Digitális műholdvevőt lehet kapni már 20-30 e forintért. Miért fizessek a UPC-nek évi 50 ezret az alap csomagért (plusz letét plusz belépési díj), ha saját beltéri egységgel ingyen tévézhetek? A kérdés az, hogy milyen magyar nyelvű adókat tudok fogni a saját digitális beltéri egységemmel? Erről nem találtam semmilyen leírást, ebben kérem a segítségét a hozzáértőknek.
Fejből gyakorlatilag mindegy milyet veszel. (Neked SINGLE kell.) Beltériből csak az jó, ami kezeli az MPEG4-et. A fejet és a beltérit RG6 kábellel kell összekötni, a végeire F-csatlakozó kell. (Kész kábelt is lehet kapni.) Nem tudom mit fogad a tévétek, de össze kell tudni hozni a beltérivel.
Sziasztok! Én is teljesen laikus vagyok. Görögországban utazunk a nyáron szeretnénk fogni legalább a királyi csatornákat. M1, 2, M4 Duna. Eurobird 9 b Ha jól emlékszem ami most sugározza? Mivel csak évente egyszer használjuk ezért sok pénzt nem akarok bele invesztálni. 80 centiméteres tükröt javasoltak. A fejnél mire kell figyelnem? Úgy olvastam 50 és 65 decibel az erősítés ük , minél nagyobb annál jobb. Fontos a zaj tényező minél alacsonyabb legyen 0,1 0,2 decibel. Milyen használt beltéri egységet célszerű vásárolni? Néhány 1000 Ft ért hirdetnek már a Jófogáson. Milyen csatlakozó kábelek szükségesek? Egy Orion 12 voltról működő egyszerű LCD tv nk van amiben nincs DVB-S2. Válaszotokat előre is köszönöm!Üdv. Tamás
Parabola antennát (tányér a fejjel, hozzá a saját beltérijével) lehet használni arra, hogy legalább az ingyenes csatonrákat nézni lehessen? Net nincs, nem opció, csak a tányért lehet használni, az már megvan, nem kell érte fizetni. Előfizetés sem opció, nem állandóan lakott épületről van szó.
De mit akarsz magyar TV-n nezni? A csatornak sajat gyartasu musora sok esetben online elerheto, a filmeket meg maskepp is lehet nezni.
Mondjuk van csatorna aminel csak magyar ip-cimrol enged TVzni, de arra ott egy magyar vpn szolgaltato.
Ha TVzni akarsz, akkor pl. a UPC direktet szoktak sokan mo-i cimre megrendelni es kiviszik a kartyat, belterit. Viszont Angliaban ehhez kell 120-160 cm-es antenna, ami mar nem kicsi.
Teljesen kezdő vagyok a témában és ezúton kérném a segítségeteket. Az lenne a kerdesem hogy angliaban elek de szeretnek magyar tv csatornakat nezni , viszont a lakas ahol lakok nincs kulteri antenna/ tanyer. smart tv-m van van benne mediacard olvaso. Nos a kerdes lenyege az hogy anntenna es tanyer nelkul ha kerek a szolgaltatotol mediakartyat es azt teszem be a tv-be mukodni fog-e illetve bejon-e a magyar adas amit otthon fizetek?valaszotokat elore is koszonom!!
Tudnátok nekem segiteni egy kérdésemben? Külföldön tartózkodtam 4 évig, ahol nem volt ingyen műholdas tévével kapcsolatos dolgom, de most hazaérkezve, be akartam röffenteni a Dragon 2100-as beltérimet és értetlenül állok az előtt, hogy semmit nem tudok befogni a műholdakról.
Először azt hittem, valami műszaki problémám van, de miután kizártam minden ilyet, azzal szembesülök, hogy vagy teljesen hülye lettem a műholdas tévézéshez, vagy valami nagyon megváltozott e téren. Teszem a tányért az Astrára, a HotBird-re, Amosra...akár hova, sehol semmi nem jön. Miért??? Teljesen új frekvenciatartományok lettek, vagy ellopták a holdakat? :)
A tányérom teljesen szélvédett területen van, igy az elmozdulást kizártam, de azért ránéztem a csipogóval is. Az Astrát jelezte, hogy megvan, de a többit nem nagyon találja (elképzelhető, hogy finomitani kell a beállitást).
Légyszi segitsetek! Mit szúrok el? Arról olvastam, hogy átálltak a Németek a digitálisra, de ezzel nehezen magyarázom, hogy ettől miért ment el az összes ország, összes adója, az összes műholdról. És ha jól tudom (de ebben nem vagyok egészen biztos), a Dragon 2100-as már digitális beltéri. Tévedek?
Teljesen kezdő vagyok a témában és ezúton kérném a segítségeteket. A minap vásároltam egy Triax TDS 78-as tükröt és hozzá egy Smart Titanium TMS43 monoblock LNB-t, (beltéri az OPTICUM 4100C). ASTRA 19,2E és 23,5E pozíciókon lévő műholdakat szeretném vele fogni.
Amatőr kérdéseim: 1.) Ha szemben állok a tükörrel, akkor a fej bal oldalát kell a fejtartóba fogatni? 2.) Szerelés után melyik pozícióba kell állítanom a fejet, hogy mindkét műholdat tudjam fogni? 3.) UPC előfizetésem van, tehát ez csak a plusz idegen nyelvű csatornák miatt (és persze hobbi) vettem a műholdvevőt. Hogyan tudnám a meglévő (alap változat) UPC-s mediabox-hoz kapcsolni a OPTICUM beltérit?
Ez nagyon jó, ezek szerint kódolatlanul (és többsége HD-ben) ingyen jön a BBC, CNN, Sky, Aljazeera, Euronews, RT és egy halom angol nyelvű hírcsatorna?
