Ezt azért szerintem jelezni kell neki minden alkalommal, ne legyen már olyan hajde büszke magára. Amúgy ismerem a netről lassan tíz éve, még egy értelmes emberi mondatot le nem írt.
70 fillér volt a vonaljegy és 1,40 az átszálló, meg 2 Ft a lecsókolbász 10 dekája!!!! 2,70 a diákbérlet:)))) És mégsem voltam boldog, mert orosz tankok törték a magyar földet és moszkovita balliberálisok mondták meg, hogy kire kell szavazni!!!:(((( Magyar honban életemben csak kb. 2 hétig - a dicsőséges 56-os szabadságharc alatt - ill. 2x 4 évig tudtam balibb bűztől mentes levegőt lélegezni:))))) Jöjjön vissza Orbán és regnáljon!!!:)))))
- na ez az egyik legsunyibb, legalattomosabb és legdemagógabb húzása volt a minielnök és csahosai csapatának. Négy éven keresztül erőszakkal ár alatt tartani a gázárakat, majd azzal riogatni, hogy "de ha a bal átveszi a hatalmat, azonnal emelni fognak" - naná, tehetnek mást? Csak ezért sajnálom, hogy a nép nem szopta be és nem tapsolta vissza őket: vajon mivel magyarázták volna, hogy akkor most nekik kell emelni?
"S nem lesz gázár emelés"
Persze, továbbá megint 3,60 lesz egy kiló kenyér meg 1 Ft a villamosjegy. Sőt, a jól dolgozók mehetnek Endékába meg Cseszlovákiába üdülni.
A Balatonparttól északra, a 30-40 méter relatív magasságú Balatoni riviérával kezdõdik. Szélessége: 1-2 km. A parttól több tízméteres tereplécsõ emeli ki a tényleges Balaton-felvidéket. Keleti fele összefüggõ dolomit terület (Veszprémi-fennsík), központi és nyugati része változatos felépítésû, mészkõ, dolomit, pala, márga és permi vöröshomokkõ tarkasága.
A kérdés egyébként nem egyértelmű, borvidéket tekintve pl. nem a Balaton-felvidékihez tartozik a Tihanyi.
A cicvarekes stílust eddig max. egy Maksa kabaréban tudtam elképzelni, de üde színfolt itt az Indexen:-)
"ABalaton-felvidék Nemzeti Park részét képező Tihanyi-félsziget..."
Na cicvarek, figyulka: ehhez a nemzeti parkhoz hozzá tartozhat özvegy Kropacsek Eulália 1m x 57 cm-es tetőkertje Pesten, a Rottenbiller utca 23/B-ben is, ha az illetékes hatóságok úgy rendelik. A Margitsziget is a XIII. kerülethez tartozik - közigazgatásilag, érted? Tihany kedvéért nem csináltak egy önálló nemzeti parkot (teljes adminisztrációval), csak hozzácsapták a hozzá legközelebb esőhöz.
Nincs semmi baj Dobogókővel, menjen szépen mindenki kirándulni. Egy kis séta a természetben, a friss levegőn - naná, hogy "feltöltődik" az ember. A szívcsakra-hablatyot nem kérem, működik ez agymosás nélkül is.
A Balaton-felvidék Nemzeti Park részét képező Tihanyi-félsziget – hazánk legrégebbi tájvédelmi körzete – elsősorban vulkáni eredetű képződményeiről ismert. Az évmilliós tűzhányóműködés utóhatásaként forró vizek törtek a felszínre, és a meszes-kovás oldatokból kicsapódó kőzetanyag (gejzirit) száznál több hévforráskúpot hozott létre. A környezetükből kimagasló, különös alakú, vulkáni eredetű sziklacsoportok mára Tihany világhírű nevezetességeivé váltak.
Tudod ez is egyfajta boldogság lehet... "szent" helyekre járni...
Istenem miért is érzem én mindig úgy, hogy az egész Föld szent! Hiszen Isten mindenhol jelen van... Ha becsukom a szemem és elmondok egy néhány szavas imát... nekem mindegy hol vagyok... feltöltődöm energiával... (Lehet én csinálom pancser módon?!)
"Ez a Föld dobogó szív-csakrája, - szívcsokra, energia központja."
De tudtam, de tudtam, hogy ez a szív-csakra blabla elő fog jönni... ROTFL ismét.
"pozitív sugárzási zóna"
Sarlatán ostobaság. Pont olyan agymosás, mint az amerikai filmek.
"Mindezt pedig egy olyan ember vezetésével megismerni, aki nemcsak tudja, ismeri ezeket az õsi ismereteket, de meg is éli és át is tudja adni, külön lelki élményt jelent."
Tehát megy veletek egy műsorvezető, aki mindig megmondja, hogy éppen mit kell érezni. Aha...
De legalább friss levegőn vagytok, az mindig jót tesz.
Pixy, látszik, hogy csak amerikai agymosó filmeket nézel! :-)
Olvasd a Táltos7.hu-t:
"Sok szent hely van az országban. Talán nekem a legkedvesebb a Pilis, vagyis Dobogókõ a Nagyboldogasszony-forrással és a Rám-hegy. De sorolhatnánk még itt a Mátrát, a Balaton-felvidéket, Szabolcsföldvárat, Fallóskutat. Ha "sürgõsen" szeretnél eljutni egyhez, akkor Dobogókõt javasolnám, a Fénykapu, a Szent István terasz és a Nagyboldogasszony forrás felkeresését. A Szent István teraszon találhatsz pl. egy "kõfotelt", mely alatt keresztben egy pozitív sugárzási zóna húzódik. Ha megállsz a fotellel szemben a rózsaszín kövön akkor is ebben a zónában tartózkodol. De feltöltõdni, lelki tisztulást találni, az egész Dobogókõi terület alkalmas. Ez a Föld dobogó szív-csakrája, - szívcsokra, energia központja. A Kárpát-medence szakrális központja. Mindig érdemes ide ellátogatni. Mégis, ha pontosabban szeretnéd megismerni ezeket a helyeket, ha igazi lelki-szellemi élményként szeretnél átélni az ország szent helyeit, akkor azt javaslom, hogy gyere el velünk a különbözõ kirándulásokra. Mert bizony nemcsak a szent hely ismerete a fontos, hanem annak tudása is, hogy melyik helyet mikor érdemes felkeresni. Nem véletlen, hogy a szent helyen, szent idõben tartozkodás hozza meg az ember életében a valódi csodákat. Mindezt pedig egy olyan ember vezetésével megismerni, aki nemcsak tudja, ismeri ezeket az õsi ismereteket, de meg is éli és át is tudja adni, külön lelki élményt jelent."