Mintegy 100-150 ember részvételével tüntetést szervezett több civil szervezet a terhességmegszakítások és az abortusztabletta esetleges bevezetése ellen csütörtökön, Budapesten.
A túrával kapcslatban lennének kérdéseim. Kezdetben néhány: Konkrét dátum, dátumok esetén mennyi idő kell, hogy eldöntsd, tudsz-e jönni? Neked mely időpontok lennének a legalkalmasabbak? Több napos túra is lehet? (Amennyiben igen, a szállást, étkezést ki intézi?) Az egészet szervezzem én? Szakembereket te is hozol, vagy azt is én? Hány fő jöhet, ha szakembereket is hívunk? Milyen területekről - szülész, nőgyógyász, gyógyszerész, természetgyógyász, pedagógus - és még kik? Háttéranyagot, szakirodalmat rábízzuk a meghívott szakemberekre, vagy mi is szerzünk? Külföldi anyagok szóba jöhetnek? Szórólapot, hirdetést elhelyezünk valahol, hogy beharangozzuk az esemény(eke)t? Egy vagy több előadás lesz? Milyen helyszínek - ez alapján kalkulálhatunk a bérleti díjjal - jöhetnek számításba? Autóval, vonattal, busszal megyünk, sajáttal, vagy béreljük? A költségeket milyen elosztásban álljuk? Értesítsek egyéb alapítványt, szervezetet, aki csinált már hasonlót, hogy szálljanak be ők is? Főváros vagy vidék?
Amennyiben mégsem tudnál részt venni rajta - ennek oka akár nem magyarországi lakhely - megértem. Viszont nem értem, miért nem válaszoltál eddig a kérdéseimre? Néha néztem a topikot, de semmi. Ja, és ne aggódj, a @ (kukac) és a . (pont) jeleket ismerem. És nem kell az e-mail, eddig is nyilvánosan folyt a beszélgetés, legyen ezután is így.
Legközelebb végigolvasom az összes hszt, mielőtt válaszolok, így talán nem fog minden válaszom ugyanarról szólni. Tényleg kezdek papagájhoz hasonlítani. Bocsika. :-)
Azt mondtam, a női szervezet nem svájci óra, a tiniké meg pláne nem az. A felnőtt nőké sem az. Így már remélem érthető. Ne tessék itt a naptármódszert ajánlgatni, mert nagyon megszívhatja, aki megfogadja a tanácsodat.
Te pedig azt, hogy támogatlak-e benne, ha valóban megmozdulsz, és teszel is valamit amellett, hogy itt kísérled meg "népszerűsíteni" a NFP-t. Írtam, hogy igen. Ennek örültél. Adtál e-mail címet, ahol elérhetlek. Én meg feltettem a kérdéseket. Várom a választ.
Konkrét dátum, dátumok esetén mennyi idő kell, hogy eldöntsd? Több napos túra is lehet? (Amennyiben igen, a szállást, étkezést ki intézi?) Az egészet szervezzem én? Szakembereket te is hozol, vagy azt is én? Hány fő jöhet, ha szakembereket is hívunk? Milyen területekről - szülész, nőgyógyász, gyógyszerész, természetgyógyász, pedagógus - és még kik? Háttéranyagot, szakirodalmat rábízzuk a meghívott szakemberekre, vagy mi is szerzünk? Külföldi anyagok szóba jöhetnek? Szórólapot, hirdetést elhelyezünk valahol, hogy beharangozzuk az esemény(eke)t? Egy vagy több előadás lesz? Milyen helyszínek - ez alapján kalkulálhatunk a bérleti díjjal - jöhetnek számításba? Autóval, vonattal, busszal megyünk, sajáttal, vagy béreljük? A költségeket milyen elosztásban álljuk? Értesítsek egyéb alapítványt, szervezetet, aki csinált már hasonlót, hogy szálljanak be ők is? Főváros vagy vidék?
Amúgy pedig: már megint a támadás! Nem tetszik egy valami amit írok - amit nem is neked, a te hozzászólásod alapján írtam, hanem az itt elhangzott sok "érdekes" vélemény, hozzáállás alapján - erre bevágod a durcát, és már nem jó semmi abból sem, amivel még tegnap valahol egyet is értettél, ami megfelelt a kényes ízlésednek. Így hogy fogod meggyőzni a kétkedőket, a hozzá nem értőket, a hezitálókat, a veled vitába szállókat a NFP-ről? Egy kis ellenkezés, és máris jön a sértődés? :-)
"Eléggé érdekes és egyedi - és mellesleg teljesen félrevezető - interpretációd van. Sejtem, hogy nem zavar, de már kezdtem azt hinni, hogy végre el is olvastad, amit írtam. Úgy látszik, tévedtem, amikor azt hittem, hogy képes leszel a saját prekoncepcióidtól elszakadva megpróbálkozni megérteni, mit is írok. Sajnálom, hogy felül kellett becsülnöm az erre való törekvésedet és szándékodat. Be kell(ett) látnom, hogy neked mindegy: úgyis azt magyarázol bele, amit bele kell magyaráznod, ha ellentétes állásponttal találkozol. Én kérek elnézést a csőlátásodért."
