Keresés

Részletes keresés

devereaux Creative Commons License 2005.11.15 0 0 187

Derek!

Azért a new yorki polgármester elég szépen elkezdte leépíteni a városbéli devianciákat. Eleinte fújtak, utána meg örültek a javuló helyzetnek. :)

Üdv:

devereaux

Előzmény: Derek (36)
Ted Nugent Creative Commons License 2005.11.11 0 0 186

Hello!

Minden /vagy majd' mindegyik/ hajléktalannak vannak szülei, testvérei stb... Valamiért nem akarják látni a "rokont" , talán mert szar rongy ember, de lehet csak azért mert tudásával gyalázná a családot. Régi dakota közmondás:

Ami szar lement a klotyon, ne huzd vissza!

Ennyi a véleményem a hajléktalan emberekről!!

Vannak emberek akiken valoban kell segiteni, de ők  nem keltenek undort, majd' észrevehetetlenek a nagyvárosban

nugent

Törölt nick Creative Commons License 2005.11.11 0 0 185
De hát volt belőle sok, és most sokkal kevesebb kell. Nem felelnének meg a hajléktalanoknak?
Előzmény: Bicska Macheath (184)
Bicska Macheath Creative Commons License 2005.11.11 0 0 184
A tizenegykerület most adott el egyet a Beregszász úton lakóparknak.
Előzmény: Törölt nick (177)
Póli Creative Commons License 2005.11.11 0 0 183

"Én megteszem, amit megkövetel a haza"

Ja, ha ilyen konkrétan nézzük, akkor azt én is megteszem !   :)

Előzmény: kapás (172)
zi_laj Creative Commons License 2005.11.10 0 0 181

Máris büszke lehetek, hogy veled ellentétben nem alkotok rólad sommás véleményt!

Egyébként peched van: TESZEK!

Előzmény: Timna (60)
HalfDemon Creative Commons License 2005.11.10 0 0 180
Garantalod hogy lekozlik, es meg a tiszteletdijat is megkapom?
Előzmény: Törölt nick (178)
Derek Creative Commons License 2005.11.10 0 0 179

Kishulyem ,hol allitja a liberalizmus,hogy mindent szabad?

Mars vissza az altalanos iskola hetedik osztalyaba es kezd elolrol.

'

Előzmény: Törölt nick (176)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.10 0 0 178
a hocipobe vagy a ludas matyiba is irhatnal
Előzmény: HalfDemon (175)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.10 0 0 177
Mi van a kiürült laktanyákkal?
Már akkor is felmerült bennem a kérdés mikor a börtönk zsúfoltságáról volt szó.
HalfDemon Creative Commons License 2005.11.10 0 0 175

Nem, szerintem csak a hajlektalan a sok.

Szerintem itt az ideje annak, hogy polgari kezdemenyezeskent a mar nem hasznalt, de meg hsznalhato agyaikat az emberek kihordjak a parlament ele a terre, hogy a hajlektalanok ott aludhassanak...

Előzmény: Törölt nick (174)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.10 0 0 174
en arrol is olvastam hogy keves a hajlektalanszallo.te nem ?
Előzmény: HalfDemon (173)
HalfDemon Creative Commons License 2005.11.10 0 0 173

Hat ez "Lol".

Eddig nem is tudtam, hogy a Budapesti padok azert vannak, hogy a hajlektalanok azon fekudjenek. Az nem a hajlektalanszallo? 

kapás Creative Commons License 2005.11.10 0 0 172
Már megint csak a MÁS mit tesz program! Nem veszed észre, mennyire kilóg a lovad lába? Én megteszem, amit megkövetel a haza, nem én kezdtem el, hogy ki hogy intézze el a hajléktalanokat.
Előzmény: Póli (168)
Póli Creative Commons License 2005.11.10 0 0 171

"És tudsz támogatni valami okosságot, ami megoldja a csövesproblémát"

Naivitás azt hinni, hogy a csövesprobléma "megoldható", azaz eltűntethető egy nagyvárosból, éppúgy nem, ahogy a prostitúció, az alkoholizmus, a kábítószer, stb. sem.

