Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.27 0 0 42
ontopic:Jelenleg Snétberger Ferenc.Magasan.

Demondriver Creative Commons License 2005.06.22 0 0 41

"Hogy ki a legjobb a jók közül, az persze nehéz (és felesleges) kérdés, de nem is erről volt szó" -Akkor mi a topic cime?:)))

Szerintem az, hogy valaki minden szólójába beleépiti az összes, a konzervatóriumban összeszedett tudását és technikáját még nem garantálja, hogy az izléses is lesz.

A zenei müveletlenségemet meg majd megpróbálom orvosolni, megigérem!

De, ha nem értelmezten nagyon félre amit irtál, akkor nem vagy túl jó véleménnyel a rockzenészekről. Vagy rosszul látom?  

Előzmény: Törölt nick (40)
Demondriver Creative Commons License 2005.06.22 0 0 39

Én a rock/metal zenét kedvelem, nem látom be, miért kellene más müfajt hallgatnom, ha egyszer ez tetszik. Persze meghallgatok sokmindent ezeken kivül is, de a szivem ezért dobban meg. Nem fogok mást hallgatni, csak azért, hogy elmondhassam magamról, hogy én mennyire tájékozott vagyok.

Azért kiváncsi lennék arra a mércére ami alapján rangsorolod a gitárosokat.

Mert az rendben van, hogy egy magamfajta "szobagitárost" le lehet húzni egy profival szemben. De két profi között, hogyan teszel különbséget? Jó, persze én is megtudom mondani, hogy most valami tetszik-e vagy sem, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy az adott gitáros jobb a másiknál.

Előzmény: Törölt nick (38)
Demondriver Creative Commons License 2005.06.21 0 0 37

Hali!

Persze, bunkózzál csak le nyugodtan, ha úgy érzed, hogy felsőbbrendü vagy itt bárkinél is!

Amúgy meg már egyszer feltettem a kérdést, hogy mit jelent a legjobbnak lenni?

Baszod ez müvészet. Nem lehet "kilóra mérni".

Leirtam a véleményem ami persze teljesen szubjektiv. Nem sok magyar gitárost hallgatok. Ez lehet, hogy az én hibám, de ennek valószinüleg az az oka, hogy a rock/metal müfajban még nem nagyon találtam itthon olyan zenekart akik abszolút meggyőztek volna.

Maradok tisztelettel!

Előzmény: Törölt nick (36)
Stms Creative Commons License 2005.06.21 0 0 35
Na, a fickó sehol sincs az alább említettekhez képest (ha már versenyről szól a topik).
Egyszerűen 0-hoz konvergáló ihlettel belerondított egy zsák Steve Vai és Satriani számba. A technikai részét nem vitatom, pontosan, jól játszik, de ha valakit a legjobb címre pályáztatunk, ahhoz jó adag invenció is szükségeltetik.

Szóval Cziránku Sanyira szavazok. :)
Előzmény: landmine (31)
Stms Creative Commons License 2005.06.21 0 0 34
Első körben fel kéne világosítani az illetőt a perjel és a backslash közti különbségről.
Elég nehéz kibányászni a dolgait a honlapból.
Előzmény: landmine (31)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.21 0 0 33
Egyetértek.
Előzmény: tomi57 (9)
yester Creative Commons License 2005.06.21 0 0 32
Most: a Birta Miki és a Halper Laci.

Anno: Bencsik Samu, Lugosi Lacika, Barta Tamás
landmine Creative Commons License 2005.05.26 0 0 31
Előzmény: bootlegger (30)
bootlegger Creative Commons License 2005.05.26 0 0 30

Hali:)

ki ő és mit csinál?

hol lehet hallgatni/nézni?

Előzmény: landmine (28)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.26 0 0 29
Kurvajó vagy, hogy te ismered!
Előzmény: landmine (28)
landmine Creative Commons License 2005.05.26 0 0 28

Sztem át kéne nevezni a topicot :

Az ország legjobb, és egyben legismertebb szólógitárosa    címre.

Rengeteg gitáros van, aki van olyan jó, mint az itt felsoroltak többsége (most nem Tátraira gondolok), csak nem ismeri őket senki....

Rontó Guszti... pl. nemrég ismertem meg a zenéit. És hányan ismerik itt pl?

De ez csak egy kiragadott példa...

Demondriver Creative Commons License 2005.05.26 0 0 27

Amúgy mit jelent a legjobb?

Leggyorsabb? Leg technikásabb?

Demondriver Creative Commons License 2005.05.25 0 0 26

Fábi...