Ez vagy te. A prekoncepciótól pedig már sikítok. Semmit nem írtál, amire én azt írtam volna. A hozzászólás Timóteának szólt - némi gúnynal, humorral és talán cinizmussal. Kis női örömködés. Ennyit megengedsz? :-) Az alapja az volt, hogy szerintem egy nő akkor is jobban érzi, érti, hogy miről van szó, mint egy férfi - mert te élből lesöpörsz mindent, különösen a nők által írt, hiteles, saját példákat. (A normális nőkről beszélek!) És érdekes: megértést egyszer nem olvastam tőled...
(És csak mellékesen, tájékozódásul egyéb női dolgokhoz: olvass bele a Gyermekágy című topikba. Sok érdekességet olvashatsz, mivel jár a szülés utáni időszak fizikailag, lelkileg. Mert az összeképhez ez is hozzátartozik. Férfiúi magabiztosságod alapja talán az, hogy az itt elhangzottak soha nem érintenek téged? :-)
Nem is az én Gyurim, a mi Gyurink! Nem tenném meg a többiekkel, hogy kisajátítalak. Felvilágosító túra? Mikor?
Eléggé érdekes és egyedi - és mellesleg teljesen félrevezető - interpretációd van. Sejtem, hogy nem zavar, de már kezdtem azt hinni, hogy végre el is olvastad, amit írtam. Úgy látszik, tévedtem, amikor azt hittem, hogy képes leszel a saját prekoncepcióidtól elszakadva megpróbálkozni megérteni, mit is írok. Sajnálom, hogy felül kellett becsülnöm az erre való törekvésedet és szándékodat. Be kell(ett) látnom, hogy neked mindegy: úgyis azt magyarázol bele, amit bele kell magyaráznod, ha ellentétes állásponttal találkozol.
ez tényleg így van (mármint, hogy "biztonság" ilyen szempontból soha nincs, _bármi, bármi! utazás, idegeskedés, más kaja, stb_ boríthatja a ciklust és a peteérés idejét. Erre nem lehet alapozni.
Továbbá nem biztonságos semmi. A tervenfelülimmel mindent lehetne reklámozni - mert természetesen tökéletes :-) De az óvszergyártók nem örülnének neki....
Amúgy azért nem szültem eddig, mert most találtam egy olyan pasit, akivel vállalni lehet egy gyereket. Egy gyereket ugyanis szerintem fel is kell nevelni. Nem örökbe adni, nem a kórházban hagyni, meg ilyesmi. Ezerszer nagyobb bűnnek tartom, ha egy anya magára hagyja a gyerekét, mint azt, ha meg se szüli.
Na de mégegyszer. Bocs, lassan papagáj vagyok, de nagyon fontosnak tartom tudatosítani: a naptármódszer nem biztonságos!!!!!!!!! Tiniknek a legkevésbé, de felnőtt, érett nőknek sem az!!!!! (tudom, hogy Te tudod, ezt most nem Neked írtam)
Nem is beszélve arról, hogy innen már csak egy lépés az, hogy "drágám, ne már, nincs még szombat!" :-)
Milyen alapon hiszed azt, hogy bármikor is megállja a helyét - a mi Gyurink véleményével szemben - , amit mondasz? - Mert nő vagy, és ezért különösen nem mindegy, hogy hogyan alakul ilyen téren az életed? - Mert akár 18 éve menstruálsz, és némi fogalmad van már a szervezeted működéséről? Ez lényegtelen.
És tessék, nem kellett volna ennyi ideig várni a hancúrral, mert ha - akár a NFP mellett - már előbb teherbe esel, és tisztességes nő vagy, nem veteted el, akkor ebben a korban már lenne legalább két gyereked. Azzal növelted volna a társadalmat, és nem lettél volna kockázati tényező - mint így - , aki közel a harminchoz szüli az első gyerekét. Meg karrierista, aki önös érdekből nem szült előbb. Nem is értelek... :-)
A férjem az előbb idehajolt fölém és megkérdezte, hogy kivel vitatkozom már megint...mondtam neki a témát, mire a következőket reagálta:
Mondd meg neki, hogy a legtutibb természetes módszer, ha fog egy jó vastag kenderkötelet, és egy masszív csomót köt a farkára (itt más kifejezést használt). Ha többször körbetekeri, talán még nagyobb is lesz neki. :-)
Ha annyira nem okés, akkor tessék kivárni azt az időszakot, amikor már biztonságosabban lehet alkalmazni, és akkor belevágni a hancúrba.
Te György, 30 éves vagyok, van egy gyerekem, de még mindig állati messze vagyok a svájci órától. Szerintem nekem már sosem lesz pontos ciklusom , 2-3 nappal mindig megszivat a természet, természetesen az esküvőmön (29 évesen!) is menstruáltam (1 héttel korábban jött meg!) a hófehér ruhámban. Érdekes volt.....Szerinted meddig kellett volna várnom a "hancúrra"????:-))))))
Ja, és nehogy azt hidd, hogy egyedi eset vagyok...
Ez szerintem nem igaz, mert a fogászattól kezdve én mostanában inkább azt hallom mindenhol, hogy a MEGELŐZÉS a fontos. Itt pedig azért is esik több szó az abortuszról, mert ez egy, az abortusz kapcsán indult topik.
Nyissunk egyet a természetes módszerekről? Abban nyilván ez lenne a döntő téma.