Viszont kordába szorítható és visszaszorítható !

Ilyen megoldásokat támogatok azzal is, hogy ebben a topicban az ilyen apró intézkedéseket megvédem (akár egy szerepzavarban lévő ombudsmantól is,   :)  ), az ilyen intézkedések hozóira szavazok (azokkal szemben, pl. akik gumibottal kergetnék ki a városból a hajléktalanokat, a prostituáltakat, a melegeket, a stb...),

vagy rámutatok jó ötletre, mint a párizsi közparkok kezelésére... stb...

Előzmény: csabika25 (169)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.10 0 0 170
gennyesi peter a 2002-es valasztasi hadjaratban a hajlektalansag megszunteteset is megigerte nemcsak a gaz ar nem emelest.mint latjatok ebben is hazudott
csabika25 Creative Commons License 2005.11.10 0 0 169
Nyugi. Te is tudsz mit tenni. Tudod rugdosni a választott képviselőidet a téged zavaró dolgok ellen. És tudsz támogatni valami okosságot, ami megoldja a csövesproblémát. Azt hiszem, ez a közéletiség.
Előzmény: Póli (168)
Póli Creative Commons License 2005.11.10 0 0 168

"És te magad mit teszel? Mutogatsz a másokra!"

Tudod, én mit teszek ? Dolgozok napi 10 órát, munkába járok, bevásárolok, gyerekkel foglalkozom, hivatalos ügyeket intézek, majd a nagyon kevés maradék időben megpróbálok regenerálódni.

Ja, és adózok minden fillérem után, azaz várom, hogy az is tegye a dolgát, akit a (nagyon) sűrű adófilléreimből fizetnek !

Viszont, ha már lementünk vérdemagógba, sorold légy szíves, te mit teszel pl.

- falfirkálók

- drogdílerek

- védett madarak csempészete

- árvízkárok

- belvízkárok

- útkátyúk kialakulása

- aluljárós galerik

- és még hosszan sorolhatom

ellen ??!   

Előzmény: kapás (163)
fromme Creative Commons License 2005.11.10 0 0 167

Aranyos vagy, de a saját hibámat javítottam, amit csak átmásoltál.

Üdvözlettel

fromme

Előzmény: eomer (165)
Póli Creative Commons License 2005.11.10 0 0 166

Spanyolviaszt nem fogjuk itt feltalálni, viszont elkanyarodtunk a karfák - kontra ombudsman kiindulóponttól...

Szerintem van egy lényeges, rövidtávú feladat, az, hogy vannak olyan pontjai a városnak, ahonnan igenis kiszorítandók a hajléktalanok.

Azzal bizonyára mindenki egyetért, hogy a város jónéhány frekventált pontján, pl. a Nemzeti Múzeum árkádja alatt, a Bazilika árkádja alatt, stb. nem lehet megtűrni hajléktalanokat. De a közparkokban (főleg ápolt közparkokban) oly mérhetetlenül szegény Budapesten, főleg annak belterületi  részein sem tűrhető el, hogy a hajléktalanok gyerekektől, kismamáktól, relaxra vágyó idősektől elfoglalják, összemocskolják ezeket. Valahogy ki kell őket innen tessékelni  - de természetesen nem rendőri módszerekkel... Egy ilyen békés módszerrel (a "lakhatást" kényelmetlenebbé tevő módszerrel) kisérletezett a VII. kerület, ami teljesen érthető, bár szerintem nem túl hatékony*. E módszer kapcsán viszont alkotmányos jogsértést emlegetni kifejezetten emeletes marhaság - és ez a lényeg !

