Keresés

Részletes keresés

cren Creative Commons License 2006.10.01 0 0 99
Ez (97) már elég a megtámasztáshoz?
Előzmény: netizen (96)
winstonsmith84 Creative Commons License 2006.10.01 0 0 98
Fidesznyik vélekedést annyiban meg lehet érteni, hogy mivel pl. a Jobbik nem kormányzópárt a Strabag-nak nem fűződik gazdasági érdeke, hogy ilyen parlamenten kívüli pártot pénzeljen.
Előzmény: Törölt nick (95)
cren Creative Commons License 2006.10.01 0 0 97
Martin:
"Zach bot Wahlkampf-Finanzierung"
(diepresse.com) 25.09.2006
EU-Aufdecker Hans-Peter Martin wirft LIF-Obmann Alexander Zach außerdem Lobbying für den Eurofighter-Hersteller EADS vor.

Hans-Peter Martin hat am Montag neue Vorwürfe gegen den Chef des Liberalen Forums und SPÖ-Kandidaten, Alexander Zach, erhoben: Dieser habe sich als Waffenlobbyist betätigt und ihm auch angeboten, seinen Wahlkampf zu finanzieren, berichtete Martin bei einer Pressekonferenz. Das Angebot sei zu jenem Zeitpunkt getätigt worden, als die von Martin aufgezeigten Gelder zwischen Strabag und Zachs damaliger Firma euro:contact geflossen seien.

Martin legte zur Illustration zahlreiche Faksimiles seiner Recherche-Unterlagen vor. Ein Dokument rückt Zach nach Ansicht des EU-Abgeordneten in die Nähe einer Waffenfirma. Auf dem Papier kommt der Flugtechnikkonzern EADS vor, der auch die Eurofighter herstellt. Darauf sei die Rede davon, wie man Geschäftsbereiche in Ungarn ausloten kann, so Martin. "Diese Dokumente zeigen, dass euro:contact, vertreten durch Alexander Zach, auch als Waffenlobbyist zu bezeichnen ist", lautet das Fazit des EU-Aufdeckers.

Aus seinen Unterlagen gehe hervor, dass die Gelder von Zach in Ungarn "breit gestreut" gewesen seien und auch an den rechtskonservativen Bürgerverband Viktor Orbans geflossen seien." Auf einem von Martin vorgelegten Blatt findet sich eine Aufschlüsselung von Zuwendungen an "Vögel" und "Blumen", laut dem EU-Parlamentarier ein Code für Liberale und Sozialisten in Ungarn. Dass die Gelder von euro:contact geflossen sind, bzw. wer sich hinter den Codes tatsächlich verbirgt, lässt sich aus dem Papier allerdings nicht ablesen.

Martin berichtete auch von einem Treffen zwischen ihm, Zach und dessen damaligen Geschäftspartner bei euro:contact. Die beiden hätten ihn eingeladen und ihm angeboten, seinen Wahlkampf zu finanzieren.

Für Martin gibt es durch seine Recherchen "erheblichen Aufklärungsbedarf" für die SPÖ, die Zach auf einen sicheren Listenplatz gesetzt hat. Ob und in welcher Weise seine Vorwürfe strafrechtlich relevant sind, konnte Martin allerdings nicht präzisieren. Er verwies lediglich darauf, dies sei Sache der ungarischen Staatsanwaltschaft. Welche Tatbestände vorliegen, müssten nun die ungarischen Behörden klären. (APA)

Die Presse
Előzmény: Törölt nick (94)
netizen Creative Commons License 2006.10.01 0 0 96
nah ez már haladás, de még mindig kevés toloba szálának megtámasztásához :)
Előzmény: Törölt nick (94)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.01 0 0 94
http://www.wienerzeitung.at/DesktopDefault.aspx?TabID=3858&Alias=wzo&cob=249575
Előzmény: netizen (93)
netizen Creative Commons License 2006.10.01 0 0 93
toloba olvtárstól már kértem egy ezirányu osztrák, azaz hiteles sajtóközlést. továbbra sem kaptam.
Előzmény: elemes (92)
elemes Creative Commons License 2006.09.30 0 0 92
A hír alapján a Fidelitas is kapott pénzt, a képviselő szerint a Strabagtól származóan...én így értem...

Ez csak azt mutatja, hogy politikai kérdésekben alulmúlod a szomszédunk Down-kóros fiának felfogóképességét is. Vagy csak olyan sokáig szimuláltál, hogy így maradtál :-)))
Előzmény: toloba (89)
elemes Creative Commons License 2006.09.30 0 0 91
Számos út létezhet, én csak annyit mondtam: ez a HVG cikk a lap részéről szokásos szarkenés: a sajtópert elkerülendő a közepén egy félmondatban megjegyzik ugyan, hogy nincs semmi kapcsolat, de azért sikerült a fidelitast és a strabagot egymástól két centiméterre elhelyezni. Nehogy a strabagdemokrata szimpatizánsok meginogjanak. Lopstop, ugye :-)))
Előzmény: toloba (90)
toloba Creative Commons License 2006.09.30 0 0 90
Csak az az egy út létezhet?
Előzmény: elemes (88)
toloba Creative Commons License 2006.09.30 0 0 89
Most mér?
Elemesnek, Wic-nek lehet?

