Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
A Haditechnika c. folyóirat 2024/5. számában megjelent a Hidegháború bunkereiről szóló írás első része, amelyeket a tervek szerint további négy rész követ.
Somogy megyeben, Kaposvárról délre emlegették sokan a Dennai erdőt, ott van benne hadiút-erdőgazdasági út, ott nézem meg.A gond az, én voltam azokba az erdőkbe, ott két év alatt sem mindent benő a fa, ott hihetetlen mennyiségű fa van, szinte dzsungel.Pedig a horvát határ miatt ha számoljuk a határ légvonalba távolságot, megéri TÁS t léttrehozni.
1967-es elképzelés szerint (KISKUNSÁG gyakorlat) a 104. Nagytarcsai légvédelmi rakéta ezred 3 osztálya (104/4 Vácegres, 104/5 Gyömrő, 104/6 Táborfalva) Szigetvár és Nagykanizsa között vonalas harcrendet alkot, és ezzel meglepi a támadókat.
Ekkoriban három helyre települtek ki, Boldogasszonyfa, Szenna és Háromfa mellé.
Viszont fedezékekkel kiépített ideiglenes TÁS 1967-ben csak Boldogasszonyfa és Kisgyőr térségében épült, majd 1974-ben a másik kettő, Inke pusztán és Darvas pusztán.
Szóval még három ideiglenes TÁS nincs meg...
Alighanem mára azokat is benőtte az erdő, korabeli légifotót meg nem láttam még.
Belügyminiszteriumhoz tartozik, rádiós iránymérés cimszó alatt fut, ügynököknek küld rádióforgalmazás, 20 másodperces üzenetek mennek ki a világba lévő ügynököknek.
Sziasztok. Régebben volt itt a fórumon szó a Megyei védett vezetési pontokról. Leginkább a környékbeliek érdekelnek. (Veszprém-Zala-Fejér-Vas) A veszprémiről annyit tudok, hogy Csopakon van. Valaki el tudná küldeni privátban, hogy merre van ha publikus?
"A magyar Belügyminisztérium az együttműködés részeként nagyszabású beruházásba kezdett 1956 szeptemberében. Ócsán a rádióelhárító szolgálat új vevőközpontját kezdték el építeni"