen bevált gyakorlatot a dohányzó és a nem dohányzó utasok elkülönítésére (a 20-30%-nyi dohányzó szakaszban hamutartókkal). A WC-ben dohányzás nehezen bizonyítható, a büntetés szigortása nem old meg semmit. Ezen kívül szerintem nem az otthagyott cigarettahulladék a legzavaróbb kosz a vonatok WC-jében.
Sziasztok!Az is biztos,hogy nem a kaller vizelte össze.Naponta utazom a Bp-Pécs vonalon és megállapítottam,hogy az utasok többségének csak vagonban lenne a helye.Indulás után megyek kezet mosok.Tiszta mindennel feltöltött illemhelyet látok.Ezután beindulnak a dohányosok.Bent bontja ki a cigis dobozt,papír a budi mellé.A hamu a kézmosóban és szerte szét.Van a 10-es kocsi,ami a kerekesszékes és babakocsis utasok részére lett kialakítva az Inter Cyti vonatokon.Ezt kimondottan szeretik a dohányosok.Egymásnak adják a kilincset.Pécsre érve a trágyadombbal egyenértékű a mosdó.A kalauz levizsgálja a jegyeket és megy a dolgára.Meg konfliktust sem akar szerintem
A múltkoriban ugye Szolnokon voltam, felhasználtam ezt az alkalmat, hogy megnézzem, milyen is a tisztasága a vonat wécéjének. Nekem, mint régi vonatozónak a vonat vécéjéről egy olyan hely jut eszembe, amiből messziről dől a húgyszag, az ajtó a legtöbb esetben nem zárható, s a[...] Bővebben!Tovább »