*Gazdagabb városok (pl.Párizs) ezt úgy oldják meg, hogy 3 méteres, max. profik által mászható kerítésekkel kerítették körbe még a kisebb belterületi (ez. kb akkora mint Budapest) parkokat is. Sötétedéskor az őr végigmegy egy kolomppal vagy síppal, mindenkit kitessékel, éjszakára pedig bezárja a parkot. Ott így védik e - városi ember számára -  oázisokat...

eomer Creative Commons License 2005.11.10 0 0 165

Tudom, de szükségesnek tartottam kiegészíteni.

javítás: ha gyorsan gépelek, olykor-olykor kimarad egy-egy betű. Durva helyesírási hibát nem nagyon szoktam elkövetni... :)

Előzmény: fromme (164)
fromme Creative Commons License 2005.11.10 0 0 164

Kedves eomer!

Ha jobban megnézed, egy hozzászólásra reflektáltam, azért ez a sarkítás.

Egyetértek Veled, nem két út van, nem három, hanem egy, amit leírtál.

Üdvözlettel

fromme

javítás: tatozik = tartozik,

pardon

Előzmény: eomer (162)
kapás Creative Commons License 2005.11.10 0 0 163
Nem hiszem. Én csak arra utaltam, hogy mind arra vártok,másvalaki hogyan oldja meg ezt a gondot. Ne tegyen karfát a padra-más! Ne csináljon semmit a rendőr vagy éppen csináljon-megint más!Az önkormi is ezt-azt tegyen, mindig más! És te magad mit teszel? Mutogatsz a másokra!
Előzmény: Póli (156)
eomer Creative Commons License 2005.11.10 0 0 162

Két lehetőség van:

Azt mondja a hajléktalan, nincs visszaút - ez őrá tatozik, ennek a megváltoztatásában kell neki segíteni.

Azt mondja a társadalom, nincs visszaút - ez az ami elfogadhatatlan, akkor tényleg reménytelenné válik minden számukra.

Van egy harmadik lehetőség is: Azt mondja a társadalom: van visszaút, segítek is, de te is tegyél érte. És a segítség nem az, ha néhány forinttal megdobod,amíg a pirosnál várakozol...

Előzmény: fromme (158)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.10 0 0 161
A szociális munkások meg 30 ezeren vannak.
Előzmény: csabika25 (136)
fromme Creative Commons License 2005.11.10 0 0 160
132
Előzmény: DegeneraBocsinka (154)
csabika25 Creative Commons License 2005.11.10 0 0 159
Prágában egy darab hajléktalant nem láttam a Belvárosban. Ők hogy csinálták? Tudunk esetleg tanulni tőlük? Mindenre kell, hogy legyen megoldás. Hiába, mérnökember lennék.:)
Előzmény: DegeneraBocsinka (157)
fromme Creative Commons License 2005.11.10 0 0 158

Két lehetőség van:

Azt mondja a hajléktalan, nincs visszaút - ez őrá tatozik, ennek a megváltoztatásában kell neki segíteni.

Azt mondja a társadalom, nincs visszaút - ez az ami elfogadhatatlan, akkor tényleg reménytelenné válik minden számukra.

Nyilván könnyebb beszélni a hajléktalan problémáról mint benne lenni és segíteni a helyzet megoldását, vagy elviselhetővé tételét. Mégis sokszor látom, hogy akik dolgoznak egy rendszerben, maguk is elfogadják azt és megmagyarázzák, hogy ez megváltoztathatatlan.

fromme

Előzmény: DegeneraBocsinka (153)
DegeneraBocsinka Creative Commons License 2005.11.10 0 0 157
Nem tudok megoldást, de komolyan. Én kiábrándultam "belőlük", mert reménytelennek éreztem belülről az egészet. De nem vagyok az erőszak híve sem. Viszont a topicnyitó pados álszentkedést is elítélem.
Előzmény: csabika25 (155)
Póli Creative Commons License 2005.11.10 0 0 156

Ezzel most baromira mellétrafáltál, kedves kapás - lásd 65-ös hozzászólásomat...

Én csak annyit mondok, hogy a probléma nem rendőri kérdés !

Előzmény: kapás (149)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!