A "piréz" a fantázia terméke, ilyen népcsoport a valóságban nincs. Mégis: a magyarok többsége határozottan ellenzi a "pirézek" betelepülését az országba - akárcsak az arabok, a kínaiak vagy a románok befogadását. Magyarországon a felmérések szerint erősödött az idegenellenesség
A Ferenc József földön kivül még voltak a Habsburg birodalomnak illetve az Osztrák-Magyar Monarchiának kisebb gyarmatositási akciói , törekvései, amelyekben ha kis mértékben is de magyarok is részt vettek.
- A Mária Terézia által alapitott Trieszti Kelet indiai Társaság támaszpontot létesitett a Kelet-afrikai delagoa öbölben és átmenetileg elfoglalta a Mária Terézia ( mai nevén Nicobár ) szigeteket.
- A Kina ellen inditott Waldersee expedicóban az Osztrák-Magyar Monarchia is részt vett. Bár a Santung félsziget alapvetően kvázi német koncessziós területté ( gyarmattá ) vált, de egyes városnegyedek , kisebb területek például Csingtato egy része a Monarchia felügyelete alá került. Valamelyik Frei Tamás müsorban is volt szó arról, hogy a santungi bortermelést ( dél afrikához és Kaliforniához hasonlóan magyarok kezdték el. ) Csingtaóban ma is élnek magyar családok leszármazottai. Egyébként az első világháborúban a Königin Elizabeth csatahajó horvát és magyar tengerészekkel hősiesen védelmezte Csingtaót a japán támadással szemben.
Talán nem véletlen hogy Széles Gábor is Csingtaóban hozott létre Magyar-Kinai vegyesvállalatot.
Bár igaz ami igaz Csingtaóban a németeké volt a főszerep, ennek következménye hogy a legjobb kinai sör ma is Csingtaóban készül.
Az őslakosok jó része idegenkedve fogadja a magyarul nem is beszélő szlovákokat, akik többnyire továbbra is Pozsonyban dolgoznak, és az adót sem Magyarországon fizetik. Ráadásul fittyet hánynak a helyi szokásokra..."A feszültség érezhető. Megjelennek itt, és az a legelső, hogy minden írott és íratlan szabályt fel akarnak rúgni. Nem köszönnek, és nem veszik fel a falu szokásait..."A betelepülők meglehetősen jól vannak eleresztve anyagilag, s esetenként irreálisan magas összeget is hajlandók adni egy-egy ingatlanért. Rajkára egyébként az elmúlt négy év alatt mintegy 400 szlovák állampolgár költözött be, s körülbelül 130-140 ingatlant vásároltak fel a 2600 fős lélekszámú községben. A betelepülők többsége a polgármester szerint nem tud magyarul...."Sokan féltik a község jövőjét. Úgy látják, egy második Trianonnal fenyeget. Nem tartják kizártnak, hogy a területfoglalás szervezett keretek között zajlik."
A saját balfaszságunkat nem fogom takargatni. Bocsánat, de a köztereinken már túl sok seggfejnek van szobra. Nem lehet mindent a "balsorsra" fogni. ;>
Igen, mindig is támaszkodnunk kellett külföldre, de érdekes pl. a románoknak ez valahogy jobban ment. Pedig ők "csak" szőröstalpú kecskebaszók. Nyomorban is éltek egy ideig, de nincs adósságuk, szóval pár év múlva már jogosan röhögnek rajtunk.
Nem tudok arról, hogy befogadtak volna. Arról tudok, hogy elvágtuk a torkát, aki az utunkba állt, szíjat hasítottunk a hátából, aki nem mondta el, hol a zseton és úgy telelövöldöztük nyillal, akinek nem tetszettünk, hogy úgy nézett ki, mint a sündisznó és kinyiffant a disznaja.
Az etelközbe visszazavarás meg meg lett kísérelve néhányszor a burkusok által, csak nem jött össze.
Arról nem is beszélve, hogy nem kapás-kaszás népfelkelők voltak, hanem jól kiképzett csapatok... Ezeket a támadásokat a Magyar Királyság hosszú távon nem bírta volna ki. Ide egy másik nagyhatalom PÉNZE kellett. Emlékeztetnék, hogy a Fekete Sereg sem magyar felszereléssel harcolt, és a fegyverek kemény pénzbe vannak...
