Bálint napján feleségemmel elhatároztuk, hogy ajándék nincs, viszont egy nagyon jó olasz étterembe elmegyünk és eszünk valami fincsit!
Persze én Ausztriából kellett, hogy időben hazaérje, de 470 km 12 percet késni aszt hiszem belefér.
A virágosom kiküldte a csokrot az étterembe amit rendeltem, szóval minden rendben volt!
Jött a pincér, mit és hogyan szeretnénk!
Mindom asszony gorgonzolával és körtével töltött raviolit, és utána gamberónit tepsis krumplit,
én meg ennék vargányával töltött tertellinit, meg valami halcskát!
Azt mondja a pincér: nincs az étlepon, de van friss makréla 2 db-ot sütnek kicsi fokhagymával serpenyőben... mit gondolok...
mondom (miután az árát elfogadhatónak találtam) hogy jöhet!
Ki is hozta őket nyersen, hogy lássam! Gyönyörű halak voltak! (amúgy is úgy gondolom, hogy a makréla egy esztétikus hal, olyan kis tömött, mondhatnám sűrű) ezek kívételesen tetszettek! Modtam jöhet!
És jött is!
Frenetikus volt, némi citrommal és némi grillezett zöldséggel!
Modja a pincér, hogy hoz vizet kezet mosni, mert nincs kifilézve. Majd amikor látta, hogy késsel-villával egyben emelem ki gericet mind a kettőből akkor megállapította: az úr sok halat eszik... mondtam: igyekszem!:):)):
Nagyon jó este volt nagyon jó étellel, a többi nem írom le.... gondoljátok hozzá
Elhiszem :) De azért egy makrélát drágábban adni, mint egy tenyésztett lazacot, szerintem "enyhe" túlzás...... Nem baj, jövő héten úgyis kiugrok Londonba, és a Billingsgaten majd jól befalok a kedvenc halamból reggelire (bár a kantinban a makrélánál sokkal jobb falatok szoktak lenni, de az első alkalommal úgysem fogom kibírni, hogy ne kérjek egy nagy adagot abból is :)
A budaörsi halpiacra évek óta nem járok. Amikor rájöttem, hogy az éttermeknek nem kellő maradékot árulják horror áron, ami pedig abból is megmarad azt látványkonyhájukban megsütik a jónépnek....hát inkább nem :)
budaörsi halpiac? én kedden voltam legutóbb, a makrélát nem figyeltem, én vajhalat és kagylót vettem. esetleg a hegyvidékközpontban vagy a hold utcai piacon a vörös homár?
Űdv mindenkinek. SEGITSÉG.Itt állok egyedűl a sivatag kőzepén.:) Hálás lennék ha valaki (talán itt rám talál) segitene. Tiszai "sziki" pontyot Budapesten talán a Nagycsarnokban vagy máshol lehet e kapni "venni"? Csukát is vásárolnék (mundéros csukának),ha valakit érdekel az elkészitési modja szivesen kőzzé teszem.A balin(őn) az ugye szálkafőzelék,és a márnát ki hogyan főzi,sűti,mert fogtam mindkettőt de még nem készitettem (sűtőttem,főztem) egyiket sem.Mindenkinek a javaslatért,a segitségért végtelenűl hálás leszek.Ődv.mindenkinek Feri.
Ugyan off, de pl. nekem a csüngőhasú íze olyan nagyon disznós/erős, így azt én is beáztatom, v. jól megfűszerezve sütöm. Hozzáteszem, hogy bóti disznóhúst egy évben kb. egyszer eszünk, mangalica/durok, v. hasonló keveréket veszünk, magunk töltjük a töltelékes árut és magunk pácolunk, füstölünk, tehát nem lehet azt mondani, h. "pesti úrinép" (Indul a Bakterház), nem ismeri az igazi hús ízét.
Hogy on is legyen:
Alapból szeretjük a halat, pláne, h. jóapám ellát pecázásai eredményével. Azért a kagylót, tengeri herkentyűket sem vetjük ám meg. :)
A kedvenc: Kagyló tésztával, márványsajtos szósszal.
A valóban firss hal sosem büdös! Bár nekem is vannak ismerőseim, akik tejbe áztatják az aktuális halukat, hogy "elmenjen a hal íz". Kérdeztem is tőlük, ha halat esznek miért akarják eltüntetni a hal ízét? Nem tudtak rá válaszolni ;)