Bár a néhai Jericho jobban tetszik mint a Nemsis:)

enidan Creative Commons License 2005.05.13 0 0 25

egyedi

enidan Creative Commons License 2005.05.13 0 0 24
az ország legjobb szólógitárosa egyedi péter. kész passz. szervusztok.
altos Creative Commons License 2005.05.13 0 0 23
A technikával sem állt hadilábon, (sőt!) de hát te is rá szavaztál:))) A technika viszont önmagában kevés, ha valaki nem tudja megtölteni tartalommal. Lehet valakinek szélvész ujja, ha nem tud egy szólót felépíteni vagy csak sablonnokkal dolgozik.
Előzmény: Don Valentino (22)
Don Valentino Creative Commons License 2005.05.13 0 0 22
Vannak akik szerzőként jobbak, vannak akik technikában. Szerintem ez a topic valahol a legjobb előadóművészt keresi.
Előzmény: altos (21)
altos Creative Commons License 2005.05.13 0 0 21

Engem az elején kifejezetten zavart Torma Feri gitárjátéka az After Cryingban, főleg akkor ha saját témáit nyomatta. Aztán kihagytam néhány évet a koncertrejárásból és utána megdöbbenve tapasztaltam amit láttam, hallottam. Mióta új gitárja van Feri szédületesen jól nyomja. Én embert ennyit fejlődni még nem láttam ilyen rövid idő alatt. (Bár ehhez hozzájárúl a technika is, mert a régi cuccnak a hangszínét sem szerettem). Mindenesetre ha Feri igy fejlődik tovább, lehet hogy jövöre már Őt kéri fel Satriani a G3-ba!:))))

Életműve, no meg fiatalkori emlékeim alapján viszont még mindig Bencsik Samut tartom a legjobbnak, de ebbe benne van az is, hogy olyan dallamokat mint Ő senki nem tudott szerezni a magyar hardrockban.

Előzmény: airchild (16)
bootlegger Creative Commons License 2005.05.13 0 0 20

OK, ez igaz:))

akkor még egyszer, szerintem:

Czirán kívül még:

Gömbös G. Gyuszi

Szabó Gábor

Szabó Sándor

Pribil Gyuri

Fekete Jenő

Tátrai utolérhetetlen...mai szemmel nézve is, csak kár hogy ma már inkább csak teker

inkább azt hallgatom szívesen, amit a Syriusban csinált...

Előzmény: airchild (16)
bootlegger Creative Commons License 2005.05.13 0 0 19

Szia Don:)

csak 2x6, mert a 12 húros nyakon is csak hat húr van felrakva...egyszer volt a kezemben a cucc:)

Előzmény: Don Valentino (14)
t2jani Creative Commons License 2005.05.12 0 0 18
Nálam a Barta Tamás - Bencsik Samu duó a csúcs, ha azt kérdeztik, h ki volt a legjobb, akkor ők ketten (A Radics is jó volt, neki a saját szerzeményeit hiányolom, a Cream/Hendrix vonalat eredetibe jobban szeretem). Sajnos, ma már egyikük sincs közöttünk. A ma is aktívak közül én a Sipeki Leventét szeretem legjobban.
fáklyamadár Creative Commons License 2005.05.12 0 0 17
Csillag Endre
airchild Creative Commons License 2005.05.12 0 0 16
Hi! Nagyon nehéz kiválasztani a legjobb gitárost! Szerintem inkább "legjobbak"at kell emlegetni. Ők pl: Torma Ferenc, Snétberger László, Lukács Péter, KRIS, Bóta Balázs, Madarász Gábor, Fábián Zoltán, Eötvös József, Radics Béla, Cziránku Sándor, stb....Igen, Tátrai is jó, de kicsit zárt stílusa van. De ha mindenképp favorit kell akkor TORMA FERENC (After Crying) Tessék csekkolni!!!!
Don Valentino Creative Commons License 2005.05.12 0 0 15
Tibusszal nekem is az a bajom, hogy egysíkú, ismétli önmagát. Bár kb 86-ig kurva jó volt, amit csinált.
Előzmény: market square hero (13)
Don Valentino Creative Commons License 2005.05.12 0 0 14
Az 2x6+6. Egyébként részemről Bencsik Samu.
Előzmény: bootlegger (11)
market square hero Creative Commons License 2005.05.12 0 0 13
Jóvan, szeressük a KFT-t!! Viszont Náti (azaz Laár) úgy összességében tuti, gitárosként Mohai Tamás a csúcs (ha már KFT). Nyílt is ma egy topic a dalairól. Hazai pályán ők a kedvenceim. Meg Pribil. Tátrai közel sem tud olyan színesen játszani, mint emezek. Szerintem.
Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.12 0 0 12
Laár András. Nem olyan skálalexikon, mint Tátrai, ellenben a stílusa utánozhatatlan.
bootlegger Creative Commons License 2005.05.12 0 0 11

a kérdés nem kérdés....

Cziránku Sándornak hívják...

amit ez az ember csinál 2x6 húron az utolérhetetlen...

SolarTom Creative Commons License 2005.01.15 0 0 10
Lukács Péter. www.lukacspeta.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!