A hír alapján a Fidelitas is kapott pénzt, a képviselő szerint a Strabagtól származóan...én így értem...
Előzmény: ex_lx (87)
elemes Creative Commons License 2006.09.30 0 0 88
Lehet, hogy én voltam figyelmetlen, de sehol nem találtam utalást arra, hogy a Pro Demokrácia nevű egyesület a Strabag pénzét osztotta volna. Az SZDSZ esetében a láncolat meglehetősen rövid:
    Strabag -> Eurocontact -> Zach -> SZDSZ
Szóval a cikk -- egyelőre -- kabátlopási ügybe való belekeverés. A HVG is hangsúlyozza:
    láthatóan az Euro:contacttal egyáltalán nem összeérő
Előzmény: netizen (28)
ex_lx Creative Commons License 2006.09.30 0 0 87
De, lehet - csak a hírek alapján más a mese.

(Elég régi motorosnak ismerjük egymást, asszem, ahhoz, hogy direktnemértősdit játsszunk. Hm?)
Előzmény: toloba (85)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.30 0 0 86
Új neve lesz ezentúl a szadistáknak: Strabag Demokraták Szövetsége.
toloba Creative Commons License 2006.09.30 0 0 85
Most erre mit mongyak?
Ott a másik topik, kapott-e valamelyik párt a Strabagtól pénzt?
Nem. Kapott egy szervezettől...no, itt nem lehet ugyanez?
Vajh, miért nem verte a fidesz a nyálát emiatt?
Előzmény: ex_lx (83)
IDKFA Creative Commons License 2006.09.30 0 0 84
Számodra mindig minden egyértelmű. Főleg ha nem igaz.
Előzmény: toloba (81)
ex_lx Creative Commons License 2006.09.30 0 0 83
Hmm... a topic címe hangyányit eltér ettől, de nem gond: a hirado.hu összehozza, közszolgálatilag.
Előzmény: toloba (81)
toloba Creative Commons License 2006.09.30 0 0 81
Számomra már egyértelmű az a Pro Izé szervezet kapcsolata...
Előzmény: ex_lx (80)
ex_lx Creative Commons License 2006.09.30 0 0 80
"A fideszé...."

Éppenséggel egyetlen van: a HVG-é, amely az elenkezőjét állítja annak, amiről a hirado.hu állítja, hogy a HVG állítja. A hirado.hu állításával nyitottad a simli lelepleződése folytán hamvába holt topicot.
Előzmény: toloba (73)
toloba Creative Commons License 2006.09.30 0 0 79
Csirke-farháton...
Előzmény: netizen (78)
netizen Creative Commons License 2006.09.30 0 0 78
majd te elmondod :)
Előzmény: toloba (61)
netizen Creative Commons License 2006.09.30 0 0 77
neeem... te egy vagy csupán amutogatós bácsik közül :D
Előzmény: horst_fuchs (67)
toloba Creative Commons License 2006.09.30 0 0 76
Neked nincs...
Előzmény: Törölt nick (75)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.30 0 0 75
Szoval nincs ertem megint csak mellebeszeles van.
Előzmény: toloba (73)
toloba Creative Commons License 2006.09.30 0 0 74
Ez olyan, mint a Liberalas Institut...
Előzmény: ninive3 (71)
toloba Creative Commons License 2006.09.30 0 0 73
A fideszé....
Előzmény: Törölt nick (72)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.30 0 0 72
Melyik is az?Melyik az igazan hiteles forras? Talan egy linket hol irnak erröl az osztrak ujsagok.
Előzmény: toloba (70)
ninive3 Creative Commons License 2006.09.30 0 0 71

és te?

"a Fidelitas elnökeként megköszöni egy bécsi szervezetnek - melynek neve magyarul Pro Demokrácia Szövetség - a "demokrácia támogatására" átutalt 12,4 millió forintot."

Előzmény: Törölt nick (3)
toloba Creative Commons License 2006.09.30 0 0 70
Mindjárt a topikban többször is...
Előzmény: Törölt nick (69)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.30 0 0 69
Van mar valami hiteles forras??Meg nem lattam.
Előzmény: toloba (20)
toloba Creative Commons License 2006.09.30 0 0 68
Oszt most mán érti vajon?
Előzmény: horst_fuchs (67)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!