Nem jó a kérdés: őket kéne kérdezni, múzsáim lennének-e!
Egyébként ha már, akkor hadd jöjjön egy kis Shakespeare így estére (LXXXV. szonett):
Múzsám némultan vonul vissza, míg Magasztalásod, gazdag hódolat, Arany tollal tárolja betűit: Kilenc Múzsa csiszolja szavukat. Más jó szókat ír, én jót gondolok, S - bamba sekrestyés - Ámen-t zendítek Minden himnusznál, mellyel hivatott Elmék műgondja áldja nevedet. Úgy van, igaz, mondom, ha már dicsér, S szívem minden ünneplést megtetőz, De csak lelkemben, amely érted él S (bár szóban lassú) mindenkit előz. Másnak, hogy kedveld, zengő szava érdem, Nekem igaz, gondolat halk beszédem.
Hát mert a fecskék arca szemből fényképezve szerintem hasonlít a kisbaglyokéra. :)) (Régesrégen pár napig vendégeskedett nálunk egy kölyök hóbagoly, mielőtt a veszprémi állatkertbe került volna.)
Ezzel a rózsakorallal akkor simán lehet gyurmázni? (A játékmacis hasonlat miatt gondolom.)
Akkor folytatom kicsit a beszámolót, modjuk a kajával:
A pőiacon már volt sárgabarack!!!! Meg őszi meg kopasz, rengeteg eper, zöldborsó és sok egyéb. Mivel nem apartmant akart az ember, ezekből keveset élveztem, mert reggelit meg vacsorát kaptunk. Reggelire 2-3. nap már tudták, h nekem 3 almát hozzanak, ebből 2-2,5 fogyott, szóval nagyon bereggeliztem :-)
Vacsorára mindig volt párolt zöldség: meglehetősen ízetlen, de ehetővé téve olívaolajjal nyakonöntve, meg friss salátazöldségek. Időnként viszont kellemesen ehető kaja is akadt: a hagymás krumplijuk!, meg a párolt kelkáposzta... Nyam...
A picike szupermarketben meg találtam rozskenyeret és vegás kencéket, és persze végtelen mennyiségű ajvárt (hoztam is egy üveggel).
Ásványvizük sokféle és jóféle.
A nem vegánoknak meg akad néhány jó fagyis, ahol minden nyelven udvarolank a fiatal pasik, a gyerkőcök sokat emlegették, h "Imádlak, Zsuzsika!" :-)))))
Ja, mégvmi. A kagylók színe lehet, h fekete, a nevük a kékkagyló, ahogy a zöld lombszöcs se teljesen zöld. Amúgy állítólag ehető fajta a kagy, de nekem túl állatias.
9: tán vmi tengeri rózsa apálykor (az előző képen azért volt csiga is) A szöcskék és sáskák közt nagyon sok különbség van, távolról tán a legszembetűnőbb, hogy a szöcskéknek hosszú a csápjuk, a sáskáknak rövid. Jelen pillanatban nem vagyok biomókus, tán vmikor majd leszek. Zuzmókat a zuzmászok tényleg mindenféle vegyszerek segítségével azonosítják (legalábbis ajra pontosan, nagyonsok uú. néz ki, de másként reagál plö a KOH-ra).
1:kékkagylók -fekete volt, de lehet, h kék a neve 2:füstifecskék -rovinjban a buszpályaudvar eresze alatt 3:zuzmó (lehet, hogy a Caloplaca aurantia, de biztosat csakvegyszerek és szemcseppentők segítségével lehetne mondani) -Te biomókus vagy? 4:medúza (passz, hogy melyik) -németül Feuerqualle azaz tűzmedúza, csípős 5:tarisznyarák (passz, hogy melyik) -hát a legszebbik és-nagyobbik, amit sikerült lefényképezni 6:zöld lombszöcske -én sáskának láttam, de mi a különbség vjában? 7:vsz erdeifenyő -eszméletlen mennyiségű tobozt termő fajta 8:tengeri uborka (passz, hogy melyik) -ezek szerint ebből is több van? jó tüskés, brrr... 9:vmi csiga -erre kapsz még egy esélyt, nézd meg jobban! 10:közúti alagút menet közben -hazafelé a számos horvát alagutak egyike
Gratulálok! Kíváncsi vagyok, a 9.-re rájössz-e végül :-)
1:kékkagylók 2:füstifecskék 3:zuzmó (lehet, hogy a Caloplaca aurantia, de biztosat csakvegyszerek és szemcseppentők segítségével lehetne mondani) 4:medúza (passz, hogy melyik) 5:tarisznyarák (passz, hogy melyik) 6:zöld lombszöcske 7:vsz erdeifenyő 8:tengeri uborka (passz, hogy melyik) 9:vmi csiga 10:közúti alagút menet közben ezek csak tippek
Szia 1001! Nagyon szépek a képek, a színek különösen! A templom mennyire régi? Ez lenne a 6. századi bazilika? (Én nem tudtam minden képet beazonosítani, trükkösebbekhez fűznél kicsi kommentet?) Porec régi vágyam - egy jól irányzott rászervezéssel egy óra alatt akár át is lehet hajózni Velencébe... Nyugodtan letehetnének most ott két-három hétre. 0:-)