Ez nem az időn múlott. 70 ezres seregeket tudott küldeni a szultán. Ezt csak egy másik nagyhatalom volt képes hosszú távon ANYAGILAG állni. Az ország egyszerűen nem jövedelmezett annyit, amiből futotta volna a védelemre. Itt csak az lett volna kérdés, hogy hány évvel tudjuk elhúzni a megszállást.
Oh, értem. És ma a törökök testvérnek tekintenek minket valamint felszabadításnak írják le a hódoltságot. Szóval mi mindig beszopjuk a szakállas trükköt. ;>
A pirézekkel kapcsolatban a legtoleránsabban az a két társadalmi csoport viselkedne, akik más (valós) etnikumok/nemzetek esetében is a leginkább befogadóbbak, de még ezekben a körökben is elenyésző ez a szélsőségesen liberális álláspont (az egyetemet végzettek 12%-a, a tanulók 9%-a).
Nem csupán a deli leventék ódzkodnak a pirézektől, hanem a multikulturalizmus emlőin nevelkedett törpeminoritás is erős xenofóbiát mutat. Azt is mondhatnánk, a pirézeket még a Gizella utcában sem szeretik. Hová jut így a világ!? Én nem értem...
kilenctizenegy válasz | megnéz | könyvjelző 2007.03.08 01:08:01 (259) Le Pen kimondja azt, amit a franciák többsége érez, de nem mond ki: hiba volt az arabokat beengedni és kell valamit tenni a helyzet megoldására, különben idő kérdése és rámegy az ország. Előzmény: Talpas Mohaar (258)
Talpas Mohaar válasz | megnéz | könyvjelző 2007.03.08 01:16:28 (260) Igen a francia köznép ezt gondolja, bár errõl a kérdésrõl részleteiben nem beszélgettem csakis olyanokkal, akinek a véleménye csak egy szelete a francia egész sajtnak, lévén hogy értelmiségi francia ismerõsöm, akivel idáíg eljuthattam volna a beszélgetésekben,--nincsen. A melós- és kisember, akikkel pl. egy strandon is el lehet alkalmilag beszélgetni, és 1-2 óra alatt iskinyílnak egy ser mellett:- nagyonis nem szereti a szociálkódis arabi tömegeket. Előzmény: kilenctizenegy (259)
Mi a véleményetek? Leírtam tegnap, amit gondoltam, na már nem egyszerűen véleményközlő formában, ergo ne tessék "komolyan" venni. (Vagyis de. Csak ne szó szerint.), mármint a hm.. érdekes Tárki-felmérésről. Lehet hagyni ott kommentárt is a két idevágó bejegyzésre! :) -
Hódítással. De nem is arról volt szó, hogy örökre békét akart volna, csak egy kis időre, mivel Perzsia lekötötte. Az a kis idő elég lett volna egy ütőképes hadsereg felállításához.
De nem szándékozom vitázni erről, mert továbbá már nem vág a topik témájába. A magyarok már a honfoglalás előtt is más népekkel éltek együtt, csak mindig voltak emberek nálunk is és haragosainknál is, akiknek jól esett a "nacionalistáskodás". Persze mindig a nép szívott.
14.000.000 folyóméter új yacht épült tavaly. A gazdagok soha még nem gazdagodtak ilyen ütemben. Sajnos a gazdagodásnak két motorja van. Az egyik a technológia és a gyártás Kínának passzolása, a másik az új őslakos-európai generáció felnevelésének megspórolása. Ez 30-50 évig nagy jövedelmet eredményez a vezetőknek, de aztán brutális pofáraesés várható. Mindaz, ami felépült a reneszánsz óta - azt tesszük most tönkre.
Amíg ilyen épületek az Arab-félszigeten vannak, addig csodálattal megtekintem őket a nyári szabadság alatt. Amikor Európában épülnek tömegével, az egy hadüzenet Európának.
Honnan veszed ezt? A saját mecsetet gyújtanák fel? Valószínűtlen. Én inkább azt mondom, hogy ha az idegenek száma közelíti az 5 százalékot akkor a kultúrális surlódások JELENTŐSEN növelik az erőszakos cselekmények valószínűségét.
Sztem nagyon is helyes hogy nem vonzzuk az idegeneket, ne jöjjenek ide. Ne járjunk úgy mint a franciák, hollandok, svédek, angolok, hogy el kell tartani a sok arabot, niggert, azok meg cserébe robbantgatnak meg gyújtogatnak..