Ha csak egy modern laposTV-m van, mi mindent kell mindehhez beszerezni és kb. mennyiért (és hol)?
Sziasztok!
Van egy lg hd tv-m van benne kártya foglalat.az a kérdés beltéri és tányér nélkül csak pusztán egy kártyát téve a tvbe fog-e müködni a dolog?
Illetve ha holland nyelvű sport kártyát szeretnék azt itthon hol lehet megvenni,vagy ki tud ebben segíteni kérlek segítsetek!
Fejet szerintem nem kell cserélned, de beltérit igen. A HD-s tévéd DVB-T foglalata a földfelszíni digitális sugárzáshoz van (MinDig TV), szóval az a műholdas vétel szempontjából nem játszik. Hogy mennyit kell költened, az attól függ, hogy "sima" digitális beltérit veszel vagy HD-képeset.
Szia, ugyanezt én így oldottam meg: vettem egy tv-t, dvb-s tunerrel, (a régi tv-m már úgyis 16 éves volt), a meglévő parabolámat az astrára állítottuk, innen bejönnek a német adók, sok hd-ben is! Előfizettem a digi-re, ez egy másik parabolán jön, havi 2800-ért, lehet , hogy nem a legjobb minőségben, de rengeteg tudományos csatornával, ami nekem fontos (pl nat geo wild). Így havi 2800-ért minden megvan ami kell, és csak egy beltéri rondítja a nappalit.
Nem egészen az "ingyen tévé" kategóriába tartozik a kérdésem, de ti talán tudtok segíteni. Mivel világ életemben kábeltévén néztem a műsort, ezért a műholdas vételről semmit hasznosat nem tudok.
Költözés előtt vagyunk és a célterületen (Bp. III. ker. ezen részén) a UPC nem szolgáltat kábelt, a T-nek meg rettentő ócska mind a kábeles, mind a műholdas csatorna kiosztása. Az őcska alatt azt értem, h a mostani kábeles "UPC digitális akármi" tele van német nyelvű csatornákkal, ami a T-nél egyáltalán nincs. Nekem viszont ez elég fontos lenne.
Abban kérném a segítségeteket, hogyan tudnám műholdasan elérni, hogy kb. a következő csatorna választékom legyen:
- alap magyar csatik (bár nekem nem hiányoznának :) ) - sport (euro, sport1, sport2, espn, ilyesmik) - tudományos (natgeo, discovery, stb.) - rajzfilm csatik (cartoon, nickelodeon, minimax) - német csatornák (vox, sat1, pro7, rtl meg a többi cucc)
Több antenna kell? Több settopbox kell? Egyáltalán: megoldható? Még csak nem is HD-ben kellenek....
Müködni működik ez a dolog egy TV tuneres gépen is de akkor is kell elé egy digitális jelvevő/átalakító... De akkor meg már mindek vennél ilyet? Ott vannak a livestreamek... Nem hinném, hogy sok család aki bekötteti ezt a szolgáltatást laptopon fogja nézni...
Szerintem igen mer a laptop tv tunerje is analóg jelet fogad, a mindigtv dekóder meg analóg jelet ad úgyhogy működnie kéne. De szerintem nem kell sok idő és ilyen digitális vételre is alkalmas pc kártya is ki fog kerülni a piacra.
Nekem meg pont hogy tetszik ez a dolog.Mindig az kell az embernek amit nehéz megvalósítani:) Nekünk volt olyan pici tévénk hogy akkora volt a kijelzője mint az első színes kijelzős telefonoknak:) Az még persze analóg vételű volt, elcseréltük egy pcmcia-s laptopba való TV kártyával, mégiscsak szebb és nagyobb képe van a laptopnak mint annak a kistvnek.
A hordozható Tv ötlete szerintem hülyeség... ha már az ember utazik akkor (legalábbis én) biztos hogy nem tv adást néznék egy rakás reklámmal hanem megfogom a dvd-t és beteszem egy hordozható lejátszóba laptopba notebookba... így akkor és azt nézek amit akarok.
Mondjuk én elég fölöslegesnek tartom a tv hordozhatóságát.. Tévézni az emberek általában fél-1-2 órán át szoktak, amíg megnéznek egy műsort, filmet, ehhez nem árt nyugiban lenni, utazáskor meg nem adott feltétel a nyugalom.. Szóval nemértem mire ez a nagy mobilizálás egy olyan területen, ahol nincs rá szükség
Hát igen, a hordozhatóság az tényleg nagy luxust jelent a tv-zésben. Ilyenre még nem nagyon sikerült találni elterjedt és olcsó megoldásokat. Remélhetőleg ez majd annak bizonyul. Ha tényleg beindul ez a földfelszíni sugárzás akkor szerintem mindenképpen ilyenre érdemes cserélni a műholdas tv-t. Mivel a műholdal azért tud macera lenni rendesen. Úgyhogy szerintem ezzel elindult a következő generációs Tv-zés és ha megnézzük mondjuk egy MinDig Tv-s 700 forintos havidíjat akkor szerintem láthatjuk hogy már most sem olyan rossz ajánlat.
Hát igen, elveszne a rádió hordozhatósága, ha még dekódert is kéne hozzá cipelni. Bár nem tartom elképzelhetetlennek, hogy idővel ezt is olyan picire redukálják, hogy be lehessen építeni akár egy mobiltelefonba vagy mp3-4-5 (:P) lejátszóba..
Egy szabvány van, ami szerint elkészítik ezeket az eszközöket a gyártók. Így nem kell attól aggódni, hogy egy tv-be beépítettt dekóderrel nem tudod venni a DVB-T adásokat. Különben, ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor vegyél MindigTV matricával ellátott készüléket, azzal biztosan tudod fogni a digitális földfelszíni sugárzást.