Annyira gáz már ez a nagytudású jegybankelnök, hogy újabban már lakatot tesznek a szájára.
2009.01.19 14:27
Simor András jegybankelnök influenzás, ezért az eredeti tervekkel ellentétben nem ő, hanem az alelnök Karvalits Ferenc tartja a kamatdöntés utáni sajtótájékoztatót - jelentették be a helyszínen.
Valóban. Rohadtul túl jól élnek ezek "az állam csöcsén lógó" csibész potyázó nyugdíjasok és a gyermekes családok, valamint a betegek, kórházi ápoltak és rokkantak, köztudottan miattuk állt fejre a nemzetgazdaság! Ha ezeknek sikerülne végre egyszer jó alaposan megszorongatni a tökét, egyből felvirágoznék az ország! Menjen Simor a jó édes a__ba! És akor még nagyon finom és úri voltam! :(
"A túlköltekezés két fő tételeként – amelyekre a visegrádi országokban kevesebbet költenek –, a szociális, jóléti és lakásépítési támogatásokat, valamint a felhalmozott államadósság kamatait említi a jegybank elnöke. Magyarország olyan jóléti rendszert működtet, amit a gazdaság nem képes eltartani-"
"Kifogásolja többi között a minimálbér növelését, amivel szerinte egész iparágakat űztek el, sőt javasolja, hogy vizsgálják felül, szükség van-e a minimálbér intézményére, "
Köszönjük Gyurcsány:
"a szociális segélyezésnél pedig olyan gyakorlat folytatását javasolja, ami - a munkaképesek esetében - kényszerít a munkára. "
A hosszú távú gazdasági növekedés visszaesésének okai közül azt emeli ki, hogy drágán termelnek Magyarországon, kevesen dolgoznak, alacsony a kutatás-fejlesztés és az innováció hatékonysága, „túlméretezett és egyúttal kevéssé hatékonyan működő bürokrácia telepszik a gazdaságra", valamint „egy álszent és erkölcstelen pártfinanszírozási rendszer és az ezzel párosuló virágzó korrupció drágítja a közbeszerzéseket és torzítja a gazdasági döntéseket". Mindezek fő okát abban jelöli meg, hogy Magyarországon túladóztatják a munkaerőt, ezzel biztosítva azt, hogy Magyarországon a költségvetés kiadásai elérik a GDP közel 50 százalékát, miközben a visegrádi országok átlaga 40 százalék körül van. Ennek megfelelően a jegybank elnöke szerint 2000-2500 milliárd forinttal kellene mérsékelni a kiadásokat, hogy utána ennek megfelelő adócsökkentéssel ismét versenyképessé lehessen tenni a magyar gazdaságot.
Gyurcsány meg intézkedik:DDDDDDDDDDDDDDD Nekem 1ébként jó, ha szar a FTt, mert akkor beválthatom a korábban olcsóért vett Eu-t.)))))))) Most qszika IS fog kaszálni:))))))))))
Nahááát????? Ő is azt mondja, mint Járai??????? Érdekes is az erős Ft, mert amíg Járai volt, addig akadályozta az exportot azóta nem!!!!! Most mégis??????:DDDDD
Simor: Adóemelés helyett a kiadásokat kellett volna csökkenteni
2008-02-06 18:36:00
Magas a bérekre rakódó adóteher és a szociális kiadások aránya Magyarországon, ezen a gazdasági növekedés élénkítése érdekében mindenképpen változtatni kell - mondta Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényén Veszprémben.
A gazdaság jelenlegi helyzetét elemezve Simor András jelezte, 2007-ben a gazdasági növekedés a vártnál kisebb mértékű volt, nem nőtt a beruházási kedv, és nem bővült a foglalkoztatás sem. A nemzeti bank elnöke szerint szükség volt a költségvetés kiigazítására, ám annak struktúrája nem volt megfelelő.Az adóemelések helyett szerinte a költségvetési kiadások csökkentésére kellett volna helyezni a hangsúlyt.
"Gyurcsány Ferenc nem mondott le" - állították határozottan az Index kormányzati forrásai.
Szerda délután először külföldi pénzpiaci körökben, majd hazai brókerek közt terjedt el az a hír, hogy Gyurcsány Ferenc távozik a posztjáról. Olyan információk is keringtek, hogy Veres János pénzügyminiszter is lemond, de ő is a helyén marad.
Rövid távon semerre, hosszabb távon bizonyosan gyengülni fog, mert kisebb a növekedésünk, mint mindenki másé a környezetünkben. Már jönnek a jelzések, hogy kifulladóban a reform, ha ez a hír elterjed (mert teszünk róla, hiszen tényleg bénázás folyik), akkor gyengülni fog a forint.
Egyébként tegnap voltam szemészeten, nem volt előttem senki. Ilyet még életemben nem láttam. Ha ez a vizitdíj hatása, akkor köszönöm, hogy 300 forintért megspóroltam cca 2 órás várakozást. Igaz, a kollégám meg ambulancián volt, és 6 órát várakozott, szóval lehet, hogy azon meg "finomítani" kellene valamit.